מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בעצב הראייהמישהי08/05/2014
שלום רב
לאחותי בת ה-24 התגלה גידול מוחי סרטני. הגידול התגלה לאחר שהיא התלוננה על טשטוש בראייה שבא והלך לסירוגין. הגידול גרם להידרוצפלוס ועקב כך נוצרה לה בצקת בעיניים. טופלה בסטרואידים, עברה הקרנות וניתוח להכנסת שאנט לניקוז הנוזלים. לפני כחודש בערך התחילה לראות מטושטש באופן קבוע, גם מרחוק וגם מקרוב. בבדיקת עיניים מהיום נמצא שעצב הראייה נפגע, הבצקת עברה. הרופא אמר שיש סיכוי שהראייה תחזור ויכול להיות שגם לא. לא ידוע ממה הפגיעה, מהקרנות, מהבצקת או אולי אפילו מהגידול שיושב באונה הטמפורלית. האם יש דרך לתקן עצב ראייה ואם לא, האם הראייה צפויה להידרדר יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעצב הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/05/2014קשה לענות על השאלה במקרה זה. כפי שציינת, ישנם גורמים רבים העלולים להיות אחראים למצב הנוכחי, והמהלך העתידי תלוי בסיבה שגרמה לפגיעה בעצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהsunny07/05/2014
שלום ,
אני בת 41 .
ובשלוש השנים האחרונות מתדרדרת לי הראיה.
התחיל מכך שלא יכולה לקרוא בתאורה מעומעמת והיום קשה לי לקרוא הרבה דברים בלי משקפיים.
רופא עיניים אמר שאין בעיה וזו הדרדרות טבעית בגלל הגיל .
אבל כל פעם שאני שמה משקפיים אחרי מספר שניה העיניים כואבות לי ומציק לי ואינני יכולה להשאירם ..
מה ניתן לעשות ?
האם ניתן לחזק את העיניים או לפחות למנוע הדרדרות נוספת ?
מה ה]תרון לכך שקשה לי מאוד עם המשקפיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/05/2014הקושי למקד ראיה לקרוב אחרי גיל 40 הוא טבעי. משקפי קריאה אמורים לאפשר ראיה לקרוב. אם אינך מסתדרת עם המשקפיים יתכן שהם לא מתאימים או שיש הפרעה במיקוד (הפרעה באיזון שרירי העיניים). פני לאופטומטריסט לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות רשתית וזגוגית זה אותו דבר?דנה07/05/2014
האם היפרדות רשתית וזגוגית זה אותו דבר?
האם כל פלוטרס הוא מסוכן ויכול לגרום להיפרדות רשתית? זגוגית?
האם כדי לבדוק האם יש היפרדות רשתית / זגוגית חייבים לעבור בדיקת היקף הרשתית? האם יש בדיקה אחרת במקומה שהיא אמינה מספיק? אם כן מה שם הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות רשתית וזגוגית זה אותו דבר? - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014זה לא אותו דבר אבל עלול להיות קשר.
הזגוגית היא הג'ל שבתוך העין. עם הזמן הזגוגית מתכווצת ונפרדת מהדופן האחורי של גלגל העין. זה תהליך פיזיולוגי נורמלי. ברוב המקרים זה לא יורגש, אך הפרדות הזגוגית עלולה להתבטא בראיית "זבובים, נקודות, חוטים" וכד'. מצב זה כשלעצמו אינו דורש טיפול.
הרשתית היא השכבה הפנימית ביותר בדופן גלגל העין והיא זו שקולטת את האור ואחראית לראיה. הזגוגית נמצאת לפניה וצמודה לה. כאשר הזגוגית נפרדת (וזה, כאמור, תהליך נורמלי) עלול להגרם קרע ברשתית. קרע ברשתית עלול לגרום להפרדות רשתית, ובמצב זה נדרשת התערבות רפואית דחופה. המנעות מטיפול בהפרדות רשתית עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בראייה.
לכן, בכל מקרה שאדם רואה לפתע "נקודות" וכד' עליו לפנות בדחיפות לבדיקה כדי לוודא שאין קרע (ברוב המקרים אין קרע). אם יתגלה קרע יש צורך לטפל בלייזר כדי למנוע הפרדות רשתית. אם יש כבר הפרדות רשתית יש צורך בהתערבות כירורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עינירינה06/05/2014
שלום רב,
עברתי SLT ויש לי לחץ19-20 בשתי העיניים
האם זה אומר שלא הצליח?גם לפני הלייזר SLT היה לי אותו לחץ
בעברי עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים ואני רואה 6/6.
מה דעתך? האם צריך לשקול ALT ?
תודה רבה מאוד לתשובה ,
בברכה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עיני - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014לא ניתן לענות על מקרה אינדיבידואלי.
הערכת מצב הגלאוקומה תלויה בגורמים רבים בנוסף ללחץ, כגון מצב עצב הראיה, שדה ראיה, עובי הקרנית, מה קצב השינויים במשך הזמן ועוד. אם את לא שקטה אולי תשקלי לפנות למומחה גלאוקומה לקבל דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מוגדליםאשר06/05/2014
אני בן 19,שמתי לב שיש לי אישונים מוגדלים.שני האישונים מגיבים לאור ונראים די שווים אם כי אני לא בטוח.האם זה מסוכן?
שאלה נוספת;אם אני הולך לרופא לבדיקה והוא שם את החומר להרחבת האישונים הוא יהיה מסוגל לראות האם האישונים מגיבים כראוי ושווים בגודלם או שאני צריך להגיד לו להסתכל בלי החומר באישונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים מוגדלים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014לאנשים רבים אישונים גדולים באופן טבעי. הרופא יבדוק את האישונים לפני מתן טיפות ההרחבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שווים אחרי בדיקת ראיהroyik05/05/2014
היי, בננו בן ה 3.5 עבר אמש בדיקת ראיה במהלכה הרחיבו לו את האישונים.
היום בבוקר האישונים לא היו שווים ואישון אחד היה יותר גדול מהשני.
האם צריך לעשות משהו? לבדוק זאת? האם זה מסוכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים לא שווים אחרי בדיקת ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014לפעמים השפעת הטיפות נמשכת יותר זמן. עכשו האישונים אמורים להיות במצבם הטבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה טובה באור שמשחסוי04/05/2014
שלום,
אני בת 24 בשנה האחרונה התחלתי לראות מטושטש, הייתי אצל רופא עיניים לפני כ 8 חודשים והמספר היה 0.75 בשתי העיניים
יש לציין שלא שמתי משקפיים
לאחרונה הלכתי שוב לרופא עיניים בגלל אלרגיה בעיניים (דמע והפרשות בעונןת מעבר)
והוא אמר שהמספר שלי 1.5 ובעין ימים צילינדר חצי
שמתי לב שכשאני בשמש באור יום אני רואה טוב יותר (לא רואה מטושטש רואה ברור)
ככה גם בבוקר
מה זה יכול להיות? האם זה מוזר?
אני ללא משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה טובה באור שמש - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014באור האישונים מכווצים ולכן הראיה ללא משקפיים טובה יותר.
לא סביר שהמספר הכפיל את עצמו תוך 8 חודשים. מציע לפנות לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האישוניםelaa5604/05/2014
האם האישונים גדלים אצל אדם ישן/מת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האישונים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/05/2014בשינה האישונים מכווצים. במוות האישונים רחבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טישטוש בעין ימיןתמר02/05/2014
שלום, אני בת 45 לפני כ8 שנים עשיתי לייזר להסרת משקפים. אני רואה טוב ועד אתמול לא הייתה שום בעיה. אתמול לאחר ששתפתי את המקלחת בבית (ערבבתי חומץ, סבון כלים וסודה לשתיה) לאחר כשעה התחלתי לראות מטושטש, כאילו יש מסביבי דברים, היום בבוקר הטשטוש נשאר רק בעין ימין ואני מרגישה כאילו אני רואה מאין כתמים שחורים בעין , אין כאבים אך הרגשת טישטוש לא נעימה כאילו יש לי " קורי עכביש". אשמח לדעת האם זה מאותו חומר שעשיתי או מסיבה אחרת? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טישטוש בעין ימין - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/05/2014עליך לפנות בדחיפות לרופא עיניים. יש לוודא שאין מדובר בקרע ברשתית.
אין כל קשר לחומרי הניקוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טיפול לעיוורון לילה?ברכה27/04/2014
ערב טוב
בעלי סובל מספר שנים מעיוורון לילה וקשה לו לינהוג בלילה מיפני החשיכה וטוען שאין פיתרון עשה הרבה בדיקות ואומר שלא יעזור האם יש טיפול לזה?
אשמח לקבל תשובה תודה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפול לעיוורון לילה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/05/2014כדי לענות על השאלה יש לדעת מה הסיבה לקושי בראייה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בעפעף העליון בעין הימניתהודיה27/04/2014
נקודה לבנה בעפעף העליון בעין הימנית .. יצאה לפני כחודש ןחצי ומאז זה לא עובר .מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות כדי להעלים את הסימן ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בעפעף העליון בעין הימנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/05/2014פני לרופא עיניים. לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPH Pאליהו25/04/2014
ד.נ.
בסיכוo דיון במרפאת חוץ/עיניים, נרשם לגבי אחת העיניים:
חדות ראייה 6/20
CPH P 6/7.5
לא ברורה לי משמעות השורה המציינת את המספרים 6/7.5.
אודה לכם מאוד אם תבהירו לי נקודה זו.
בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPH P - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/05/2014הכוונה היא שדרך חריר השתפרה הראייה ל 6/7.5 חלקי. כאשר הראייה טובה יותר באמצעות חריר זה מעיד במקרים רבים על צורך במשקפיים או על צורך לשנות המשקפיים הקיימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות בצילום,תמי25/04/2014
שלום
יש לי תאומים בני שנתיים . ובכל תמונה שאני מצלמת את שניהם יחד באותה תאורה לאחד בצילום יוצא עיניים בצבע הטבעי ולשני עיניים אדומות מבריקות. אני זוכרת שקראתי פעם שצריך לבדוק את הנושא ולאחרונה רק נפל לי האסימון שאולי יש קשר. רציתי לדעת שאני הולכת לרופא עיניים מה לבקש ממנו לבדוק כי בעבר הילד היה אצל רופא עיניים ולא אמרו לנו כלום על זה.לכן אני רוצה שיעשו בדיקה ספציפית רק לא יודעת איזו בדיקה לבקש. אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות בצילום - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/05/2014האם זה תמיד אצל אותו ילד?
בכל מקרה, פני לרופא עיניים, ספרי לו את מה שתארת כאן והוא יידע מה צריך לבדוק (בדיקה הכוללת הרחבת אישונים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכשתי משקפיים ואינני מרוצה בכללשראלה24/04/2014
שלום רב
רכשתי משקפיים המספר שלי גבוה 11- ואני לא מרוצה מהמסגרת.
היא כבדה ומכבידה עליי,וגם לא מחמיאה לי לפנים.
שילמתי הרבה ואני לא יודעת מה לעשות.
אני שנים עם עדשות מגע ומשקפי ראיה מילדות.
מה אוכל לעשות?האם אפשר לקחת מסגרת אחרת ולהתאים את העדשות שיש לי?
בבקשה אני ממש בדיכאון וחוששת ללכת לחנות.
בכבוד רב
בתודה מראש
שראלה
אני בגילאי 50+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכשתי משקפיים ואינני מרוצה בכלל - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/05/2014הפני שאלתך לאופטומטריסט אצלו רכשת המשקפיים.
את יכולה גם להעלות השאלה בפורום אופטיקה ומשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיין קופצניתמיר'לה23/04/2014
שלום וברכה,
מזה כחודש עיין שמאל שלי קופצנית, זה הפך מטריד במהלך היום
האם אני צריכה לראות נוירולוג ומהן הסיבות? הן דרכי הטיפול?
תודה. מיר'לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיין קופצנית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2014יעבור ללא טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)