איך להתמודד עם התנגדויות בן הזוג ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם התנגדויות בן הזוג ?
    מתוקה
    17/12/2007

שלום יפעת ,

* אנחנו לאחר 4 טיפולים שלא צלחו ( 2 איקקלומין ו2 גונל + השבחות זרע)
    הבעיה :לבעלי -3% תאים תקינים . הוסת הגיעה אתמול וחטפתי ייאוש . בשיחה עם הרופא הוא ציין כי איכות הזרע בעייתית , לא קטסטרופלית אך לא אופטימלית ולכן אם הטיפול הבא לא ילך הוא ממליץ על IVF ; שאלתי האם יש משהו שבן הזוג יכול לעשות "להיטיב עם הזרע " והוא המליץ על דיקור שמסייע במידה מסוימת בפרמטרים כגון תנועתיות טובה יותר .

* הצעתי זאת לבן זוגי אתמול, מצאתי מאמר מקיף באינטרנט ואף הבאתי מאמר על ויטמינים כגון אבץ שיכולים לסייע . הצעתי שנלך יחד לייעוץ ( אני רוצה לנסות דיקור בעיקר כדי להרגע - בטיפול האחרון ירדתי מהפסים מרוב לחץ ואני מבועתת מ IVF )
    * התגובות היו פושרות : טוב אני אקרא למרות שתכלס אני אוכל מאוזן ...ולגבי הדיקור , תלכי בכיף אם זה יעשה לך טוב , לא שאני שולל על הסף אבל אני אחשוב "
    * ההתנגדויות האלה הוציאו אותי מהכלים!!! זה מציף אותי בכעסים על שאני בגוף עוברת המון כאשר הכל אצלי תקין (זריקות בדיקות דם US , כל כך מתערבים לי בגוף שאין לי כוח ) אז למה שהוא לא ינסה משהו שיש סיכוי קטן שיכול לעזור מה גם שאין בזה הרבה סבל ? ;
    * הצד השני הוא שיש לי ייסורי מצפון על כך שלמרות שאני מציעה דבר טוב בפועל אני דורכת במקום הכי כואב שלו כגבר .
    * איך מתמרנים טוב יותר ? החודש אגב החלטתי על הפסקה כי אני צריכה קצת רגיעה .
    אודה לעצתך הטובה
    מל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמודדות

יפעת צאיג
    17/12/2007

אני ממש מבינה לליבך למרות שזה לא מעודד אני חייבת לציין שנשים רבות מרגישות כמוך.
    מאוד מתסכל לעבור את כל הדברים הקשים הללו ולהתקל בחוסר שיתוף פעולה. לדעתי אין זה משנה באמת אצל מי הבעייה אלה חוויית השותפות והזוגיות שחשובה כדי לצלוח את התהליך מה שיעזור לכם גם בעתיד כהורים.
    נשים וגברים שונים אחד מהשני בצורת התגובה ובצורת ההתמודדות. נראה שהנשים יותר פעלתניות וגברים יותר מדחיקים. הפגיעה באגו היא זהה אצל נשים וגברים אך דרך הפעולה שונה מהותית. אני חושבת שצריך לתת לכל אחד מכם את רשות הבחירה מה לעשות בגופו כדי לקדם את התהליך. הדיבור המשותף תחושת ה"יחד" היא החשובה ביותר. אני מציעה לך ללכת איתו לייעוץ זוגי כדי לבחון שוב את המטרות המשותפות שלכם לעתיד. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה