היריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון
    ליאת
    17/12/2007

אני בחורה שלאחר מקרה של כריתת חצוצרה.
    כרגע אני עם חצוצרה אחת בלבד
    ואני מנסה להקלט להיריון
    לפני כמה זמן שמעתי שהסיכויים שלי להיכנס להיריון הם 6 פעמים בשנה .ולא הבנתי את הכוונה
    בד"כ כשיש 2 חצוצרות כל חודש עובדת חצוצרה אחרת, אבל כשיש חצורה אחת בלבד איך זה עובד ?
    האם החצוצרה עובדת פעם בחודשיים?
    ואם כן אז איך אדע מתי מתי?
    אני ישמח אם תפרט לי על הנושא ותסביר לי כדי שאני יהיה יותר רגועה ואני ידע איך להתמודד עם זה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היריון

הוספת תגובה

• חצוצרה

יפעת צאיג
    17/12/2007

קצת הסבר, יש נשים שהחצוצרה האחת אינה מפצה על האחרת ובמקרה כזה אכן יש 6 הזדמנויות בשנה לרוב, אכן החצוצרה מפצה ולכן האפשרויות להקלט להריון אינן נפגעות. ייצור הביציות מתרחש בשחלה ואכ"ח עובר דרך החצוצרה לרחם. כשיש חצוצרה אחת הגוף מאתר את הקושי בין ייצור השחלה למעבר לחצוצרה ולכן ניתן לומר שיש קושי למי שיש חצוצרה אחת. הייתי ממליצה לך לעשות מעקב ביוץ וכשהביוץ יהיה בצד בו החצוצרה תקינה יש לך יותר סיכוי להכנס להריון דווקא בחודש זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון

ליאת
    17/12/2007

תודה על תשובתך הנ"ל
    אבל לא כל כך הבנתי את בדיקת הביוץ בצד החצוצרה.
    אני עושה כל חודש ביקת ביוץ חודש שעבר היה לי וגם החודש היה לי אז מה זה אומר?
    והאם ייתכן שהביוץ שלי מגיע בין 9 ל-10 ימים אחרי המחזור?האם זה תקין ?
    אני ישמח לתשובה בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

יפעת צאיג
    17/12/2007

בחודש בו מתרחש הביוץ בשחלה בה החצוצרה תקינה הסיכוי של המעבר לרחם טוב יותר. ביוץ כל עוד הוא מתקיים הוא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון

ליאת
    17/12/2007

וכשיש חצוצרה אחת , מה קורה כשהביוץ צריך להתבצע בחצוצרה שכבר אין אותה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

יפעת צאיג
    18/12/2007

הביוץ אינו מתרחש בחצוצרה אלה בשחלה, במידה ויש הפרייה , הביצית המופריית עוברת דרך החצוצרה לרחם. כשיש חצוצרה אחת המעבר מהשחלה הנגדית לחצוצרה קשה יותר אבל אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה