פורום ויטמינים תוספי מזון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון בעייתי
    מירית
    01/05/2007

קראתי שמינון גבוה של ויטמינים עלול להיות בעייתי - מה אתם אומרים? אני נוטלת באופן קבוע ויטמין C ומגה גלופלקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון בעייתי

הוספת תגובה

• מינון גבוה של ויטמינים

מאיה תורגמן
    01/05/2007

מירית שלום

לרב הויטמינים\ תוספי מזון נקבעה קצובה יומית מומלצת ואכן מומלץ לפעול לפי ההנחיות אשר רשומות על גבי האריזה של תוסף המזון לגבי רמת הצריכה אלא אם ישנו מצב מיוחד המצריך זאת .
    לגבי צריכה עודפת של ויטמינים ישנה בעייתיות בעיקר בלקיחה עודפת של הויטמינים מסיסי שומן ( A D ,E ,K ) אשר בעודף יכולים לגרום להצטברות ובכך לנזק וזאת לעומת הויטמינים מסיסי המים ( B ,C) שבכמות עודפת יופרשו בשתן.
    כמו כן ישנן טבלאות של הDRI אשר הגדירו מדד הנקרא Tolerable Upper Intake Level –UL – המוגדר כגבול הצריכה המירבית- רמת הצריכה היומית המירבית, אשר סביר שאינה מהווה סיכון לתופעות לוואי שליליות.
    ככל שרמת הצריכה עולה מעל ל-UL, כך גובר הסיכון לפתח מחלה או בעיה כלשהן. לרמת צריכה כזאת אין יתרונות בריאותיים, למרות שהיא עדיין יכולה להיות נסבלת באופן ביולוגי.
    לכן אם הנך רוצה להיות בטוחה את יכולה לפעול לפי הטבלאות הנ"ל.
    למשל הUL של ויטמין C לגילאי 18-71 הינו 2000 מ"ג ליממה.
    אך ישנם תוספי מזון רבים להם לא נקבע הUL כמו המגה גלופלקס ולכן מומלץ לצרוך אותן לפי ההנחיות הרשומות.
    בברכה מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה מויטמין בי 3
    tina
    30/04/2007

שלום איציק בעבר שאלתי אותך על ויטמין בי 3 ולמה חסר הניאצין ללא בעירה? כיוון שהייתה אצלי חוסר תשומת לב רכשתי בבית הטבע את הבי 3 100 לא שמתי לב שזה ויטמין שעלול ליגרום לבעירה .לאחר שלקחתי כמו בכל יום את המולטי ויטמיןחומצה פולית מגנזיום ובי 6 וסידן ציטראט הוספתי את הבי 3 100 ותוך שתי דקות התחלתי להיות אדומה בכל גופי בפנים בראש וכולי בערתי אבל לא זה מה שהיפחיד אותי אני גם קיבלתי קוצרה נשימה חזק לא היה לי אויר ונשמתי עם קולות חזקים כמו אדם שעומד למות חלילה לאחר שהייתי מתחת למקלחת מיים קרים ששתפו את הבעירה שהייתה בכל גופי האדמומית החלה להעלם בהדרגה וגם קוצר הנשימה השאלה שלי מה גרם לקוצר הנשימה ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה מויטמין בי 3

הוספת תגובה

• אלרגיה ל B3

איציק ברדה
    01/05/2007

שלום לך
    צר לי אך אני לא יכול לדעת מה גורם לך לקוצר נשימה ויטמין B 3 המגיע בצורה של ניאצין אמיד או ניאצין ללא פלאש אינו אמור לגרום לתופעת הבעירה במידה והויטמין B3 שנטלת הוא לא בצורה כזאת
    יתכן והרגשת הבעירה היתה אצלך חזקה שגרמה לקוצר הנשימה.
    אני לא הייתי ממליץ לך להשתמש במוצר .
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    איציק ברדה
    29/04/2007

שלום לך
    הייתי ממליץ לך לערוך בדיקות דם כלליות ומקיפות ובהם לבדוק את רמות ויטמין B12 ,ברזל וחומצה פולית.
    באופן כללי ניתן להשתמש במוצר בשם אולטרה מגה לנשים של GNC המוצר מכיל את בל הויטמינים והמינרלים המתאימים לאישה עם דגש מיוחד לחיזוק שורשי השיער (סיליקה ביוטין ועוד)
    מומלץ להשתמש בו פעמיים ביום בוקר וערב לאחר האוכל.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• תודה לאיציק

שיר
    29/04/2007

תודה על התשובה רק עוד שאלה קטנה מזה המוצר הזה זה שמפו ואיפה אפשר להשיג אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה מגה לנשים

איציק ברדה
    02/05/2007

אולטרה מגה לנשים הוא מולטי ויטמין לבליעה .
    ניתן להשיג אותו בכל רשתות הפארם,בתי מרקחת וחנויות טבע נבחרות.באתר של GNC יש את כתובות נקודות המכירה.
    WWW.GNC.CO.IL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבסטטין
    רוית
    26/04/2007

שלום רב
    אני נוטל מדי יום בשעות הערב 10 מ"ג סיבסטטין/ סימבקור להורדת כולסטרול.
    אשמח לדעת האם יש נזק מצטבר לכבד/ אנזימי הכבד לאורך שנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיבסטטין

הוספת תגובה

• שימוש בתרופות

איציק ברדה
    29/04/2007

שלום לך
    היום על כל אריזת תרופות רשום תופעות לואי אפשריים.
    הייתי ממליץ לך להתיעץ ברופא המטפל לשאלתך.
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופות

איציק ברדה
    29/04/2007

שלום לך
    היום על כל אריזת תרופות רשום תופעות לואי אפשריים.
    הייתי ממליץ לך להתיעץ ברופא המטפל לשאלתך.
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    שרון
    25/04/2007

שלום רב,

בני בן השנה וחצי בריא אוכל למעשה מהכל, רגיל כאשר הוא מתעורר לאכול 180 סימילאק כארוחת הבוקר. בשבועיים האחרונים, מעבר לארוחת הבוקר הזו הוא טועם עוד שתי כפיות סימילאק (כאבקה) נוספות, לא מהולות. חשוב לציין שהוא שותה מצויין ואוכל מצויין. אבל..... מספר אנשים הלחיצו אותי, שמאחר והסימילאק לא מהול זה יכול לגרום לעומס על הכליות כי זה כאילו שהוא שותה את הסימליאק כשהוא מרוכז פי 2. מיד כששמעתי את זה הפסקתי לתת לו והמשכנו כרגיל. האם יכול להיווצר נזק? מה לעשות? קרה למישהי?

אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

איציק ברדה
    29/04/2007

שלום לך
    לדעתי לא צריכה להיות כל בעיה אך לדעתי לחברת סימילאק יש שרות לקוחות פעיל והם יכולים לסייע לך ולענות לך בפרוט מלא יותר ממני
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין E
    ליאורה
    25/04/2007

בחוברת 28.2.07 של JAMA פורסם מאמר מקיף ומפורט שסקר 68 עבודות, שבוצעו במדינות שונות, בעניין נוגדי חמצון, ומסקנתו המרכזית הייתה שנטילת ויטמין E בכל מינון מגבירה את הסיכון לתמותה. תופעה זו הוכחה הן לגבי אנשים בריאים, הנוטלים אותו לצורך מניעה ראשונית, והן לגבי חולים הנוטלים אותו לצורך מניעה שניונית. אבקש התייחסותכם.
    תודה, להבי

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין E

הוספת תגובה

• ויטמין E

איציק ברדה
    29/04/2007

שלום לך
    מאז שנות השבעים התפרסמו אלפי מחקרים המראים את חשיבותו של ויטמין E מאות מהם ניתן לקבל בכל חיפוש פשוט באינטרנט המחקרים מראים את חשיבותו של ויטמין E הן כנוגד חימצון חשוב ביותר והן כוויטמין חיוני למאות פעילויות בגופנו כגון : איזון קרישות הדם,יצירת תאי דם, שמירה על בריאות המוח ,מערכת החיסון,מעכב תהליכי אלצהיימר ועוד.
    אין ספק שבתחילה המחקר שפורסם עורר כותרות ותהיות רבות אך כאשר נכנסים לתוך המחקרים רואים שמתוך אלפי המחקרים שמפורסמים בחרו מספר מחקרים "באופן אקראי " שרוב הנחקרים היו מעל גיל 60 ורובם סבלו ממחלות קשות שמטרת המחקר הייתה האם אחרי פרוץ המחלה ויטמין E יכול לטפל.
    בכל המחקרים נעשה שימוש בוויטמין E סנטתי המכיל רק נגזרת אחת של ויטמין הקרויה אלפא טוקופרול בעוד שתכשירים טבעיים מכילים 6 נגזרות שונות של ויטמין E ובניהם גמה טוקופרול לה מיוחסות תכונות תרפיטיות.
    לכן אם לקחת ויטמין E בל בסיס טבעי בהמלצת איש מקצוע (אני ממליץ לשלב איתו עוד אנטי אוקסידנטים) לדעתי את יכולה להמשיך ולהשתמש בו וכמובן את מוזמנת לקרוא את מאות המחקרים האחרים המפורסמים באינטרנט התומכים בשימוש בוויטמין זה.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי אנטיאוקס'

ליאורה
    03/05/2007

א.נ.
    חוששתני שבתשובתך ציינת מידע מוטעה ביותר, עליו ביססת מסקנותיך.
    א. בניגוד לדבריך, מטרת המחקר המפורשת הייתה להעריך את השפעת התוספים הנ"ל על תמותה לא רק בקרב חולים (מניעה שניונית - טיפול אחרי פרוץ מחלה), אלא גם בקרב האוכלוסיה הרגילה ובריאה (מניעה ראשונית). יתר על כן, רוב מכריע של הנחקרים שנכללו בניסויים שנסקרו במאמר (71%) היו דווקא במניעה ראשונית, ורק מיעוט הנחקרים (29%) היו במניעה שניונית. ולא זו בלבד, אלא שהסקירה נמנעה מפורשות מלכלול מניעה שלישונית (חולים במחלות ממאירות, אקוטיות או מידבקות).
    ב. התעלמת מהעובדה שגיל הנחקרים בניסויים רבי משתתפים שנכללו בסקירה היה פחות ( ולא למעלה) מ-60. כך, למשל, בניסוי משנת 2005, בו נכללו 39,876 נחקרים, היה גילם הממוצע 55. בניסוי משנת 2003, בו נכללו 29,133 נחקרים, היה גילם הממוצע 57. ותועדו במאמר ניסויים גדולים נוספים בהם הגיל הממוצע היה 54, 53, ואפילו 49.
    ג. בחיפושיי באינרנט, אותם ביצעתי עפ"י המלצתך, הכתבה המדעית הרצינית העדכנית היחידה שמצאתי בנושא זה הייתה של פרופ. הארווי סימון, מביה"ס היוקרתי לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, מ-5.5.07, שכתב כי תוספי נוגדי החמצון כבר לא מומלצים.
    ד. הסתייגותך משיטת הבחירה האקראית תמוהה ביותר, בלשון המעטה. שיטה זו היא הנוהל המדעי המקובל והדרוש כאשר רוצים לוודא את יציגותה של האוכלוסיה הנבדקת.
    נראה לי כי מן הראוי שתעדכן ותתקן את תשובתך, כנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי חמצון (תוספים) - תזכורת

ליאורה
    10/05/2007

א.נ.
    האם לא קראת את שאלתי מ-3 בח.ז.? מדוע טרם השיבות? אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתבי מ-3.5.07

ליאורה
    10/10/2007

א.נ.
    טרם קיבלתי תשובתך לפנייתי מלפני יותר מ-5 חודשים (!) בעניין ויטמין
    E. אבקשך להשיב עליה. תודה. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע תשובה לשאלות???

ליאורה
    30/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אבץ לשיפור מראה עור הפנים.
    נדיה
    20/04/2007

אני סובלת מעור פנים וקרקפת שמנונית..
    השיער טיפה נושר לפעמים והציפורניים נשברות טיפה.
    עור הפנים גם מלווה בפצעים קלים ונקבויות עור מורחבות.
    שאלה שלי אם תזונה נכונה כלשהי, דיאטה מסויימת או תוספי מזון וויטמינים יכולים להביא לשיפור הבעיה אצלי?
    שמעתי גם שמינרל בגוף- אבץ- ZINC עלול לתרום לבעיה..
    האם כדאי לקחת תוספת אבץ או לאכול מאכלים שמכילים מרכיב זה?
    או שאולי מומלץ לפנות לרופא משפחה ולבקש הפניה לבדיקת דם ולראות בדיוק איזה וויטמינים חסרים בגוף ולפנות לדיאטנית קלינית שתמליץ על מאכלים שעלולים לפתור את בעיית האקנה שלי.
    אשמח לקבל מענה, ייעוץ והכוונה..
    תודה מראש!:)
    כבר מיואשת מכל מוצרי טיפוח לפנים, זה לא מביא לשיפור כנראה הבעיה היא מבפנים.. אשמח אם תעזרו לי לפתור אותה!!

הוספת תגובה

• אבץ

איציק ברדה
    22/04/2007

שלום לך
    ברצוני לציין שאני תמיד ממליץ על יעוץ אישי וניתן לשלב אותו בין הרופא המטפל שישלח אותך לבדיקות דם מקיפות ובין הדיאטנית הקלינית שתמליץ לך על תזונה נכונה (מומלץ להגיע לאחר שיש לך את תוצאות בדיקת הדם).
    על פי התרשמותי משאלתך מינרל האבץ יכול לסייע לך חשוב להשתמש באבץ מסוג פיקולינט ולדאוג שהוא יכיל גם את מינרל הנחושת .
    האבץ הינו מינרל קורט החיוני לתפקוד מערכת החיסון ומשתתף במערכות אנזימטיות רבות בגוף. אבץ פיקולינט נספג טוב יותר מכל צורת אבץ אחרת. חשוב לריפוי פצעים,כוויות ואקנה,אקזמות,נשירת שיער ולהרעלת מתכות. חוסר אבץ קיים בד"כ אצל קשישים,מעשנים,אלכוהוליסטים,אנשים עם חומציות נמוכה בקיבה,אנשים הצורכים תפריט דל חלבון ואנשים הצורכים הרבה סידן , סובין וחיטה.
    מקורות מהמזון : אצות ים , פירות ים , דג לבן ממים עמוקים , תרד , גרעיני דלעת , בשר , שום דגים.
    מומלץ ליטול את האבץ בלילה ליפני השינה.במינון של 30 מ"ג הכולל 2 מ"ג נחושת.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין ופוריות
    אדווה
    18/04/2007

אני סובלת מילדות (גיל 10 בערך) מבעיית שינה שמתבטאת בשעון ביולוגי הפוך שאינו סדיר
    לצורך כך אובחנתי וקיבלתי מלטונין 5 ג' ללקיחה יומיומית רציפה.
    אני בת 36 ועדיין אין לי ילדים.
    קראתי במספר מקומות על כך שלקיחת מלטונין עלולה לפגוע בפוריות ע"י שיבוש הביוץ. בנוסף ניסו ליצור גלולות למניעת הריון המבוססות על מלטונין בניסוי שנערך בהולנד וכשל. האינפורמציה הזאת מרתיעה אותי מאד מאידך אני מאד סובלת מבעיית השינה. למרות שאולי שאלתי אינה קשורה אולי באופן ישיר לפורום ( למרות שבארה"ב נמכר כתוסף מזון בין היתר כאנטי אייג'ינג.. ללא מרשם)אשמח מאד אם תוכלו לסייע לי
    אדווה

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין ופוריות

הוספת תגובה

• מלטונין ופוריות

איציק ברדה
    18/04/2007

שלום לך
    לדעתי יש קשר בנושא מלטונין ופוריות אך הייתי ממליץ לך להיועץ בפרופסור אמנון בזזינסקי ממחלקת נשים ויולדות של בית החולים הדסה בירושלים. הוא גם כתב בנושא מאמר.

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצר להשמנה
    לי
    17/04/2007

שלום
    שמעתי על מוצר מחברת GNC שנקרא weight gainer 1850
    רציתי לדעת האם ניתן לקחת אותו גם ללא פעילות גופנית קבועה?
    אני בת 28,גובה 1.63 בערך משקל כ-47 ומבנה הגוף שלי רזה כמובן...התזונה טובה בהתאם לתזונאית.אני לא כל כך מתאמנת...האם המוצר טוב במצב כזה והאם הוא יכול לעזור לי לבנות מסת שריר ולהעלות במשקל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצר להשמנה

הוספת תגובה

• weight gainer 1850

איציק ברדה
    18/04/2007

שלום לך
    המוצר weight gainer 1850 מכיל ויטמינים מינרלים פחממות וחלבונים מטרת תוסף תזונה זה היא לעלות במשקל ולתמוך במערכת השרירים בגוף.
    המוצר לא בא במקום אוכל אלה בתוספת והוא יכול לסייע לך לעלות במשקל ולתמוך במערכת השרירים בגופך.
    במידה ותרצי לעבוד על פיתוח שרירים תצטרכי להוסיף חלבון מי גבינה נקי ללא תוספת פחממוית.
    ניתן לצרוך את הweight gainer 1850 גם ללא פעילות גופנית .

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

לי
    18/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    האלה
    17/04/2007

אני מנסה לקחת ויטמינים לפי המלצת הרופא אבל כל פעם שאני לוקחת כדור אני מרגישה כבידות והצתברות גזים אז אני מפסיקה לקחת יש פתרון לזה ?
    האם זה קשור לסוג החברה ואם אנסה חברה שונה (השתמשתי במולטיויטמין של דרך חיים)לא אקבל אותה השפעה או שזאת תופעת לוואי לויטמינים.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמינים וגזים

איציק ברדה
    17/04/2007

שלום לך
    לפעמים זמן לקיחת הכמוסה אינה מתאימה ומשתנה מאדם לאדם.
    הויטמינים של דרך חיים הם ויטמינים טובים מאד לכן אני ממליץ לך לקחת את טבליות המולטי ויטמין עם האוכל כלומר לאכול לבלוע את המולטי ויטמין ולהמשיך לאכול יתכן וצורה זו תפחית את הרגשת הנפיחות בבטן.
    במידה ולא לGNC קיים מולטי ויטמין בשם אולטרה מגה גולד המגיע עם אינזימי עיכול ויכול לסייע במצבים אלו.
    בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    דניאל
    15/04/2007

לסולגר יש מוצר בשם דיאט גארד המכיל קרניטין, כרומיום פיקולנט שן הארי B6 ועוד.
    האם לGNC יש מוצר מקביל? ניסיתי את הציטוזן במשך חודשיים אבל בכלל לא השפיע עלי.
    תודה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה

מאיה תורגמן
    16/04/2007

שלום דניאל

לGNC יש אכן פורמולה הדומה בחלק ממרכיביה למוצר של סופהרב (חברת בת של סולגאר) אך עם תוספת של מרכיבים אשר הינם ייחודיים לה.
    הפורמולה נקראת "ציטוזן פלוס" והיא משלבת את סיב הציטוזן, סיב תזונתי טבעי המצטיין ביכולתו לקשור אליו שומנים ובעל השפעה על דיכוי תיאבון ובנוסף עם ל-קרניטין המסייע בשריפת שומנים.
    כמו כן ישנו אף הכרומיום המסייע באיזון רמות הסוכר בדם ומומלץ במיוחד לאנשים בדיאטה הכמהים למתוק ואבץ למניעת נשירת השיער.
    מכיוון שהציטוזן הינו סיב תזונתי יש להקפיד על שתיית מים מרובה (זה אף משפר פעילות מעיים) ולהרחיק 2-3 שעות מנטילת תרופות או ויטמינים.
    לתוצאות טובות ולהצלחה מירבית של הדיאטה מומלץ ליטול 1-2 טבליות ביום, חצי שעה עד שעה לפני הארוחה ולשלב עם פעילות גופנית אירובית מתונה כ3-4 פעמים בשבוע וכמובן לספק לגוף תזונה מאוזנת ומגוונת למען שמירה על בריאותנו.
    בהצלחה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים לטיפוח העור
    מיקה
    15/04/2007

שלום,
    אני רוצה לקחת ויטמינים שטובים ביוחד לעור (שנותנים לחות ואנטי אייג'). על מה אתם ממליצים?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים לטיפוח העור

הוספת תגובה

• ויטמינים לעור

מאיה תורגמן
    15/04/2007

שלום מיקה

הויטמינים המשמשים בעיקר לטיפול בעור הינם אלו המתפקדים כאנטיאוקסידנטים.
    צריכת האנטיאוקסידנטים מבוססת על תאוריית הרדיקליים החופשיים. לפי תיאוריה זו, מולקולות הרדיקליים החופשיים שמקורם בקרינה, עישון, מזון מטוגן, אלכוהול, קפה ועוד פוגעות בתאי הגוף והורסות אותם. ריאקציות אלו אחראיות על תהליכי ההזדקנות כגון תהליכי הזדקנות העור ואף בכל המחלות הקשורות בגיל מתקדם.
    האנטיאוקסידנטים הם אלו שמנטרלים את הרדיקלים החופשיים ובכך שומרים עלינו מפני נזקיהם ומאפשרים את השמירה על עורנו.
    בחברת GNC קיימת פורמולה מצויינת הנקראת "סל פרוטקטור" שבאה לתת מענה בנושא.
    הפומולה "סל פרוטקטור" מכילה נוסחה מתקדמת המכילה אנטיאוקסידנטים חשובים, כגון ויטמין E, קו אנזים Q-10, ג'ינקו בילובה ועוד, במינון גבוה המאפשר פעילות אנטי חימצונית אופטימלית וספיגה אופטימלית בגוף ובכך בעצם תורמת להאטת תהליכי הזדקנות העור, נזקי הקרינה, נזקי העישון ועוד.
    בנוסף מומלץ מוצר נוסף של GNC הנקרא "פיקנוגינול".
    ה"פיקנוגינול" הינו אנטיאוקסידנט קל לספיגה המיועד לשמירה על גמישות ולחות העור ומעכב את הזדקנותו ואף בעל יתרונות רבים נוספים.
    בברכה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות...
    שירה
    12/04/2007

דבר ראשון:
    אני בת 19 וצימחונית כבר מגיל 6 באופן משונה אף פעם לא חסר לי ויטמין B12 ואפילו היתה תקופה שהוא היה באובר... (לא ברור איך זה, זה לא שאני דואגת להשלים את החסרים... להיפך... אני אוכלת זבל, ובקושי אוכלת... יש לכם מושג איך זה קרה??) בכל מקרה בבדיקת דם האחרונה שלי הויטמין צנח מ - 988 (כן כן... זאת לא טעות... בבדיקות קודמות היה לי גם 800, 700) ל- 336 !! הזמן שעבר בין שתי הבדיקות הוא שמונה חדשים.
    אני לוקחת דיאנה - זה עלול לגרום להפחתת הויטמין? התחלתי לקחת לפני שנה ובדיקת הדם הגבוהה יצאה קצת לפני שהתחלתי עם הגלולות, הבדיקה השניה שהויטמין ירד בה - בערך שמונה חודשים אחרי שהתחלתי עם הגלולות... (רופאת הנשים שלי טוענת בתוקף שאין קשר, אבל בכל זאת אני שואלת כי שמעתי שמועות כאלה...)
    אם לא מאיזה סיבה זה יכל לקרות? והאם יש חשש שהויטמין ימשיך וירד עד מצב של חוסר?

דבר שני:
    (אני לוקחת ציפרלקס כבר שנה ולפני זה לקחתי כדור אחר בסגנון שנה וחצי בערך)
    הפסיכיאטרית שלי טוענת שגלולות (אני לוקחת דיאנה ואנדרוקור) עלולות להפחית את רמת ויטמין B6 והיא טוענת שחוסר בו גורם לבלאגנים במצבי רוח, דכאונות חרדות...
    לכן היא המליצה לי לקחת ויטמין B6 במקביל כדי למנע מהחמרה במצב כתוצאה מכך / לאזן את החוסר שאולי נוצר...
    קניתי ויטמין B6 שכל כדור בו הוא 100 מ"ג.
    בעיקרון כבר בערך חודשים שאני לוקחת ת'ויטמין (בתקופת נטילת הגלולות בלבד ולא בהפסקה)
    שמעתי שלא טוב לקחת סתם ככה ויטמינים בלי לבדוק שבאמת צריכים אותם אז רציתי לעשות בדיקת דם לבדוק את רמת B6 שלי אבל הרופא אמר שזאת בדיקה יקרה ונדירה שעושים רק במקום אחד בארץ... אז אי אפשר...
    אז התחלתי לקחת...
    עכשיו אני רוצה לשאול כמה ויטמין מ"ג B6 אני יכולה לקחת ובאיזו תדירות זה בסדר? (אני לא רוצה להגיע למצב של עודף... שמעתי שעודף ב - B6 וב - B12 עלול להחמיר אקנה...)
    100 מ"ג ל-21 יום בחודש זה יותר מידי? זה עלול להזיק לי?

תודה מראש וערב טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות...

הוספת תגובה

• כמה תשובות

איציק ברדה
    16/04/2007

שלום לך
    מקור ויטמין B12 הוא לא רק מבשר ויטמין זה נמצא גם ב ביצים,מוצרי חלב ירקות וסויה.
    חשיבות רבה היא לספיגה שלו בגוף והספיגה יכולה להשתנות עם הגיל יכול להיות שזה הגורם לשינוי בבדיקות הדם שלך.
    ויטמיני B כן נשחקים בזמן נטילת גלולות למניעת הריון הדבר הוכך במספר מחקרים .
    ויטמיני B מסיסים במים ואינם מצטברים בגוף לכן לא ניצפו תופעות של רעילות וביחוד לא במינון של 100 מ"ג.
    ניתן היום להשיג את ויטמיני הB על בסיס אורז ולא שמרים לכן אנשים ששמרים יכולים לפתח אצלהם אקנה רצוי שהשתמשו בויטמיני B על בסיס אורז לא שמרים.
    אני ממליץ להשתמש בB קומפלקס בשחרור איטי (T.R ) על מנת להגביר את הספיגה בגוף.

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שירה
    16/04/2007

הכדורים של B6 שיש לי הם של חברת "סולגאר" ומצויין שאין בהם שמרים.
    לך ידוע על קשר בין חוסר בויטמין B6 לבין דכאון חרדות וכדו'?
    לדעתך עדיף לקחת קומפלקס B? (הפסיכיאטרית המליצה לי או על קומפלקס או על B6 בנפרד)
    ואם כן באיזה מינון?

ערב טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    בתיה
    12/04/2007

אני בת 50,בריאה,עברתי ניתוח בצואר הרחם להסרת יבלת,מנסה לאכול מגוון ולצעוד לפחות 30 דקות כל יום,שאלתי היא, אילו ויטמינים כדאי לי לקחת כדי לשמור על בריאותי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• תשובה

בתיה
    16/04/2007

אתם בוחרים למי לענות ולמי לא לענות או שאין לכם תשובה בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים לשמירה על הבריאות

איציק ברדה
    17/04/2007

שלום לך
    ראשית צר לי אך כתבתי לך תשובה ליפני מספר ימים וכתוצאה מ"באג "במערכת התשובה לא הופיע.
    לאחר ניתוח להסרת יבלות בצואר הרחם בכדי לשמור על הבריאות אני ממליץ על מולטי ויטמין עשיר באנטיאוקסידנטים (מונעי חימצון) בשם אולטרה מגה גולד ללא ברזל.
    מולטי ויטמין זה מכיל 40 רכיבים ובינהם דגש על אנטיאוקסידנטים מסוג C ו E.
    חשוב לצין שמגיל 50 במידה וההמוגלובין תקין אין צורך להוסיף ברזל לכן מומלץ להשתמש במולטי ללא ברזל.

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגל תוספי מזון
    יהודית
    11/04/2007

לאחרונה הוצאו לי תוספי מזון של חברת אגל agel , תוספי מזון בצורת גל. רציתי לשאול מה השוני בינם לבין כמוסות, האם אתה מכיר חברה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    אגל תוספי מזון

הוספת תגובה

• ויטמינים בגל

איציק ברדה
    15/04/2007

שלום לך
    לחברת A GEL ישנם מספר תוספי תזונה המגיעים בגל .
    המינונים במוצרים אלו נמוכים מאד למרות שהגל אמור להגביר את הספיגה עדין אני חושב שהמינונים נמוכים.
    כמו כן הם משוקים בשיטת MLM מכירה ישירה או יותר נכון בסיגנון הפרמידה יש להם אתר באינטרנט.

בברכה
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה