מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח ליזר...יעקב28/08/2014
לפני עשר שניים עברתי ניתוח ליזר לשיפור הראיה...
אני רואה מצויין, רק אני מרגיש שעין שמאל שלי חדות הראיה היא פחות מימין...
אני רואה בעיין ימין מצויין, בשמאל רואה לרחוק טוב אבל מרגיש שהירידה טיפה ירדה... החדות שלה, אציין גם שאני ממש רגיש בעיניים מבחינת עיפות, יובש, וצורך להרטיב אותן... וסובל תמיד מידי פעם מדלקות...
מה זה יכול להיות...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ליזר... - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/09/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה. יתכן שינוי במספר, יתכן יובש, יתכנו סיבות אחרות. פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות קבועה בעיןמודי27/08/2014
השבועות האחרונים יש לי כל הזמן לחלוחית בתי העיניים, הבעיה מחריפה כשאני מול מסך המחשב כי קשה לי לקרוא וקשה לי למצוא את הפוקוס לקריאה שוטפת מהמחשב.
תופעת הלחלוחית ביעניים היא משך כל היום גם כאשר אני לא נמצא מול המחשב.
אציין שיש לי משקפי מולטי פוקל כבר כמה שנים אבל הבעיה החמירה בשבועות האחרונים.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות קבועה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/09/2014יתכן שהסיבה היא יובש (זה לא סותר את תחושת הלחלוחיות), אך יתכנו גם סיבות אחרות. פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםיונה27/08/2014
שלום ד"ר, יש לי יובש בעיניים, הייתי אצל רופא העיניים בגלל גירודים מתמשכים בעיניים (עד שהן אדומות), קם בבוקר עם "לכלוך" בעיניים שקצת מפריע ("פרשות") ומרגיש כמו גרגרירי חול מתחת לאפעפיים שמפריעים לי להשאיר את העיניים פתוחות ואז אני חייב לסגור אותן (נגיד לשכב על המיטה או לכסות את העין כדי שתישאר סגורה) לזמן מה עד שירגע.
לא קורה כל הזמן 24/7 אבל זה מרבה לקרות לי לא מעט וזה די מפריע לי כשזה קורה.
בעיקרון הביא לי טיפות לעיניים (חלשות וחזקות) וגם משחה לשים (אם זה יהיה הכרחי אני אכתוב מהן).
מה לדעתך דרגת החומרה (קל או בינוני?) והאם זה ישפיע על הפרופיל הרפואי הצבאי שלי (ואם כן לאיזה מספר לדעתך?).
חשוב מאוד. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/09/2014לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בעיןענת25/08/2014
שלום ד"ר אני מאוד אשמח אם תוכל לייעץ לי לגבי בעלי, התפתח לו בתוך העין מן נגע כמו חתיכת שומן קטנה הוא התייעץ עם רופא שאמר לו שצריך להסיר את החתיכה וליבדוק אותה במעבדה כדי לראות שזה לא חלילה משהו מסוכן וכך היה הסירו לו את החתיכה בניתוח בהרדמה מקומית ושלחו לבדיקה במעבדה, הבדיקה יצאה תקינה אך אחרי כחודש(בימים האחרונים) הנגע שוב צץ, וממש גדל מה זה אמור להיות?למה זה שוב חזר?האם אנחנו צריכים רופא עור, פלסטיקאי או עניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/08/2014יש לפנות לרופא אוקולו-פלסטיקאי (רופא עיניים המתמחה בבעיות מסוג זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בעיןמלי25/08/2014
שלום אני בת 26, ויש לי כמה חודשים גירוד בעין מתחת לעפעף העליון בעיקר לאחר השינה
בימים האחרונים זה קצת דוקר
אני ממש לחוצה מזה
מה זה יכול להיות? בבקשה תרגיעו אותי שזה לא משהו מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/08/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוב בעיניים בציפורנייםדנה21/08/2014
שלום לכולם,
אני בת 25 ללא בעיות רפואיות מיוחדות, לא מרכיבה משקפיים/ עדשות.
לפני כ-5 חודשים הופיע לי צהוב בשתי העיניים, מקצה העין ועד לאישון (מצ"ב תמונה) שגרד ועקצץ מעט. הלכתי לרופא עיניים שאמר שזה בטח מעונות המעבר ונתן לי טיפות שלא עזרו ואני עם הצהוב עד עכשיו. שאלתי אם זה יכול להראות על בעיה אחרת בגוף אמר מיד שלא.
לפני מספר ימים הופיע פתאום גם צהוב בציפורניים (מצ"ב תמונה). והאמת שאני מתחילה לדאוג.
אשמח לייעוץ ועזרה!
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהוב בציפורניים
דנה21/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהוב בעיניים בציפורניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014עלייך לפנות לרופא המשפחה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה? על מה אתה חושב?
דנה25/08/2014יש לבדוק אם התופעה קשורה לבעיה כללית, כגון שינוי בתפקודי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה? על מה אתה חושב? - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/08/2014יש לבדוק אם התופעה קשורה לבעיה כללית, כגון שינוי בתפקודי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידין בעייניםניר19/08/2014
שלום לכם יש לי ורידים ממש בולטים לרוחב העיניים והם ממש אדומים
עשיתי בדיקצ עיניים והכל היה תקין ממה זה יכול לנבוע??
האם אני תקוע עם זה לכל החיים האם זה מסוכן??
אודה לעצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידין בעיינים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014התרחבות כלי דם בלחמית העין יכולה לנבוע מגורמים שונים כגון יובש, תנאי עבודה, אלרגיה ועוד. אם תאובחן הסיבה אפשר יהיה להמליץ על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםקורן19/08/2014
שלום,
לפני כמה ימים היה לי דלקת עיניים בעין ימין וכיום יש לי כאבים בצד שקרוב לאף אך בלמעלה של העין וגירודים אבל אני לא יכול לגרד כי זה כואב וצרבת כל כמה דקות מה זה יכול להיות (דרך אגב הכאבים זה כאילו מהבפנים של העין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחרותי18/08/2014
בני בן 20 רוצה לעשות ניתוח להסרת מישקפים מרכיב מישקפים מגיל 8בערך עין אחד הוא רוא רואה רק 30אחוז ועין השניה הבריאה שלו הוא רואה 80 אחוז האם אפשרי לעשות לאור מה שכתבתי ניתוח לייזר להסרת מישקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014כדי לדעת אם אדם מתאים לניתוח לייזר להסרת משקפיים יש לפנות לבדיקת התאמה באחד המכונים העוסקים בתחום. רק אחרי בדיקה כזאת אפשר לקבוע התאמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שמאלאנונימי15/08/2014
שלום רב לבני בן ה16 בריא בדרך כלל התחילו לו רעידות בעין שמאל בעפעפיים למעלה ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014הסיבה היא התכווצויות לא רצוניות עדינות של שריר העפעף. הסיבה לרוב אינה ידועה. יתכן קשר למתח. אם לא יחלוף פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון תחליפי?ExtraSi13/08/2014
בת 34, מספר משקפיים 2.5, הייתה מספר שנים עם עדכות רכות במקום משקפיים,
התפתחה אדמומיות, 2 רופאי עיניים אמרו את אותו הדבר:
בשל השימוש בעדשות התפתחה אלרגיה ויובש בעיניים, אסור להשתמש יותר בעדשות אלא רק במשקפיים.
בנוסף, לא מתאימה לניתוח לייזר (על סוגיו השונים).
האם יש חידוש/פתרון כלשהו שכן יאפשר להשתמש בעדשות במקום במשקפיים? עדשות קשות אולי? משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון תחליפי? - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2014פני לחוות דעת נוספת. על פי ממצאי הבדיקה יהיה מקום לשקול אם יש אפשרות לפתרון חלופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות oculoheel אחרי הרחבת אישוניםיעל11/08/2014
שלום רב. היום עברתי פעמיים בדיקות עיניים כולל הרחבת אישונים. לאור גירויי ואדמומיות בעין הומלץ לי טיפול בתכשיר ההומיאופתי oculoheel. האם יש מניעה לשימוש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות oculoheel אחרי הרחבת אישונים - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/08/2014לא מכיר את הטיפות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכה חזקה ושפשוף חזק של עור הפניםיוסי11/08/2014
האם משיכה חזקה ושפשוף חזק של עור הפנים עם מגבת בסמוך לעיניים עלולה לגרום נזק כלשהו לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה חזקה ושפשוף חזק של עור הפנים - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/08/2014רק אם יש לחץ על גלגל העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין ורטיגו לקונברגציהרותי פרץ07/08/2014
עברתי תאונת ראש ואני סובלת היום מורטיגו ,טינטון,ופיברומילגיה,שאלתי האם יש קשר לתלונות בעניים ,הומלץ לי לעבור בדיקה קונברגנציה הכוללת תווך מזיגה,בשל תלונותי על ותנודות העיניים שגורמות לי לסחרחורות ואף נפילות.הציין שבדיקות עניים מקיפות שביצעתי היו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין ורטיגו לקונברגציה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/08/2014בפירוש כן
לפנות להערכה אורטופטית
בעיית הקונברגנציה חולפת תוך מספר חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן שדה ראיה חלקיאיריס06/08/2014
למשך פרק זמן של בערך חצי שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן שדה ראיה חלקי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/08/2014מיד לפנות לבירור לרופא עיניים בעיית זרימת דם לעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)