ירידה בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בראיה
    אורלי
    03/01/2011

אמא שלי בת 80 .בעין אחת סובלת מגלקאומה , לא רואה בעין בכלל.
    בעין השניה סובלת מקטרקט ולחץ תוך עיני, לפני שנתיים עברה ניתוח קטרקט בעין ומאז היא בביקורות אצל הרופא שניתח לה את העין.
    אתמול הלכה לרופא לביקורת והוא אמר לה שיש ירידה בראיה , והיא צריכה לעשות לייזר כדי לשפר את הראיה.
    היא לא מרכיבה משקפי ראיה.
    השאלה שלי , האם היא חייבת לעשות את הניתוח, ואם היא לא תעשה האם הראיה תרד עוד יותר או תשאר כמו עכשיו? האם ניתוח לייזר יבטיח ראיה טובה יותר , ולא תהיה שוב ירידה בראיה בעתיד?

אמא שלי אומרת שהיא לא מרגישה שהיא רואה פחות טוב , היא רואה מה כתוב בטלוויזיה .
    בנוסף אמא שלי מרבה לבכות בזמן האחרון בגגל בעיות ולחצים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בראיה

הוספת תגובה

• ירידה בראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/01/2011

שלום אורלי,

מפנייתך לא ברור מה האבחנה.

אם מדובר בשינויים ברשתית הדורשים טיפול בלייזר, יש חשיבות לבצע הטיפול כדי למנוע החמרה במצב.

אם מדובר במה שמכונה "קטרקט משני", הטיפול בלייזר פשוט ומהיר ונותן שיפור מיידי בראייה. במצב זה אמנם אין דחיפות לטפל, אך אם הראיה ירדה אין טעם לדחות את הטיפול. הטיפול חד פעמי.
    במקרה של קטרקט משני המצב מדרדר בהדרגה, עקב התעבות הקטרקט המשני.

הערה - יתכן מאד שמצב רוחה של אמך מושפע גם מהירידה בראיה, גם אם אינה חשה בכך ישירות. שיפור בראיה בעקבות הטיפול בלייזר יכול במקרה זה גם לגרום לשיפור בהרגשתה הכללית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו