מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזילה חוזרתרונן28/04/2010
היי,
אחרי 2 ניתוחי פזילה (פזילה לא קבועה כאשר העין סוטה החוצה).
אף ניתוח לא פתר את הבעיה לשביעות רצוני.
יש לי מחשבה אולי קצת קיצונית.
האם לטשטש את העין החזקה עד כדי כך שכל הראיה תתבצע דרך העין החלשה הוא פיתרון ראלי.
העין הפוזלת לא עצלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה?
ד''ר עידי מצר29/04/2010מה הבעיה שעדיין מטרידה אותך? כפל ראיה, מראה לא אסטטי, משהו אחר? טשטוש עין אחת אפשרי בדרך כלל כאשר אין ראיה דו עינית או כשעין אחת עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא....
רונן29/04/2010שהעין עדיין בורחת הצידה ודי בקלות. במיוחד במקומות מאוד מוארים.
קיימת ראיה דו עינית די טובה (שהעיניים ישרות).
ואף אחת מהעיינים אינה עצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין פוזלת אחרי תקון ניתוחי
ד''ר עידי מצר01/05/2010אתה מתאר שעדיין קיימת פזילה לפרקים. אם זה מפריע לך צריך להתייעץ שוב עם רופא מומחה לפזילה ולחשוב על שלב ניתוחי שלישי. טשטוש עין אחת לא יעזור למיטב ידיעתי. כך גם תיקון פריזמטי במשקפים אם לדבריך מדובר בפזילה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי כבר...
רונן01/05/2010אצל 2 רופאים מנתחים שאומרים שאין מה לעשות.
הזוית קטנה מדי (עומדת על משהו כמו 10 בעיקר לקרוב) וניתוח נוסף יגרום לפזילה משמעותית פנימה.
אני מסרב לקבל את זה שאצטרך לחיות עם זה משום שהפזילה הכי מורגשת דווקא בסיטואציות שהכי הייתי מעדיף שלא.
למשל ביצירת קשר עין עם אנשים, במקום מאוד מואר למשל מרגיש שמאבד את הפוקוס והעין בורחת.
יש לי מספר של +0.75 בעין החלשה אבל גם משקפים לא עוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמות
ד''ר עידי מצר01/05/2010אם הזוית קבועה לרחוק ולקרוב ניתן לנסות משקפים עם תיקון פריזמטי. התייעץ עם רופאי הפזילה לגבי זה לאחר שבדקו אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך ברור לי
רונן01/05/2010איך פריזמות יכולות לפתור את זה.
למיטב הבנתי פריזמות זה בעצם הזזת התמונה למקום הרצוי עבור העין הפוזלת.
אבל במידה והפזילה לא קבועה והעין פוזלת רק בחלק מהזמן איך זה בדיוק יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מולדליהי28/04/2010
בני נולד עם קרקט מולד דו צדדי. נעשו בירורים רבים לאיתור הסיבה לכך כולל בירור גנטי תורשתי מטבולי וכו'. גרומים נוספים כגון זיהום נשללו. האם יכול להיות שהקטרקט נגרם מכך שלבני לא היה חמצן בלידה (תשניק) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לידיעתי
ד''ר עידי מצר28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חוזרת ?דינה27/04/2010
שלום רב.לבני הבן שנתיים ושלושה חודשים הייתה אדמומיות וגרד בעיניים ללא מוגלה.פנינו לרופא עיניים
ומכיוון שהילד לא שיתף פעולה בבדיקה היה לו קושי לאבחן את הביעה.בסופו של דבר הוא החליט שמדובר בקוניוקטיביטיס ונתן לו 2 סוגים של טיפות-מקסיטרול וטוברקס במינון של 2 טיפות 3פעמים ביום במשך 4 ימים.לאחר סיום קבלת הטיפול העיניים חזרו לנורמה והכל היה בסדר במשך יום וחצי.היום שוב הופעיה אדמומיות קלה וגרד קל.הלבן של העין אינו צלול בהשוואה ללבן של העין השניה.האים עליי להתחיל מחדש את מתן הטיפול ולעשות זאת במשך 4 ימים נוספים ומה המינון?בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים
ד''ר עידי מצר27/04/2010יש סיבות רבות לאודם בעיניים. כדי לפנות לרופא לבדיקה ולהחלטה על הרחבת הבירור והטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עיניים אצל תינוקותרחל27/04/2010
עד מתי מתחלף צבע העיניים אצל תינוקות שנולדים? מתי רואים את הצבע הקבוע של תינוק שנולד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע
פרופ` יאיר מורד27/04/2010עד גיל 6-8 חודשים יכל להיות שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דרכי דמעות ובלון קטטרסיגל27/04/2010
שלום דקטור בני בן שנתיים צריך לעבור ניתוח דרכי דמעות ובלון קטטר שמעתי שיש עוד אפשרות במקום בלון קטטר לצינורית סילקון שאחרי כמה שבועות מורידים אותה בלי ניתוח אני מאוד מבולבלת ומודאגת לגבי הניתוח אודה לך אם תמליץ לי לפי אחוזי ההצלחה שלך לאיזה ניתוח יש יותר הצלחה תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי דמעות
פרופ` יאיר מורד27/04/2010שלום
סיכויי ההצלחה של בלון קטטר וצינורית סיליקון זהים.
היתרון של הבלון הוא שלא נשאר גוף זר בדרכי הדמעות לאחר הניתוח. לעומת זאת כאשר משתילים צינורית סיליקון היא נשארת בדרכי הדמעות 3-6 חודשים לאחר הניתוח, והילד ממשיך לסבול מהפרשות בתקופה זאת. רק לאחר מכן מוציאים את הצינורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלון קטטר לאחר השתלת צינוריות
דני03/12/2012שלום,
הבן שלי עבר ניתוח להשתלת צינוריות סיליקון לדרכי דמעות, שלא כל כך עזר. האם לדעתך כדאי קודם לנסות את בלון קטטר, או ישר לגשת לניתוח מכקף DCR?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלון קטטר לאחר השתלת צינוריות - תגובה
פרופ` יאיר מורד03/12/2012תלוי בחומרת הדמעת. צריך לראות את הילד בכדי להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת יעוץ
דני03/12/2012תודה.
האם ניתן לקבוע פגישת יעוץ איתך, במרפאה ברשל"צ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעינייםיוסף מדי26/04/2010
יש לי ילד בן 6 והוא סובל מעל שנה ומשתמש באופן קבוע ב fml טיפות סטרואידים
האם יש טיפול אחר הילד ממש סובל ומוגבל בחיי יום יום
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינים אלרגית
ד''ר עידי מצר27/04/2010כן. הגיעו לרופא מומחה ליעוץ לגבי תרופות נוספות/אחרות כדי להפחית את הצורך בסטרואידים. חשוב להיות במעקב רופא עיניים לשלול נזקים של טיפול ממושך בסטרואידים כגון קטרקט וגלאוקומה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיביאירית26/04/2010
בהמשך לשאלתי להזכירך....
בני בן חצי שנה וסובל מחסימה של תעלת הדמעות מהיום שנולד ובמשך כל הזמן הזה מטופל לסירוגין בטיפות עיניים ומלווה בלחיצות שלנו באזור שק הדמעות.
כרגע לא ניראה שום שיפור במצב ולכן מומלץ על ניתוח.
לפני שאנחנו פונים לניתוח ברצוננו לנסות כל מיני אפשרויות אחרות האחת ע"י לחיצה של רופא מומחה שברצוני לדעת האם אתה עושה את זה והשניה קראנו על טיפול אלטרנטיבי בפרחי באך שהיו מקרים שזה כן עזר . האם אתה מכיר מכירים כאלו והאם כדאי לנסות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בדרכי הדמעות
ד''ר עידי מצר27/04/2010לחיצה כטיפול אפשרית רק בחלק קטן מהמקרים בהם יש שלפוחית בתוך דרכי הדמעות (צסטה). ולצערי אין לי נסיון עם הטיפול שתארת. אם יש מרכיב אלרגי בחסימה של מוצא דרכי הדמעות בחלל האף (דבר שצריך לבדוק רופא א.א.ג) בהחלט טיפולים משלימים כגון שינוי בדיאטה, דיקור סיני ועוד יכולים להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה בעיןאילנה26/04/2010
בתי, בת 9, נשרטה בעין לפני כשבוע. היא עברה בדיקה שתוצאותיה: שריטה עם צביעה מפורניקס תחתון עד לשעה 8 בלחמית וארוזיה בין שעות 8 ל- 2. השאר תקין. נתנו לה טיפות ציקלוג'ל וחבשו לה את העין עם משחת סינטו.
למחרת בביקורת אצל רופא עיניים הוסרה התחבושת. המשך טיפול בטיפות עיניים טוברקס (טיפה כל שעתיים) ומשחת סינטומיצין לפני השינה.
אחרי יומיים לאחר בדיקה נוספת, הרופא אמר שהשריטה עברה. המשך טיפול בטיפות דתאמיצין (טיפה ביום וטיפה בערב) בלבד.
הנפיחות והאדמומיות נעלמו אך הראיה בעין עדיין מאוד מטושטשת כאשר אין שיפור משמעותי (אם בכלל) ב 3 ימים האחרונים.
האם צפויה החלמה? או שהפגיעה לתמיד? האם זהו הטיפול הנכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם השריטה
אילנה26/04/2010השריטה נגרמה כתוצאה מפגיעת מקל פלסטיק לעין בתנופה. בבדיקה נאמר לנו שהשריטה עמוקה.
האם תתכן מלבד השריטה גם פגיעה בעדשה שלא נראתה בבדיקה הראשונית?
האם ייתכן נזק קבוע לראייה והאם ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק נוסף
ד''ר עידי מצר27/04/2010אני ממליץ שתגיעי לבדיקה חוזרת על מנת לשלול נזק שלא זוהה קודם לכן לחלקה האחורי של העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
אילנה27/04/2010תודה. אתמול בערב היינו בבדיקה חוזרת. הרופא עשה לה בדיקה עם הרחבת אישונים ואמר שהכל בסדר ואין צורך יותר בטיפול. הראייה עדיין מטושטשת בעין הפגועה אך הראייה עם שתי העיניים טובה. הוא חושב שהייתה לה כנראה בעיית ראייה לפני הפגיעה ואם היא רואה טוב אם שתי העיניים אז גם משקפיים לא צריך. האם זה ייתכן? האם אתה ממליץ לקבל חוות דעת מרופא נוסף? ואם באמת הבעיה רק בעין אחת אין צורך במשקפיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
ד''ר עידי מצר27/04/2010הייתי ממתין עוד יום יומיים ואם עדיין הראיה לא תקינה מגיע לרופא עיניים ילדים לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אילנה27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
אילנה27/04/2010תודה. אתמול בערב היינו בבדיקה חוזרת. הרופא עשה לה בדיקה עם הרחבת אישונים ואמר שהכל בסדר ואין צורך יותר בטיפול. הראייה עדיין מטושטשת בעין הפגועה אך הראייה עם שתי העיניים טובה. הוא חושב שהייתה לה כנראה בעיית ראייה לפני הפגיעה ואם היא רואה טוב אם שתי העיניים אז גם משקפיים לא צריך. האם זה ייתכן? האם אתה ממליץ לקבל חוות דעת מרופא נוסף? ואם באמת הבעיה רק בעין אחת אין צורך במשקפיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בראייה לאחר ארוזיה בקרנית
ד''ר עידי מצר27/04/2010הגיעי איתה לרופא עינים לבקורת חוזרת. טשטוש הראיה היה אמור לחלוף אם יתר הבדיקה תקינה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מולדיולי26/04/2010
בני בן שנתיים ו8 נולד עם קטרקט נקודתי קדמי באחת מעיניו. הגודל של הקטרקט הוא מזערי (פחות מחצי מילימטר) . אני ראיתי את הנקודה הלבנה כבר בבית חולים אחרי הלידה ואמרתי את זה לרופאים אבל הם לא ראו את הנקודה עם המכשירים שלהם למרות שאני כן ראיתי בלי שום מכשור. אחרי זה גם האחות בטיפת חלב לא ראתה כלום וגם רופא ילדים לא ראה ובסוף פניתי בעצמי לרופא עיניים שאישר שאכן יש נקודה לבנה ושזה קטרקט מולד.
אנחנו נמצאים במעקב אצל רופא עיניים , הקטרקט לא משתנה ועד עכשיו גם בדיקות הראיה היו תקינות. בבדיקה האחרונה אובחן הבדל במספר של 0.75 בין שתי העיניים ומה שמוזר שדווקא העין עם הקטרקט רואה יותר טוב מהעין בלי הקטרקט. (לא אמור להיות ההפך?)
העין עם הקררקט רואה +1.5 ועין בלי קטרקט רואה +0.75
בכל מקרה הרופא סבור שאין קשר בין הקטרקט להבדלי מספרים ובכל מקרה ההבדל קטן מדי לטיפול.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירוד מולד
ד''ר עידי מצר27/04/2010נראה לי שאתם בידים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' מצר דחוף- מאמא מודאגתאמא25/04/2010
בהמשך לתשובתך לגבי בתי בת הארבע והמרשם למשקפיים שניתנו להלן:
AXIS 175 CYL -2.25 SPD +0 = עין ימין
AXIS 180 CYL -1.75 SPD +0 = עין שמאל
לאחר ביקור במרפאה שלך אמרת שיש לביתנו מבנה קרנית של חרוט. מגלישה באינטרנט גילתי שמדובר במחלת ה- קרטוקונוס.
שאלות:
1. מדוע לא נשלחנו על ידך לביצוע צילום טופוגרפי של הקרנית?
2. אני מאוד מודאגת כי הבנתי שמדובר במחלה עם הדרדרות רצינית של ראייה עד כדי ניתוח.
בגיל כה צעיר זה נדיר לקבל את המחלה ובכל זאת מה עלינו לעשות
אני בהיסטריה ומאוד מודאגת לבריאותה של בתי
אני מניחה שלא יהיה די במשקפיים אם זו הבעיה מה ההבדל באמת בין אסטגמציה לקרטוקונוס
מה אפשר כן לעשות שהרי בתי לא תוכל לשים עדשות קשות וכו' בגיל כה צעיר
האם היא תאלץ לבצע ניתוח קרנית?
התור אליך ארוך ואין לי מענה אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטגימציה וקרטוקונוס
ד''ר עידי מצר25/04/2010קרטוקונוס הוא מצב מחלה קיצוני חריג ונדיר של אסטגימציה. לביתך יש עיוות דמוי חרוט, אך בהחלט לא מדובר בקרטוקונוס שלו מדדים אחרים כגון זוית לא שגרתית (לביתך יש זוית שגרתית) התקדמות מהירה בעליית המספר ורק אז אנו שולחים את הנבדקים לבדיקות מתקדמות כמו טופוגרפית קרנית (אותה ניתן לבצע רק כאשר יש שיתוף פעולה של הנבדק - בילדים גדולים יחסית).
מקווה שדברי שמו את הדברים במקומם הראוי. לעתים האינטרנט גורמת למידע יתר...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פזילהשירה25/04/2010
משום מה דילגו על השאלה שלי, אז אשאל אותה שוב.
האם בדיקת פזילה היא בדיקה רוטינית לכל תינוק? האם כל תינוק חייב להגיע לבדיקה אצל רופא עיניים ואם כן עד איזה גיל יש לעבור בדיקה זו? והאם כל בדיקה כזו כרוכה בהרחבת אישונים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פזילה בתינוק
ד''ר עידי מצר25/04/2010באזור חיפה מבצעים בגיל שנה וחצי עד שנתיים בדיקת שגרה של העיניים בטיפות החלב כולל פזילה. ביתר הארץ זו לא בדיקת שגרה. הבדיקה מתבצעת מבלי להרחיב את האישונים. אם יש פזילה במשפחה מומלץ להבדק בגיל 6 חודשים. אם לא אזי ניתן להמתין עד לגיל שנה לבדיקת עינים שגרתית אצל רופא עיניים ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר מצרהדס23/04/2010
שלום, ביקרתי אצלך עם הבן שלי בן ה- 4 השבוע, סיפרתי לך שבעבר טופלנו ע"י ד"ר כוכבי.
דבר ראשון תודה, פעם ראשונה מזה שנה שאנחנו אצל רופא עיניים ואנחנו יוצאים בהרגשה טובה, בלי שהבן שלי מפורק מדמעות ובנוסף אנחנו מבינים מה אמר הרופא.
לדבריך: עין ימין בסדר גמור, עין שמאל 2.5- וצילנדר 1, בנוסף לחסום את העין הבריאה למשך שלושה חודשים.
לשאלות: 1. אני רוצה להתחיל לחסום כמה שיותר מהר ויש ברשותי עדיין משקפיים עם מס' 3-, זה בסדר ? (זוג נוסף 4-, אני שולחת כדי להתאים עדשות חדשות ויקח קצת זמן)
2. כשאנחנו עושים פעילות כמו יצירה או קריאה בספר הוא לרוב מוריד את המשקפיים. זה בסדר? זה בסדר להיות עם הרטייה בלי משקפיים?
3.העין החלשה זאת עין עצלה, או שמדובר על משהו אחר?
תודה רבה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר עידי מצר25/04/2010ניתן כבר להתחיל לחסום את העין הטובה גם לפני שיש משקפים שממש מתאימות ב-100%.
דווקא בפעילות לקרוב חשוב להשתמש ברטיה ובמשקפים.
וכן העין החלשה היא העצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס25/04/2010ברור שהעין החלשה היא העצלה, התכוונתי אם היא עצלה או שיש לה כינוי אחר, מאחר ובבדיקות הקודמות אמרו לי שאין לו עין עצלה... אבל זה לא באמת חשוב והתחלנו בטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בעין שמאלאורית23/04/2010
ד"ר שלום
לבני בן השמונה חודשים מזה כמה ימים יש אודם בעין שמאל (החלק הלבן ליד גשר האף)ללא הפרשות.
רופאת הילדים אמרה לי שזו דלקת ונתנה לי טיפות אופטי גנטה .
היום בני ביקר אצל רופא עינים ונאמר לבעלי שהילד שרט את עצמו והרופא נתן לו 1טיפות 3 פעמים ביום לשלושה ימים FML ו6 טיפות גנטיל ביום
בעלון של הטיפות FMLנאמר לא לתת מתחת לגיל שנתיים . אשמח לקבל את דעתך בנושא
לתשובתך המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה
פרופ` יאיר מורד24/04/2010אני חייב לומר שאם הילד שרט את עצמו אני לא בטוח ש FML הוא הטיפול הנכון. כדאי לקבל חוו" ד נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מרשם למשקפיים לילדה בת 4אמא21/04/2010
דר' עידי מצר שלום רב,
בתי בת השלוש ואחת עשר חודשים, פציינטית שלך, לאחר בדיקה עם הרחבת אישונים ביום שישי האחרון קיבלנו מרשם למשקפיים להלן:
AXIS 175 CYL -2.25 SPD +0 = עין ימין
AXIS 180 CYL -1.75 SPD +0 = עין שמאל
היום בשעה טובה קיבלנו את המשקפיים, והרכבנו לילדה לפרק זמן עד אשר התייאשה.
אנו מקווים להקפיד יום יום, שביתנו תרכיב את המשקפיים גם בהדרגה.
אודה לך אם תסביר לי במה מדובר?
הבנתי שיש בעיה של צילינדר מה אומר SPD?
בנוסף מה הסכנה באי הרכבת משקפיים לפרקי זמן של שעה ? מדובר בילדה קטנה, תקופת הקיץ וכו' היא מרבה לשחק בחוץ בגני שעשועים וכו'. הקפדה על הרכבה תמידית זה קשה השאלה מה הסכנה הכרוכה בדבר?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי הסבר באתר שלי
ד''ר עידי מצר23/04/2010ראו הסבר על אסטיגמציה באתר שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , אכן בדקתי אבל
אמא23/04/2010עדיין אין לי תשובה על שאלתי. המדובר רק בצילינדר? האם המספר גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אביבית, בקשת עזרהעמית21/04/2010
שלום רב
בתי בת 8 ירשה ממני דלקת עינים קשה, המכונה "אביבית" אבל תוקפת חודשים רבים בשנה, בכל שעות היום ומתבטאת באודם עיניים וגירוד קשה.
היא עברה בשנה בעברה 2 ניתוחי תיקון פזילה אצל ד"ר מורד, ואני לא חושב שהחמרת הדלקת קשורה אבל מצאתי לנכון להעלות נושא זה.
רופאת קופ"ח כמובן נתנה pred forte שנמאד עזר אבל אינו מותר לשימוש קבוע, וטיפות עינים לחלוטין בלתי יעילות בשם אופטיפלסט. מה עושים? איך מסייעים לילדה? ובפרט, האם יש מקום מומלץ ואפילו שיהיה יקר, מאחר וקופ"ח נותנים תור לעוד חודשיים (לדברי אשתי...)
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אביבית
ד''ר עידי מצר21/04/2010במקרים של תלות בטיפול סטרואידים ניתן לנסות טיפות צקלוספורין שלעתים עוזרות, למרות שהן שורפות בדקות הראשונות להזלפה. דר' מורד מתמצא היטב ברזי הטיפול והייתי מציע לפנות אליו לבדיקה ויעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
עמית21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)