טיפולים והתמודדות סביבתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולים והתמודדות סביבתית
    מתוקה
    11/12/2007

שלום יפעת ,
    אנחנו מטופלים עקב בעית זרע של בעלי ; אנו נשואים שנה וחצי וסיימנו טיפול רביעי ( 2 איקקומין ו 2 בגונל ) שתוצאותיו טרם ידועות . היחידים שיודעים הם משפחתי הגרעינית ולצערי נאלצתי להודיע למנהל הישיר שלי.
    * לאחרונה נפגעתי מאד מחברה ילדות טובה . היא בקרה בדירתי הנוכחית פעם אחת בלבד ובד"כ מעדיפה תמיד שאנו נבוא אליהם . היא אם לילדה בת 3 ובחודש שביעי כרגע . כשהצעתי להם להתארח לפני כשבועיים , היא שוב ענתה , עדיף שתבואו אתם , הילדה סתם תטריף ותעשה בלגן ; עניתי שאשמח מאד לארח , הילדה מקסימה בעיניי ואני לא רואה בעיה , הרי אתם נוסעים איתה לכל מקום .... ואז הגיע המענה המוחץ: תראי , יהיה לה משעמם , אני לא לוקחת אותה למקומות שאין בהם ילדים " . בקושי יכולתי לבלוע את הרוק , אמרתי אוקי, העברתי נושא מהר ותוך דקה ושליש סיימתי את השיחה תוך שאני מנסה שבן הזוג לא ירגיש בכלום . מאז הוזמנו פעם נוספת ונתתי איזה תירוץ. רציתי להזמין בחנוכה וויתרתי כי אני לא רוצה לקבל את אותה התשובה . אין לי ספק שלא היתה כאן כל כוונה רעה אלא חוסר טקאט פשוט . אם היא היתה יודעת על הטיפולים וודאי לא היתה מתבטאת כך אבל אני עדיין פגועה . אני מבינה היטב את הסיבות הפרקטיות לפעמים קשה להתארח עם ילדים ולהורים עדיף שישארו בסביבה שלהם אבל יש לי חברים פחות קרובים שהגיעו עם הילדים , הביאו כמה צעצועים וזהו . את הבלגן ניקינו -:) האמירה הזו היתה כה נחרצת וגם לא הציעה אלטרנטיבה ; החברות חשובה לי ואני מרגישה שעד שלא אוריד את זה מהלב איתה יהיה קשה לי להמשיך מצד שני אני חוששת שהיא תגן על האמירה האומללה בצורה רציונלית כמו : כשאין ילדים לא מבינים את זה , לכם יותר קל " מה שאף יכאיב יותרף כשלמעשה בקשת סליחה היתה מקלה עליי. בקיצור אני לא יודעת איך ממשיכים מכאן , איך שומרים על החברות , מלבנים את העניין אם בכלל כדאי או פשוט לבלוע בשקט ... ?
    תודה , מתוקית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי מתוקית

יפעת צאיג
    12/12/2007

הסיטואציה שאת מתארת היא אכן לא פשוטה וכפי שאת מתארת זה אכן נאמר בשל חוסר ידע לגבי מה שאת עוברת. לכן אני חושבת שהדרך הטובה ביותר היא לספר על המצב האמיתי. אם היא חברה טובה והקשר חשוב לך אני חושבת שלדבר על הדברים בגלוי ייצרו יותר קירבה והבנה בינכם. שמירת הסוד וההתמודדות עימו לעיתים יותר קשה מאשר ההתמודדות עם האמת עצמה. אני מציעה לך לחשוב על הדברים וגם לא תמיד צריך לספר הכל, אפשר לומר רק שיש לכם בעייה בלי לפרט יתר על המידה וזה יספק קרקע טובה יותר להידברות בלי להביך יתר על המידה את בעלך...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה