פענוח 0CT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח 0CT
    דפנה
    19/10/2014

שלום לכם,
    לאחר ניתוח קטרקט בעין ימין, צילינדרים גבוהים בשתי העיניים.
    בפענוח OCT קיבלתי את הממצאים: מקולות שתי העיניים: קונטור פובאלי שמור, ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת הPR-RPE. ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי. עובי רשתית מרכזית (CMTׂׂ) מודד 267 מיקרון מימין 254 משמאל.לא נתפית משיכה ויטראלית.
    RNFL: שתי העיניים - איכות סריקה נמוכה. מבנה הdouble hump שמור. עובי סיבי עצב הראייה בגדר הנורמה. לציין הידקקות סופריורית ביבי העצב. עובי RNFL ממוצע 82 מיקרון מימין ו78 משמאל. לציין C/D ורטיקלי 0.47 מימין ו 0.58 משמאל.
    שאלותיי: הרופא שלי בחו"ל ואני זקוקה למענה דחוף בשתי שאלות: 1. האם אפשרי או יש טעם בשלב זה להתאים משקפי ראייה למצב הראייה הנוכחי. 2. האם לפי ממצאי הבדיקה יש מניעה מנסיעה מתוכננת שלי לחו"ל בחודש הקרוב.
    בתודה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח 0CT

הוספת תגובה

• פענוח 0CT - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    19/10/2014

פענוח ממצאים בבדיקות הדמייה צריך להעשות בקורלציה לממצאים הקליניים. אין כל פרטים על מצב העיניים ועל הסיבה שבגללה הופנית לבדיקות הנ"ל. באופן כללי ביותר אפשר לומר כי בנתונים המצורפים אין ממצא הקשור לטיסה, אך כאמור התמונה הכללית היא שתקבע.
    התאמת משקפיים נעשית לאחר שהמספר התייצב. יש אפשרות להתקין משקפיים זמניים טרם התייצבות המספר, אך יהיה צורך להחליפם כעבור זמן. התייצבות המספר קשורה לזמן שחלף מהניתוח ולממצאים העולים בבדיקת העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו