מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי עם חברים בהריוןמתוקה30/08/2007
שלום !
אני אעלה קצת סוגיה קצת לא נעימה אבל מאד אמיתית. התחלנו תהליך של טיפול בהזרעה + איקקלומין בעקבות בעיה של בן זוגי ( קושי בשפיכה - גם זה בטיפול אך במסגרת אחרת ) ; מסתבר גם שאחוזי הזרע התקינים אינם גבוהים , כך שגם ללא הבעיה הקודמת מסתבר שהיה צורך בטיפול כזה. הצירוף של שני הקשיים הללו גורם לי להיות מאד מתוסכלת מנוכחותם של זוגות חברים סביבנו שלהם זה הריון שני , אך קשה לי ביותר דווקא הקרובים יותר אלינו מבחינת "שלבים" - שלהם זה הריון ראשון. אני לא גאה בתחושות אלה אך אני חשה תחושות הקלה בכל פעם שאנחנו לא הולכים לבקר אותם או לא נפגשים עימם ; ההזרעה הראשונה נכשלה ונכון צריך להיות מוכן לזה ; בפעמיים האחרונות שכן נפגשנו איתם חזרתי הביתה מפוצצת בדמעות כאילו שנוכחות עושה לי אצבע משולשת סליחה על הביטוי ומזכירה לי את הכשלון שלנו , את הבעיה המאד מורכבת של התמודדות עם קושי בשפיכה ואת יחסי המין שנהיו מתסכלים כל כך . חשוב לי לציין שאנחנו בטיפול , אך כפי שידוע הבר לוקח זמן ולצערי להבדיל משפיכה מוקדמת , טרם נמצא טיפול תרופתי לבעיה והטיפול הפסיכותרפויתי טרם הוכח כמסייע לפתרון של הבעיה או מביא לרמת תפקוד סבירה .
אני משתדלת להיות סבלנית ותומכת , לעיתים כמובן לא מצליחה לשים את התסכולים שלי בצד ומתחרפנת. אבל עניין החברים מציק לי : כי היום זה ההריון שלהם , מחר הלידות , ביקור לאחר הלידה , אירועים וכל מה שנלווה ולא תמיד בא להיות חלק מזה עד שלא אהיה במקום דומה בעצמי .
למרות שלי אין כל בעיה רפואית תודה לאל , התסכולים שלי רבים . אני מעלה חלק מהנושאים האלה בשיחות הזוגיות שלנו יחד עם זה לא תמיד יש לכך זמן כי הדבר בא על חשבון הטיפול בבעיה שזה הדבר החשוב . אני יודעת שהדבר הנכון יהיה לבחור להתמודד כדי להצליח ליצור הפרדה ביני לבין אנשים אחרים , ההמנעות היא דבר בעייתי ולא מעלימה עובדות . העניין הוא שאני לא מצליחה מאד להתעלות על עצמי . אני יודעת שאני לא היחידה שקשה לה עם סיטואציות כאלה במהלך טיפולים ובחורות רבות מדווחות על קושי " פתאום כולם מסביב בהריון " אפילו שזה לא באמת כולם .
אשמח לשמוע את עצתך גם ברמה הרגשית וגם ברמה הפרקטית
תודה מלאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלאני
יפעת צאיג30/08/2007המנעות היא התגובה השכיחה ביותר בהתמודדות עם בעיות פריון. נכון שמבחינה ראציונאלית כדאי "להתעלות" על עצמנו ולהפריד אותנו מאנשים אחרים, אך בפועל הרגש פעמים רבות גובר על הראציונל במיוחד כשנילוות אליו תוספות הורמונאליות...
אני חושבת שגילוי לב בעיקר כלפי עצמך והקרובים לך היא ההתנהגות הנכונה ביותר וחבריך הקרובים שמודעים לתהליך שאת עוברת יצתרכו להתמודד כפי שאת מנסה להתמודד איתם. לדעתי יש לבחון כל מצב לגופו ולא לחשוב מה יהיה הלאה למשל אם החברה בהריון אז לא להמנע להפגש איתה כי אח"כ יגיעו האירועים הלידות וכו'. תנסי לעשות באמת מה שאת מרגישה ולא בכוח בכל סיטואציה בנפרד ולא כי צריך אלה כי את מסוגלת להתמודד. ואם הגעת למסקנה שלא אז כנראה זה לא הזמן המתאים עבורך.
תמיד נראה שהצד הנמנע צריך להתגבר על עצמו אבל בחברות אמת גם הצד שנמנעים ממנו צריך לגלות הבנה ולהיות אמפטי ותומך, והעיקר הוא שתרגישי טוב עד כמה שניתן ושזה לא יהווה קושי נוסף לתהליך שמראש ההתמודדות עימו לא פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
מלאני30/08/2007תודה על המענה ייתכן ובאמת כדאי לנסות להחליט בכל פעם לגבי מפגש או אירוע
תשובתך יצאה מנקודת הנחה שהחברים הקרובים מיודעים בתהליך שאני עוברת / אנחנו עוברים ולכן יכולים לקבל בהבנה את ה"דלדול " של הפגישות או את אי הנוחות.
היות והקושי הראשוני כפי שציינתי אינו שלי אלא של בן הזוג , הרי איני יכולה להרשות לעצמי לחלוק עם חברות קרובות את העניין , אני חושבת שזה לא הוגן ; אפילו לא משפחתו הקרובה יודעת . זה כואב לו מספיק ....
שאלתי היא אם כן , איך כדאי להתמודד טוב יותר כשהסביבה החברית אינה יודעת וגם איני מעוניינת לחלוק עם אנשים אלו קושי זה ? יישמע לך מוזר אך עם זוג חבריו בן זוגי קשה לי יותר מכל
הם התחתנו כחצי שנה לפנינו , באותם גילאים .. ואותם קשה לי לשאת מתמיד כי הם מייצגים כרגע את מה שהייתי רוצה יותר מכל ...פגשתי אותם מספר פעמים במהלך ההריון ובפעם האחרונה חזרתי הביתה ממש מוצפת דמעות ורק בבית הרשתי לעצמי להתפרק .
לאחרונה אני ממש מתמרנת כדי לא להיפגש איתם והם חבריו הטובים של בן זוגי. הוא מבין את העניין אך טוען שאני מגזימה " הרי זה הבעיה שלי ולא שלך , איתך הכל תקין , למה את מגיבה כאילו חלילה את לא בריאה או לא מסוגלת ?" . התפרצתי בכעס שהמקום שהרגשתי בו הכי טוב היה ביום בדיקות באסותא שם הייתי בין הרבה צעירות שלהן קשיים זוגיים בהבאת ילד... כי בהרבה מקומות אחרים אני מרגישה " לקוייה " למרות שתודה לאל שאני בריאה .... אני יודעת שאני מעמיסה על עצמי מדיי ומנסה להרפות .. אני יודעת שזה גם יעזר לטיפולים בהמשך הרוגע הזה
אני לא יודעת מה את יכולה להוסיף ..... אבל אשמח אם תנסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
יפעת צאיג02/09/2007תגובתו של בן זוגך מעידה על כך שהתהליך הוא אישי ומחפשים מי הלקוי. בהבאת ילדים זה לא משנה מי בעל הבעייה כי התוצאה נשארת בעינה. בכל אופן אני עדיין חושבת שצריך לעשות מה שמרגישים וכשהמשבר יעבור אני בטוחה שיהיה לכם קל יותר לספר ל הבעייה והחברים יצטרכו לסלוח לכם על ההתרחקות בתקופה הקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)