מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על הזרעהאורית30/08/2007
שלום רב,
אני ובן זוגי מנסים כבר מעל לשנה להיכנס להריון לכן פנינו למרפאה לפריון עשינו בדיקות והתוצאות הראו שהכל תקין, אבל בכל זאת הרופא אמר שזה לא תקין שלא נכנסנו להריון ושיש זוגות שלא ידועה הסיבה לה הם לא נכנסים להריון טבעי. לכן התחלנו את תהליך ההזרעה, הרופא המליץ לנסות 3 פעמים הזרעה ואם זה לא יעבוד ננסה IVF.
עכשיו אנחנו נמצאים כ- שבוע ימים אחרי ההזרעה השניה (ההזרעה הראשונה לא עבדה)
והשאלות שלי הן:
1. האם זה נכון שלא צריך להתאמץ פיזית רק ביום של ההזרעה? או שאכן צריך לנוח למשך שבועיים לאחר ההזרעה? אני אוהבת לטייל בטבע וללכת לשיעור אירובי ויוגה האם אני יכולה לעשות את זה במהלך אותם השבועיים שלאחר ההזרעה.
2. יש לי שאלה נוספת לגבי הזקיקים. במה תלויה ההצלחה של ההזרעה? האם בגודל הזקיקים האם במספר הזקיקים? בהזרעה הראשונה היו לי 3 זקיקים בממוצע 16 מ"מ בצד אחר ובצד השני נדמה לי שהיה רק אחד. בהזרעה השניה היו רק זקיקים בצד אחד וגודל מתאים (16 מ"מ בממוצע) ובצד השני הם היו קטנים מדי. שאלתי מה זה אומר?
(לקחתי 2 קלומיד ביום למשך 5 ימים)
אודה לתשובותיך במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לך להתייעץ עם רופא .....
מלאני01/09/2007היי,
אני נמצאת בתהליך דומה , אחרי הזרעה אחת שלא הצליחה
הסיכויים כך הסביר לי הרופא הם קצת פחות מ 20 אחוז
לגבי כל השאלות - אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ...
שוב , כל רופא לשיטותיו , שלי מתייחס ל IVF כאל טיפול מוצא אחרון . שווה שהרופא יידע אתכם בכל טווח האפשרויות שיש ...
בהצלחה לשתינו ...
מישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
אורית01/09/2007לא ידעתי שהסיכוי קטן..? אז זה אומר שעדיף ישר לקפוץ ל-IVF...לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת הטיפול
יפעת צאיג02/09/20071. ביום של ההזרעה מומלץ לעשות פעילות רגועה יותר אבל אין צורך לנוח במשך שבועיים אלה להפך. מחזור דם למערכת הרבייה תורם להקלטות ולא מעקב אוותה. יוגה מתונה יכולה להיות מצויינת אירובי קצת פחות מומלץ אבל אם את עושה אירובי מעל חצי שנה אז הגוף שלך רגיל לפעילות מסוג זה. באופן כללי פעילות שרירים מאומצת מעלה טוסטסטרון ופחות מומלצת בזמן הניסיונות להכנס להריון.
2. הצלחת ההזרעה תלויה בשני בני הזוג גם בגודל הביציות וגם באיכות שלהם ובאיכות הזרע. לכן אין לדעת מהי הסיבה. לפי מה שאת מתארת נראה שהנתונים להזרעה בסדר למרות שתתיעצי עם הרופא אם לא כדאי לעשות הזרעה נוספת כאשר הזקיק הגדול מגיע ל- 20.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)