מרגיש אשם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגיש אשם
    דני
    17/04/2007

אני מרגיש אשם. אני ואישתי, שנינו בני 34 רצינו מאוד להביא ילדים. ניסינו במשך שנה שלמה, ומשלא עבד היא התחילה להיבדק. היא עברה כל בדיקה אפשרית עד שבסוף הרופא הסתכל עלי ואמר שהגיע הזמן לעבור אלי. כמובן שנמצאה אצלי בעיה בזרע ומסתבר שיש לי סיכויים קלושים בלבד להביא ילדים. לדעתי לשירות הצבאי שלי יש תרומה לא מבוטלת לכך, אבל אי טעם עכשיו להתעסק בזה. אישתי מאוד רוצה ילדים ומתחילה לדבר על טיפולי השבחה, תרומות זרע ואת האמת - אני לא בטוח שאני מסוגל לעבור את כל השלבים האלו. אני מעדיף לאמץ לגמור עם זה....אני לא יודע איך לדבר איתה על זה, כי כל העניין הוא בעצם באשמתי והיא רק מנסה למצוא פתרונות...
    אבל אני מרגיש מאז כמו עכבר מעבדה ואין לי בכלל חשק להתעסק בזה. למה כולם צריכים להביא ילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש אשם

הוספת תגובה

• אשמה הדדית

יפעת צאיג
    17/04/2007

ילדים כן או לא זו החלטה זוגית. אני מבינה את הרגשתך אבל תנסה לחשוב מה היה קורה לו זה היה הפוך והבעייה הייתה אצלה, איך אתה היית מגיב? אני חושבת שכזוג ניתן לפתור כל בעיה וחשוב להביע את הרגשות שלך בשביל זה החלטתם לחיות יחד ולהביא ילדים משותפים. יכול להיות שאם תביע את הרגשתך תגלה שגם לה יש רגשות דומים. אני חושבת שאימוץ הוא אופציה אבל צריך להסכים ולראות איך אפשר לעבור את התהליך בצורה הטובה והמחזקת ביותר. אני בטוחה שגם לאישתך לא קל, והפתיחות הרגשית בינכם תאפשר סיכויי הצלחה גדולים יותר בטיפולים ובכלל להגיע להחלטה מה לעשות. אני בטוחה שניתן להתחזק ולהתעצם מהתהליך ולהפחית את רגשות האשם. בזוגיות תמיד זה אשמה של מישהו אבל בעיות פוריות הם לא מבחירה אלה אילוץ של המציאות וכדאי ללמוד כבר בשלב הזה כיצד ניתן לעבור משברים יחד. במידה ואתם לא מצליחים לבד קחו ייעוץ ודברו על הדברים, אני בטוחה שזה יכול לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה