מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגמרים לי הכוחותסהר26/04/2007
שלום, אנחנו אחרי 6 נסיונות ,הנסיון האחרון היה השבחה והזרעה.
אני יודעת שיחסית חצי שנה זה לא הרבה זמן,אבל למרות זאת נגמרים לי הכוחות לעבור את זה שוב ושוב- הכדורים,הזריקות,הדקירות, הציפייה, האכזבה כל פעם מחדש
ועכשיו יותר מכל התופעות לוואי- שמנתי כל כך, אני ממש מרגישה פרה, שונאת את הגוף שלי. אפילו החזה גדל פי כמה(הבעלול שמח)אבל אני ממש לא! ההורמונים משתולליים ומצבי הרוח גם הם. היום הייתי ממש בדכאון ואחרי שעתיים אופס קסם הכל חזרה להיות בסדר.
אין לי כוחות לזה יותר. בא לי להרים ידיים ולהגיד ,די! אני לא מנסה בכלל יותר. ומצד שני אני יודעת שאם אעשה זאת המצפון יהרוג אותי וזה לא יעזור להפסיק את הרצון להיות אמא.
אני מרגישה שהגוף שלי מקולל, שזה מן עונש שאולי מגיע לי. הבעיה שאני באמת לא מבינה למה,אם הייתה סיבה אז זה היה קל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות אמא
יפעת צאיג29/04/2007אני מאוד מזדהה עם המשפט שלך שהרצון להיות אמא לא מפסיק וטוב שכך, זה מה שנותן את הכוח להמשיך. כוחות הנפש הדרושים כדי לעבור טיפולי פוריות הם בלתי נלאים והצפיה והאכזבה הם משולים בפסיכולוגיה לחווית אובדן שבאה חודש בחודשו. אבל חשוב להיות קשובים לגוף ולנפש ואם את מרגישה עייפה, שונאת את הגוף והתהליך קחי מרווח נשימה, זה לא וויתור אלה חידוש כוחות. אני נתקלת רבות בנשים במצבך אולי אם תחלקי את הקושי הרגשי יוקל לך. לא כתבת לי מה הבעייה הרפואית שמלווה אותכם אבל התחושה הרגשית שלך לא פחות חשובה מהבעיה הרפואית. נסי למצוא דברים שמרגיעים אותך, שיחות אישיות,או קבוצתיות, יוגה לפריון טיפולים אלטרנטיבים שמאזנים הורמונאלית ומלווים בצורה יעילה ותומכת טיפולי פוריות או כל דבר שעושה לך טוב אפילו אם זה רק ללכת לים. הקשיבי לעצמך את החשובה ביותר בכל התהליך בלעדייך ובלעדי כוחות הנפש שלך כלום לא יוכל להתקיים. נשיקות וחיבוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יפעת -הבעיה היא שאין בעיה
סהר29/04/2007"הכל בסדר"
אין שום בעיה ספציפית,אנחנו פשוט לא מצליחים.
וזה לא פחות מתסכל- לדעת שהכל בסדר ,אבל בעצם כלום לא בסדר!
הייתי בדיקור סיני ובתקופה האחרונה אני ברפלקסולוגיה ,רק שהיינו צריכות לעשות הפסקה מיד אחרי ההזרעה. נשארו לי עם הרפלקסולוגית עוד 2 טיפולים וקרוב יותר להזרעה השניה אעשה אותם ואולי אוסיף עוד איזה 1 או שנים.
רגשית אני לא חושבת שזה ממש עוזר, גם לא פיזית..אבל אני מנסה כל מה שאני יכולה. היום הייתי גם אצל נומורלוגיות וגם אצל הרב הרנטגן אם את מכירה שאמר שעד ה-15.6 אכנס להריון וכנראה זה יהיה ב-15 למאי. הלוואי! אבל אני באמת משתדלת לא לפתח ציפיות כי אני יודעת כמה האכזבה קשה לי אחר כך.
יש לי עם מי לדבר על הקושי הרגשי כי אני בטיפול כבר שנה אצל עובדת סוציאלית(בגלל התעללות מינית שעברתי) שזה לא מוסיף לעניין. לפעמים אני מרגישה שאני אשמה, שבגלל כל מה שהיה אז אני לא מצליחה להכנס להריון. כאילו עד שאני לא אתנקה לגמרי מכל שהיה הגוף שלי לא יהיה מוכן לקלוט תינוק.
הבעיה שמי יודע מתי זה יקרה ואולי לעולם לא....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אשמה
יפעת צאיג01/05/2007הקושי שלך מאוד ברור ואני חושבת שלעיתים אף קשה יותר להתמודד עם כך שאין קושי אמיתי. אבל בואי ננסה להסתכל על הצד החיובי, את צעירה עושה כל מה שאת יכולה כדי להכנס להריון יש לך עם מי לדבר, מה עוד את יכולה לעשות? יכול להיות שההתעללות המינית קשורה לקושי אבל לא בהכרח, מה עוד את יכולה לעשות כדי להתנקות? השאלה שאני שואלת את עצמי היא האם את מרגישה תמיכה מבעלך ומהסביבה הקרובה לך? האם את מכירה עוד בנות שעוברות תהליך כמו שלך? נראה לי שאולי אם תקבלי תמיכה מהסוג הזה יוקל לך. והעיקר לא לאבד תקווה הגוף הוא נפלא והוא יקלוט הריון בסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת יקרה
סהר01/05/2007קודם כל תודה על התשובה
ו..כן בעלי מאוד סבלני ומבין, הוא גם מאוד תומך גם עכשיו וגם מאז שנזכרתי בהתעללות(שזה קרה ישר אחרי החותונה). וכן יש בנות שאני מכירה שעברו גם את מה שאני עוברת.
אני באמת מנסה לעשות הכל ,אבל הבעיה שכלום לא עוזר!
אני מרגישה חסרת אונים כל כך.
אני באמת מתחילה להאמין שאולי יש קשר בין ההתעללות לזה שאנחנו לא מצליחים להכנס להריון.
ואז האשמה רק גדלה ואני כועסת על עצמי יותר.
מה עוד אפשר לעשות? אני באמת לא יודעת! אולי לך יש רעיון יצירתי?
כי לי באמת נגמרו הרעיונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת יודעת מה?(תוספת)
ניראל01/05/2007הוא היה מאוד סבלני ותומך ובאיזה שהוא מקום עדיין כזה.
אבל אני מרגישה שהוא מתחיל לאבד סבלנות אליי, למצב, לא יודעת.
גם לו קשה להגדיר מה עובר עליו הוא לא יודע אם זה קשור לטיפולים.
אבל אני חושבת שקשה לו לתמוך בי כל הזמן,כבר שנה וחצי שהוא תומך בי ואני כמעט לא בו.
ומצד שני, אם רק הייתי יכולה להעביר לו את כל הטיפולים, שהוא יעבור אותם ואני אשמש ככתף התומכת הייתי עושה זאת ובשמחה.
קצת אני תומכת וקצת הוא, קצת אני עוברת תטיפולים קצת הוא. ככה הכל היה מתחלק.
אבל לצערי זה בלתי אפשרי ואני לא יודעת מה לעשות... אם רק הייתי יכולה להפסיק לסבול ולהרגיש לא טוב. תאמיני לי כל החיים שלי הייתי קורבן(לא שהתנהגתי ככה כי הדחקתי הכל),אבל כך או כך בטח שלא בא לי להמשיך ולהרגיש מסכנה ושמרחמים עליה. וזאת לא הכוונה.אבל אני כן זקוקה לו עוד. יכול להיות שאני באמת מבקשת יותר מדי?
אבל אם כן,אז איך ממשיכים מפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות
יפעת צאיג02/05/2007טיפולי פוריות מקשים מאוד על הזוגיות גם מבחינה הורמונאלית וגם מבחינת מינון ההתעסקות עם הנושא של כל אחד מבני הזוג בנפרד. הבעיה היא שאי אפשר להתחלק בטיפולים ובתמיכה אבל חשוב לכבד כל אחד את הספייס של במערכת וכדאי לברר אולי בעלך מוצף ומותש מהנושא בדיוק כמוך. אני הייתי ממליצה ללכת לייעוץ זוגי שיאפשר לכם לבטא את עצמכם וכדי שתוכלו לראות לאן ממשיכים מכאן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת-האם אני מגזימה?
סהר03/05/2007האם לדעתך אני מגזימה כשאני מצפה שיתמוך בי?
אני די מבולבלת מכל העניין, אני יודעת שהעיסוק הוא בי וכאילו הקול שלו פחות נשמע.
אבל מה אני יכולה לעשות? לדוגמא היינו בהופעה ואני ממש לא הרגשתי טוב התאפקתי התאפקצתי ובסוף כעסתי ואמרתי לו שאני הולכת ושאם ירצה שישאר. הוא רואה את זה שבגלל זה ההחלטות מתבצעות לפי המצב רוח וההרגשה הפיזית שלי. ובתחלס הוא צודק באיזה מקום!
אבל אין לי מושג מה אני יכולה לעשות. אני לא מרגישה טוב ובמקרה הזה למשל לא יכולתי להשאר עוד אפילו דקה,אז כן הלכנו הביתה.
איך אני אמורה להסביר לו את המצב. חוץ מזה שאני מבינה אותו ,שהוא רוצה להשמיע גם את קולו אבל אני לא רואה כרגע ברירה אחרת. אמרתי לו שאם היינו יכולים להתחלק קצת הוא יהיה בטיפולים ואני אתמוך ולהפך אז הייתי עושה זאת,אבל אני האשה ואין מה לעשות
בקושי לטיפול שלי בגלל ההתעללות יש לנו כסף, אז לטיפול נוסף אין סיכוי עכשיו!
נראה שנצטרך להתמודד לבד בלי עזרה. אני מאמינה שנעבור את זה, כי אנחנו באמת החברים הכי טובים ומדברים על הכל. אבל אני רוצה שהדרך תהיה יותר קלה עבור שנינו
איך עודים זאת בלי ללכת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניראל
קרן04/05/2007שלום רב
קראתי את כל השיחה בינכן ומאוד התרגשתי אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכבר רשמו לך כי אני עוברת את אותם הרגשות, אני מאחלת לך בהצלחה והרבה סבלנות,ותזכרי שהכל מלמעלה ומתי שהוא יחליט את תכנסי להריון הכי חשוב בכל התהליך זה הזוגיות שתשאר ותפרח ככה זה יבוא, טיפ שנתנו לי : לא לעשות חישובים לגבי הביוץ עם בעלך לא ללחוץ עליו לקיים יחסים .לעשות את זה בחוכמה לעשות משהוא רומנטי ללבוש בגד סקסי אצלי זה עובד. :)
דרך אגב רציתי לדעת איך הצלחת להכנס לרנגן אני גם מאוד מאוד רוצה
שבת שלום ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן יקרה
סהר04/05/2007יש את הרב רנטגן בדרום ויש את אחיו שהוא גם נקרא הרב רנטגן שנמצא בקריות.
אני הייתי אצל הרב רנטגן בקריות
עם את מעוניינת אשמח לתת לך את הטלפון ופשוט תקבעי פגישה.
בהצלחה לכם בכל התהליך ומאחלת לך שמהירות תהיי אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תמיכה מהי?
יפעת צאיג06/05/2007הי נראל, אני ממש מבינה את המצב בו את נמצאת אך נסי להסביר לעצמך מהי תמיכה עבורך, מה את מצפה ממנו לפרטי פרטים ואולי זה יכול לעזור. מכיוון שבן הזוג אינו יכול לעזור כל כך בתהליך כפי שתארת הוא גם נמצא במצב של חוסר אונים ויש לקחת את זה בחשבון. קראתי את התגובות שקבלת והם מאוד תומכות ונכונות צריך לנסות להוריד מתח לעשות את המצב קצת יותר נעים מבחינה זוגית ונסי לעזור לעצמך אם זה דרך הפורום, קבוצת העצמה לפריון או כל דבר שמקל עליך בהתמודדות. חזקי ואמצי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)