בעיות פוריות מסיבה לא ידועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות פוריות מסיבה לא ידועה
    פלונית
    04/01/2011

היי, אני בת 30. בעלי ואני מנסים להכנס להריון שנה וארבע חודשים.
    עשינו את כל הבדיקות, צילום רחם, מעקב אחר ביוץ, בדיקות זרע, כל הנתונים תקינים לחלוטין, אני מקבלת בדיוק כל 28 יום מחזור, הביוץ טוב, הרירית טובה. עשינו כבר 2 הזרעות טבעיות והזרעה אחת עם אקוקלומין. אני מאוד מתלבטת האם לעבור לטיפול עם זריקות או לנסות עוד חודש עם אקוקולומין. הגוף שלי הגיב טוב לאקוקלומין, רירית טובה ו 3 זקיקים גדולים ויפים.
    אשמח גם לדעת עוד פרטים על נושא של עקרות מסיבה לא יידועה.
    אני בחורה מאוד רגישה והמצב הנפשי שלי מאוד משפיע על הגוף שלי, האם זו יכולה להיות סיבה לקח שאני לא נקלטת גם כשכל הנתונים לכאורה תקינים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות פוריות מסיבה לא ידועה - תגובה

יפעת צאיג
    04/01/2011

המצב הנפשי בהחלט משפיע אך יכולות להיות גם סיבות נוספות כמו כיבה רגיזה או חוסרים תזונתיים. אני ממליצה לך לשלב טיפול נטורופתי שבדרך כלל יעיל מאוד במקרים של סיבה שאינה ידוע. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פוריות מסיבה לא יידועה...

פלונית
    05/01/2011

היתה תקופה ששילבתי טיפול נאטורופתי, עשיתי דיאטת סוכרים למשך 3 חודשים בעקבות כאבי בטן בלתי פוסקים, מאז הטיפול לא חזרו לי הכאבים. עכשיו אני משלבת בטיפולי הפוריות גם דיקור.
    אלו עוד סיבות יכולות לגרום לבעיות פוריות בלתי מוסברות ומה עוד אני יכולה לעשות בשגרת היום יום שלי כדי להעלות את הסיכוי להקלט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פוריות מסיבה לא יידועה... - תגובה

יפעת צאיג
    11/01/2011

מצויין, נראה שאת בדרך הנכונה. יש צורך בסבלנות של לפחות 4 חודשים בטיפול הטבעי. אך אל תפסיקי עם הדיקור והנטורופתיה במקביל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסלחי לי מאוד

דפנה
    14/01/2011

"יכולות להיות גם סיבות נוספות כמו כיבה רגיזה או חוסרים תזונתיים", זאת התשובה שלך?
    ומה עם בעיות כרומוזנליות שונות ומשונות לא ניתן לאבחן אותן בבדיקות השגרתיות של צילום רחם, זרע וכו'?
    מה עם אי פריון בלתי מוסבר?
    את קראת מחקרים על אי פריון בלתי מוסבר וגילית שלכל הנבדקות היו בעיות תזונה, קיבה או חוסרים תזונתיים????
    מצטערת, אני המומה מתשובתך המוליכת שולל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תשובה שטחית

דפנה
    14/01/2011

מבלי לזלזל במצב נפשי או בתזונה ונטורופטיה, אם זה מה שהיה פותר בעיות פוריות לכולנו, אז היה הרבה יותר קל לפתור את זה.
    משערים כי יש לכך השפעה אך דבר לא הוכח, מה לעשות, יש 10 אחוז באוכולוסיה שנמנים עם קבוצה של אי פריון בלתי מוסבר, וכל הרוגע הנפשי בעולם לא יעזור להם,
    כי אחרת היו נותנים ווליום להרגעה, למשל.
    שוב, אני לא אומרת שזה לא משפיע בכלל ולא מזלזלת, אבל להציע לבחורה "פלונית", לשפר את התזונה ולהמתין בסבלנות 4 חודשים, זו עצה שכנראה מגיעה ממישהי שמעולם לא סבלה מבעיות של אי פריון.
    מניסיוני המר אני יכולה לומר לך שלצערנו לא לכל חידה בחיים יש פתרון קל וברור, יכול להיות שתאזרי בסבלנות וזה אכן יקרה ולצערי יכול להיות שלא.
    מחקירתי את הנושא לעומק, בישראל ובחו"ל, לא מצאתי פתרון אחד מוכח לשינוי ביום יום שיכול להשפיע על זה.
    ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולהחליט האם את מוכנה לשלב הבא, בידיעה שאולי זה לא יגמר בזה, אולי תעברי להורמונים בזריקות, אולי להפריה, וכן הלאה. זו רכבת הרים לא פשוטה ולא וודאית, ויש לנו גורל משותף שעלינו עליה.
    מאחלת לך ש"הנסיעה" תהיה קצרה ופשוטה ככל הניתן, תחזיקי חזק :-)
    בהצלחה רבה ושבת שלום
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תשובה שטחית - תגובה

יפעת צאיג
    17/01/2011

דפנה,
    צר לי על הרגשתך. אך גם אני עברתי טיפולי פוריות מפרכים במשך 3 שנים כך שהמקום שממנו באתי מאוד קרוב להרגשה שלכם. אין תשובה חד משמעית גם לא לרפואה הקונבנציונאלית וזה מה שבאמת מקשה על התהליך וההתמודדות. מנסיוני וממחקים שאני מתעדכנת בהם באופן שוטף יש קשר בין הנפש לגוף ובין מערכות נוספות הסמוכות לרחם ותיפקודם. אין אני שוללת בעיות נוספות היכולות לגרום לאי פריון אך טיפול בכל ההיבטים בהחלט יכול לעזור ולשפר את הסיכויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דניאלה
    18/01/2011

תודה על התגובה שלך.
    אני מתנצלת על התוקפנות, במיוחד כשאני מבינה שעברת טיפולים. אני בטח לא צריכה להסביר לך במה זה כרוך, ואיך לפעמים אנחנו נתלות בכל פיסת מידע אפשרית.
    אני מאמינה בקשר ישיר בין גוף ונפש, ולא ניסיתי לטעון שדברייך אינם נכונים, אבל הם בהחלט מוטים לצד אחד ולא מציגים את התמונה הגדולה.
    עובדתית, יש מטופלות שכל הטיפולים, קונבנציונאלים ואלטרנטיבים לא עוזרים להן, ולכן אין זה נכון לומר למטופלת שהיא בדרך הנכונה ובטח לא לנקוב בפרק זמן- 4 חודשים, על סמך מה?
    אני ממליצה לכל אחת לבדוק את כל השיטות המוצעות ולמצוא את זו הטובה להן.
    כך תהיה כל אחת על הדרך הטובה - עבורה. ועבורה בלבד. אין דרך אחת נכונה.

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

יפעת צאיג
    18/01/2011

מסכימה בהחלט. התקופה ניתנה כדי לתת הזדמנות ולא כדי להנחות. ובהחלט כל אחת צריכה למצוא את דרכה אך אין ספק כי חיפוש הדרך הוא הקשה והמתיש ביותר הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית. בהצלחה לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פוריות מסיבה לא ידועה - תגובה

רונית רוזנטל
    19/01/2011

פני בבקשה למייל שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה