מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיית ערפל לבן במעבר מחושך לאורעומר17/04/2012
שלום רב,
אני בן 40 ובגיל 19 עברתי טיפול לייזר בשתי העיניים כדי לתקן רעים ניוניים ברשתית. מדי פעם אני מרגיש שאני רואה מטושטש באחת העיניים או בשתיהן, בעיקר כאשר אני מביט על כיתוב על רקע מואר, כמו שילוט רחובות מואר בלילה, או כמו המספרים (רק בצבע כחול) שעל צג המפענח הדיגטילי של הטלויזיה.
הכיתוב נראה לי ממש לא בפוקוס. כמו כן, בעשור האחרון, מפעל לפעם במאמץ, קימה מהיר או קפיצה, אני רואה המון המון מעין נקודות אור מתרוצצות שנלעמות לאחר כמה שניות. פרופ' אחד אמר לי שזה פרי דמיוני, אך ד"ר שפגתי לפני כחצי שנה אמר לי שזו תופעה מוכרת ונובעת מלחץ דם נמוך, כשהדם אינו זורם היטב לעיניים לשבריר שניה.
אותו רופא ביצע לי בדיקת ראיה והתוצאה היתה שאני רואה טוב יותר מ 6/6 (תמיד הבדיקות שלי יוצאות 6/6 או טוב מכך, למרות שאני עובד כ 10-12 שעות ביום על המחשב מזה שנים רבות). הדבר נורא מוזר, כי אני ממש לא רואה היטב כמו שראיתי בעבר. כיצד יתכן הדבר?
ושאלה אחרונה והיא בעצם נשוא הכותרת. אתמול בערב נסעתי עם חבר לסופרמקט. החניה היתה מוארת בצורה קלה מאוד. יצאתי מהרכב והלכתי לקראת הסופר שהיה מואר מאוד. כבר מרחוק וגם על הכניס לסופר ובתוכו, ראיתי ערפל לבן, שנראה שהוא כמה מטרים קדימה תמיד. עצרתי בכניסה לסופרמרקט וחשבתי שיש שריפה. שאלתי את החבר מה זה כל העשן הזה ולא הבנתי איך הוא נכנס. הוא אמר לי שהוא לראה שום דבר. הדימוי שראיתי הוא ערפל ממש כבד, כאילו ענן ירד לקרקע.
אחרי כמה וכמה דקות בסופר מרקט באור, לאט לאט הערפל נעלם כמעט לגמרי.
אין לי מושג למי לנפות ומה זה יכול להיות. למא מצאתי שום מידע על התופעה באינטרנט. באמת שאני לא מדמיין.
תודה רבה,
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית ערפל לבן במעבר מחושך לאור - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/04/2012צריך בדיקה ואז החלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?