פורום ויטמינים תוספי מזון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית
    ליאת
    11/04/2007

שלום,
    אני לפני הריון והרופא אמר לי להתחיל לקחת חומצה פולית. רציתי לדעת איזה מינון מומלץ לנשים לפני הריון ובשלושת חודשי ההריון הראשונים ובאיזה מקורות בתזונה רגילה ניתן למצוא חומצה פולית.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית ומקורותיה

איציק ברדה
    11/04/2007

שלום לך
    המינון המומלץ על פי משרד הבריאות הוא 400 מק"ג של חומצה פולית ביום.
    אני ממליץ על מינון זה כשלושה חודשים ליפני ההריון.
    במהלך ההריון אני ממליץ על מינון של 800 מק"ג ביום.
    חשוב להזכיר כי חומצה פולית היא חלק מויטמיני B ומומלץ לצרוך את כל ויטמיני B לכן ליפני הריון אני ממליץ להשתמש בפורמולה בשם פרה- נטל של GNC טבליה אחת ביום ובמהלך ההריון טבליה בבוקר וטבליה בערב.
    מולטי ויטמין זה כבר מכיל את החומצה הפולית ,ברזל ,סידן ואת שאר הויטמינים המתאימים לנשים המתכננות הריון בהריון ובהנקה.
    מקורות החומצה הפולית במזון :אספסת,נבט חיטה,סובין,אגוזים,תרד,שקדים,חמניות,כל העלים הירוקים ובחלב.
    ויטמני הB מסיסים במים ויוצאים בשתן לכן יש לקחת את החומצה הפולית יום יום מומלץ אחרי אוכל.
    בברכה
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פצעים..
    שירן
    08/04/2007

הפצעים הם לא מוגלתיים ולא אקנה, אלא פשוט פצעים קטנים סגורים שלפעמים נעלמים ולפעמים חוזרים בכמות יותר גדולה.
    לא הייתי אצל רופא עור, ופשוט אני רוצה לדעת איך אפשר להעלים אותם, אולי בעזרת כדורים או משחות, או חשיפה מרובה לשמש באזור הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך פצעים..

הוספת תגובה

• פצעים המשך

איציק ברדה
    10/04/2007

שלום לך
    פצעים שמופעים ובאים יכולים להיות על רקע הורמונלי או על רקע אלרגי,אני כן ממליץ לך ללכת לרופא עור בכדי שיאבחן את הבעיה איבחון יוכל לעשות את הטיפול יעיל יותר.
    בנתיים אני לא ממליץ לך על חשיפה מרובה לשמש הדבר יכול רק להזיק.
    תוכלי לנסות למרוח משחה מקומית על העור של חברת מורז בשם סקין רסקיו ג'ל ,אך במקביל מומלץ לעשות בדיקות דם כלליות וללכת לרופא לקבל איבחון מדויק יותר.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• gaba
    רון
    07/04/2007

תוך כמה זמן התוסף גאבא משפיע על היווצרות גאבא נוספת בגוף/מח?
    האם מדובר במיידי(כמו וואליום)או בתקופת נטילה של לאחר כחודש?

לקביעת תור
    סגירה
    gaba

הוספת תגובה

• gaba

איציק ברדה
    10/04/2007

גאבה הוא תוסף תזונה ולא תרופה לכן השפעתו היא לא מידית ,אך תוך שבועיים ניתן להרגיש בשינוי.
    על מנת לקרוא יותר על גאבה תוכל לקרוא בתשובתה של מאיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    דולב
    06/04/2007

1. האם קומפלקס ויטמיני בי קשור ואם כן איך ליצירת ברל ומאגרי ברזל.?
    2. האם שמעת חברה בשם סאנריידר? מה דעתך עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• ויטמיניB

איציק ברדה
    10/04/2007

שלום לך
    ויטמיני B קשורים אחד לשני ועובדים בצורה טובה כאשר הם מגיעים בקומפלקס.
    לפעמים יש צורך במינון מוגבר של אחד מויטמיני הB ומומלץ להוסיף לו גם B קומפלקס.
    חומצה פולית היא חלק ממרכיבי ההמוגלובין ביחד עם ברזל וויטמין B12 (גם חומצה פולית וגם B12 הם מקבוצת ויטמיני B.)
    לגבי סאנרידר היא חברת תוספי תזונה וקוסמטיקה העובדת בשיטת MLM יש להם אתר תוכל להתרשם בעצמך.
    אני חושב שיש להם מוצרים טובים אך לעיתים נמכרים לא על ידי אנשי מקצוע והדבר יכול לגרום נזק.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתוספי תזונה
    דנה
    05/04/2007

האם כל אדם יכול/מוסמך למכירת תוספי תזונה?
    האם דיאטנית קלינית או נתורופתית (או שתיהן...) יכולות למכור תוספי תזונה למטופלים???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לתוספי תזונה

הוספת תגובה

• מוסמכים למכירת תוספי תזונה.

איציק ברדה
    08/04/2007

שלום לך
    בישראל כמו ברוב המדינות אין הסמכה למכירת תוספי תזונה .
    תוספי התזונה מכילים מספר מוצרים רחב כגון ויטמינים מינרלים צמחי מרפא חומצות אמינו ועוד.
    לימודי הנטרופתיה מעמיקים מאד בתחום זה לכן מומלץ להיועץ בנטרופת ליפני השימוש בתוספי תזונה.
    דיאטניות קליניות רבות מעבר להכשרה בתזונה לומדים גם צמחי מרפא וכמובן שהם יכולים לתת יעוץ מקצועי ואף משולב בתזונה.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בגרון
    לירון
    05/04/2007

שלום רב,
    אני בת 22 כמעט כל חודשיים - שלושה אני חוטפת דלקת בגרון ממש קשה שמצריכה טיפול באנטיביוטיקה. בבדיקות שעשיתי לא נמצא שחסר לי ויטמין כלשהו.
    האם יש לכם איזשהו טיפול מונע לחיזוק המערכת החיסונית או משהו כזה?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בגרון

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות ומוצרי חלב

איציק ברדה
    08/04/2007

שלום לך
    מניסיוני כאשר דלקות גרון חוזרות מומלץ להפסיק לצרוך מוצרי חלב לפחות לתקופה של שלושה חודשים , בתקופה זו תוכלי לראות איך את מרגישה והאם עדין הדלקות חוזרות.
    במקביל אני ממליץ להשתמש בצמח בשם אסטרגלוס 500 מ"ג זהו צמח המגיע מהרפואה הסינית ויכול להתאים לטיפול ומניעת דלקות גרון.
    המינון המומלץ בזמן אקוטי (מיד איך שאת מרגישה את הגרון) הוא 2 כמוסות 3 פעמים ביום. למשך שלושה ימים.
    למניעה ניתן להשתמש בכמוסה אחת ליום.(לעשות הפסקה לאחר 3 חודשי שימוש)
    ניתן להשתמש גם בזמן האקוטי בטבליות למציצה של אבץ היכולים להקל על כאבי הגרון.
    ממולץ להשמש בלכסניה אחת כל שעתיים עד 4 פעמים ביום.

חג שמח
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים
    שירן
    04/04/2007

שלום, יש לי פצעים באזור הצוואר וכל החלק העליון מעל החזה.
    יכול להיות שזה כתוצאה מחוסר ויטמינים? והאם יש קשר לכך שאני צמחונית
    אשמח לתשובה, ואם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להעלים את הפצעים בעזרת משחות או משהו אחר גם ארצה לדעת. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים

הוספת תגובה

• פצעים תשובה

איציק ברדה
    08/04/2007

שלום לך
    על מנת שאוכל לענות לך , חשוב לדעת על איזה פצעים מדובר, האם אלה פצעי אקנה (פצעי בגרות)?
    האם מדובר בפצעים כתוצאה מגרד? האם הם מוגלתיים ? האם היית אצל רופא עור אם כן איך הוא הגדיר את הפצעים האלה?
    לפעמים פצעים יכולים להיות גם מחוסר ויטמינים .
    בעקבות כך שאת צימחונית חשוב לערוך בדיקות דם לפחות פעם בשנה ולבדוק : ברזל,חומצה פולית וויטמין B12 במידה ויש חוסר אפשר להשלים בעזרת תוספים.
    אשמח לענות לך שהתמונה תיהיה יותר ברורה.
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי מ-28.3 טרם נענתה
    אתי
    03/04/2007

בה
    שאלה ששאלתי בקשר לתוספי מזון מ-28ץ\.3 לא נענתה
    הודע לך עם תענה לי

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי מ-28.3 טרם נענתה

הוספת תגובה

• אגוזי ברזיל וצימוק שחור

איציק ברדה
    04/04/2007

שלום לך
    צר לי אך לא ידוע לי על כך.
    אגוזי ברזיל עשירים מאד בסלניום שהוא אנטי אוקסידנט המסייע בעיקר למניעת מחלות סרטן ובעיות עור.
    מהיכן שמעת על כך אני מוכן לבדוק אם יש לך מקור כל שהוא אני לא שמעתי על כך.

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GABA
    תמי
    02/04/2007

אשמח לקבל הסבר מהו תוסף המזון GABA ולאיזה מצבים הוא משמש?

לקביעת תור
    סגירה
    GABA

הוספת תגובה

• תוסף המזון GABA

מאיה תורגמן
    03/04/2007

תמי שלום

חומצה גאמא- אמינובוטירית (GABA), הינה חומצת אמינו המתפקדת כמוליך עצבי "מעכב", דהיינו מווסת את פעילות המוח ותאי העצב על ידי עיכובם.
    חומצה אמינית זו מצויה בריכוזים גבוהים בהיפותלמוס, ומשום כך ממלאת תפקיד חיוני בפעילות ההורמונלית וביחסי הגומלין בין ההיפותלמוס אשר הינו אזור במוח ששולט בטמפרטורת הגוף, תפקוד מיני, רעב, צמא ומחזורים צירקדיים (יממתיים) דוגמת עירות ושינה לבין ההיפופיזה אשר הינה הבלוטה האחראית על מרבית הפעילות ההורמונלית בגוף.
    שימושיה העיקריים של ה-GABA הם: כמסייעת למצבים של מתח נפשי ודיכאון קשה וכתחליף לתרופות נוגדות חרדה שאינו ממכר.
    כמו כן נמצאה יעילה במצבים של נדודי שינה, שיפור חשק מיני, טיפול באפילפסיה, טיפול בסכיזופרניה, הורדת יל"ד.
    כיום ניתן למצוא בGNC את התוסף מזון GABA במינון של 750 מ"ג.
    מומלץ לשלב עם: B- COMPLEX, ויטמין C.
    * לאנשים הצורכים תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (דוגמאת הווליום) מומלץ להתייעץ עם רופא לפני נטילת הGABA.
    בברכה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית ומוצרי חלב
    SHIF
    01/04/2007

אני נוטלת חומצה פולית רציתי לדעת האם יש איסור של אכילת מוצאי חלב לפני או אחרי נטילת הכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית ומוצרי חלב

הוספת תגובה

• חומצה פולית ומוצרי חלב

איציק ברדה
    01/04/2007

שלום לך
    החומצה הפולית היא חלק מויטמיני הB
    ניתן לקחת חומצה פולית עם מוצרי חלב ואפילו בחלק ממוצרי החלב יש חומצה פולית.
    בדר"כ לא מומלץ לקחת ברזל עם מוצרי חלב מיכיון שהברזל מתחרה עם סידן וסידן יש בחלב הדבר הוא לא כך בחומצה פולית.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות אירובית והתאוששות
    אתי
    31/03/2007

אני מבצעת פעילות אירובית באופן קבוע (3-4) פעמים בשבוע ולעתים קרובות חשה לאחר מכן עייפות וכאב מקומי.
    רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה אשר מתאימים ויכולים לתת מענה לתופעות מעין אלו ואם כן אודה להמלצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות אירובית והתאוששות

הוספת תגובה

• משקה איזוטוני

איציק ברדה
    01/04/2007

שלום לך
    כאשר מבצעים פעילות גופנית אירובית באופן סדיר הגוף אומנם מחטב את עצמו אך בזמן הפעילות הגופנית הולכים לאיבוד מלחים מינרלים ויטמינים ושרירי הגוף דורשים יותר חלבון.
    על מנת למנוע את העיפות אני ממליץ לך להתחיל עם משקה איזוטוני שיחזיר לך את המלחים בזמן האימון ויסייע לך להתאוששות מהירה.
    אני ממליץ על משקה איזוטוני המכיל רכיבי פרי טבעיים ובעל ערך קלורי נמוך בשם:
    מור אנרגי - MORE ENERGY של חברת פרימור. חצי ליטר לכל אימון במהלך ואחרי האימון.
    להתכוצות שרירים מומלץ להוסיף לגוף מגנזיום 250 מ"ג בלילה ליפני השינה.
    תוסף חלבון חדשני הוא חלבון PM המשתחרר באיטיות ובעל ספיגה מרבית.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בויטמין B12
    SHIF
    29/03/2007

יש שאלה אני ובעלי מתכננים להיכנס להריון ולכן עשינו בדיקות מקיפות לפני הכל. בבדיקת דם התגלה שיש לי חוסר בויטמין B ועוד שבועיים אני צריכה להתחיל לקחת חומצת פולית. רציתי לשאול מה לעשות לקחת את שניהם? להתחיל בויטמין ולהמשיך בחומצה פולית? בבקשה תענו בהקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בויטמין B12

הוספת תגובה

• B12 וחומצה פולית

איציק ברדה
    29/03/2007

שלום לך
    את יכולה לקחת את שניהם ביחד ניתן גם להשיג ויטמין B12 תת לשוני- ספיגה מהירה 1000 מק"ג,בתוספת חומצה פולית 400 מק"ג.
    גם אם את רוצה לקחת אותם בצורה בודדת את יכולה להשתמש בשניהם במקביל ואפילו לקחת אותם באותו הזמן אחד מחזק את השני.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!

SHIF
    29/03/2007

תודה רבה על התשובה המהירה הרגעת אותי. חג שמח וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים והריון
    שירה
    28/03/2007

שלום וברכות על הפורום. אני בהריון בתחילת שבוע תשיעי.
    כמעט ולא אוכלת ירקות, מדיי פעם אוכלת פירות. אני יודעת שאני לא ממש אוכלת בריא ומסודר וזה קצת מדאיג אותי. רציתי לדעת אם כדאי לקחת ויטמינים או תוספי תזונה במהלך ההריון, ואם כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כמה..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים והריון

הוספת תגובה

• ויטמינים בהריון

איציק ברדה
    28/03/2007

שלום לך
    בתקופת ההריון וההנקה מומלץ להשתמש במולטי ויטמין ספציפי לתקופה זו.
    מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות לא מכיל ויטמין A שאסור בהריון ובמקומו יש תוסף של בטא קרוטן.
    כמו כן המולטי ויטמין צריך להכיל חומצה פולית ,ברזל,סידן ואת שאר הויטמינים והמינרלים.
    בדרך כלל במהלך ההריון ממליצים לקבל חומצה פולית.
    אם את לוקחת חומצה פולית ואת רוכשת מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות יש שם מספיק חומצה פולית ואין צורך להוסיף .
    אני ממליץ על שתי טבליות ביום של מולטי ויטמין בשם פרה נטל של GNC טבליה בבוקר אחרי אוכל וטבליה בערב אחרי אוכל.
    (צבע השתן יהפוך לצבע צהוב חזק וזאת כתוצאה מהשתחררות ויטמיני B בשתן)

בברכה
    איציק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה לטיפול בהתקפי חרדה
    רונן
    27/03/2007

שלום איציק ברדה.
    האם תוסף המזון GABA ביחד עם קומפלקס B + ויטמין B6 הם טיפול יעיל בהתקפי פאניקה/חרדה המלווים בקוצר נשימה,רעד ודפיקות לב שמקורן בפחד/חרדה?
    תוך כמה זמן נטילה חשים שיפור? והאם שימוש בתוספים הללו מספיק טוב כדי לעשות את העבודה ללא צורך בשימוש בתרופות קונבנציונאליות ממשפחת ה-SSRI (דוגמת הפרוזאק והסרוקסט).

הוספת תגובה

• תוספי תזונה לטיפול בהתקפי חרדה

איציק ברדה
    28/03/2007

שלום לך
    לידיעתך כאשר משתמשים בתרופות מרשם יש להיועץ עם הרופא המטפל ליפני נטילת תוספי תזונה.
    תוספי התזונה GABA בשילוב עם B קומפלקס וויטמין B6 יכולים להיות לסייע במצבי חרדה קלים,השיפור צריך להיות תוך זמן קצר של עד שבועיים.
    אך חשוב לצין שיש לטפל גם בגורמים לאותו מצב חרדתי ולכן עליך להתיעץ אם איש מקצוע.
    לגבי השימוש בתרופות מסוג SSRI במידה ואתה כבר נוטל תרופות אלו רק הרופא שנתן תרופות אלו יכול לאשר הפסקת נטילת התרופות ,במידה ואתה עדין לא נוטל תרופות אלו והשפעת תוספי התזונה תיהיה טובה לך אמליץ לך לשתף את הרופא המטפל שלך ולהחליט ביחד על המשך הטיפול.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על התשובה המהירה
    קרן
    27/03/2007

זאת אני שכתבתי שתי הודעות מתחת בקשר לכמות ויטמינים אני לוקחת את זה על דעת עצמי כי אף פעם לא הייתי אצל נטורפאת. ניסיתי רק דיקור סיני שלא עזר ואת התוספי מזון קניתי אחרי שקראתי עלייהם באינרנט. בבדיקת דם היה חסר רק בי 12 . השאלה שלי האם אתה מטפל במקרים של פיברומיאלגיה ואך ניתן להגיע ? והשאלה השניה האם כדאי להוסיף גם מגנזיום ? ( היידים שלי רועדות תמיד ) תודה מראש

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף שאני לא אוכלת בשר

קרן
    27/03/2007

אני לא צמחונית אבל אני לא אוכלת בשר ודגים בכלל ... אולי בגלל זה יש לי את כול הבעיות של הפיברו ? כולל איבוד זיכרון ומבולבלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

איציק ברדה
    28/03/2007

שלום לך
    לשאלתך אני נטרופת ומטפל גם בפיברומיאלגיה ,על מנת לתת לך תשובה מדויקת חשוב לקרוא את
    את בדיקות הדם האחרונות שלך.
    תוכלי להתקשר אלי ואשמח לעזור לך 1700508000

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה