אישורי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישורי מחלה
    שיר
    28/07/2009

אני אחרי טיפול שלישי של IVF אחרי ההחזרה הומלץ לי להשאר בבית למשך שבוע או לפחות 5 ימים עד השתרשות העוברים, עשיתי זאת כך שאני נזקקת לאישור של 3 ימי מחלה לעבודה.
    פניתי לרופא המשפחה עם טופסי האישורים על מהות הטיפול וההמלצה למנוחה וביקשתי שיפיק לי אישור ללא ציון מהות הטיפול IVF והוא סירב בתואנה שהאישור צריך להיות של המרפאה
    במרפאה כל טופס שינפיקו לי נושא את החתימה של הרופא כמומחה בפריון ואני אובדת עיצות
    מצד אני מבקשת לשמור על הפרטיות שלי ולא לחשוף את עיניין הטיפולים ובכך מוותרת ביודעין על הזכויות לימי מחלה נוספים עבור הטיפולים ומצד שני אני חייבת לשמור על מקום העבודה שלי ולהנפיק ת האישור על העדרותי, ממילא השבועיים של הבדיקות לפני השאיבה שכל יומיים שלושה מאחרת ומצהירה על איחור לעבודה או שמשלימה שעות אחרי העבודה או יום השאיבה שהצהרתי על יום חופש, אבל מה לעשות עם הימים ברצף שהחסרתי
    ככ עצוב לי שבתוך כל הקשיים הכאבים והפחד מפני אכזבה, זה מה ששובר אותי השלושה ימי מחלה שמסכנים את המשך עבודתי
    משהי נתקלה בבעייה שכזו ? ומה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אישורי מחלה

הוספת תגובה

• אישורי מחלה

יפעת צאיג
    29/07/2009

שיר יקרתי,
    אכן ההתמודדות בתהליך פריון אינה קלה. אני חושבת שהרופא קצת הקשיח איתך ויש מקרים בהם נותנים אישור מחלה של רופא כללי ללא בעיה. החוק אומר שצריך לנהוג לפי התשובה שקבלת והרופא המטפל הוא היחיד שמוסמך לתת את האישור. בגלל רגישות הנושא אנו מקשרים את חותמת הרופא עם בעיות פוריות אך נשים רבות מגיעות לרופא נשים המומחה לפריון בגלל סיבות רבות ומשונות שלא קשורות דווקא לפריון. אני יודעת עד כמה לא קל להחשף אך אם תקלי על עצמך את עול ההסתרה ותוכלי להיות פתוחה לפחות עם הגורם שיכול לעזור לך במקום העבודה אני מאמינה שיוקל לך מאוד. בהצלחה. יפעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים וימי מחלה

אילנה
    01/08/2009

אני ובעלי נמצאים בתהליך הטיפולים, ואני אמרתי בעבודה שאנו התחלנו טיפולים.
    לא מזמן הייתי צריכה חופש בעקבות כך, ובטפסים שהגשתי היה רשום סיבת ההעדרות.
    כמו שאני בדקתי יש הגנה בחוק, אישה שנמצאת בהליך הטיפולים חובה לתת לה ימי חופש, מגיע 64 ימים לצורך הטיפולים, וגם יש טווח מסויים שבתוכו אסור לפטר אישה ששנמצאת בטיפולים.
    הסיבות שהחלטתי לספר בעבודה אחרי התלבטות קשה היא: 1. שמעתי מבחורה אחרת (מסתאם שיחה, היא לא יודעת שאנו בטיפולים) על מישהיא במקום העבודה שלה, שהיא נמצאת בטיפולים. במקום העבודה שלה יודעים על זה, וזה נאמר כמשהוא שלא יוצא מן הכלל, הפוך.
    2. לפעמים, כשאני צריכה לצאת בזמן העבודה לרופא, כשזה קורה כל חודש, זה לא נראה רציני בלי שממונה יודע מה הסיבה לכך.

המון בהצלחה לכולנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה