מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכולן - זקוק לעיצהדווקא גבר09/08/2007
לא הרבה גברים מגיעים לפורום כזה. אני רוצה לדעת איך לתמך באשתי. אנחנו בעיצומו של תהליך ארוך, שנמשך כבר שנה+ ולפעמים נראה לי שאני לא מצליח להגיע אליה כמו שהייתי רוצה. התסכול שלי גדול מכל הסיפור הזה, אבל הוא אפסי לעומת מה שהיא עוברת.
המחשבותש אולי לא יהיה לנו אף פעם ילד פוגעות בה ואני לא תמיד מצליח להיות חזק בשבילה.
מה אומרים לה? איך עושים אותה קצת יותר שמחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד
יפעת צאיג13/08/2007קודם כל מגיע לך כל הכבוד על הרצון ללמוד איך לעזור לאישתך וברוך הבא לפורום. אני חושבת שתחושת הביטחון שניתן להעניק כזוג היא מאוד חשובה. תחושת היחד עם או בלי ילד היא מאוד חיונית לבטחון והחוזק במעמידה מול משבר הטיפולים. אבל אני בטוחה שאם רק תדאג להביע את התחושות הכנות שלך ברצון למתן עזרה זה כבר אושר מאוד גדול ובנוסף אל תחשוש לשאול אותה איך ניתן לעזור לה יותר ולהקל עליה בתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לעזור לבת הזוג ?...
מתוקה30/08/2007היי ,
אנחנו אומנם נמצאים בתהליך זמן קצר יחסית ; הבעיה התגלתה אצל בן זוגי והתחלנו בפרוצדורה של הזרעה והורמונים. הראשונה נכשלה לצערי אתמול.
* היות ובשבוע שקדם לטיפול המתחים בינינו הרקיעו שחקים אני יכולה לומר מנקודת מבט אישית כפי שהסברתי לבן הזוג שלי מה אני צריכה: אני צריכה שהוא יהיה איתי כל הזמן - בין אם זו בדיקת דם , אוטרסאונד , זריקה בבטן , ביקור רופא - הכל . הוא לא יכול להפחית את הכאב הגופני אבל נוכחותו היא החשובה . השיחה הזאת הוכיחה את עצמה - את בדיקת ההריון אתמול עשינו יחד והוא הציע לבוא
מאד חשוב להיות איתה , לא משנה של מי הבעיה - כי ברגע שהיא קיימת היא כבר של שניכם .תהיה שם בכל בדיקה קטנה ושולית או משמעותית גם אם היא אומרת שהיא יכולה לבד . הרי ברור שהיא יכולה לבד אבל הרבה יותר נעים ללכת אח"כ לשבת לשתות משהו בבית קפה ואז לחזור לעבודה או לא תלוי במנוחה שצריך אח"כ או לא ....
אני למשל בפעם הראשונה שעשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם הופתעתי לראות באותו המכון כמה נשים באו לבדן , אותי זה שיגע ... אני חושבת שאתה ראוי לכל הערכה שחשוב לך לדעת איך לתמוך
אני גם חושבת שחשוב לשאול את הבת הזוג מה אתה יכול לעשות כדי להקל ? כדאי לצאת הרבה , לקחת ערב אחד סלסילת פקניק וללכת לים , דברים קטנים שיכולים להסיט את תשומת הלב.
אני מאד משתדלת למרות שזה קשה לא להיות " כל כולי בטיפולים " כי זה מחרפן וגם לא ממש תורם לתוצאות ; הורמונים שהגוף מפריש במהלך סטרס פוגמים בכושר להרות גם אצל זוגות ללא כל בעיות.
אני מאחלת לכם הצלחה מכל הלב
מלאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)