מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעורהליטל19/05/2009
יש לי בעיה...התחיל לי דלקת בעין שמאל היא נפוכה ואדומה ואני לא יכולה לפתוח את העין אני רק העם העין הימנית רואה...שהיסתכלתי אני רואה הפרשות לבנות דביקות בעפפים ובריסים שמקשות עליי לפתוח את העין וזה ממש נפוח אמרו לי שזה שיעורה מה אני יכולה לעשות? זה ממש מציק וכואב ככה לראות רק דרך העין אחת. לקחתי טיפות עיניים ומשחה אבל כלום לא עזר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים
ד''ר עידי מצר19/05/2009אנא פני לרופא עיניים כללי. צריך לבדוק את העין כדי לייעץ לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בפלאשמוריה19/05/2009
נאמר לי שיש צורך לנטרל את הפלאש במצלמה כאשר מצלמים תינוקות.
האם הדבר נכון ואם כן עד מתי?
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום בפלאש של תינוקות
ד''ר עידי מצר19/05/2009לא ידוע לי שיש לתינוקות בעיית סינוור מפלאש יותר או פחות מאשר לילדים ומבוגרים. לכולנו זה לא כל כך נעים להסתנוור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף נפוח אצל תינוקת בת חודש וחצימוריה19/05/2009
שלום רב,
הבוקר גיליתי שהעפעף השמאלי של ביתי בת החודש וחצי מעט נפוח ואדום לעומת עפעף ימין, לא נראה שיש שינוי כלשהו בהתנהגות שלה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם/ מתי יש צורך ללכת לבדיקה אצל הרופא?
המון תודות,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף נפוח ואדום
ד''ר עידי מצר19/05/2009פני גהקדם האפשרי ביממה הקרובה לרופא עיניים בקופה או במיון בי"ח. המצב עלול להעיד על דלקת היכולה להתפשט ולסכן את ביתך. במקרים מסויימים יתכן ותזדקק לאשפוז ולטיפול אנטיביוטי דרך הוריד. במקרה הטוב מדובר בתגובה מקומית לעקיצה, פצע בעור או לשעורה, אך ללא בדיקת רופא לא ניתן לתת לך עצה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג' כפתרון לחסימת שק דמעותצבי19/05/2009
ביתי בת ה 2.5 סובלת מדלקת בעיניים לעיתים תכופות + עיניה דומעות. נאמר לי ע"י רופא עיניים שלא אמנע מניתוח בהרדמה כללית, דבר שכמובן אני (מאוד) מעוניין להמנע ממנו.
שאלתי: האם מסאג' עדיין עשוי לשפר את המצב? יש מה להפסיד מלנסות?
כמו כן לא ברור לי מדוע כשאני מורח לה סינטומיצין או מטפטף תרוצידין, העין מתנקה משתי תופעות הלוואי (ליום-יומיים בלבד). הרי אם יש חסימה לפחות הדמעת אמורה להמשיך...
אודה לך מאוד על תגובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בחסימת דרכי הדמעות
ד''ר עידי מצר19/05/2009עם או ללא עיסוי 90% מחסימות מולדות של דרכי הדמעות חולפות עד גיל שנה. 5% נוספים חולפות עד גיל שנתיים. לילדים עם חסימה הקיימת מעבר לגיל שנתיים סיכוי גבוה לבעייה שלא תפתר מעליה. למרות זאת, אין מניעה לנסות חודש-חודשיים עיסוי בתנאי שהוא נעשה כהלכה ואין דלקת משמעותית בשק הדמעות או בעין. טיפול אנטיביוטי מוריד באופן זמני את כמות החיידקים גורמי הדלקת ולשיפור במצב, אך מאחר וריר ממשיך להיות מופרש מדופן דרכי הדמעות, להצטבר ולהוות קרקע פוריה לחיידקים, הפסקת הטיפול תביא להתחדשות הדלקת.
לסיכום, מרבית הילדים בגיל זה יגיעו לניתוח זה או אחר של דרכי הדמעות, אך אין מניעה מנסיון לטווח מוגבל וקצוב בזמן של עיסוי בתנאי שלא מזניחים טיפול בדלקת משמעותית במהלך תקופה זו. סיכוי הניתוח עד גיל 3 הוא כ-80% ולא יורד עם נמתין את החודש-חודשיים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף מולדארנון18/05/2009
שלום רב,
אנחנו עומדים לבצע ניתוח (קיצור עפעף ) לבננו הקטן ורצנו להבין האם לאחר הניתוח העיין נשארת פתוחה במלואה בשינה או שהפתיחה היא חלקית ( כפונקציה ישירה למידת קיצור העפעף ז"א אם העפעף קוצר ב 1 מ"מ העין בשינה תהיה פתוחה ב 1 מ"מ)? אלו מגבלות קיימות ? השפעות על חיי היום יום?..
תודה
ארנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון צניחת עפעף מולדת
ד''ר עידי מצר18/05/2009מידת התיקון היא כזו שאמורה להמנע מחשיפת העין בשנה, כדי שלא יהיה סיכון להתייבשות שלה ולנזק. כדאי לשמוע מהמנתח על הסיכויים והסיכונים של הניתוח. זה אמור להיות שלב שגרתי בהליך ההכנה שלכם כהורים לניתוח...
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים לא מאוזנות בילד בן ארבע וחציקרן18/05/2009
שלום רב.
יש לי ילד בן 4 וחצי, שלפתע בחודש האחרון אני מבחינה המון פעמים שהעיניים שלו לא מאוזנות..פתאום עין אחת מתבוננת בי והעין השנייה לכיוון אחר. זה מסתדר תוך שניות..אבל זה כבר חוזר על עצמו המון פעמים.
האם ללכת לבדיקה?? מה זה יכול להיות?? כי זה בא לפתע ופתאום..
ואם כן ללכת לבדיקה, האם תוכל להמליץ לי על רופא מומחה שעובד עם קופ"ח כללית?
מודה לך מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד18/05/2009כנראה שיש לילד פזילה. כדאי להגיע לבדיקה. בכללית אני מציע ללכת לרופאים שיש להם הסדר עם המושלם הכרוך בהשתתפות עצמית של 100 ש"ח בלבד. עייני ברשימה של המושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצימורן18/05/2009
שלום,
בני בן שנה וחצי. כאשר נולד היתה לו חסימה של צינור הדמעות - בשתי העיניים, דבר שהתבטא בהפרשות מרובות. הוא טופל ע"י רופא עיניים והבעייה נפתחרה בסביבות גיל 8 חודשים.
כאשר אנחנו איתו מחוץ לבית העיניים שלו דומעות ומאדימות מאד, המצב הנ"ל לא מפסיק עד שנכנסים איתו למקום סגור.
האם ישנו קשר לחסימת צינור הדמעות ?
האם מדובר בבעיה או סתם רגישות?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ` יאיר מורד18/05/2009יכול להיות שנותרה חסימה קלה וכאשר יש גירוי כמו רוח או שמש יש דמעת. כדאי להבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מורדדקלה18/05/2009
בני בן 7 חודשים לעיתים ניכר כי יש לו פזיךה ולפעמים הכל נראה תקין בבדיקת רופא עיניים הופננו לרופא עיניים ילדים כיוון שלדבריו עין גדולה (שיש לבני) מראה על כל מיני מחלות כמו גלאוקומה מולדת או מחלות כיליה אנו נורא מודאגים התורים אליך מאוד ארוכים
בבקשה אם אפשר הסבר על הנ"ל ואיך אפשר לזרז את התור
דרך אגב לי ולבעלי יש משקפיים אין מחלות גנטיות או משהו שקשור לעיניים במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` יאיר מורד18/05/2009תוכלו להגיע השבוע לדר כהן שעובד איתי. אם גם הוא יראה בעייה אני אראה את הילד באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענייים בצבע שונהשרית18/05/2009
לבני בן החודשיים יש עיניים בצבע שונה. עין אחת כחולה והשניה שלושת רבעי העין בצבע חום והשאר כחול. האם תוכל להסביר על התופעה. האם זה ישתנה? האם העין הכחולה תשתנה במשך הזמן
אשמח לתגובה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ` יאיר מורד18/05/2009בגיל זה מתחילות קשתיות של העיניים לצבור פיגמנט שנותן גוון מעט ירקרק- חום. לעיתים הגוון הוא אחיד לעיתים יש הבדל בין העיניים. יכול היות שעם הזמן הצבע יהפוך ליותר כהה ואחיד ויכול להיות שהמצב ישאר כפי שהוא היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלושה וחצי שבועותגלעד17/05/2009
קראנו כי היא צריכה להגיב במצמוץ לאור חזק
- האם יש בעיה להאיר מולה בפנס לכמה שניות?
- האם זה עלול לגרום לה לנזק?
- מאיזה גיל אכן צריכה להיות תגובה כזו?
- מה צריך לעשות אם היא לא מגיבה כך?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוקת בת 3 וחצי שבועות
ד''ר עידי מצר18/05/2009כל אחד לא אוהב שיסנוורו אותו באור חזק. כך גם תינוקות...
לגבי התפתחות מערכת הראיה- בגיל 6-8 שבועות התנוקת שלכם צריכה להתחיל לעקוב במבט אחר הפנים שלכם. זו התפתחות רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב זה ברור
גלעד18/05/2009אך האם זה יכול לגרום לנזק? (עשינו ורק אח"כ חשבנו..)
ומצמוץ לא צריך להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת
פרופ` יאיר מורד18/05/2009אני מציע שתניחו לילדה. בגיל כזה רוב הילדים לא עוקבים. עוד מעט תראו שהיא מחייכת אליכם ועוקבת אחרכם. סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשמים של המלצה למשקפייםאייל17/05/2009
תודה לתשובתך ממקודם. אני מצרפת את נתוני הקובץ שלא ניתן היה לקרוא.
זו הרשמים של הרופאה שבדקה והמליצה על משקפיים:
אבחנות esotropia od + hyperopia
טיפול fundus in mydriasis, קוד 5050, נקודות 5, x 1, ר !
תבחין כיסוי לקרוב: לא תקין
cyclo : שמאל 1.5mdy cylco
ימין 3.5myd cyclo one ohur
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואחזורעל השאלות באופן מסודר
אייל17/05/20091. אשמח אם תסביר לי את הממצאים
2.לגבי משקפיים- מה הפרוגנוזה, האם צריך משקפיים לכל החיים או שזו התערבות זמנית במקרה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא בת 10 חודשים
אייל17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה משקפיים
ד``ר אלינה לנדה18/11/2017שלום, לא ברור כל כך מה היא רפרקציה.
כפי שהבנתי עין ימין +3,5
עין שמאל +1.5
ופזילה בעין ימין
בנתיים צריך להרכיב משקפיים באופן קבוע
מעקב צמוד, סגירות של עין שמאל לפי המלצות הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה של תאומיםלי15/05/2009
בהמשך להודעה הקודמת
יש לי תאומים בני 7 חודשים בבדיקה התגלה שלבן יש +3.5 בעין אחת ובשניה +4 עם צילינדר של חצי ואילו לבת התגלה + 6 גם עם צילינדר. הרופא המליץ על משקפיים רק לבת ולטענתו הבן לא יצטרך משקפיים בעתיד כי המספר יורד.
האם המספר יכול לרדת אך בגלל הצילינדר הוא יזדקק למשקפיים?
מה הסיכוי שלבת המספר ירד עד גיל שנה(כלומר עד הבדיקה הבאה)?ומה לגבי הצילינדר הוא גם יורד בהתאם.
מה הסיכוי ששנהם לא יצטרכו משקפיים?
יכול להיות מצב קיצוני של ירידת מספרים דרסטית עד גיל שנה
אמא עייפה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לילדיך יהיו משקפים בעתיד?
ד''ר עידי מצר15/05/2009בעבודה גדולה שערכתי לפני מספר שנים שכללה מטופלים בארץ, בגרמניה ובארה"ב זיהיתי מספר קבוצות ילדים שלהן התנהגות שונה בנוגע לצורך במשקפים לתיקון רוחק ראיה (פלוס). כאלה שלהן מספר גבוה מ-5 ירד המספר רק במעט במשך הזמן והם נזקקו למשקפים בגיל מאוחר יותר. לעומת זאת ילדים עם מספר קטן מ-3 נגמלו מהצורך במשקפים עם הזמן. קבוצת הביניים של מספר 3-5 הראתה ירידה במספר המשקפים אך לא בהכרח הגמלות מלאה מהשימוש בהן. לאור זאת יש סיכוי שבנך לא יזדקק למשקפים גם בעתיד ואילו לביתך הסיכוי נמוך יותר.
כרגע על פי המלצת איגוד רופאי העיניים האמריקאי רק בתך זקוקה למשקפי ראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"מצר תודה אך אני זקוקה לתקווה
לי16/05/2009תודה על התשובה אך קראתי בתשובות בפורום שיש תנוקות במצב של ביתי שהמספר יורד ב 2 תוך שנה האם יתכן כזה מצב או שמלכתחילה הבדיקת ראייה היתה לא נכונה
תודה על התשובות המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפים
ד''ר עידי מצר17/05/2009אנו יוצאים מנקודת הנחה שהבדיקה נעשתה כראוי על ידי איש מקצוע. תמיד יש אפשרות קטנה לטעות בבדיקה וניתן לחזור עליה. לגבי ירידת המספר אני דווחתי על תוצאות ממוצעות. גם כאן יש יוצאים מהכלל לכאן ולכאן, כך שרק הזמן יגיד לנו בודאות מה יקרה. לסיכום אין תחליף למעקב וטיפול רצוף של רופא עיניים ילדים בנושא זה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדרלי15/05/2009
האם רוחק ראייה בעיני תנוק בן חצי שנה עם +4 וצילינדר של חצי מחייב משקפיים בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפים לתינוק
ד''ר עידי מצר15/05/2009כרגע אין צורך. בדיקה תקופתית תיתן נתונים לגבי רוחק הראיה העדכני של בנך ועל פי התוצאות יראו האם יש צורך במשקפים. אי אפשר לנבא בדיוק אך ראי תשובתי לשאלתך הבאה לגבי פרטים על עיני הילדים בגיל מבוגר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 10 חודשיםאייל15/05/2009
היום בעלי היה עם הקטנה אצל רופאת עיניים. לצערי לא יכולתי להגיע כך שנותרתי מבולבלת ואשמח מאוד אם תסביר לי את הממצאים באופן ברור (לאט ובטוח... )
היינו איתה לראשונה לפני4 חודשים (שהיתה בת 6 חודשים) אצל אותה רופא ואצל רופא נוסף. שנייהם קבעו אז שלא מדובר בפזילה אלא במבנה אף רחב, וכי מדובר כנראה ברוחק ראיה והמליצו על מעקב בלבד על מנת לראות את המגמה.
היום היינו במעקב אצל הרופאה. המסמכים מצורפים בקובץ . בגדול הבנתי שהיא אמרה שאכן יש רוחק ראיה ופזילה והמליצה על הרכבת משקפיים וביקורת עוד חודשיים.
אני מבולבלת.יש לי הרבה שאלות אשמח לתשובותיך ואולי גם להפניה לספרות בנושא.
1. אשמח אם תסביר לי את הממצאים
2.האם יכול להיות מצב שפתאום יש פזילה, הרי בגיל 6 חודשים 2 רופאים שללו? במידה וכן לא עושים ניתוח?
3.לגבי משקפיים- מה הפרוגנוזה, האם צריך משקפיים לכל החיים או שזו התערבות זמנית במקרה שלה?
4.איפה ניתן לקבל מידע לגי סוג המשקפיים המומלץ (הכוונה לא מספר כי את זה הרופאה רשמה, אלא אילו עדשות יש ומה מומלץ, למשל האם יש משקפיים שבהם העדשות לא מגדילות את העיניים)
5.איך שמים לתינוק משקפיים בלי שהוא ירצה להוריד אותם (כשצריך לשים לה כובע יש מלחמה לא קטנה...אז משפקיים?)
6. וגם שאלות פסיכולוגיות יותר- כמו איך גורמים לה לאהוב את זה, איך מונעים התיחסות מיוחדת של הסביבה וכו'
בתודה מראש!
ו... כמה טוב שיש פורום כזה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בתנוק
ד''ר עידי מצר15/05/2009ראשית, לצערי אינני יכול לראות את המסמך בהגדלה, כך שאינני יכול להתייחס ספציפית מעבר לפרטים שסיפקת. כעקרון בהחלט יכולה להופיע פזילה לאחר מספר חודשים. פזילה מעבר לגיל 6 חודשים מכונה פזילה נרכשת לעומת פזילה המופיעה בגיל צעיר מ-6 חודשים המכונה פזילה מולדת. לגופו של עניין יש פזילות המסתדרות עם משקפים וכאלה שדורשות ניתוח ויש גם שילוב של שני הטיפולים. במידה וצריך משקפים מומלך על מסגרת עגולה עם ידיות עם קצה מעוגל ואפון בצורת אפון סיליקון כדי שלא יחליקו מהאף הקטן של התינוק וכדי שלא יציץ מעליהן. תוצרת זולה יחסית וסבירה היא של KIDDU. העדשות חייבות להיות מחומר פלסטי מחוסם היחיד הנושא תו תקן כנגד ריסוק. הן מכונות פוליקרבונט ומומלץ לבקש את הניירת המגיעה איתן המזהה את העדשות ככאלה כי יש גם אופטיקאים המוכרים עדשות פלסטיק מסוגים אחרים...
כדאי להפנות שאלות נוספות לרופא המטפל. אחריותו גם לתת לכם הסבר מתאים...
כל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הראייה אצל פגיםלי15/05/2009
ד"ר שלום
האם התפתחות הראייה אצל פגים הינה איטית יותר מהנורמל? ומהו קצב ירידה במספרים במידה ונמצא + 6 בשתי העניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה אצל פגים
ד''ר עידי מצר15/05/2009פגים צריכים להשלים את הפער בגיל כדי לראות כמו תנוקות שראו במועד. עקרונית כאשר משווים תינוק שהיה פג ותינוק שנולד במועד, לתינוק שהיה פג סיכוי וסיכון גבוה יותר לפתח צורך במשקפים ולפזול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)