מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אלרגית בעין - מצמוציםשירה09/08/2009
שלום רב. ביתי סובלת מזה כחודש ממצמוצים בעיניים בתדירות משתנה לאורך היום. כמו כן חלק מהיום קורצת בעין אחת. היינו אצל רופאת עיניים שאבחנה דקלת עיניים אלרגית כסיבה למצמוץ. אני חשבתי שמדובר בטיקים. האם אמנם מצמוץ יכול להיות תוצאה של דלקת עיניים אלרגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים
פרופ` יאיר מורד09/08/2009בהחלט כן. תני טיפול לאלרגיה וראי אם יש שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מושית11/08/2009קודם כל תודה על התשובה הזריזה. רציתי עוד לדעת - האם לדלקת כזו יש אפשרות לחלוף לחלוטין? האם היא בדרך כלל עונתית? אני חוששת שזה ילווה את הילדה תקופה ארוכה. מהו הטיפול המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטיגמציה לילד בן 4גלית07/08/2009
שלום, בבדיקת עיניים נמצאה לבני אסטיגמציה ברמה של 2.00.
שאלותי הן :
האם ברמה כזו אכן חייבים להרכיב משקפיים ?
האם אין זה גיל מוקדם מדי להרכבת משקפיים ?
האם תרגילים לשיפור ראייה כדוגמת שיטת בייטס עובדים במצב של אסטיגמציה ? והאם הם רלוונטיים לילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטיגמציה לילד בן 4
ד''ר עידי מצר07/08/2009
התשובות לאחר השאלות.
שאלותי הן :
האם ברמה כזו אכן חייבים להרכיב משקפיים ? כן. 2 הם מעבר לגבול העליון של אסטיגמציה, שאינו פוגע בראיה ובהתפתחות המוח
האם אין זה גיל מוקדם מדי להרכבת משקפיים ? לא, ניתן לתת משקפים עם מסגרת ועדשות מחומר מתאים בכל גיל.
האם תרגילים לשיפור ראייה כדוגמת שיטת בייטס עובדים במצב של אסטיגמציה ? והאם הם רלוונטיים לילדים ? לא. אין עדות ליעילות שיטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -דוקטור מצראליאור07/08/2009
שלום דוקטור עשיתי אצלך בדיקה ביום רביעי ה5.8 בבדיקה נתת לי טיפות עניים כדי לבדוק האם אני צריך משקפיים אחרי שנתתי לי את הטיפות ובדקת לי את העניים יצאתי החוצה ולא יכולתי להביט בכלום בשמש אמרתי לעצמי אולי זה רק היום אבל גם יום למחרת יום חמישי זה קרה יצאתי החוצה והעניים שלי נעצמו... וזה קרה לי גם היום...
עד מתי זה ימשיך לי ככה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לשמש לאחר טיפות הרחבת אישוני
ד''ר עידי מצר07/08/2009הרגישות יכולה להמשך בעיניים בהירות גם יום יומיים לאחר מתן הטיפות. מומלץ להמנע משהייה בשעות האור החזקות מחוץ לבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך-לדוקטור מורדאורחת04/08/2009
אחה"צ טובים,
בביקורי אצלך איבחנת שבני (עולה לכתה ב) צריך משקפיים, מס': מינוס אחד ומינוס אחד וחצי, ברשותך מס' שאלות:
1. בני מבטיח שירכיב לפי הצורך לכשיזדקק להם בראייה מרחוק (לוח בכתה וכו'). אציין כי עד היום לא היתה לו כל בעיה והוא דווקא בין הילדים המצטיינים בכתה ומסיים ראשון להעתיק מהלוח..
לכן שאלתי: מה המשמעות של אי הרכבת משקפיים באופן רציף כשמדובר במספרים אלו..? האם אי הרכבה עלול להחמיר את הבעיה?
2. על מה עליי לשים דגש בבחירת עדשות? (מעבר להיותן מפלסטיק, היש סוג מסויים שמומלץ יותר?)
3. בני מבלה שעות מול המחשב. עד כמה להגבילו במטרה למנוע החמרת הבעיה?
בהזדמנות זו שוב תודה - על כך שהביקור אצלך נתפס אצל בני כחוויה נעימה ולא מאיימת.
בברכה, מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה
פרופ` יאיר מורד05/08/2009תשובות:
1. בני מבטיח שירכיב לפי הצורך לכשיזדקק להם בראייה מרחוק (לוח בכתה וכו'). אציין כי עד היום לא היתה לו כל בעיה והוא דווקא בין הילדים המצטיינים בכתה ומסיים ראשון להעתיק מהלוח..
לכן שאלתי: מה המשמעות של אי הרכבת משקפיים באופן רציף כשמדובר במספרים אלו..? האם אי הרכבה עלול להחמיר את הבעיה?
אין משמעות לאי ההרכבה פרט לעובדה שהילד לא רואה טוב. זה לא משפיע על עליית המספר
.
2. על מה עליי לשים דגש בבחירת עדשות? (מעבר להיותן מפלסטיק, היש סוג מסויים שמומלץ יותר?)
לא ממליץ על עדשות עם ציפויים שנוטים מהר מאוד להתקלף אצל ילדים.
3. בני מבלה שעות מול המחשב. עד כמה להגבילו במטרה למנוע החמרת הבעיה?
אין נוסחת פלא אבל ברור שככל שהילד יבלה יותר שעות מול המחשב כך יעחה יותר המספר. צריך להפעיל שקול דעת אמהי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים כרוניתדלית שחר04/08/2009
בני בן 12 ,במשך זמן ממושך עין שמאל שלו אדומה מאוד ובשעות הערב המצב מחמיר,פנינו ל2 רופאי עיניים ,אחד מהם טען שזו דלקת אביבית כרונית שתעלם רק בגיל ההתבגרות.ונתן טיפות .שאלתי היא האומנם? האין פתרון אחר? והאם אין חשש לפגיעה בראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אביבית
ד''ר עידי מצר04/08/2009אם אכן מדובר בדלקת מהסוג שאובחן, אכן הדלקת כרונית לאורך שנים ונוטה להשתפר לכיוון שנות העשרה. ללא טיפול יש בהחלט חשש לפגיעה בראיה עקב הצטלקות, גירוי ופגיעה בראיה. גם בטיפול לעתים יש תופעות לואי אחריהם צריך לעקוב. הרופא המטפל יטיב להסביר לכם יותר אל כך במידה ותזדקקו לתרופות מסוג זה (סטרואידים בעיקר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ אצל ילדה בת שנתייםקובי03/08/2009
בתי החלה למצמץ בשתי עיניה מצמוצים חזקים מדי פעם, בדיקת ראייה שללה כל בעיית עיניים למעט אפשרות לאלרגיה.
כמו כן, חודשיים לפני התחלת המצמוצים נחבלה בראשה איבדה הכרה למספר שניות ואושפזה להשגחה ללילה אחד בבי"ח.
האם יכול להיות קשר בין הדברים?
קראתי באינטרנט על הקשר בין תסמונת טורט למצמוצים ואף לחבלה בראש. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא עיניים של ילדים?
אנא עצתך כי אני מאוד מאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים
פרופ` יאיר מורד04/08/2009מצמוצים הינה תופעה שכיחה מאוד בילדים. לעיתים קשורה באלרגיה אך ברוב המקרים היא על רקע רגשי וחולפת מעצמה. אם הכל תקין מציע להתאזר בסבלנות, לא להעיר ולחכות שזה יעבור. אם מאידך נוספות תנועות נוספות או העסק מחמיר כדאי לפנות לחעוץ רופא עיניים לילדים ו/או נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צלינדר יכול לקטון?נטע02/08/2009
שלום,
לביתי בת ה- 3.5 נמצא צילינדר של 3.5 בכל עין. . האם יש סיכוי שבעתיד הצילנדר יכול לקטון
ככה שלא תיצטרך להרכיב יותר משקפיים?
תודה מראש,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהלך טבעי של צילינדר
ד''ר עידי מצר03/08/2009בדר"כ צילינדר במידות אלה לא פוחת לצערי. הייתי אף מוסיף כי כדאי לבחון האם אין צורך בבדיקת טופוגרפית קרנית לשלול קרטוקונוס, מצב בו הצילינדר עלול לגדול בצורה קשה העלולה להגיע אף לניתוח. מדובר בצילום פשוט במכשיר מיוחד של העיניים המתבצע במכון עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפתח עין לא סימטריגילי02/08/2009
שלום רב
יש לי תינוקת בת 3.5 חודשים , מהיום שנולדה מפתח עין ימין קטן יותר מעין שמאל בצורה משמעותית.
חשוב לציין כי לא מדובר במבנה העין שכן יש שעות ביום שאין הבדל , המפת קטן בעיקר כשאר עייפה או בוכה כמו כן אין כל הפרשה דלקתית.
בטיפת חלב נאמר לי שזה עובר לבד . האם להניח לזה או יש צורך בבדיקת רופא עיניים ?
תודה מראש
גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף מולדת
ד''ר עידי מצר02/08/2009נראה שמדובר בצניחת עפעף מולדת. כדאי לראות רופא עיניים המומחה לעפעפים או רופא עינים ילדים לאבחון מדוייק יותר של הסיבה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן שלי תופעה דומה
אסמטריה02/05/2010שלום גל
במקרה כאשר הייתי מחפשת בפורם קראתי ההודעה שלך לבן שלי בן 3 חודשים יש אותה תופעה רציתי לדעת האם המצב אצל הבת שלך השתפר עם הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתית העיןקרן02/08/2009
האם רשתית העין ממשיכה להתפתח אצל תינוקות? או שהיצירה מסתיימת במהלך ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשתית
פרופ` יאיר מורד02/08/2009הרשתית מגיעה לסוף התפתחותה בשבוע 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר לילדיםשמעון31/07/2009
מאיזה גיל ניתן לעשות ניתוח לייזר לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר להסרת משקפים
ד''ר עידי מצר01/08/2009בילדים ההתויות מועטות ובעיקר כוללות מצבים של בעיית ראיה חמורה בילד עם חוסר הענות/יכולת להשתמש בעדשת מגע על עין אחת או במשקפים לשתי העיניים לדוגמא עקב פיגור שכלי קשה. לילדים "רגילים" מבחינת רמת משכל, רקע משפחתי וגיל לא מומלץ לבצע ניתוחי לייזר להסרת המשקפים, עקב השתנות המספר עד לשנות ה-20. בדרך כלל מומלץ להמתין לגיל 21 שנים לאחר שהמספר לא השתנה משך שנתיים לפחות ורק אז לפנות לבדיקה במכון עיניים לראות האם העיניים מתאימות לניתוח זה מבחינת נתונים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ ילדה בת 10דורה30/07/2009
שלום, ביתי בת ה-10 החלה למצמץ לפני כשלושה ימים, לפני כחודש הייתה בבדיקת ראיה, לשלילת דלקת פרקים, הבדיקה היתה תקינה, מבחינה ריגשית לא היה אירוע מיוחד, מה עושים ולמה זה קורה?
בתודה מאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ בילדה בת 10
ד''ר עידי מצר01/08/2009הייתי הולך לבדוק שוב לאו דוקא בדיקה לדלקת פרקים, אלא בדיקת עיניים שגרתית של רופא עינים ילדים לודא כי המצמוץ לא נובע מבעיית ראיה או מדלקת פרקים שהחלה כעת ולא היתה לפני כחודש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןטל30/07/2009
בתנו המקסימה בת 10 שבועות ופתאום ראיתי שהעין אדומה ודומעת. סביר להניח שמתחילה לה דלקת בעין. מה ניתן לעשות לשים? קומפרסים של תה מתאים בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אדומה ודומעת בתינוקת
ד''ר עידי מצר01/08/2009הייתי מנסה לנקות את העין עם מגבוני איי קר בייבי של דר' פישר. אם הדבר נמשך מעל למספר שעות הייתי פונה לרופא עיניים ילדים ואם אינו זמין לרופא עיניים לשלול כניסת גוף זר. אם לא ימצא גוף זר, קרוב לודאי שמדובר בדלקת, אך יש לבדוק מאיזה סוג - ויראלי, חיידקי, אלרגי...כל זאת יוכל לעזור רופא העיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה שש - ששריטה בלפר30/07/2009
שלום רב, בני בן 11 וחצי - מגיל 5 הוא מרכיב משקפיים מס. -1.
גם עם המשקפיים ולאחר בדיקה שכללה הריבת אישונים אינו מגיע לראיה של 6/6.
מה יכולה להיות הסיבה? האם זה משהו שאמור להדליק נורה אדומה?
תודה ריטה בלפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה לא מלאה בגיל 11 וחצי
ד''ר עידי מצר01/08/2009יתכן ומדובר בעין עצלה. יתכן והתיקון לא מיטבי. רופא עינים ילדים יוכל לבצע בדיקה מפורטת כולל טיפות להרחבת האישונים ולספק יותר מידע לגבי אבחנה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד מבט תינוק עם דרמואידדלית30/07/2009
ד"ר מצר שלום,
ענית לי בעבר ועזרת מאוד. אני שואלת שוב לגבי בני עם דרמוליפומה בעין.
כיום הוא בן חודשיים וכפי שכתבתי מכיוון שהעקיבה לא היתה רציפה ועקבית נוירואופטלמלוגית שלו שלחה אותנו להערכה נוירולוגית. הוא עבר את הערכה נוירולוגית פרטית ומאוד מקיפה שפרט לעניין עם העין (שכמובן לא חדש לנו) לא מצא כלום.
הוא החל לעקוב טיפה יותר טוב בעיקר כאשר הוא בתנוחת חצי ישיבה ובעיקר אחרי אנשים.
עוקב 180 מעלות מספר רב של פעמים ברצף.
אבל עדיין אני רואה שהמבט שלו פעמים רבות מאוד לא ממוקד הוא בורח כאשר מקרבים אובייקט ולרוב קשה למקדו. גם כשהוא מסתכל אני רואה פחות מיקוד.
פרט לכך, עם הסגירה הולך רע מאוד וללא ספק העין עם הדרמואיד חלשה מאוד.
האם העובדה שהוא עדיין לא ממקד מבט כמו שצריך תואמת גיל. מה ניתן לעושת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בעין עצלה עקב דרמואיד
ד''ר עידי מצר01/08/2009אין ספק שסגירה חשובה, אך איננה הטיפול היחידי. חשוב לבצע בדיקת האופטיקה של העין לודא כי אין צורך במשקפי ראייה (כן, גם בגיל חודשיים נותנים משקפים אם מדובר בבעיה אופטית חמורה). בנוסף, ממצא זה עשוי לחזק את הצורך לנתח ולכרות את הדרמואיד אם יתכן השתלת קרנית חלקית מסוג זה או אחר. מומלץ שצוות של מומחה עינים לילדים ומומחה עינים למחלות הקרנית יתנו חוות דעת בנושא.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עדשות למשקפי ראייהצביה29/07/2009
שלום רב,
הקטנה שלי (2.5), כמו אחיה הגדול, זקוקה למשקפיי ראייה בשל רוחק ראייה . המרשם שקיבלנו מהרופאה היא +3 בשתי העניים.
אנחנו בודקים עכשיו לרכוש משקפיים ויש לי שאלה לגבי העדשות מכוון שבכל חנות נאמר לי משהו שנה.
העדשות, דקות, פלסטיק וערומות מתוספות. לא הומלץ לי על אנטיריפלקס (צובר לכלוך), אבל אצל האחד הומלץ על צפוי UV והאחר אומר שאין לזה אפקט בעדשה שקופה (למרות שההגיון שלי אומר שכן, זה הרי מגן על העין מהשמש).
האם מומלץ להוסיף את צפוי הUV ?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות משקפים לילדים
ד''ר עידי מצר01/08/2009הכי חשוב - שהעדשות לא יתנפצו עקב חבלה, תאונה או משחק. יש שני סוגי עדשות פלסטיק מחוסמות העומדות בתו תקן: במקרה של בתך הייתי ממליץ על עדשות טריבקס או בשמם המסחרי פניקס. הן בעלות אכות אופטית מצויינת ודקות מספיק במספר 3+. עלות כפולה בערך מפלסטיק רגיל אבל...
לגבי ציפוי UV - ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)