מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד בעיןחוה בר05/10/2014
שלום רב,
הלילה התעוררתי כאשר אני משפשפת את שתי עיני במרץ, ולפתע חשתי כאב חד כסכין בעין. הכאב נמשך, כמדומני, דקות ארוכות.
הנני בת 65.
אודה על התייחסותכם.
בברכה,
חוה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/10/2014כאב מסוג זה נובע מחיכוך בין העפעף לעין. יתכן קשר ליובש. לפעמים יש הסתיידויות קטנות תחת העפעף שעלולות לגרום לחיכוך. פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב חד בעין
חוה בר20/10/2014תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות רשתיתנעם05/10/2014
שלום,
הובחנתי בהיפרדות בחלק העליון של רשתית. וטופלתי בהחדרת גז.
אני שואל על הסיכוי שיהיה לי קטרט ?
ולמה קיים כזה סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/10/2014כל כניסה לגלגל העין עלולה לגרום לקטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוורמוריה05/10/2014
שלום ד"ר,אני בת 28,נמצאת 3 חודשים לאחר לידה.לאחרונה יש לי בעיית טשטוש ראיה,הילות וסינוור בעין באורות גבוהים בלילה,שמתי לב כי הסינוור נגרם בזיוות של העין.כמו כן יש לי נקודות שחורות המופיעות בשדה בראיה רק מול האור.נבדקתי ע"י מספר רופאים,עברתי בדיקת Oct ובדיקת שדה ראיה והרחבת אישונים כולם אמרו שהכל בסדר למעט שהמספר במשקפיים עלה במספר אחד וגם שנוסף צילינדר קטן.רציתי לדעת מה דעתך,ממה יכולים להיגרם התופעות הללו?האם זה יכול להיגרם בגלל שהמספר במשקפיים עלה או בגלל הצילנדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוור - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/10/2014שינוי במספר יכול לגרום לטשטוש, הילות וסנוור. מכיוון שבבדיקות נשללו סיבות אחרות, ממליץ להחליף משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בצינורית שק הדמעותאיריס אליאס05/10/2014
מזה כשבועיים אני סובלת מדמעת בעיניים לאחר שבוע הגעתי לרופאת עיניים שציינה כי מדובר בסתימת צינורית הדמעות ואטפל בטיפות עיניים לייטריס 3 פעמים ביום ואלחץ חזק בין העיניים וארפה מה שלא הבנתי בדיוק איפה נכון ללחוץ כי זה גורם לי לכאבים בעיניים השיפור הינו קל האם אני צריכה להמשיך עם הטיפות או לפנות לרופא נוסף ואיך ואיפה ללחוץ כדי שתשתחרר הסתימה
והאם אין בעיה לעשות החלקת שיער במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בצינורית שק הדמעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/10/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא המטפל. הוא גם ידגים לך היכן ואיך יש ללחוץ. אין קשר להחלקת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PFX וקטראקטשרונה02/10/2014
שלום רב,
אימי בסוף שנות השבעים לחייה. קיימת ירידה בחדות הראיה בעין שמאל, חדות ראייה 6/20.
אין בעיה של לחץ תוך עיני,
אך הופנתה למרפאת גלוקומה (במסגרת בדיקות טרום ניתוח קטראקט) לצורך דיון האם יש צורך בטיפול לייזר ליצירת חריר באישון טרם הניתוח.
כמו כן, הוסבר שיש לה PXF ויתכן שהעדשה שתושתל תהיה לא יציבה ויהיה צורך בניתוחים עתידיים.
השאלות:
1) האם חירור האישון ע"י לייזר יכול להיות מסוכן או לסכן את הראיה?
2) לגבי PXF הוסבר שסטטיסטית אצל האנשים לאחר ניתוח קטרקט העדשה מחזיקה כחמש שנים עד להופעצ בעיות שמצריכות ניצוח לחזיק העדשה או כל ניתוח אחר בעין, אך נאמר שהיו גם מקרים שעדשה נפלה או זזה שבועות או חודשים ספורים לאחר ניתוח הקטרקט.
לפיכך, אנו מתלבטים האם לעשות את ניתוח הקטרקט, כי מי מבטיח לנו שאכן אצל אימי יהיו בעיות של תזוזת או נפילת העדשה שהושתלה רק לאחר כמה שנים ולא לאחר מספר שבועות או חודשים??
איננו יודעים מה לעשות,
כמו כן יצויין כי הומלץ על הרדמה כללית בניתוח הקטרקט בשל רעד קל (ודרשו אישור קרדיולוג להרדמה הכללית כי בעבר עברה צינתור והושתל סטנט).
יודגש שאימי אישה פעילה ביותר, דואגת לכל צרכיה בעצמה, הולכת לקאנטרי ושוחה עושה מעט התעמלות ופעילה בכל היבט ברוך השם.
השאלה גם, מה יקרה מבחינת הראיה ואיכות חייה אם לא תעשה ניתוח קטרקט?
תודה רבה על התייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFX וקטראקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/10/2014פסאודואקספוליאציה (PXF) היא ממצא שכיח. יכולה להתבטא בין השאר בהפרעה ליציבות העדשה בעין, גם הטבעית וגם המושתלת. בפועל, ברוב הגדול של המקרים אין תזוזה של העדשה.
הממצא לא צריך למנוע ניתוח קטרקט. המנעות מניתוח תגרום לירידה פרוגרסיבית בראייה (עם השלכה על איכות החיים והתפקוד). בנוסף, כאשר המצב ידרדר ולא יהיה מנוס מניתוח, הסיכון הניתוחי אז עלול להיות מוגבר.
כדי להפחית את הסכון לתזוזת העדשה בעתיד יש לבחור במנתח בעל מיומנות גבוהה. אם בזמן הניתוח יהיו סימנים לאי יציבות העדשה אפשר יהיה לבצע באותו הניתוח פעולה נוספת להפחתת הסכון העתידי לתזוזה.
אם מועמדת לניתוח אין צורך לדעתי ליצור פתח בקשתית באמצעות לייזר. פעולה כזאת מיועדת למנוע התקף של גלאוקומה ("סגירת זוית"). ניתוח הקטרקט עצמו מונע את האפשרות הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה לבנהחנה30/09/2014
שלום רב
מזה זמן מה יש לי נקודה לבנה בגודל ראש סיכה על העפעף התחתון של העין
מה עושים והאם מצריך טיפול ואיזה?
לציין שזה לא מפריע לי בראיה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה לבנה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/10/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראייהריטה29/09/2014
לרופאים הנכבדים שלום. הבת שלי, בת ה 14, הופנתה לבדיקת שדה ראייה ממוחשב רגיל וגם לשדה ראייה, בשיטת גולדמן. רציתי לשאול, מה ההבדל בינהם ומה אמין יותר. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/09/2014הטוב ביותר שדה ממוחשב כי באפשרותו לבדוק את אמינות הבדיקה
והוא מזהה פגמים קטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ergפא28/09/2014
שלום
האם יש מקום בו ניתן לבצע בדיקת erg באופן פרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת erg - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/09/2014לא ידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pionרעות28/09/2014
שלום רב
אובחנתי עם האבחנה לעיל אני בת 33 נאמר לי שאין הרבה מה לעשות חוץ ממעקב ערכים של סוכר כולסטרול אנמיה וכו מדובר באזור טמפורלי
בנוסף אני במעקב נוירואופטאמולוג ושדה ראיה שיש בו נזק וכאמור אין מה לעשות כרגע זה לפי הרופא רק מעקב בלבד
האם יש מה לעשות בכול זאת ???
זה מפריע מאוד
אגב הערכים של סוכר וכולסטרול הם בסדר מלבד לאנמיה וחוסר ברזל שמטופלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pion - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/09/2014AION משמעותו נזק לעצב הראיה בעקבות הפרעה באספקת החמצן. עליך להמשיך במעקב של נוירואופטלמולוג. במהלך החודשים הראשונים אחרי הארוע עשוי לחול שיפור בשדה הראיה באחוז מסוים מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלוויזיה ובעיות ראייהעידו28/09/2014
שלום רב,
קיימת באינטרנט ובחנויות נוסחה לחישוב המרחק הנכון מהטלוויזיה.
כך למשל ילד הצופה בטלוויזיה 32'' צריך לשבת במרחק 2.4-3.2 מ' מהמסך.
האם יש אמת בדברים?
ילדתנו נאלצת לשבת (בשל מגבלות מקום) במרחק 1.5 מ'. האם זה אכן פוגע בראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט28/09/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירואופתמולוגרבקה28/09/2014
שלום רב,
בעקבות גידול בראש באיזור המצח, שלחו אותי לבדיקה אצל נוירו אופתמולוג. האם יש המלצה לרופא שמקבל ממכבי?
תודה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירואופתמולוג - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/09/2014לא ניתן להמליץ על רופאים במסגרת הפורום. תמצאי שמות רופאים באתר של מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס זוהר בעיןאלון25/09/2014
שלום רב
יש לי בעין ימין (בלבד) פס מבריק שלא מפריעה לי בראיה (נראה לי) אבל ראיתי פעם תוכנית שבא רופא אמר שהמקרה הזה יכול לעוור בעתיד?
אשמח לתשובה
תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס זוהר בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/09/2014על פי הצילום לא ניתן לומר מה הבעיה. פנה לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבהגר25/09/2014
אני בת 20 , מעולם לא היו לי משקפיים.. בחודשים האחרונים סבלתי מגירודים ונפיחות בעיניים (בעיקר עין שמאל). לארונה עברתי תקופה קשה של התקפי חרדה ובעקבות כך הרבה שינויים תרופתיים ואף הפסקות של תרופות (ציפרלקס, איקסל , קלונקס וכו').
לאחרונה אני מרגישה כאב ראש מאוד חזק בראש שמלווה בצריבה, יובש בעיניים וטשטוש ראיה מאוד חזק ברמה שאם אני לא מאמצת את העיניים אני פשוט רואה דמויות זזות ולא אנשים זה מלוווה בבלבול וחוסר ריכוז.. כל התופעות הלללו ללא הפסקה והן קורות 24\7.. זה פוגע קשות בתפקוד שלי.
אין לי כרגע רופא זמין ואני שוקלת לפנות לפרטי. השאלה למי לפנות? והאם אני צריכה משקפיים? חג שמח ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/09/2014ראשית עליך לפנות לרופא עיניים. על פי ממצאי הבדיקה יוחלט אם יש צורך לפנות גם למומחים בתחומים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעתי לגילי21/09/2014
בן 47 ראיתי כל החיים 6:6 ואפילו יותר טוב.
עובד הרבה מול מחשב (שרטוט אדריכולות)
לאחרונה בעיקר בערב מתקשה בראיה דברים קטנים קרובים כגון עיתון,הודעות פלאפון וכו'
אפשר להגיש שרואה אבל מתאמץ טיפה
האם זה הזמן למשקפיים והאם מתחילים עם רופא עניים או אופטמטריסט
יש לציין שעם משקפיים מס' 1 אני רואה מצוין
כמו כן האם יש הבדל בין משקפים למחשב או לקריאת ספרים/עיתןנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעתי לגיל - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/09/2014התופעה שאתה מתאר טבעית. זה בהחלט מצב הדורש הרכבת משקפיים לקרוב. המנעות או דחייה של הרכבת המשקפיים לא תורמת כלום ("העין לא מתחזקת").
פנה לאופטומטריסט.
בגילך יש עדיין גמישות מסויימת של מערכת המיקוד, ולכן שנראה שאותם משקפיים ישרתו אותך גם בקריאה וגם מול המחשב. עם הזמן גמישות זו תפחת, ואז יהיה צורך במספר שונה לכל מרחק (בד"כ מושג עם משקפיים רב-מוקדיים).
ללא קשר, אם לא נבדקת זמן רב ע"י רופא עיניים, רצוי לעבור מדי פעם בדיקת רופא לוודא שאין בעיות בעיניים (גלאוקומה למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענייםסמדר19/09/2014
בני בן החמש התחיל לעשות הבעות מוזרות העניים כמו מעיין פזילה ועיוותים אמרו שיכול להיות סה מתשומת לב רופאת המשפחה לא רואה דלקת בעין אני ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/09/2014יש לפנות לבדיקה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)