מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד'ר מורד - המשך שאלהח.20/05/2010
שלום רב,
צדקת כשענית לי שאתה בספק אם לבני בן השנה יש אלרגיה בעין ימין. אכן פניתי לרופא אחר שרשם לו טיפות תרוצידין ואחרי פעם אחת האודם נעלם לגמרי. כמובן שנמשיך למשך כל 5 ימי הטיפול.
לדבריו זהו גירוי כלשהוא בעין.
אם האנטיביוטיקה עזרה לו האם זה אומר שזוהי דלקת חיידקית ולא וירלית? לא היו הפרשות בכלל רק אודם שבא והולך.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד21/05/2010כנראה אכן חיידק. שמח שצדקתי :)
אם התופעה חוזרת על עצמה באותה עין כנראה שיש שם חסימה בצינור הדמעות ויש לפתוח אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אורטופטית ורפרקציהכרמית20/05/2010
שלום
יש לי תאומים בני שנה וחודשיים (כמעט), נולדו בשבוע 35.
היינו בבדיקה אצל רופאה בקופ"ח בגיל 8 חודשים ובדיקה אורטופטית ורפרקציה בבית חולים לפני מספר ימים, (הרופאה הפנתה אותנו לבדיקה זו לאחר הבדיקה הראשונה).
תוצאות הבדיקות
תאום 1 (נולד במשקל 2105)
בדיקה ראשונה:
שמאל: מספר 1.5+, צילינדר 1.00-, ציר 180
ימין: מספר: 1.5+, צילינדר 1.00-, ציר 180
בדיקה שנייה:
שמאל: מספר 1.0+, צילינדר 1.00-, ציר 180
ימין: מספר: 1.0+, צילינדר 1.00-, ציר 180
תאום 2 (נולד במשקל 1875)
בדיקה ראשונה:
שמאל: מספר 1.00-
ימין: מספר 0.75-
בדיקה שנייה:
שמאל: מספר 0.75-
ימין: מספר 0.75-
אציין כי אני מרכיבה משקפיים בערך מגיל 10 ובעלי מגיל 20. בנוסף אני סובלת מעיניים יבשות (לא קיצוני, משתמשת בהילו קומוד).
1. רציתי לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה השנייה לעומת הראשונה (ללא שינוי, שיפור, הרעה?)
האורטופטיסטית אמרה שבגיל זה צריך להיות 3+, האם שינוי מ-1.5+ ל-1.0+ זו הרעה?
2.מה הלאה? מתי כדאי לחזור לביקורת? איפה - רופא עיניים, אורטופטיסטית? ומתי?
3. מאיזה מספר נהוג לתת משקפיים?
3. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לסייע בשיפור הראיה?
תודה רבה (וסליחה על השאלה הארוכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפרקציה
פרופ` יאיר מורד21/05/2010לשאלותייך:
1. רציתי לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה השנייה לעומת הראשונה (ללא שינוי, שיפור, הרעה?)
אין הבדל משמעותי בין הבדיקות וכנראה שההבדל נובע מהשפעה שונה של הטיפות בכל בדיקה.
האורטופטיסטית אמרה שבגיל זה צריך להיות 3+, האם שינוי מ-1.5+ ל-1.0+ זו הרעה?
לא חושד. לדעתי הטיפות פחות השפיעו בפעם השנייה.
2.מה הלאה? מתי כדאי לחזור לביקורת? איפה - רופא עיניים, אורטופטיסטית? ומתי?
רופא עיניים לילדים עוד חצי שנה לתאום 2
רופא עיניים לילדים בגיל 3 לתאום 1
3. מאיזה מספר נהוג לתת משקפיים?
צילינדר מעל 1.5
קוצר מעל 1.5
3. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לסייע בשיפור הראיה?
להמשיך להיות אמא טובה ודואגת :) מעבר לכך אין מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן20/05/2010
שלום רב לכם יש לי 2 שאלות.
יש לי תאומים בן ובת בני 4 חודשים.
לבן אני מבחינה לעתים בפזילה (גשהוא מתמקד על משהו)2 עיניו מגיעות לכיוון האף.
האם מדובר בפזילה או שזה עדיין מוקדם מדי לדעת?
ה אם יכול להיות שזה מעיד על משהו במח?(בהריון חשדו יש לו בעייה במח כשנולד אמרו לי שהכל בסדר)
שאלה שנייה בתי מאובחנת עם תת פעילות לש בלוטת התריס(מטופלת מיום הלידה)
יש לה מין כתם אדום כזה מיום הלידה בעין.
בביקור שגרתי אצלה אנדוקירנולוג הוא החליט שנפנה ליעוץ גנטי לדבריו יש לה מבנה עיניים אנטי מונגוליות רציתי לדעת מה זה ואם י שלזה משמעות.
רוצה לציין שבמהלך ההריון הכל אצלה אובחן כתקין(גם כיום היא מתפתחת בסדר אם כי יותר לאט לעומת אחיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` יאיר מורד20/05/2010פני לבדיקה אצל רופא עיניים לילדים. אסור שתהיה פזילה אצל אף ילד. כנ"ל לגבי אחותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמדיהדניאל17/05/2010
שלום רב
ברצוני לשאול מה זה החיידק הזה?
ממה הוא נובע?
האם הוא גורם נזק כלשהו?
במידה ויש אותו איך מטפלים?
באמצעות איזה בדיקות ניתן לגלות את זה?
משום שהרופא שלח אותי לבצע תרבית+משטח של החיידק הזה. האם זה מספיק?
אודה על תשובות לשאלותי.
בתודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה
פרופ` יאיר מורד20/05/2010
ברצוני לשאול מה זה החיידק הזה?
חיידק ככל החיידקים
ממה הוא נובע?
לעיתים ההדבקות היא במגע מיני ולעיתים במגע רגיל
האם הוא גורם נזק כלשהו?
דלקת עיניים
במידה ויש אותו איך מטפלים?
אנטיביוטיקה לך ולבן הזוג
באמצעות איזה בדיקות ניתן לגלות את זה?
משטח + תרבית
משום שהרופא שלח אותי לבצע תרבית+משטח של החיידק הזה. האם זה מספיק?
כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמאמץ את העינייםדנה17/05/2010
בני בן השמונה חודשים מראה סימנים של התאמצות בעיניים.לעיתים הוא מכווץ אותן כאילו מתאמץ לראות למרחוק...ממש עוצם אותן לחצי...האם זה יכול להעיד על בעיה?הוא רואה לדעתי בסדר מפני שהוא מגיב לצעצועים רחוקים ולבני אדם העומדים מולו.מה צריך לעשות?האם זה יכול להעיד על בעיה?
אודה על תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק
פרופ` יאיר מורד20/05/2010כדי בהחלט לבדוק את בנך במרפאת עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בתעלת הדמעותאירית17/05/2010
בהמשך לשאלותי בנושא.
נאמר לי כי בד"כ החסימה עוברת לבד עד גיל שנה. בני כרגע בן שבעה חודשים וכרגע אין שיפור ומידי פעם יש דלקות שמטופלות בטיפות עיניים.
האם רואים שיפור עד גיל שנה? כלומר האם יש סימנים מסוימים חוץ מבדיקת רופא שאני יכולה לראות שיפור בחסימה.האם יכול המצב לישתנות גם חודש לפני גיל שנה ? האם יש תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ` יאיר מורד20/05/2010יש תקווה. סבלנות. תעשי גם לחיצה אצל רופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה
אירית20/05/2010דבר ראשון אני מודה לך מאד על העידוד והתיקווה שבכל זאת הבעיה תעלם עד גיל שנה.
לגבי לחיצות של רופא מומחה, הרופאה המטפלת אמרה שזה ממש שטויות ואין לזה תועלת ורופא אחר אמר שאת הלחיצות של רופא עושים עד גיל חצי שנה ובני כרגע בן 6.5 חודשים וכרגע הפנו אותנו לבה"ח לבדיקה לפני "שטיפה"? ועד הביקורת אני חוששת שיהיה מאוחר מידי לניסוי הנחיצה.
אשמח לחוות דעתך בנושא
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה
פרופ` יאיר מורד21/05/2010אני נוהג ללחוץ גם בגיל 8-9 חודשים ולעיתים קרובות זה עוזר. אם תרצי תוכלי לקבוע תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה בתעלת הדמעות
אירית22/05/2010קודם כל אני שמחה לשמוע שיש תיקווה ואולי יש עוד מה לנסות לפני ניתוח.
הרופאה המטפלת נתנה לנו הפניה לבית חולים לטיפול "שטיפה" לפני ניתוח אנחנו בקופ"ח לאומית ורוצים להגיע לבית חולים רמבם שבחיפה מקווה מאד שזה התאפשר לנו ששם אני ילדתי ושם גם נתקלו לראשונה בהפרשות בעיניים ממש בימיו הראשונים.
ברצוני לדעת האם אתה מטפל שם ואיך אני יכולה להגיע אליך ישירות במידה ואפשר כי שמעתי רבות עליך וקיבלתי המלצות חמות.
ובנוסף ברצוני לדעת האם הלחיצה ע"י רופא מתבצעת שהילד ער האם זה פעולה כואבת.
אשמח לקבל את תשובתך בהקדם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה
פרופ` יאיר מורד22/05/2010השטיפה היא הניתוח עצמו.
אם אתם חיפאים כדאי שתפנו לדר עידי מצר עמיתי.
מרפאתי נמצאת בראשל"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים לתינוקח.16/05/2010
שלום,
האם יש תופעות לוואי לשימוש ממושך בליבוסטין לתינוק בן שנה לאלרגיה בעין (טיפה אחת פעמיים ביום). רופא העיניים רשם לו אותם לכל תק' האביב. האלרגיה היא בעין אחת בלבד. האם יש צורך לשים טיפות בשתי העיניים? ואם יש הקלה האם אפשר להפסיק השימוש ולראות מה קורה?
האם אלרגיה לא מטופלת יכולה לגרום נזק לעין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` יאיר מורד20/05/2010אני מאוד בספק שיש לבנך אלרגיה. זה כמעט לא קיים בגילאים הללו. יותר סביר שמדובר בחסימה של צינור הדמעת באותה עין והלבוסטין לא יועיל אם כי לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לחסימה בתעלת הדמעותאירית16/05/2010
בהמשך לשאלותי בנושא חסימה בתעלת הדמעות שלא עוברת בילד בגיל שבעה חודשים.
לאחר בדיקה ממושכת על ניסיונות לפיתרון הבעיה ללא ניתוח הומלץ לי על דיקור סיני לתינוקות.
ברצוני לדעת מה דעתך על דרך הטיפול.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ` יאיר מורד20/05/2010מדובר ב"טיפול" שאין לא הגיון רפואי ושלא הוכח מעולם כיעיל. מכיוון שבכל מקרה 90% מהמקרים חולפים לבד עד גיל שנה, אני מניח ש"ההצלחות" של הטיפול הן במקרים בהם בכל מקרה הדמעת הייתה אמורה לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומהח.16/05/2010
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי בן שנה וחודשיים. עין אחת שלו אדומה מעט, זה בא והולך במשך היום. האם יכול להיגרם מעייפות? רואים את נימי הדם בצורה בולטת בצד החיצוני של הלחמית של עין אחת. הוא משפשף הרבה את שתי עיניו (בד'כ כשעייף), אך האודם בולט יותר בעין ימין בלבד.
האם יכול להצביע על לחץ כלשהו בתוך העין? או שזה נורמלי בעת עייפות שהנימים בולטים יותר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
פרופ` יאיר מורד16/05/2010אולי מדובר בזיהום ויראלי? אלרגיה? יש צורך בבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעיןצופנת16/05/2010
שלום רב,
בתי בת 9.
לפני כשבועיים קיבלה בלי כוונה מכה בעין מחברה שפרשה ידיים לצדדים ולא ראתה אותה.
התחושה שלה היתה ממש כמו אגרוף.
אין סימנים כחולים או המטומה והכאב חלף לאחר יומיים בערך אך מאז, העין אדומה מעט בלובן העין בחלק שמימין לקשתית.
אין לה הפרעה בראיה או תלונה כלשהי מבחינת הראיה אבל האדמומיות לא עוברת.
תור לרופאת העיניים יש במקרה הטוב עוד חודש.
האם יש דרך לטפל באדמומיות או לתת לזה לעבור לבד?
כמה זמן זה יכול לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
פרופ` יאיר מורד16/05/2010קשה לומר. נסי להגיע לבדיקה מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ עינייםנטע15/05/2010
שלום, כשאני מסתכלת על ביתי בת ה 1.8 נראה לי שהיא ממצמצת די הרבה יחסית לילדים אחרים. גם בעלי וגם אני עם משקפיים, אני מגיל 12 ובעלי מגיל 23.
אני מוטרדת שהמצמוץ קשור לבעיית ראייה וצורך במשקפיים.
מהו מצמוץ סביר? האם זה יכול להיות קשור לעוד משהו חוץ מלבעיות ראייה?
יש לנו תור לרופא עיניים, אבל עד שיגיע התור אני די מוטרדת
תודה
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ` יאיר מורד16/05/2010הילדה אכן צריכה בדיקת עיניים, אם כי ברוב המקרים מצמוץ בגיל הזה לא קשור לבעיית עיניים אלא מופיע על רקע רגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ. חן בעין לתינוקח.15/05/2010
שלום,
לבתי בת השנה אובחנה נ.חן (NEVUS ) בעין. אנו פנינו לרופא בשל אודם בלחמית בצד הפנימי של עין ימין, שבא והולך (לעיתים נראה כפס ורדרד, לעיתים כנקודה ורדרדה ולעיתים על כל החלק הלבן הפנימי) וכן נקודה שקופה שראינו צמוד לקשתית. (בקושי רואים אותה, רק מול האור).
הרופא אמר להיות במעקב כל כמה חודשים. האם נ. החן אמורה לגרום לאודם שכזה בלחמית? אנו מאוד מודאגים שאולי אמורה לקבל טיפול והבעיה מתפספת ויכולה לגרום לה נזק.
ממה יכול לנבוע לדעתכם?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בלחמית
ד''ר עידי מצר15/05/2010כל עוד זה נראה שפיר ניתן לעקוב. אם יש חשד סביר להשתנות לנגע ממאיר אני מציע להסיר את זה. קרבה לקרנית בעייתי מבחינה כירורגית כי עלולה לגרום להצטלקות שלא תראה יפה ולכן שם נרתעים מהתערבות מוקדמת. הצבע הורדרד נובע לעתים מכלי דם יותר בולטים שמזינים את הנמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מולדיולי13/05/2010
בני בן שנתיים ו8 נולד עם קטרקט מולד זעיר (פחות מחצי מילימטר) קדמי מרכזי באחת מעיניו.
עד עכשיו כל הבדיקות הראיה היו תקינות.
בבדיקה האחרונה נראה שיש הבדל קטן בין המספרים בעיניים אבל דווקא לטובת העין עם הקטרקט.
העין עם הקטרקט +1.5 והעין בלי קטרקט +0.75
קצת מוזר לי - הרי העין עם הקטרקט אמורה לראות פחות טוב, לא?
האם זה אומר שאין קשר לקטרקט?
הרופא חושב שכרגע אין צורך בכלום למעט מעקב ואולי בהמשך נצטרך משקפיים (קרוב לוודאי שבכל מקרה יצטרך כוון שגם אני וגם בעלי בעלי משקפיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט ובעיה אופטית
ד''ר עידי מצר15/05/2010אתם מבלבלים הפרעה לראיה עקב העכירות לציר הראיה שעלולה להגרם עקב הקטרקט לבין הפרעה לראייה עקב מבנה אופטי לא אידאלי אשר גורם לטשטוש התמונה שרואה המוח. אין קשר הכרחי בין הדברים ומתייחסים לכל גורם באופן ענייני. במקרה של הבן שלך, אם אין גורם משמעותי של עכירות (קטקרקט) או טשטוש אופטי (רוחק ראייה), ניתן להמתין ולהמשיך לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהעינייםרונה12/05/2010
שלום רב,
בני בן 7 שבועות.שמנו לב כי לעיתים מצטברת לו הפרשה לבנבנה בעיניים, לרוב לאחר בכי. יש לציין שאין לו דמעות.
אתמול בנוסף להפרשה, בעין שמאל ששם יש בד"כ הפרשה גדולה יותר, הצטבר מעט נוזל או דמעות בחלק החיצוני של העין, לא בצד של האף.
האם עלינו לבדוק את העניין אצל רופא או שזוהי תופעה רגילה.
אודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה בתנוק רך
ד''ר עידי מצר15/05/2010זה יכול להגרם מהצרות/חסימה בדרכי הדמעות. הייתי הולך לרופא עינים ילדים לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צהובה מהעיןליאת12/05/2010
שלום רב ד"ר,
בני בן עשרה ימים ואתמול בצהריים גילינו הפרשה צהובה בריסים העליונים של העין (עין אחת בלבד), אין אדמומיות, ניגבנו עם צמר גפן ומעט מים, היום בבוקר לא היו סימנים להפרשות, יש לציין שהוא בוכה משתי העיניים עם דמעות. האם עלי ללכת לרופא ולפי מה שסיפרתי לך מה זה יכול להיות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה צהובה שעברה
ד''ר עידי מצר15/05/2010לא. בדרך כלל ניקוי בלבד מספיק למקרים קלים של דלקת עינים חיצונית. רק אם זה מחמיר מאד בכמות ההפרשות, אודם העין, מציק לתינוק - לפנות לרופא עינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)