פורום רפואת עיניים ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר משקפיים עולה
    לי
    21/04/2009

שלום, בתי בת 9 מרכיבה משקפיים כשנתיים והמספר כל הזמן גדל. כרגע יש לה 3.25 עם צילינדר 0.5 בשתי העיניים. האם המספר ימשיך לעלות בקצב כזה ? האם ישנה דרך להאטת הגדילה במספר ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר משקפיים עולה

הוספת תגובה

• מספר

פרופ` יאיר מורד
    22/04/2009

לצעריי אין שיטה בדוקה לעצירת המספר. טוענים שאולי עדשות מגע קשות וכולות להאט את העלייה אבל בגיל 9 הרכבת עדשות מגע יכולה להיות בעייתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מרגילים תינוק למשקפיים
    ליהיא
    21/04/2009

שלום,
    בני בן השנה ושלושה חודשים קיבל משקפיים בשל פזילה באחת העיניים. אנחנו לא מצליחים להרגיל אותו למשקפיים. אחרי שבועיים וחצי של ניסיונות נראה היה שהוא מתחיל להתרגל ולא הוריד אותם כבר לפרקי זמן ארוכים יותר אבל היום הוא שוב לא היה מוכן להיות איתם והוריד אותם כל שניה. כשהרמנו אותו ולא נתנו לו להוריד הוא לא הפסיק לבכות. אני כבר מיואשת. מה אפשר עוד לעשות ?

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    22/04/2009

אפשר לנסות לתת טיפות הרחבת אישונים שיגרמו לו לטשטוש ראייה ללא המשקפיים. פני לרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעת ופרשות
    איילת
    17/04/2009

שלום רב,

בני בן 2.5 ומגיל שנה סובל מדמעת ומהפרשות בשתי העיניים.
    בפנייתנו האחרונה הרופא לא שלל אפשרות של חסימה וזימן אותנו לשטיפה. ( זאת כמובן אחרי שעברנו מספר רופאים בשנה וחצי האחרונות ובני קיבל טיפולים רבים שלא הועילו)
    מקריאתי בפורום בעניין זה, רציתי לדעת האם זה הכרחי לפנות לרופא אאג טרם ההחלטה על ביצוע השטיפה לדרכי הדמעות.
    בכל מקרה אנו נגיע אלייך, ד"ר מצר, להתייעצות נוספת בחודש הבא ובמידה ופנייה לרופא הכרחית נבצע זאת לפני בואנו.

תודה מראש
    ושבת שלום

איילת

לקביעת תור
    סגירה
    דמעת ופרשות

הוספת תגובה

• ******** דילגתם על השאלה שלי*******

איילת
    23/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעת

פרופ` יאיר מורד
    23/04/2009

אם את בטוחה כי לא היתה כל דמעת או הפרשות לפני גיל שנה כדאי אכן לפנות לרופא אאג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה על תשובתך. נפנה בהקדם לאאג

איילת
    26/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם
    אילנית
    16/04/2009

שלום רב שטף דם לילד בן 9 יום לפני זה קיבל התקף של אסמה היה לו בחילות וכאבי ראש למחרת בבוקר יצא שטף אדום בעין האם יש קשר והאם צריך ללכת לרופא

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם

הוספת תגובה

• שטף דם

פרופ` יאיר מורד
    17/04/2009

יתכן שהמאמץ שהילד השקיע בכדי לנשום בזמן התקף האסתמה גרם לשטף הדם, ואולם כדאי ללכת לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים הפרשות ירוקות פעוטה
    אילנה
    13/04/2009

שלום, ביתי בת שנה ו3 חודשים. לפני 5 ימים היה לה חום 38 ליומיים וברגע שירד התחילה נזלת בהתחלה שקופה כעת ירוקה ושיעול ליחתי. החום נעלם, אולם במקביל לנזלת, התחילו הפרשות ירוקות מהעין, נפיחות בעפעפיים בשתי העיניים, אשר הולכת ומתגברת עד כדי עיניים עצומות לחלוטין. מנסה לעשות לה קומפרסים חמים. האם מדובר בדלקת ויראלית שתחלוף מעצמה ושניתן להקל עליה באמצעים תרופתיים, או שיש צורך בבדיקת רופא אשר יקבע האם הנ"ל ויראלי חיידקי או אלרגני-עונתי?
    חג-שמח ותודה בעבור מענה

הוספת תגובה

• דלקת

פרופ` יאיר מורד
    13/04/2009

נראה כמו דלקת ויראלית אבל כדי לפנות לרופא לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• albinism
    רויטל
    12/04/2009

שלום רב!
    בני בן שלושה חודשים ואובחן כלבקן אין לו עידות לפזילה לפי רופא העיינים שבדק בגיל חודש
    אמרו לי שיגדל הוא יצטרך משקפים ראיה ושמש
    אבל ביינתים כשאנ י מוציאה אותו לפעמים ביום הוא לא מוכן לפתוח תעיינים לפעמים פותח טיפה
    רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו ביינתים ?

לקביעת תור
    סגירה
    albinism

הוספת תגובה

• הגנה מהשמש של לבקנים

ד''ר עידי מצר
    12/04/2009

אינני יודע מה דרגת חוסר הפגמנט והסנוור מהשמש, אך כנראה זה מציק לבנך. השתדלי לא לצאת איתו בשעות החמות בהן השמש חזקה ומסנוורת, רק בשעות בין הערביים אם ניתן. במקביל קני לו כובע רחב שוליים ומשקפי שמש לתינוקות (בחנויות אופטיקה לילדים ניתן להשיג זאת) אשר להן תו תקן נגד קרינת אולטרה סגול מציקה.
    כמו כן על תשכחי להלביש בשרוולים ארוכים ולשים קרם שיזוף עם מקדם גבוה במיוחד - 70 או 100.

ניתן היום לבצע בדיקת דם לאיפיון גנטי של לבקנות ביהודים. במיוחד בקרב יוצאי צפון אפריקה. הבדיקה נעשית חינם בבית החולים רמב"ם. חשוב להיות במעקב רופא עיניים ילדים של בדיקות סקר לפזילה ולבעיות משקפים ששכיחות יותר בקרב לבקנים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בעפעפיים והפרשות ירוקות

אילנה
    13/04/2009

שלום, ביתי בת שנה ו3 חודשים. לפני 5 ימים היה לה חום 38 ליומיים וברגע שירד התחילה נזלת בהתחלה שקופה כעת ירוקה ושיעול ליחתי. החום נעלם, אולם במקביל לנזלת, התחילו הפרשות ירוקות מהעין, נפיחות בעפעפיים בשתי העיניים, אשר הולכת ומתגברת עד כדי עיניים עצומות לחלוטין. מנסה לעשות לה קומפרסים חמים. האם מדובר בדלקת ויראלית שתחלוף מעצמה ושניתן להקל עליה באמצעים תרופתיים, או שיש צורך בבדיקת רופא אשר יקבע האם הנ"ל ויראלי חיידקי או אלרגני-עונתי?
    חג-שמח ותודה בעבור מענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים ממושכת
    מודאג
    10/04/2009

היתה דלקת באחת העיניים עם נפיחות בעפעף לאחר שלושה ימים הלכתי לרופא כללי והוא רשם לי טיפות אנטיביוטיות עם סטרואידים, לאחר יומים הדלקת עברה, לאחר יום התחילה העין השניה לגרד
    התחלתי לשים את הטיפות אני שם כבר במשך שלושה ימים, העין מגרדת קצת והיא אדומה ולא הגיעה למצב שהיתה העין השניה,
    האם יש צורך להמשיך עם הטיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים ממושכת

הוספת תגובה

• דלקת

פרופ` יאיר מורד
    10/04/2009

יתכן שמדובר בדלקת ויראלית. כדי לחוזר לבדיקה אצל הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלינדר אצל ילדה בת 3
    שירי
    08/04/2009

שלום רב.
    היום היינו בבדיקת עיינים אצל רופא עיינים ומתברר שהבת שלי צריכה משפקיים עקב צילינדר.
    התוצאה שיצאה: ימין 85, 1.75-, 0.2 +
    שמאל - 100, 1.5-, 1.75+
    מה זה אומר ? האם זה מצריך רק מעקב או צריך משקפיים
    האם זה יכול להתסדר עם הזמן?
    לתשובתכם אודה
    חג שמח שירי

לקביעת תור
    סגירה
    צלינדר אצל ילדה בת 3

הוספת תגובה

• משקפים לילדה בת 3

ד''ר עידי מצר
    08/04/2009

ערכי רוחק הראיה של ביתך הם 2+ מימין ו-1.75+ משמאל. אלו מספרים נמוכים מהגבול התחתון שמצריך משקפי ראיה. מאידך, הצילינדר הוא עיוות אופטי מורכב יותר מבחינה פיסיקלית מאשר קוצר או רוחק ראיה, אך בר תיקון במשקפים, עדשות מגע וכולי בערכים סבירים. ערכי הצילינדר של ביתך הם 1.75 מימין ו-1.5 משמאל בזוית כמעט ישרה בכל עין (85 ו-100 מעלות). ערכים וזויות אלה הן בגבול התחתון של הצורך במשקפי ראיה. אם היא רואה 6/6 בכל עין ללא תיקון הייתי ממתין. אם היא לא רואה טוב ללא משקפים, הייתי מעדיף לתת משקפים עם תיקון צילינדרי זה לביתך על מנת לאפשר לה לראות טוב בהמשך לאחר שהמוח יסגור פערים מבחינת הבשלתו מצב הקרוי "עין עצלה" והמשמעות שלו היא שהעדר ראיית תמונות בצורה ברורה פוגע בהתפתחות המוח בגילאים אלה ורק לאחר שנותנים את המשקפים המתאימות המוח מתאושש ויכול לראות שוב את התמונות הקטנות יותר כמו ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים חוזרת
    עינת
    07/04/2009

בני בן שנה ו 5 חודשים. לפני כחודש קיבל חיסון MMR, ויומיים אח"כ התחילה לו דלקת עיניים (שהתפתחה אח"כ גם לדלקת אוזניים וגרון, חום, נזלת ושיעול).
    אחרי טיפול בטיפות ומשחה היה נראה שהדלקת עברה, אבל יומיים אחרי שהדלקת התחילה אצלו נדבקתי גם אני - ואחרי שאצלי זה טופל ועבר (לפני כמה ימים) פתאום זה חזר אצלו היום שוב.

מה עושים?
    איך נפטרים מהצרה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים חוזרת

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

ד''ר עידי מצר
    08/04/2009

אין קרוב לודאי קשר בין סמיכות החיסון ודלקת העיניים. בעונה זו של השנה יש חולים רבים בדלקת עיניים ויראלית חלקה מגפתית, קרי, מאד מדבקת. כדאי ללכת להבדק אצל רופא עיניים לודא כי אין מעורבות של הקרנית (החלק השקוף בצורת כיפה בקידמת העין לפני הקשתית - החלק הצבעוני בעין). מעורבות מסוג זה עלולה לגרום לטשטוש ראיה אף לצמיתות ויש צורך לטפל בה לעתים לשבועות עד חודשים. מדובר בסיבוך לא שכיח, אך תינוקות לא מתלוננים על ראייה מטושטשת ולכן כדאי לבצע בדיקה פורמלית של העיניים לשלול זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיינים לתינוק בן שנתיים
    הילה
    06/04/2009

שלום , התינוק שלי בן שנתיים וחודשים .
    שלשום בלילה הופיעה לו דלקת עיינים , מאתמול מקבל טיפות ומשחה
    הבעיה שהוא בוכה בכי תמרורים ואני לא מסוגלת לשים לו את הטיפות . בעלי הצליח אחרי עשרים דקות
    והילד בוכה בכי תמרורים
    האם יש שיטה אחרת לשים את הטיפות
    למעון הוא לא יכול ללכת , הרופא אמר שלא כדאי שיהיה בקרבת ילדים קטנים .
    הייתי רוצה לדעת אם איזה ילדים כן הוא יכול להיות מאיזה גיל?

הוספת תגובה

• דלקת

פרופ` יאיר מורד
    06/04/2009

הילה
    טפטפי את הטיפה על העין הסגורה ואז תפתחי מעט את העפעף עם האצבע והטיפה תחדור פנימה. כדאי שישאר בבית עד שהדלקת תחלוף כי היא מדבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רונית פרלינג -חוסר כבוד למטופל
    עדי רוט
    05/04/2009

רובכם כנראה תגיעו באיזהשהו שלב לרופא עיניים לילדים.

לי נקבע תור במכבי לרופאה לעיל --חצי שנה מראש!!!

יום לפני הפגישה אמרו לי שהרופאה צריכה לצאת מוקדם ובקשו ממני להקדים את התור.

הדבר דרש ממני להוציא את הילדים מהגן רגע לפני ארוחת הצהריים.

אז לא רק שהגענו בזמן על מנת שהרופאה הנכבדה תצא בזמן -- גילינו שיש לפנינו עוד 5 אנשים!!!

>>>קבלו אותנו לאחר שעה ( עדיין לא ברור לי למה הייתי צריכה להוציא את הילדים מהגן) - וזאת בלי אף התנצלות!!!

בנוסף - אין לרופאה מים בחדר ההמתנה - קצת מוזר לרופאה כה ממוסדת לילדים - אבל יש שם המון ארגזים של מים מינרליים וסודה -- לא שמציאים לך חלילה.

הפקידה שלה פשוט ממליצה לשאול באחת הקומות בבניין -- אצלם -- אין!!

רופאת עיניים של ילדים - שממתינים אצלה שעה בתור - במדינה חמה כמו ישראל---באמת למה שיהיו אצלה מים? הזוי לא?

ולסיום -- בסוף כשסוף סוף נכנסנו לבדיקה -- שאגב ארכה 5 דקות--- נאלצנו לשבת עוד כ 10 דקות כי הרופאה ענתה לשיחה של סטודנט שסיפר לה על הציונים שלו....קשה היה לה להגיד לו " אני אחזור אליך" ...
    בתור אחת שמהרתו בגלל ש"היא צריכה לצאת מוקדם" הקדימנו לבוא -- היה מוזר לראות כמה זמן יש לה לבזבז על שיחות חולין...

אז אנחנו ידידי - לא נחזור אליה - ובתור בת לאב רופא -- תאמינו לי --- לא ככה מתנהגים למטופלים.

ממליצה לכולכם לחפש רופא אחר!!!

הוספת תגובה

• רופא אחר

דינה
    06/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אחר

דינה
    06/04/2009

בהמשך לתלונה מקודם רציתי לשתף אתכם בחוויה שונה לחלוטין. היינו אצל רופא עיניים לילדים - דר מורד מראשל"צ.
    גם אצלו מלא ועמוס. אבל מיד לאחר שהגענו נכנסנו לבדיקה מקדימה אצל הסייעת שלו. לאחר מכן הוחלט לתת לילדים טיפות להרחבת האישונים. זה לוקח 40 דקות עד שהטיפות משפיעות. מה עושים? קיבלנו קופון ללכת לקבל מתנה בחנות צעצועים סמוכה, וקופון לקפה ועוגה!!
    ככה העברנו 40 דקות. לאחר מכן נכנסנו לדר שהיה חייכן ומקסים.
    הוא מתחיל את הבדיקה במתן מתנה לביתי - עגילים. ביתי התלבטה איזה עגילים לבחור והוא - לא מאיץ מחכה בסבלנות...
    לאחר מכן עברנו בדיקה מדהימה עם סרטי וידאו, קסמים שהילדה עושה ועוד.
    הילדה פשוט לא רצתה לעזוב את החדר!!
    באמת חוויה מדהימה אצל הרופא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים חוזרת
    אושר
    05/04/2009

שלום,
    שמי אושר ואני אמא לתינוק בן שמונה חודשים מאז שנולד פעם בחודש יש לו דלקת עיניים
    אני לוקחת אותו לרופאה היא נותנת לי טיפות ומשחה וכעבור מספר ימים זה עובר.
    אני מאוד מודאגת בגלל שהדלקות חוזרות די הרבה ורציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בעיניים או בראייה של בני?
    אני רוצה לציין כי בבוקר הוא קם עם עיניים סגורות ורק אחרי שאני שוטפת לו פנים במים חמים ומנקה לו את העיניים הוא מצליח לפקוח מה לעשות?
    תודה ןלילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים חוזרת

הוספת תגובה

• דלקות

פרופ` יאיר מורד
    06/04/2009

אושר יקרה
    בנך סובל כפי הנראה מהצרות בניקוז צינור הדמעות. קראי על כך מאמר באתר. אני מציע לפנות לרופא עיניים לילדים לצורך לחיצה על שק הדמע כדי לעזור בפתיחתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת אור בעין של תינוקת
    מלי
    05/04/2009

שלום
    אולי זה נשמע מוזר,בתי בת חודשיים וחצי ולפני כמה ימים הבחנתי שיש בעין שמאל שלה בחלק הלבן הפנימי של העין (הקרוב לאף) שיש כמו נקודת אור,רק בסיטואציות מסוימות כשהיא מסתכלת לצד ויש אור יום אז ניתן להבחין בזה זה כאילו נקודה של מחזיר אור ממש,בהתחלה חשבתי שזה סתם נוזל מהעין או דמעה בעין אבל אני ממשיכה לראות את זה ואינני יודעת האם זה טבעי אצל תינוקות ,האם יש תופעה כזאת ??והבעיה היא שלא תמיד ניתן להבחין בזאת ולכן אני מתקשה לפנות לרופא עיניים כי אינני בטוחה שהוא יראה את זה בבדיקה,האם בדיקה רגילה של העיניים יכולה לשלול קיומה של בעיה כלשהי??

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת אור בעין של תינוקת

הוספת תגובה

• נקודת אור

פרופ` יאיר מורד
    06/04/2009

לדעתי אין בעייה משמעותית אבל כדאי לפנות לרופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עם פזילה
    אורית
    05/04/2009

שלום,
    לבתי בת ה-11 שבועות יש ככל הנראה פזילה. אנו מבחינים בזאת כאשר היא מסתכלת הצידה (העין הרחוקה מכיון ההסתכלות מתקדמת יותר לכיון האף) ולעיתים נראה גם שהעיניים לא בדיוק באותו מיקום, גם כאשר היא מסתכלת קדימה.
    שאלותי:
    1. האם כדאי בגיל זה כבר ללכת לרופא עיניים מומחה לילדים, על מנת לבצע בדיקה. אם הדבר מוקדם מדי, מתי כדאי לבצע את הבדיקה?
    2. לגבי משחקים כגון "האוניברסיטה" שבהם האובייקטים קרובים יחסית לפרצופו של התינוק (15 עד 25 ס"מ),האם יש בעיה בשימוש בהם (ראינו התייחסות לא לגמרי ברורה בספר ישן על רפואת ילדים של ד"ר ספוק שיתכן שמומלץ רק מגיל 4 חודשים).
    אם קיימת בעייה אנא הסבר מה המרחק המנימלי המומלץ, מאיזה גיל הבעיה אמורה להפתר וכן אם יש המלצות על נקיטת אמצעים מיוחדים.
    בתודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת עם פזילה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    05/04/2009

להלן התשובות:

1. האם כדאי בגיל זה כבר ללכת לרופא עיניים מומחה לילדים, על מנת לבצע בדיקה. אם הדבר מוקדם מדי, מתי כדאי לבצע את הבדיקה?
    עקרונית כדאי לבדוק כל ילד. בגיל 11 שבועות עדיין יכולה להיות פזילה שתעלם, אבל כדאי לבדוק.
    2. לגבי משחקים כגון "האוניברסיטה" שבהם האובייקטים קרובים יחסית לפרצופו של התינוק (15 עד 25 ס"מ),האם יש בעיה בשימוש בהם (ראינו התייחסות לא לגמרי ברורה בספר ישן על רפואת ילדים של ד"ר ספוק שיתכן שמומלץ רק מגיל 4 חודשים).
    אם קיימת בעייה אנא הסבר מה המרחק המנימלי המומלץ, מאיזה גיל הבעיה אמורה להפתר וכן אם יש המלצות על נקיטת אמצעים מיוחדים.
    אין הנחיות כאלה ואין חשיבות למרחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בראייה מקרוב
    יעל
    03/04/2009

בני בן 3 חודשים, לאחרונה הבחנתי כי אינו מצליח להתמקד ו/או לראות ו/או לעקוב אחר חפצים מקרוב. כאשר הוא שוכב תחת מובייל או כאשר אנו מסתובבים בבית אנו רואים כי הוא מגיב לתמונות. כמו כן, עוקב אחר חפצים הנמצאים במרחק הגדול מ40 ס"מ ממנו. בעקבות ההבחנה כי אינו עוקב מקרוב נשלחנו למס בדיקות אשר יצאו תקינות אולם מבדיקת הנוירולוג והרופא בעין בלתי מזוינת רואים כי הילד אינו עוקב, אנו נמצאים במעקב בטענה כי ייתכן ומדובר בחוסר בשלות מערכת הראייה. חשוב לציין כי הילד אינו פוזל ושני אישוניו באותם הגדלים.
    האם ייתכן כי מערכת הראייה לא בשלה והילד רואה ועוקב מרחוק?! האם ייתכן ומדובר בבעיית ראייה מקרוב (רוחק ראייה)- אם כן, האם ניתן לטפל בזה בגיל כזה?! אשמח לשמוע דעה נוספת בנוסף לבדיקות נספות שאנו מבצעים.
    אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בראייה מקרוב

הוספת תגובה

• קושי בראייה

פרופ` יאיר מורד
    04/04/2009

אם העיניים תקינות ואין צורך במשקפיים צריך פשוט לחכות בסבלנות. תוך חודש-חודשיים הילד יתחיל לעקוב היטב. רק אם זה לא יקרה יש צורך בבדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה