פורום רפואת עיניים ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    מיכל
    13/06/2009

רציתי לדעת:
    1. חדות ראייה 6:6 אומרת בעצם שאדם אמור לראות מספר/אות בגודל של כמה ס"מ? ומאיזה מרחק?
    2. האם לילדה בת 5.5 שייש לה גם צילינדר (-) וגם מספר 1.75 בכל עין (+), מה הסיכוי
    שעם הגיל המספר ירד? וכנ"ל לגבי הצילינדר?

אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום

פרופ` יאיר מורד
    14/06/2009

תשובות למטה

1. חדות ראייה 6:6 אומרת בעצם שאדם אמור לראות מספר/אות בגודל של כמה ס"מ? ומאיזה מרחק?
    זה אומר שהוא רואה ממרחק 6 מטר מה שאדם נורמלי אמור לראות מ 6 מטר.
    2. האם לילדה בת 5.5 שייש לה גם צילינדר (-) וגם מספר 1.75 בכל עין (+), מה הסיכוי
    שעם הגיל המספר ירד? וכנ"ל לגבי הצילינדר?
    בערך 50%

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מורד

מיכל
    14/06/2009

בהמשך לתשובתך לגבי שאלה מס' 2 שלי.
    כשהייתי אצל רופא העיניים , הוא רשם לבת שלי מרשם למשקפיים ואמר שאגיע לביקורת עוד חצי שנה. (יש לציין שהכל היה תקין בהרחבת האישונים מלבד זה שהיא צריכה משקפיים).
    האם טווח הביקורת אצל ילדים בגילאים האלה הוא חצי שנה? (תמיד חשבתי שהטווח הוא שנה)
    האם הסיבה לכך (לביקורת עוד חצי שנה) היא בגלל שהמספר נוטה להשתנות בגילאים האלה (50% לטובה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    15/06/2009

המספר בגיל זה אכן נוטה להשתנות מהר יותר ולכן עוקבים פעם בחצי שנה בשלב ראשון ואח"כ אפשר לעבור לפעם בשנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחק ראייה
    מיכל
    13/06/2009

בני הגדול כמעט בן שבע ומשתמש במשקפיים מגיל 3 לרוחק ראייה.
    הוא החל את המספרים עם 3.75+ בשתי העייניים וצילינדר.כמו כן יש לו פזילה בעין ימין אשר מתוקנת לגמרי עם המשקפיים וכיום נראית הרבה פחות גם ללא המשקפיים.
    כיום המספר עומד על 3+ בימין ו-3.25+ בשמאל עם צילינדר.
    מה סיכוייו בחלוף השנים להפטר מהמשקפיים לגמרי והאם יהיה זקוק לניתוח לשם כך?
    בני הקטן בן 4 ונמצא במעקב מאז לידתו בגלל אחיו.
    אני חושבת כי יש לו פזילה קלה אך בכל בדיקה (שכוללת גם הרחבת אישונים)נאמר לי כי היא מדומה.
    האם סביר כל השנים שלא תעלם אם אכן היא מדומה.
    לפני שבוע בביקורת האחרונה נאמר לי כי המספר קפץ ל-3+ בשתי העיניים אך לא מומלץ לתת משקפיים כי אין פזילה.האם הדבר יכול להזיק ולגרום למספר לעלות?
    יש לציין כי לי ולבעלי אין משקפיים כלל ואין סיפור משפחתי של רוחק ראייה.
    כמו כן אני בהריון בחודש 9.מה הסבירות שוב לרוחק ראייה?
    תודה על הסבלנות.
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    רוחק ראייה

הוספת תגובה

• רוחק ראייה

פרופ` יאיר מורד
    14/06/2009

תשובות למטה
    מה סיכוייו בחלוף השנים להפטר מהמשקפיים לגמרי והאם יהיה זקוק לניתוח לשם כך?
    סיכוי טוב כי המספר קטן. אם זה יקרה זה יקרה בגיל העשרה.
    בני הקטן בן 4 ונמצא במעקב מאז לידתו בגלל אחיו.
    אני חושבת כי יש לו פזילה קלה אך בכל בדיקה (שכוללת גם הרחבת אישונים)נאמר לי כי היא מדומה.
    האם סביר כל השנים שלא תעלם אם אכן היא מדומה.
    כן אם אכן היא מדומה היא נובעת ממבנה העין שלא משתנה כל כך.
    לפני שבוע בביקורת האחרונה נאמר לי כי המספר קפץ ל-3+ בשתי העיניים אך לא מומלץ לתת משקפיים כי אין פזילה.האם הדבר יכול להזיק ולגרום למספר לעלות?
    לא אבל אם בנך הגדול פיתח פזילה עם מספר דומה אולי כדאי בכל זאת לתת משקפיים? זה לא מדע מדויק אבל אני הייתי שוקל ברצינות לתת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה באסטיגמציה
    ורד
    10/06/2009

אצל בני בן השנתיים וחצי התגלה צילינדר 3.5 לפני שנה וחודשיים הצילינדר היה נמוך מאוד,לא ידוע לי כמה,אבל לא משהו שהצריך משקפיים.
    שאלתי האם יכולה להיות קפיצה גדולה כל כך,וכמו כן על מה זה מעיד?קרטוקונוס אפשרי בגיל זה?
    האם יש בדיקות שכדאי לעשות חוץ ממשקפיים?משהו שישלול חס וחלילה מחלה בעין?
    אודה על תשובה מהירה אני נורא מודאגת,תודה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה באסטיגמציה

הוספת תגובה

• צילינדר

פרופ` יאיר מורד
    14/06/2009

שינוי בצילינדר רואים לעיתים קרובות בגיל הזה. קרטוקונוס הוא סופר נדיר בגיל זה. אם מראה הקרנית תקין לא הייתי עושה דבר פרט למשקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 11 חודש ומרכיבה משקפיים
    אייל
    09/06/2009

1. המשקפיים הם של פלוס 6 בעין שמואל ופלוס 5.75 בעין ימין. זאת בשל פזילה בשתי העיניים ורוחק ראיה. היא מרכיבה משקפיים שבוע. עדיין יש פזילה במצבים מסויימים כאשר מרכיבה משקפיים. האם זה כבר היה אמור לחלוף או שלוקח זמן עד שעם הרכבת המשקפיים הפזילה עוברת?

2. שהיא מורידה את המשקפיים היא יותר פוזלת ממקודם. הבנתי שכך אמור להיות אשמח להבין מדוע זה קורה?

3. בשל אף פיצפון היום שמנו אפון גבוה יותר מהסטנדרט זה גורם לכך שהעדשה רחוקה יותר מהעין. היא מכסה את העין אך רחוקה ממנה. האם זה מצב תקין או שעלול לגרום לבעיה. צריך לצרף תמונה?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• פזילה המתוקנת על ידי משקפים

ד''ר עידי מצר
    10/06/2009

ראי תשובה לאחר השאלות

1. המשקפיים הם של פלוס 6 בעין שמואל ופלוס 5.75 בעין ימין. זאת בשל פזילה בשתי העיניים ורוחק ראיה. היא מרכיבה משקפיים שבוע. עדיין יש פזילה במצבים מסויימים כאשר מרכיבה משקפיים. האם זה כבר היה אמור לחלוף או שלוקח זמן עד שעם הרכבת המשקפיים הפזילה עוברת?
    --------------- כעקרון המשקפים יכולות לעזור באופן מועט, חלקי או מלא. כך שאם לאחר שבוע של הרכבה בכל שעות הערנות עדיין יש פזילה כנראה שהמשקפים לא עוזרות באופן מלא.

2. שהיא מורידה את המשקפיים היא יותר פוזלת ממקודם. הבנתי שכך אמור להיות אשמח להבין מדוע זה קורה? ------------- הפזילה שלה היא משני סוגים - אחד המושפע ממשקפים בשל רפלקס מוגזם של התמקדות לקרוב הקורה אצלה לכל מרחק, וסוג שני הנובע קרוב לודאי מפגם בתפקוד המוח שלא יכול להחזיק את העיניים ישרות - לזה עוזר בדרך כלל רק טיפול ניתוחי במידה והפזילה גדולה מספיק.

3. בשל אף פיצפון היום שמנו אפון גבוה יותר מהסטנדרט זה גורם לכך שהעדשה רחוקה יותר מהעין. היא מכסה את העין אך רחוקה ממנה. האם זה מצב תקין או שעלול לגרום לבעיה. צריך לצרף תמונה? ------------------כדאי להראות את זה לרופא העיניים לילדים שלה כי כעקרון אם המשקפים רחוקות מדי המספר פחות אפקטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב להתייחסותך. ישר כוח!

אייל
    11/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    14/06/2009

תשובות למטה
    המשקפיים הם של פלוס 6 בעין שמואל ופלוס 5.75 בעין ימין. זאת בשל פזילה בשתי העיניים ורוחק ראיה. היא מרכיבה משקפיים שבוע. עדיין יש פזילה במצבים מסויימים כאשר מרכיבה משקפיים. האם זה כבר היה אמור לחלוף או שלוקח זמן עד שעם הרכבת המשקפיים הפזילה עוברת?
    לוקח בערך חודש לתוצאה הסופית

2. שהיא מורידה את המשקפיים היא יותר פוזלת ממקודם. הבנתי שכך אמור להיות אשמח להבין מדוע זה קורה?
    הפזילה שלה נגרמת עקב המאמץ שהיא עושה לראות ללא משקפיים. עם הרכבת המשקפיים נוצרת מעין תלות במשקפיים.

3. בשל אף פיצפון היום שמנו אפון גבוה יותר מהסטנדרט זה גורם לכך שהעדשה רחוקה יותר מהעין. היא מכסה את העין אך רחוקה ממנה. האם זה מצב תקין או שעלול לגרום לבעיה. צריך לצרף תמונה?
    זה בסדר כל עוד היא מסתכלת דרך העדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבקנות
    אינה
    09/06/2009

שלום!
    בתי בת 1.5 אובחנה כלבקנית, ללא ניסטגמוס או פזילה, יש לה רוחק ריאה, בסביבות +2 וצלינדר פחות מ-2. לפי מה שניראה לנו היא רואה מצויין, דם דברים קטנים כמו פירורים וגם ציפורים בשמיים. אצלי גם יש רוחק וריאה +3 מגיל 5 והייתה גם פזילה שתוקנה עם משקפיים.
    האם זה נדיר שבלבקנות אין ניסטגמוס והריאה טובה?
    ביצעו לה בדיקת ERG שיצאה תקינה, האם זה אבחנתי?
    אולי זה סוג של לבקנות גבולית? כי לא מצאו שום מוטציה בסריקה של כל הגן לטירוזינאז וגם לא מוטציות בגן P.
    האיבחון ללבקנות נעשה רק כי חשבתי שהיא מאוד לבנה, אז פניתי לרופא עיניים מומחה וידוע, הוא בתחילה לא איבחן, אמר שיש קצת חוסר פיגמנט, אבל זה לא קלסי לאלביניזם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לבקנות

הוספת תגובה

• לבקנות - התשובה מצורפת בסוף כל שאלה

ד''ר עידי מצר
    10/06/2009

לבקנות

שלום!
    בתי בת 1.5 אובחנה כלבקנית, ללא ניסטגמוס או פזילה, יש לה רוחק ריאה, בסביבות +2 וצלינדר פחות מ-2. לפי מה שניראה לנו היא רואה מצויין, דם דברים קטנים כמו פירורים וגם ציפורים בשמיים. אצלי גם יש רוחק וריאה +3 מגיל 5 והייתה גם פזילה שתוקנה עם משקפיים.
    האם זה נדיר שבלבקנות אין ניסטגמוס והריאה טובה? -------------כן
    ביצעו לה בדיקת ERG שיצאה תקינה, האם זה אבחנתי? ----------לא, יש בדיקה הקרויה VEP רב ערוצי שהיא הרבה יותר אבחנתית. ככל הידוע לי לא מבצעים אותה בארץ.
    אולי זה סוג של לבקנות גבולית? כי לא מצאו שום מוטציה בסריקה של כל הגן לטירוזינאז וגם לא מוטציות בגן P.---------------- לבקנות עינית ועורית יכולה להיות בדרגות שונות של חוסר פגמנט. ברם, האבחנה הקלינית מחייבת מספר פרמטרים אשר רופא המתמצא במצב זה, יכול לאבחן. מאחר ומספר המוטציות רב, ומשתרע על מספר גנים, סריקה לא תמצא בהכרח את המוטציה.
    האיבחון ללבקנות נעשה רק כי חשבתי שהיא מאוד לבנה, אז פניתי לרופא עיניים מומחה וידוע, הוא בתחילה לא איבחן, אמר שיש קצת חוסר פיגמנט, אבל זה לא קלסי לאלביניזם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    09/06/2009

האם מספר + עם צילינדר - מעיד על קוצר ראייה?
    ואילו מספר + עם צילינדר + מעיד על רוחק ראייה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעות ראיה

ד''ר עידי מצר
    10/06/2009

כעקרון פלוס מעיד על רוחק ראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשתי העיניים
    שלומי
    08/06/2009

בתי בת ה-7 התעוררה בבוקר עם נפיחות בעין ימין ( כדוגמת שעורה) ובהמשך היום התנפחה גם העין השמאלית וכל אזור העיניים נראה נפוח .
    לילדה אין כאבים לא בעיניים ולא מעבר לכך .
    דעתכם , תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בשתי העיניים

הוספת תגובה

• נפיחות

פרופ` יאיר מורד
    09/06/2009

אלרגיה? זיהום? פני לרופא עיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    08/06/2009

לקחתי את ביתי בת ה- 9 שנים לרופא עיניים.
    הוא עשה לה בדיקה במכשירים (ללא הרחבת אישונים),
    ואח"כ שאל אותה מה היא רואה ותוך דקה נתן לי מרשם וקבע שייש לה מספר של 1.5 בכל עין
    והיא צריכה להרכיב משקפיים כל הזמן.
    האם לא מומלץ שאלך איתה לבדיקה יותר מקיפה (הכוללת גם הרחבת אישונים)
    על מנת שיהיה דיוק במספר?

שאלה שניה שלי היא: מה ההבדל אצל ילדים בין מספר+ בעין למספר - ?
    וכנ"ל לגבי צילינדר (- או +) מה ההבדל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    09/06/2009

אפשר לקבוע מספר גם ללא טיפות אבל בדיקה עם טיפות היא יותר מדויקת. לגבי ההבדלים: + לא רואים טוב מקרוב, - לא רואים טוב מרחוק, צילינדר לא רואים טוב גם מקרוב וגם מרחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה
    מיכל
    08/06/2009

בני בן הארבע סובל מרוחק ראייה ובעקבות כך מפזילה. הוא מרכיב משקפיים +3.(אשר מסדרות את הפזילה)
    אנו נמצאים במעקב אצל רופא עיניים. לאחרונה הציעו לי לפנות לאורטופטיסט.
    האם הדבר יכול לעזור? האם יכול להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    פזילה

הוספת תגובה

• אורטופטיסט

פרופ` יאיר מורד
    08/06/2009

אורטו]טיסט אמור לסייע לרופא העיניים ולא להיפך. אם הילד מטופל טוב אין טעם לפנות לאורטופטיסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פזילה
    ראלי
    08/06/2009

שלום רב,
    ביתי היום בת שנה וחצי. כשנולדה הבחנו אצלה בפזילה בעין מסויימת באופן לא קבוע והיה לנו קשה לאבחן באיזו עיין .

מאז וכשהייתה מתחת לגיל שנה זה החל לחלוף ואולי אנחנו חדלנו להבחין בכך, כאשר אציין שגם כמונו אחרים הבחינו בזה בתחילה אבל זה לא היה קבוע כאמור ומאז אף אחד לא רואה את זה עליה.

בכל אופן, בגיל חצי שנה טיפת חלב ערכה אצלה באמצעות רופא עיניים לילדים, בדיקת עיניים והרופאה שם איבחנה שאין לה כלום אבל בגלל שאמרנו לה שאנחנו שמנו לב לפזילה אמרה לנו לפנות לרופא קופ"ח לבדיקה יותר מעמיקה.

לכן הלכנו ע"פ ההנחיה לרופאה דרך קופ"ח מכבי וזו עשתה לה בדיקת הרחבת אישונים וגם היא אמרה שאין כלום אבל ליתר בטחון קבעה לנו בדיקת מעקב למס' חודשים לאחר מכן. בבדיקה הבאה היא שוב לא ראתה כלום (אבל כמעט בטוחה, שזו לא ערכה לה בדיקת הרחבת אישונים) ושוב קבעה למעקב.

נדמה לי שבבדיקת מעקב לאחר מכן (ז"א לאחר מבדק 1 אצל טיפת חלב ו-2 אצל רופאת קופ"ח) היא אמרה שיש לה חשש שלילדה יש פזילה בעין ימין אבל היא לא בטוחה בכך משום שהילדה לא שיתפה איתה פעולה ולכן יכול להיות שזה סתם נגרם מחוסר ריכוז של הילדה ולכן קבעה לנו עוד בדיקת מעקב לעוד 4 ח' מהיום ואציין שגם אז לא נעשתה בדיקת הרחבת אישונים.

הפחד שלי נובע מכך שקראתי או שמעתי, שיש פזילות שיש לתקנם בגיל מסויים של הילד ואם באים מאוחר מדי זה יכול להפוך לנזק בלתי הפיך. ולכן אני מתחילה לחשוש שכל המעקבים האלה שבאים והולכים להם במהלך השנה האחרונה יכולים לבזבז זמן חשוב. אמרנו זאת לרופאה והיא אמרה שאין ממה לחשוש.

האם נכון מה שאני חוששת ממנו. אני מאוד מפחדת שאיכשהו הנושא יוזנח ובסוף אולי כן ימצאו לה משהו אבל זה לא יהיה בר תיקון או שיהיה בר תיקון אבל לא באופן בו יכולנו לעשות זאת קודם לכן, על כל הסיכונים והסיכויים הכרוכים בכך ולכן יפה שעה אחת קודם.
    אני מתלבטת עם החששות דלעיל במיוחד לאור העובדה שאנחנו מחכים כל פעם למעקב ובסוף בבדיקה עצמה למעט הראשונה גם לא נעשה שום בדיקה להרחבת אישונים, שלא צריך להיות מומחה כדי להבין שזה יכול לגרום לאבחון יותר מדוייק.

אני מעוניינת כיום לפנות לרופא פרטי מומחה בתחום שלא דרך הקופה לאור החששות דלעיל - האם יש טעם ?

ואגב שכחתי לציין, שאני בילדותי סבלתי מעין עצלה (טופלתי על ידי רטיה בלבד מגיל 5 והבעיה נפתרה) ואולי יש לזה משמעות לעניין אבל אני גם טופלתי בגיל מבוגר ואולי ביתי סובלת ממשהו אחר שדורש תיקון מוקדם יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פזילה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    08/06/2009

אני מציע שתפני לרופא עיניים מומחה לילדים (ויש כאלה גם בקופות) כדי שישים סוף לסאגה המתמשכת הזאת. או שיש פזילה או שאין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחק ראייה
    לי
    07/06/2009

לד"ר מורד.
    היינו אצלך באסף הרופא בבדיקה לביתנו הפגית(חצי שנה) התגלה רוחק של +6.5. בשיחה עימך הבנו שיכול להיות שהמספר ירד עד גיל שנה וחצי,שנתיים.האם במידה והמספר יורד הילדה לא תצטרך משקפיים או שלא יורידו לה אותם(למרות שהמספר יורד)עד גיל שבע על מנת למנוע עין עצלה?
    באיזה מקרים מסרים את המשקפיים ובאיזה גיל. קראתי בפורום שרק שליש מהילדים נפטרים מהמשקפיים אבל לא לפני גיל שבע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוחק ראייה

הוספת תגובה

• עשינו לה משקפיים בהמלצתך-שייך להודע

לי
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

תשובות למטה:
    האם במידה והמספר יורד הילדה לא תצטרך משקפיים - כן.
    באיזה מקרים מסירים את המשקפיים ובאיזה גיל. - כאשר המספר יורד מתחת ל +4.0 לא משנה הגיל.
    קראתי בפורום שרק שליש מהילדים נפטרים מהמשקפיים אבל לא לפני גיל שבע - נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מורד..

לי
    07/06/2009

מנסיונך יש סיכוי שהמספר ירד ל+4 תוך שנה ויסירו לה את המשקפיים?ואם כן האם רוחק ראייה יכול גם לעלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    08/06/2009

הכל יכול לקרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין לא עוקבת
    דיאנה
    05/06/2009

שלום רב, יש לי תינוקת בת חודשיםם כשהייתי בביקורת בטיפת חלב אמרו לי שיש לה בעיה בעיניים הם לא עוקבות, לקחתי את הילדה למומחה עיניים הוא טען שזה נורמלי לתינוקת בת חודששים ובמיוחד עם עיניים כחולות (הילדה שלי עם עיניים בגוון אפור ככחול) יש לי מה לדאוג? האם הילדה שלי לא רואה??? תעזרו לי אני לא ישנה בללילות בתודה מראש דיאנה.

לקביעת תור
    סגירה
    עין לא עוקבת

הוספת תגובה

• לא עוקבת

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

בגיל חודשיים מותר לתינוקת לא לעקוב. אם העין תקינה חכי בסבלנות. לא לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים מיום הלידה
    יפעת
    05/06/2009

בתי בת 3 שבועות. יום לאחר הלידה החלו לה הפרשות קלות בעין שמאל. אני מנקה את העין שלה עם מים / תה קמומיל / מגבון עיניים של eye care ונראה שהדלקת אינה עוברת (כבר כשלושה שבועות). רופא הילדים שלנו טוען שבגיל כה צעיר אין לתת טיפול תרופתי. האם יש מקום להתחיל בטיפול תרופתי? האם יכולים להגרם נזקים לעין מדלקת עיניים לאורך זמן?
    תודה מראש, יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים מיום הלידה

הוספת תגובה

• אם את מניקה תנסי טיפת חלב

אילי
    05/06/2009

אצלי טיפות עיניים לא עזרו ועיסוי מתחת לעיין אחרי אמבט עם ידיים נקיות וטיפת חלב מהשד בכל עין .העיסוי הוא בחלק התחתון של העין מהצד החיצוני לכיוון האף- כמו תנועת סחיטה עדינה.
    ראיתי המלצה זו בפורום הנקה וניסיתי זאת על מנת לא להגיע עם תינוק בין פחות מחודש למרפאת עיניים .
    כמובן במידה וזה לא עובר תוך יומיים גשי לרופא עיניים.
    אילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

לחלב אם אין השפעה תורמת. הוא יכול להזיק משום שהסוכרים בחלב נותנים קרקע מזון לחיידקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

מדובר בחסימה בצינור הדמעות. פני לרופא עיניים לילדים שיבצע לחיצה על שק הדמעות ויראה לךך איך עושים מסאג לשק הדמעות. פרט לכך לא צריך בטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לבת 8 חודשים
    גלית
    04/06/2009

ד"ר שלום!

לאחיינית שלי בת חצי 8 חודשים התגלה רוחק ראייה ללא פזילהת מספרים +6 ו- +5.5
    לאחר בדיקה אצל רופא מומחה נאמר כי היא צריכה להרכיב משקפיים.
    הילדה מתנגדת למשקפיים ואינה מוכנה כלל לשים אותם. מה ניתן לעשות במצב כזה?
    האם יתכן שיש ירידה במספרים ? אציין כי נולדה פגית והממצא התגלה בגיל 8 חודשים גיל מתוקן 6חודשים. הרופא המומחה בדק את המשקפיים ואמר כי אין שום בעיה במשקפיים.
    מה ניתן לעשות? האם צריך לעשות לה בדיקה חוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים לבת 8 חודשים

הוספת תגובה

• ראי תשובה לשאלה למטה

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב להרכיב משקפיים
    לי
    04/06/2009

שלום רב
    לביתי בת התשעה חודשים התגלה רוחק ראייה של 5.5 ו+6 הרופא נתן לה משקפיים עם+3.5 ו+4 .במשך השבוע הראשון לא התנגדה להרכיב את המשקפיים ואילו עכשיו בשבוע השני אינה מוכנה שנרכיב לה אותם ואם כן אז היא מורידה אותם בשניות. היתכן כי אינה רואה טוב עם המשקפיים או שמא המספרים לא מתאימים לה. לדעתי אם היתה רואה טוב איתם היא לא היתה מורידה אותם האם אני צודקת? ואולי ירד לה המספר תוך חודש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב להרכיב משקפיים

הוספת תגובה

• סירוב להרכיב משקפיים.

פרופ` יאיר מורד
    07/06/2009

במצב זה יש לבדוק האם המספר אכן מדויק. לעיתים יש טעות במרשם. אם המרשם אכן מדויק (וסביר שזה המצב) צריך פשוט לא לוותר לילדה. את צריכה להבין שהילדה רואה טוב מאוד גם בלי המשקפיים ולכן היא לא מבינה מדוע היא צריכה אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה