מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיה אצל ילד בן 3אנה23/08/2009
בוקר טוב,
לאחר בדיקת העיניים בטיפת החלב הופננו לרופא עיניים, מאחר והילד (בן שלוש) לא ממש שיתף פעולה והיה קשה לדעת האם אינו רואה את הציורים או שמא פשוט אינו רוצה לבצע את הבדיקה.
פנינו לרופא עיניים. הילד שוב לא שיתף פעולה ולא ממש התרכז בלוח הציורים. בבדיקה עם מכשיר (עם טיפות מרחיבות אישונים) הרופא קבע כי יש לו 2.5+ בשתי העיניים. המליץ על בדיקה חוזרת בעוד כחצי שנה. אני לא רגועה. האם אכן ניתן לדעת בוודאות כי אין פה מצב של עין עצלה וכי אינו זקוק למשקפיים?
האם כדאי לפנות גם לרופא אחר לחוו"ד נוסף?
אציין כי אין שום תלונות מהילד בקשר לראייתו (להפך, לעיתים רואה דברים רחוקים כגון מטוס בשמיים שאני בקושי מצליחה לראות).
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה בינוני
ד''ר עידי מצר23/08/2009לילדך רוחק ראיה בינוני שלא אמור להפריע לו בגיל 3. העדשות הטבעיות בתוך עיניו ממקדות את התמונה שהוא רואה ללא כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם ודימוע לאחר ניתוחרחלי21/08/2009
שלום רב,
בתי בת ה5 עברה ניתוח לתיקון פזילה שלשום. היא קיבלה את הטיפות טוברקס ומקסידקס.
ואנו שמים לה לפי הוראת הרופאה. שמתי לב שהעיניים מאוד אדומות מה שלא היה לאחר הניתוח והיא דומעת . האם זו תופעת לוואי ? מה לעשות ? האם לא נהוג לתת את המשחה סינטומיצין ?
בבקשה ענו לי דחוף
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם ודמעת לאחר ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר23/08/2009פנו בהקדם האפשרי לבדיקת הרופאה, על מנת להבטיח כי מדובר בתגובה לתרופות או דלקת זיהומית או תגובה לניתוח. לכל סוג יש פתרון תרופתי אחר. אם הרופאה לא זמינה, פנו לבדיקת רופא עינים מנתח אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חוזרתדנה21/08/2009
שלום רב
לביתי בת ה-4 מזה כשנה ישנן דלקות עיניים חוזרות ונשנות, עפ"י הבחנת מס' רופאים הדלקת היא בעפעפים, זה נראה כמו שעורה, זה תמיד מתחיל בנפיחות מתחת לעיניים ואז ישנה בלוטה במקום די קבוע והופך למן בלוטה מוגלתית, אנחנו מקבלים טיפות עיניים וזה עובר, למרות שלפי מספר חודשים זה לקח מעל 4 חודשים אז שנעלם לגמרי, בערך כל חודש זה חוזר וכמעט באופן תמידי היא עם הדלקת. הסבירו לנו שזה נגרם מקשקשים של העור ויש לנגב את העיניים כל בוקר וערב עם מגבונים לעיניים, אנחנו עושים זאת אך לא תמיד עוזר. האם יש דרך "להפטר" מזה אני חוששת מאחר וזו כבר תקופה ארוכה שהעניין חוזר על עצמו
אודה לתושבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפים כרונית
ד''ר עידי מצר23/08/2009כדאי לפנות לרופא עיניים ילדים או מומחה למחלות הקרנית ומחלות חיצוניות של העיניים לקבלת המלצה על טיפול מתאים על מנת למנוע את השנות המצב. לעתים מדובר במשחה אנטיביוטית שמפחיתה את הצמיגות של ההפרשה מהבלוטות בעפעפים על מנת שלא תווצר סתימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עניים חוזרת
אמא04/02/2010שלום רב, לבני בן השנה ושלוש הייתה דלקת עניים בתחילת דצמבר שנמשכה שבועיים, בהוראת הרופא ילדים הוא קיבל טיפות אנטיביוטיות במשך 4 ימים שלוש פעמים ביום. אבל הדלקת לא עברה ונמשכה. שחזרתי לרופא הוא אמר שהיא כנראה ויראלית ותעבור לבד. ואכן היא בסוף עברה.
אבל מאז כל פעם שעולה לו החום אפילו מעט הדלקת חוזרת... במקביל לכתיבת הודעה זו אני קובעת לו תור לרופא עניים. אשמח לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע את ההפרשות
בברכה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עיניים החוזרת עם עליית חום
ד''ר עידי מצר05/02/2010הייתי מברר אצל רופא אאג האם יש חסימה בחלל האף במוצא דרכי הדמעות כל פעם שדופן חלל האף תופחת בהתקררות והאם טיפול מקומי יפתור את זה. במקביל הייתי רואה רופא עינים אשר יוכל לראות האם מדובר בדלקת עינים חיצונית וירלית שאין קשר בינה לבין הצרות/חסימה חולפת של דרכי הדמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהטלי19/08/2009
לבתי בדקו ראיה - רפרקציה עם mrx2 , בעין שמאל המס הוא 2.50 ובעין ימין 2.25 ,
מה אומרות תוצאות הבדיקה?? האם היא צריכה משקפיים?? מה זה אומר ראיה לא טובה מרחוק או מקרוב??
ובסוף הרופאה כתבה שהאבחנה היא:
hypermetropia bi-lateral
exotropia left
ambolyopia uns left
אני אשמח להבין יותר מה אומרות התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה כלפי חוץ עם רוחק ראיה
ד''ר עידי מצר23/08/2009לביתך אין צורך במשקפים. יש לה רוחק ראיה שבגיל הילדות אין בעיה לילד למקד את העינים במידה זו. יש לביתך פזילה כלפי חוץ בעין שמאל דבר שגרם למוח בצד שמאל להתעכב בהבשלה שלו ובצמיחה שלו מבחינת פענוח אותות ראיה. זה מחייב סגירת עין ימין עם רטיה ויתכן ניתוח במידה והפזילה משמעותית מספיק. בקשי לשוחח על כך עם הרופאת עיניים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אביביתמוטי19/08/2009
שלום רב!
בתי בת 5 וסובלת מדלקת אביבית וגם בלפריטיס
האם לא אמורה להיות הפוגה בדלקות בעיניים שלה לפחות בחודשי הקיץ?
היא מטפלת בטיפות זדיטן וטילאויסט ולעיתים די קרובות היא אף משתמשת בסטרואידים בעצת רופאים כמובן.
לאחרונה מצבה היה חמור והיה לה קרע בקרנית והיא טופלה חודש בטיפות ויגמוקס וסינטומיצין
מה עלינו לעשות?
האם יש פיתרון כלשהו?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אביבית
ד''ר עידי מצר23/08/2009הדלקת בד"כ פעילה כל השנה ברמות שונות. מעקב של רופא עיניים ילדים או מומחה לקרנית הוא הדבר המומלץ. הם כבר ידונו באפשרויות הטיפול השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מצילינדר בעיןפנינה לוי18/08/2009
ילדי בן 9 והוא סובל מבעית צילינדר מגיל 4-הוא מרכיב משקפיים, בשנתיים האחרונות המס' של הצילינדר קטן שאלתי האם אפשרי שהוא בשלב מסוים לא יצטרך משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מצילינדר
ד''ר עידי מצר18/08/2009נדיר, אך ראיתי במספר קטן של מקרים ירידה משמעותית על פני זמן. מכל מקום הכי חשוב להמשיך להיות במעקב רופא עיניים ילדים, על מנת לקבל את התיקון האופטי המתאים שיאפשר ראייה טובה ומניעת עין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראייהטלי17/08/2009
שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים - וכבר כשהייתה מאד קטנה עשו לה בדיקת ראייה מס פעמים - כי היה לה עיכוב בהתפתחות- וגילו שיש לה עין אחת עצלה ובה היא לא רואה ככ טוב.
הילדה בדכ מסתכלת למעלה , והיא מגיבה למקורות אור - מרימה מבטה ומחייכת וכשמתקרבים אליה מאד היא מחיכת ומושיטה יד. כיום היא חובשת רטייה כל יום במשך שעתיים ולאחר חודש נבוא שוב לביקורת. הילדה גם היפוטונית ויש לנו תחושה שהיא לא רואה ככ טוב. שאלתי היא : איך אפשר לדעת האם היא צריכה משקפיים?? באיזה גיל בכלל תינוקות יכולים להתחיל להשתמש במשקפיים? והאם כדאי לנו ללכת לרופא עיניים נוסף להתייעצות נוספת??
כשאנו מזיזים חפץ היא מפנה את מבטה ועוקבת אחריו , אך בכל זאת יש לנו תחושה שהיא לא רואה טוב, מה שבטוח פוגע גם בהתפתחות שלה, מה דעתך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ראייה
פרופ` יאיר מורד18/08/2009חשוב לדעת למה העין עצלה. אם יש בעייה של מספר משקפיים, רטייה לבד לא מספיקה. צריך גם משקפיים. עושים זאת גם אצל תינוקת בת 9 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין עצלה
טלי18/08/2009אלו סיבות הן השכיחות לעין עצלה בגיל הזה??
ומה זה יכול להגיד שהתינוקת מסתכלת רוב הזמן למעלה , לעבר מקור אור ומחייכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין עצלה בתינוקת
ד''ר עידי מצר23/08/2009לכל גיל יש את המידה של הפרעה באופטיקה המחייבת מתן משקפים. אם לא ניתנו, קרוב לודאי שאין צורך, למרות שלא ברור לי מה הסיבה לעין העצלה: פזילה, עכירות בעין, ליקוי במבנה הפנימי של העין, צניחת עפעף או בעיה במוח? כדאי לבקש הסבר מהרופא המטפל. הטיפול ברטיה מקובל ובדרך כלל יעיל, כאשר גם הגורם היסודי לעין העצלה מטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבקנותאסתי15/08/2009
שלום רב,
בני אובחן כלבקן ויש לי כמה שאלות כלליות.
מה ההבדל בין לבקנות עינית (OA) ללבקנות עורית-עינית (OCA)? לפי מה מאבחנים איזה סוג של לבקנות זו? האם ילד לבקן עם גוון שיער בלונדיני יש לו לבקנות עינית או עורית-עינית?
האם ניסטגמוס משתפר עם הזמן? האם יש ראיות לכך שניתוח עוזר לניסטגמוס?
באיזה גיל ניתן לדעת מה מידת לקות הראיה של הלבקן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקנות
פרופ` יאיר מורד16/08/2009שלום רב. לשאלותיך:
מה ההבדל בין לבקנות עינית (OA) ללבקנות עורית-עינית (OCA)?
בלבקנות עיניית אין ממצאים בולטים בעור ובשיער
לפי מה מאבחנים איזה סוג של לבקנות זו?
בדיקה גנטית וכן בדיקה של רמת האנזים בשורשי השיער
האם ילד לבקן עם גוון שיער בלונדיני יש לו לבקנות עינית או עורית-עינית?
אי אפשר לומר רק לפי גוון השיער.
האם ניסטגמוס משתפר עם הזמן?
בדר"כ כן.
האם יש ראיות לכך שניתוח עוזר לניסטגמוס?
בהחלט, במיוחד אם יש הטייה של הראש.
באיזה גיל ניתן לדעת מה מידת לקות הראיה של הלבקן?
כבר בגיל שנה-שנתיים אפשר לעשות בדיקת ראיה וכמובן בגיל 3 אפשר לבדוק ראייה עם תמונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד מורחבאיילה14/08/2009
יש לי תינוקת בת חצי שנה, הייתי בבדיקה לפני כשבוע לאחר שזיהיתי נפיחות מתחת לעין שמאל עם גוון כחול (כאשר היא מסתכלת כלפי מעלה זה נראה לעין) ורופאת העיניים איבחנה שכנראה זה וריד מורחב שצריך לעקוב ואם זה מתפתח יש לבצע סי טי בהרדמה מלאה, מה המשמעות של וריד מורחב והאם יש סיכוי שזה ייעלם עם הזמן או שאפשר לחיות עם זה?
יש לה את זה בערך כחודש וחצי או יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
איילה15/08/2009בנוסף הרופאה זיהתה אצלה צילינדר, לגבי הוריד היא התייעצה עם מומחה עיניים הציעו לעקוב ובינתיים לעדות בדיקה של הצילינדר בהרחבת האישונים כדי לראות אם זה משפיע,
האם יש קשר בין השניים?
האם צילינדר עם הזמן יכול להיעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד מורחב
פרופ` יאיר מורד16/08/2009לא בטוח מה התכוונה הרופאה. לי זה נראה כמו ממצא שכיח בתינוקות שלא צריך לגרום לדאגה. גם לגבי הצילינדר לא חושב שיש מקום לדאגה - צילינדרים בדר"כ נעלמים לבד אצל תינוקות. מציע שתפנו לבדיקה אצל רופא עיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת עיניים מדבקתדבורה11/08/2009
יש לי גן לגילאי 3 חודשים עד שלוש שנים.
רוב הרופאים במצב של דלקת עיניים המטופלת במשחה אנטיביוטית ממליצים להישאר בבית .
מה אני עושה במקרה שרופא מרשה לפעוט שמטופל בסינטומצין להגיע לגן בבוקר שאחרי ולא להמתין בבית 24 שעות.
תודה דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מדבקת
ד''ר עידי מצר11/08/2009לרופא אחריות להמליץ לפי הבנתו וכדאי לכבד אותה. יש סוגים רבים של דלקות ובחלקן נותנים טיפול מונע ולאו דווקא טיפול במקור הדלקת אלא במניעת סיבוכיה והופעת זיהום משני חיידקי.
מקווה שלא בלבלתי אותך, אך השורה התחתונה היא שהרופא אמור לתת חוות דעת מושכלת, שניתן לכבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת ?
דדו12/08/2009שלום דוקטור . פעם ראשונה שאני שומע שדלקות עיניים אצל ילדים מדבקות , אני תמיד חשבתי שאיך האדם נדבק מהשני כתוצאה שהוא נושם אותו אויר , והחולה מוציא אויר מהגוף - אויר לא טוב ואז שאנחנו נושמים את זה אנחנו נדבקים , אם זה נכון אז איך יכול להיות מצב של דלקת עיניים ?
מה יוצא חומר מהעין של החולה ונכנסת אלינו ?
או שכל זה לא נכון והנושא של ההידבקות הוא אחרת לגמרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלה או מספר בעין?נינה11/08/2009
שלום רב!
אנא ממך דוקטור תקרא בסבלנולת כי אני מואשת מכל הרופאים.
ביתי בת 6 בגיל 3 גילו באופן אקראי בבדיקת עיניםי בטיפת חלב נאמר שהיא לא רואה טוב ומשם התחיל "הסרט הנע".
רופא עינים בדק אותה ושלח אותנו למגדל המאה למלחלקת העינים.
שם בדק אותה אופטמטיריסט ואמר שצריך לסגור לה את העניים עם רטיה במשך חצי שנה.
כל חצי שנה הגעתי אליו ובכל ביקור הוא הוריד זמן, בביקור האחרון הוא אמר שזה יהיה בדיקה מכריעה אם להשים משקפיים או לא!
ואמר לקבוע תור בעוד 4 חודשים , כשהתקשרתי נאמר לי שהרופא עזב וככה טרטרו אותי מרופא עיניים לרופא עיניים (בכל הזמן לא לקחתי סיכון וסגרתי לה את הענים במשך שעתיים כל יום) באחד המקרים רופא עיניים אנטיפט שלדעתי לא ידע בכלל מה הוא עושה , ככה סחבו אותי במשך שנה וחצי גם לאחר ששאלתי על הרופא שטיפל בה מהמרפאה נתנו לי טלפון (לא היה אכפת לי לגשת באופן פרטי) התקשרתי אין קול ואין עונה וכששאלתי שוב במרפאה ענו לי שזה הטלפון שהם קבלו ואין להם מושג איפה הוא נמצא.!!!
כעסתי נורא והרגשתי ממש השפלה ורשלנות שלהם לאחר שכעסתי הפנו אותי לרופאת ילדים מומחית שנמצאת במרפאה אך אמרו שהיא תהיה בעוד 5 חודשים, חיכיתי ובבדיקה איתה נאמר לי שהילדה בכלל לא רואה מרחוק ומקרוב היא רואה מצוין ושהיא תעשה בדיקה מקיפה עם הרחבת עישונים וכו!
תאמר לי דוקטור אני לא מבינה היה כ"כ קשה להבין שיש לה בעיה מרחוק לאחר שעברתי כ"כ הרבה רופאים במרפאה אני חוששת שהזקתי לילדה ואלי מלכתחילה הייתי צריכה להרכיב לה משקפיים ?
לאחר שקראת אתה חושב שהזקתי לילדה?
אני מתנצלת על ההודעה הארוכה אבל במילים אלה הן מתארות ממש בקצרה את המסכת הטירטורים הזו.
בכבוד רב
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
ד''ר עידי מצר11/08/2009לא נראה לי שהזקת לילדה. היית אמא מסורה ודאגת להביא אותה למעקב כפי שהומלץ. כעת כדי לפנות למומחה למחלות עיניים בילדים בקופה שלכם על מנת לבצע הערכת מצב מה נדרש ואם בכלל בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיות לעיןקרן10/08/2009
שלום.
יש לבני פלג בן 5 בריחה בעין ימין.
היינו אצל מומחה עיניים והיא אמרה שזו אכן בריחה, אך הראייה בעין 6/6 וזה לא משקפיים.
היא טוענת שאין מנוס מניתוח בגיל מבוגר יותר, כי צריך להרפות שריר שמושך ימינה..
ובינתיים היא ממליצה לשים רטייה בעין החלשה למשך 4 חודשים עד שאבוא אליה שוב.
בכל אופן היא טוענת שלמרות הרטייה, אין מנוס מניתוח, כי העין תשוב לפזול ברגע שאסיר את הרטייה.
שאלותיי הן:
אם אין מנוס מניתוח בעתיד, האם אני חייבת לשים רטייה??
איפה קונים את הרטיות הללו??
האם כדאי ללכת לעוד מומחה?? (הייתי אצל דר' פרילינג רונית, דרך כללית מושלם)
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד10/08/2009שלום רב
לאלותייך:
אם אין מנוס מניתוח בעתיד, האם אני חייבת לשים רטייה?
כן כדאי לנסות כי במחלק קטן מהמקרים הרטייה עוזרת
איפה קונים את הרטיות הללו?
בכל בית מרקחת
האם כדאי ללכת לעוד מומחה?
בהחלט. חפשי ברשת כללית מושלם מומחה לפזילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא מצליח בבוקר לפתוח את העיןאורית10/08/2009
שלום,
מזה מספר ימים בני בן 4.5 מתעורר בבוקר ולא מצליח לפקוח את עין ימין. אני שוטפת לו אותה במים והיא נפקחת, מעט אדומה. לאחר כמה זמן שוב נעצמת לו העין ושוב חוזרים על אותו תהליך.
עלי לציין שזה קורה רק בבוקר לאחר שינה ממושכת ולא קורה כלל במשך יתר שעות היום.
עד שאקח אותו לרופא (אני כרגע עם שפעת) הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך.
(ההשערה שלי היא חדירה של משהו לתוך העין, אולי ריס במהלך השינה). אשמח לקחת חוות-דעת מקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת עינים בבוקר
ד''ר עידי מצר10/08/2009הסיבה יכולה להיות רגישות לאור, או הפרשה או כאב עקב דלקת מסיבות שונות אלרגית או זיהומית בדרך כלל או בגלל גוף זר מתחת לעפעף. מומלץ לקחת את בנך לבדיקת העיניים גם בהקדם האפשרי. אולי משהו אחר במשפחה (בעלך, הורים שלך,...) יכול לקחת אותו...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרת עיניים לתינוק בן שבועאייל09/08/2009
לבני התינוק בן שבוע ימים סובל מהפרשות בעין ימין שמקשות עליו לפתוח אותה.
האם מומלץ ללכת לרופא ?האם ניתן להציע טיפות עיניים בגיל שכזה?או שהדבר שכיח וחולף מעצמו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התווכנתי לדלקת עיניים כמובן
אייל09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייה לילדיםנופית09/08/2009
הרופא בדק את שני ילדיי והחלי:
בני בן 6 העיניים חלשות והוא צריך משקפיים והקטן בין 4 בעין שמאל לא ראה את התמונות
האם אם השנים מספר המשקפיים יגדל?
אני מאוד דואגת האם יש סיכוי שזה הסתדר?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראיה
ד''ר עידי מצר09/08/2009מה מספר המשקפים של כל ילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)