טיפולי הפריה הרסו את הזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי הפריה הרסו את הזוגיות
    דורית
    18/03/2007

אני מטופלת בטיפולי הפריה כבר יותר מחצי שנה בגלל שלא הצלתחנו להכנס להריון בשנה הראשונה של הנישואים. מאז שהתחלנו את הטיפולים אנחנו "חייבים" לעשות סקס בתאריכים מסוימים בלי שום קשר למה שבא לנו או לא...זה ממש הוציא את החשק מכל הסיפור...ואני כבר מתחילה להתחרט: אני בכלל לא רוצה כל כך ילדים....אני רוצה לחזור לחיים שהיו לי לפני, אבל בעלי נורא רוצה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זוגיות בראשיתה

יפעת צאיג
    18/03/2007

אני וכמו רבות אחרות שעוברות טיפולי פוריות יכולות להזדהות איתך, זוגיות בתהליך פריון היא זוגיות קשה וזקוקה לרענון. הבעיה העיקרית שמלווה את התהליך היא קיום יחסי המין ש"נכפים" ומתוזמנים. הבעיה נובעת מכך שהפריון תופס את כל המערכת הזוגית ולא משאיר מקום לזוגיות, לקרבה ואינטימיות. חשוב לזכור שההחלטה להביא ילדים לעולם היא משותפת ולמרות שבדר"כ האישה עוברת את הטיפולים עדיין לבן הזוג יש אחריות לתהליך. יש כמה טיפים קטנים שאני יכולה לתת ומקווה שזה יעזור לך כפי שעזר לזוגות אחרים.
    1. נסו לסמן על הימים הרצויים לקיום יחסי מין ופחות לדבר עליהם כמו: לשים זר פרחים על השולחן, הדלקת נרות היוצרים אוירה אינטימית או כל דבר שיכול לסמן לשניכם על התהליך ללא מילים.
    2. נסו לא לקיים יחסי מין לפני הימים הרצויים אלה רק להראות גילויי חיבה כך שיגיעו הימים הנכונים תהיו מלאי תשוקה.
    ועם כל זה לא מצליח ואתם עדיין מרגישים מתח פנו לעזרה יועץ זוגי, קבוצתץ תמיכה, חברים או כל מה שיכול להקל עליכם. המשבר הזה בסוף יעבור, יהיו לכם ילדים והחיים יחזרו למסלולם אז עדיף שתשארו יחד, תתחזקו כזוג ותוכלו להחליף חוויות על התקופה הקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה