שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תקוה
    16/07/2007

שלום,
    האם שחלות שגודלן מעל 20 נחשבות לשחלות פוליציסטיות?
    הרופאים לא אמרו ליכך אף פעם, אך קראתי על כך באינטרנט, ואני חוששת שזו גם הבעיה שלי,
    יש לי ילד אחד שנכנסתי להריון מיד לחר חודש. וכרגע אני כבר 4 שנים ללא מחזור, רופא רשם לי מטפורמין, וכמובן כשמקבלים הכל מהאחיות למרפאה אין הרבה הסברים.

פניתי לרופא אלטרנטיבית שטענה שכל רמות ההורמונים שלי נמוכות מאוד מאוד, ונתנה לי תרופות הומפאתיה לחיזוק וגם הוסיפה לי DEHA,
    כאחת שמבינה בתחום הקונבנצינלי והאלטרנטיבי אשמח אם תעזרי לי להבין האם חששי הוא אמת והאם טיפול אלטרנטיבי כזה יכול להועיל?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ג' שלום

יפעת צאיג
    16/07/2007

אין ספק שלהיות ללא מחזור ארבע שנים זה לא מומלץ. שחלות פוליציסטיות לא נקבעות על ידי גודל השחלות אלה על ידי כמות הזקיקים וחוסר ביוץ. בשאלתך לא ציינת את גילך והאם עברת בדיקות הורמונאליות ומה תוצאותיהן. בהתאם לגיל ותוצאות הבדיקות יהיה ניתן לדעת מהו הטיפול המתאים ביותר עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תקוה
    18/07/2007

אני בת 25. יש לי ילד כבן 4, ומאז לידתו אני ללא ביוץ.
    בבדיקות הורמנליות - תקינות, בטווח. ללא ביוץ, בא.ס. + טיפול באיקקלומין היו זקיקים קטנים מ10.
    אך, נאמר לי שכל ההורמונים שלי מאד נמוכים לדוג' e2 קטן מ70 וכן פרוגסטרון נמוך, פרולקטין נמוך, והHEDA גם כן נמוך.
    בנערותי מחזור סדיר כל חודש. לידת ואקום תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון אפשרי

יפעת צאיג
    20/07/2007

לפי הודעתך נראה שאכן טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור. בטיפול אלטרנטיבי צריך לראות תוצאות תוך שלושה עד ארבעה חודשים במידה ואת מטופלת על ידי מטפל טוב (עדיף מישהו שמומחה בתחום הפריון). במידה והטיפול לא עוזר נסי להחליף מטפל או להתחיל להעזר בטיפול רפואי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו.. עוד שאלה

תקוה
    22/07/2007

תודה על התגובה.
    ובכל זאת, האם יש חשש לשחלות פוליציסטיות במקרה שלי??

מודה מאד על כל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להתייעץ עם רופא

יפעת
    23/07/2007

יכול להיות אך צריך לראות את כל הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה