מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמאי11/05/2010
האם התרופה Oxycodone טרגין,קשורה בעיניים?גורמת לתופעות לוואי בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להפנות רק שאלות בנושא
ד''ר עידי מצר15/05/2010נא להפנות שאלות בנושא רפואת עיניים ילדים.
תנסו לחפש בפורומים של עינים כללי, רוקחות, לחפש באינטרנט, להסתכל במידע למטופל המצורף לתרופה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד'ר מורד-אלרגיה בעין לתינוקתח.11/05/2010
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת, כתבת שלפי התאור יכול להיות שיש לבתי בת השנה זיהום ויראלי קל. זה נמשך כבר שבועיים. לא נראה שמציק לה. טיפה אודם בלחמית שלפעמים מתבהר קצת במשך היום ומן קרום שקוף בקצה האישון.
זה הופיע כשבועיים וחצי לאחר החיסון המרובע (MMRV) והתחלתי לחשוב שזה בעקבות החיסון כי שמתי לב אתמול שגם לבני הגדול שקיבל חיסון לאבעבועות שבועיים קודם, הופיע מעין פס דק אדמדם בלחמית של עין אחת בחלק הפנימי בלבד. (די דומה למה שיש לבתי)
האם ידועה תופעה כזו לאחר חיסון זה והאם דורש טיפול? האם אפשר לטבול צמר גפן בתה רגיל ולהניח על העין? האם יכול לגרום לסיבוכים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` יאיר מורד11/05/2010לא ידוע לי על תופעת לואי כזו לחיסון. אם הדבר נמשך שבועיים אולי כדאי לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת דרכי דמעות ד"ר מצריפית10/05/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם מרפאתך בקסטרא מטפלת בצינור דמעות חסום (בזימון תורים לא ידעו להשיב לי)
ואם לא האם יש מומחה לכך בתינוקות, באזור הצפון?
לתשובתך בהקדם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר עידי מצר15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת ראייהנחום09/05/2010
בני בן 10 חודשים עבר בדיקת ראייה ונקבע שכרגע ראייתו תקינה לחלוטין אך ייתכן שבעתיד יזדקק למשקפיים (מספר 0 גילו לו). האם יש סיכוי שלא יזדקק למשקפיים בגיל מוקדם ?
(מקווה שיש סיכוי כי הדבר מאוד מציק לי...)
בתודה
נחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד09/05/2010מספר אפס הוא תקין. אי אפשר לחזות מה יקרה, ויש בהחלט סיכוי שלא יזדקק למשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים
פרופ` יאיר מורד11/05/2010מספר אפס הוא תקין. אכן יש יותר סיכוי כי בעתיד הוא יהיה קצר ראייה, אבל יש גם סיכוי סביר שזה לא יקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר עדי מצרמיה09/05/2010
היי התכתבתי איתך לפני שבוע לגבי הבן שלי בן 3.5 שמקבל את הסטרודקס, הרופא אמר שרק את זה להמשיך במשך עכשיו שלושה שבועות פעם ביום,ולא לשלב טיפות אחרות נוגדות אלרגיה, העיניים מצוינות לא אדומות, אני מתחילה את השבוע השני היום, האם להפסיק ? או להמשיך עד שיגמר האביב? כי העיניים באמת לבנות ממש.
ועוד שאלה חברות אומרות לי שכדאי לי לקחת אותו לרופא לאלרגיה ,אבל אני הייתי אצת מס רופאי עיניים וכולם אמרו אלרגיה אביבית ,האם בכול זאת לקחת ? תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת אביבית
ד''ר עידי מצר15/05/2010אם אכן מדובר בדלקת עינים אלרגית, אני חולק על הטיפול בסטרואידים בלבד, אלא אם כן מתכוון הרופא לעבור אליהם עם הירידה/הפסקה בטיפול בסטרואידים.
לגבי רופא אלרגיה, ב-10% מהמקרים מוצאים את הגורם לאלרגיה ולעתים ניתן לבצע טיפול שיפסיק אותה (דהסנסיטיצזיה בלועזית). לכן כן הייתי הולך לרופא אלרגיה לשקול ביצוע טסטים אלרגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה/עקיצות/דלקת בעין?קרן08/05/2010
שלום רב,
לבתי בת ה-5 מופיעים מדי כמה שבועות פצעונים קטנים דומים מאוד לעקיצות יתוש. הפצעונים/עקיצות מגרדים מאוד, ועוברים כעבור ימים ספורים. כל זה לא היה מטריד אותי, אך הפצעונים/עקיצות מופיעים גם באזור העיניים (וגם על הגוף - בטן, ידיים, מפשעה, לחיים) וגורמים לנפיחות, משמעותית בעפעף (כל פעם עין אחת, לא שתיים ביחד). בפעמים קודמות כשהתנפח העפעף, התייעצנו עם רופאי עיניים, שלא ראו דבר בעין עצמה והילדה טופלה בעיקר באנטי היסטמינים (פניסטיל וכ"ד) וחלפו כעבר 3-4 ימים לחלוטין. התופעה החלה באוקטובר האחרון וחוזרת על עצמה זו פעם רביעית מאז (כולל נפיחות באחת העיניים). ילדה שניה שישנה עימה באותו חדר לא "נעקצה", גם לא בפעמים קודמות....לא היה שינוי רואי לציון בסביבתה של הילדה, אוכל וכ"ד. היא לא מתלוננת על מיחושים אחרים, אין חום - היא מתפקדת רגיל לחלוטין.
אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה זה יכול להיות (הרי מה הסבירות שתיעקץ במהלך חצי שנה 4 פעמים בעין????) ואולי המלצה על בדיקות שכדאי לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה?
פרופ` יאיר מורד09/05/2010כדאי לפנות לרופא עור. אולי מדובר באלרגיק דרמטיטיס? (אלרגיה של העור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר עידי מצראסתי07/05/2010
שלום ד"ר מצר,
באתר שלך מופיעות שתי כתובות דואר אלקטרוני. אנחנו מעוניינים לשלוח לך אימייל ולא יודעים לאן......
בברכה,
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלוח ל[email protected]
ד''ר עידי מצר15/05/2010הטעות תוקנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיהמלי06/05/2010
שלום
בני בן שנה וחודשיים הובחן קוצר ראיה -2 וצילינדר -1
האם זה שכיח מינוס כזה בגיל הזה
האם המספר יכול לעלות בקצב מהיר והאם יש טיפול למנוע זאת
יש לי תור לדר' מורד רק עוד חודש ואני מאוד מודאגת
אודה לתשובתכם בהקדם
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה
פרופ` יאיר מורד08/05/2010קוצר ראייה איננו שכיח בגיל זה. אם אכן זה המספר (נבדוק ונראה...) אין צורך במשקפיים בינתיים. רק אם המספר יעלה יותר יהיה בכך צורך. בכל מקרה אין מקום לדאגה. ברוב רובם של המקרים אין הדבר מעיד על מחלה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהדפנה05/05/2010
שלום,
ילדתי לפני שבועיים בת מקסימה.
אני רואה שיש לה מעט פזילה בעיניים, הם לא ממש יציבות. בבית החולים ובטיפת חלב אמרו לי כי זה שום דבר וזה אמור לחלוף מעצמו.
השאלה שלי האם זה נכון ומתי זה אמור לחלוף? האם אין צורך ללכת לרופא עיניים שיבדוק אותה?
תודה מראש, אני פשוט קצת לחוצה,
דפנה.
האם מבצעים בדיקת החזר אור אדום במחלקת יילודים של "אסף הרופא"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד06/05/2010צודקים אלה שאמרו לך לחכות בסבלנות. וכן - מבצעים בדיקת החזר אור באסה"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ועשרה חודשיםאורית04/05/2010
שלום רב,
שמי אורית ואני אמא ל-2.
בני הקטן -אלעד בן שנה ועשרה חודשים, ילד בריא מקסים וחכם. הןא מדבר מגיל מאד מוקדם.. כנראה בגלל אחותו הבכורה... בשבועות האחרונים אלעד מתלונן על כאב בעיניים.
הדבר בא לידי ביטוי באמצע משחק שגרתי, שעת האכלה, וכו... ללא קשר לשעת שינה לפני או אחרי
הוא לפתע מחזיק בעיניו ( בעיקר השמאלית) ובוכה ואומר " העיניים שלי.. העיניים שלי.. כואב..."
באותה עת אני לא מבחינה לא באדמומיות ולא חס וחלילה איבוד ראיה... שום דבר לא נגלה לעין ויתרה מכך מהר מאד זה עובר לו...
יש לציין כי אני בעלי בתי ובמשפחתנו המורחבת אין בעיות ראיה חריגות או כול מחלה תורשתית זו או אחרת הקשורה לעיניים.
האם אני צריכה לקחת אותו לרופא? קצת מלחיץ באותו רגע שזה קורה לו והוא מתלונן.... בעיקר שזה כבר נמשך לאורך תקופה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עיניים
ד''ר עידי מצר04/05/2010זה גם יכול להיות סוג של כאב ראש המתבטא בעיניים. הייתי מציע בדיקת רופא עינים ואם הכל בסדר, בדיקת רופא ילדים/נויירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה לגבי אלרגיה בעין לתינוקתח.04/05/2010
שלום,
הבנתי שאלרגיה בעין מלווה תמיד בגרד ואודם עז. זה לא המצב אצל בתי בת השנה ולמרות זאת נתן לה רופא העיניים טיפות ליבוסטין ופ.מ.ל. היא לא מתגרדת ולא נראה שזה מציק לה בכלל.
ממה שהבנתי, החולים בדלקת אלרגית אביבית מאוד סובלים, וזה לא המצב אצלנו.
כמו כן האודם אצלה הוא רק בחצי הפנימי של העין בחלק הלבן וממש מעט, וכן יש נקודה זעירה שקופה בקצה האישון. אין אודם בקצה החיצוני של הלחמית. (וזה רק בעין ימין).
האם יש אפשרות שזו לא אלרגיה ושאולי קיבלה איזו מכה מצעצוע בעין או שאולי קשור לחיסון המרובע שקיבלה לפני כשלושה שבועות (האחות אמרה שאחת מתופעות הלוואי היא דלקת בעיניים).
אני פשוט לא רוצה לתת לה סטרואידים סתם, ובמיוחד שכתוב בעלון שזה רק מעל גיל שנתיים.
אודה להתייחסותכם
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` יאיר מורד04/05/2010אכן התיאור שלך לא כל כך מתאים לארגיה. יותר לזיהום ויראלי קל. אם הילדה לא סובלת כל אפשר פשוט לא לטפל ולחכות שזה יעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלה בגיל 9ריקי04/05/2010
שלום רב,
לבני בן ה- 9 התגלתה עין עצלה. הרופא בקופ"ח מסר לנו כי יחסית בגיל כזה אין מה לעשות הרבה כדי לתקן אבל בכל זאת הפנה אותנו למרפאת פזילה.
שאלתי היא: האם ישנם טיפולים שניתן לבצע כדי לשפר? האם בעתיד הוא יוכל להסיר את המשקפיים?
העין האחרת רואה מצויין .
אשמח אם הפורום יוכל להמליץ על רופא מומחה לנושא זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד04/05/2010ראשית יש לנסות ולטפל. גם בגיל 9 אפשר להצליח בטיפול. אם לא יעזור אפשר לנסות טיפול בתוכנת נוירווזין שיכולה לתת מענה. שני מנחי הפורום הם מומחים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ציקלוספורין לדלקת אביביתאלי04/05/2010
שלום.
קראתי באזשהו מקום באינטרנט שבאסף הרופא רוקחים את הטיפות לבד וע"פ בקשה ושאז הן פחות צורבות או לא צורבות. יש בזה מן האמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציקלוספורין
פרופ` יאיר מורד04/05/2010אכן באסף הרופא מכינים את הטיפות באופן קצת שונה, והם קצת פחות צורבות לחלק מהמטופלים. בכדי לקבל את הטיפות צריך לקבוע תור במרפאת עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לילד בן 12אמא04/05/2010
שלום רב,
לבני בן ה- 12 וחצי אובחנה עין עצלה בגיל 6. הוא טופל ע"י רופא עיניים. כעבור שנה נמצא שהעין כבר לא עצלה ומאז היינו במעקב כל שנה. בעין הטובה ראיה 6/6. יש לו גם צילינדר. עם סיום הטיפול ועד היום הילד לא היה מוכן לשים משקפיים ולא התלונן על ראיה לא טובה.. לפני מס' חודשים התחיל להתלונן על כאבי ראש מדי פעם ועל כך שלא רואה טוב והיה רוצה לשים עדשות. אנחנו נמצאים עכשיו בשליחות בחו"ל עד דצמבר 2010. לפני מס' שבועות בבדיקת עיניים בביה"ס מצאו שהעין הפחות טובה רואה 6/24. רצינו לשאול:
האם ניתן לשים עדשה רק בעין אחת? האם לחכות לטיפול בארץ? היינו רוצים לתת לו עכשיו מענה אך היות ואנחנו לא בארץ הייתי שמחה אם תייעצו לנו על מה לשים לב לכשנלך לאופטימטריסט (במקרה כזה כדאי לפנות לרופא עיניים או אופטמיטריס?), חשבנו על עדשות יומיות, האם מתאים לגיל זה? מה לגבי אותן עדשות שמשפרות ראיה, האם הן מתאימות במצב זה?
מודים מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה
פרופ` יאיר מורד04/05/2010עקרונית אפשר עדשה רק בעין אחת. הייתי פונה לרופא עיניים לבדיקה ומקבל ממנו הפנייה לאופטומטריסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעין לתינוקתאמא03/05/2010
שלום רב,
רופא העיניים אבחן לבתי בת השנה אלרגיה בעין ורשם לה שני סוגי טיפות - פ.מ.ל לשבועיים וליבוסטין למשך כל עונת האביב, טיפה אחת פעמיים ביום משניהם.
האלרגיה היא בעין ימין בלבד - יש לה מעט אודם בלחמית בצד הפנימי של העין ומעין נקודה בקצה האישון.
מאוד קשה לשים לה את הטיפות והיא מתנגדת. האם אפשר לשים לה בלילה כשהיא נרדמת, ולחכות עשר דקות בין טיפה לטיפה? האם אין בעיה כשהעיניים עצומות?
וכן האם לשים לה רק בעין ימין או גם בעין הבריאה?
האם אלרגיה יכולה להיות רק בעין אחת? וכן האם יכול להיות מאבק? (למרות שלא מגרד או דומע?)
אם יש הקלה האם אפשר לנסות הפסקה בטיפות הליבוסטין ? זה פשוט יהיה מאוד קשה לרדוף אחריה עם הטיפות למשך כמה חודשים.....
גם לא נראה לי שזה מציק לה או מגרד והעין לא דומעת (לנו זה מציק יותר....)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינים אלרגית
ד''ר עידי מצר03/05/2010אין בעיה להזליף טיפות כששהתינוק ישן. למעשה אני ממליץ להורים לעשות זאת. ברם, מומלץ להזליף טיפות שנתנו מספר פעמים ביום בפריסה שווה על פני היממה. למשל טיפות שנתנו פעמיים ביום לתת בבוקר ובערב באותה שעה.
אני הייתי מזליף גם לעין הבריאה את טיפות הליבוסטין שלהם הרבה תופעות לוואי מאשר לסטרואידים (FML). את ה-FML הייתי מנסה להפסיק באופן הדרגתי בכפוף לבקורת אצל הרופא עיניים.
הדלקת לא צריכה להיות סימטרית בשתי העיניים ורק ב-10% מהמקרים אנו מוצאים גורם על ידי מבחנים אלרגיים עוריים בדר"כ. במקרים מסויימים ניתן לבצע טיפול לביטול התגובה האלרגית (דה סנסיטיזציה). התייעצו עם רופא האלרגיה לגבי הטסטים והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)