מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום צבע FAרועי01/06/2014
שלום ד"ר,
נשלחתי לבדיקת צילום צבע ופלורסאין, נאמר לי שמזריקים חומר בשם פלורסצטין.
אני אלרגי לתרופות טגרטול וגאבאפנטין.
האם קיים חשש להזריק את הפלורסצטין לאור התרופות אליהן אני אלרגי?
בנוסף, אני נוטל תרופה בשם ליריקה (פעמיים ביום). האם יכולה להיות התנגשות בין הליריקה לפלורסצטין? במידה ולא, האם מומלץ זמן המתנה בין נטילת הליריקה לחומר המוזרק?
המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום צבע FA - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/06/2014אין קשר בין התרופות לפלורוסאין
יש קשר לרגישות ליוד לפלורוסאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות של העפעפייםש30/05/2014
שלום. מהי הבעיה הנל ? מה מקורה? מה הטיפול? גיל: 49.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות של העפעפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/06/2014לרוב כמו שבא נעלם. לבדוק רק אם אין דלקת בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבט קרוב לנורה מסולסת חזקהתמר30/05/2014
שלום רב ותודה מראש,
התקינו לי נברשת חדשה ושמתי 4 נורות הכי חזקות פלורוסנט מסולסל לבן. עליתי על סולם לראות אותם אחרי שהדלקתי את האור הייתי קרובה לנורות במרחק נגיעה ואז הרגשתי הבזק כזה חזק בעיניים שנבהלתי ואחרי כדקה לערך ירדתי מהסולם ועד עכשיו אני מרגישה כאילו נגרם לי נזק בעיניים ואני רואה פחות טוב. האם הסתכלות ישירה ל-4 נורות חזקות יכול לגרום משהו לעיניים אני מאד פוחדת ולא יודעת מה לעשות או שזה יעבור ולא יקרה לי כלום.
תודה רבה ושבת שלום,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבט קרוב לנורה מסולסת חזקה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/06/2014סיכוי אפסי לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאקומה כדוריםנטלי29/05/2014
שלום אני בת 67, סובלת מגלאקומה ב2 העיניים, מטופלת בטיפות הלחץ משתנה (מדידה אחרונה לחץ 20-26. ואילו חודשיים לפני כן הייה 14-15 ) נוטלת שלושה ימים כדורים בשם: METHAZOLAMIDE 50 מג פעמים ביום , מרגישה עייפות רבה ולחץ הדם שלי שגם ככה נוטה לנמוך ירד ל 101 על 59, האם זה בגלל הכדורים? והאם אפשר להמשיך לקחת אותם עם לחץ דם כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאקומה כדורים - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/05/2014התרופה בהחלט יכולה לגרום לתופעות הלוואי שאת מתארת. פני ב ד ח י פ ו ת לרופא המשפחה או רופא העיניים ודווחי לו על התופעות. קרוב לודאי תתבקשי להפסיק את נטילת התרופה, אך לא ניתן להמליץ בפורום על שינוי טיפול מבלי להכיר את המטופל ואת בעיותיו, וההנחיות צריכות לבוא מהרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים קטנטנים אפורים בשדה הראייהמאיה29/05/2014
היי, אני בת 29
כבר המון זמן (מעל שנה) שיש לי מעין כתמים אפורים בשדה הראייה שלי.
כמו לכלוך שנתקע באישון..
אציין שאני רואה 6,6 וגם בלילה רואה טוב.
אין לי כאבי ראש, מיגרנות או טשטוש ראייה.. רק כתמים קטנטנים אפורים שזזים.
לא יודעת אם יש קשר אבל מלפני שנה בערך, בלוטות הלימפה שלי בבית השחי מוגדלות קצת (מבנה שמור)- אני במעקב אחרי זה.
האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות?
זה לא עובר כבר המון זמן.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים קטנטנים אפורים בשדה הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/05/2014ראית כתמים בשדה הראיה דורשת בדיקת רופא עיניים, כולל הרחבת אישונים. פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מאיה30/05/2014האם בבדיקה אצל רופא עיניים ניתן לדעת כבר מה זה או שהוא יפנה אותי לבדיקה מיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/05/2014קרוב לודאי שמקור התלונה יימצא בבדיקת רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/06/2014חשוב בדיקת עיניים ואז אם צריך הפנייות לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קטרקטנ28/05/2014
שלום
עברתי ניתוח קטרקט לפני חודש וחצי , יש לי תחושה בתוך העין כמו שמרגישים כאשר נכנסים מים למסכת צלילה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/05/2014לא ברור למה הכוונה: צריבה, טשטוש, תחושת גוף זר?
בכל מקרה, לא ניתן לענות ללא בדיקה, ויש לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI ראש ונים שהתפוצץ בעיןרות ברנד28/05/2014
צוות הפורום שלום רב
אני אמורה לעבור בדיקת MRI ראש בשבת הקרובה ה31/5/14 ואתמול התפוצץ לי נים בעין
האם ניתן לגשת לבדיקה ללא חשש?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI ראש ונים שהתפוצץ בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/05/2014אין כל קשר בין השניים ואת יכולה לעבור את הבדיקה ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיים שלוש טיפות רסטזיס בשוגג לעיןדרור26/05/2014
אני סובל מיובש בינוני בעיניים ובין השאר מטופל על ידי רסטזיס. לפני יומיים באחת הפעמים ששמתי רסטזיס נכנסו לי בשוגג שתיים-שלוש טיפות רסטזיס בבת אחת במקום טיפה אחת. האם יכול לקרות נזק לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיים שלוש טיפות רסטזיס בשוגג לעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/05/2014אין סכנה. הטיפות העודפות זלגו החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של גוף זר בעין לאחר ניתוח לייניתי26/05/2014
שלום,
לפני חודש עברתי ניתוח לתיקון ראייה בלייזר וכעבור שלושה ימים הרגשתי בעין שמאל כאילו חדר לי גוף זר לעין בעפעף התחתון הרופא בדק ואמר שאין גוף זר בעין והעין כמעט ולא יבשה אבל הביא לי ג'נטיל שהשתמשתי בו שבוע ולא עזר כלל אח"כ הרופא נתן לי טיפות הילו קומוד ואני משתמשת בהם בדיוק שבוע 4 -5 פעמים ביום שמקלות על ההרגשה אך לא מעלימות לגמרי. השאלה שלי מנסיון שלך זה משהו שאסבול ממנו לאורך זמן ? האם מומלץ על טיפול אחר? יש לציין שלעיתים גם אני מרגישה שהעין דביקה.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של גוף זר בעין לאחר ניתוח ליי - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/05/2014מדובר בתופעה נפוצה אחרי ניתוח לייזר להסרת משקפיים. אחרי ניתוח כזה יש תמיד יובש בעיניים, ובמקרים רבים יש גם אי סדירות מסוימת של פני שטח הקרנית. שני אלה אחראים לתחושת הגוף הזר. ברוב המקרים התחושה נעלמת עם הזמן, אך יש לזכור שהשיפור יהיה הדרגתי. התרופה שאת מקבלת נועדה לטפל בתופעה, ואין הגבלה על התכיפות או על משך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיה25/05/2014
שלום,
מבקשת המלצה לרופאי עיניים מומחים לניתוחי קטרקט באנשים מבוגרים.
באזור ת"א והמרכז!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/05/2014לא ניתן להמליץ על רופאים בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- conjunctivitisארז25/05/2014
לד"ר שלום
בני בן השמונה חודשים סובל כשבוע מדלקת עיניים כאשר העין מפרישה אדומה ונפוחה ובמשך רוב הזמן סגורה בנוסף לחום גבוה שנמשך מס' ימים. בימים הראשונים טופל בהוראת רופא המשפחה ב פנימיקסין ללא שיפור. לאחר כשבוע ניגשנו לבדיקה של רופא עיניים שאיבחן conjunctivitis לחמית: ממברנות בלחמית טרזלית עליונה ותחתונה וקרנית: ללא ארוזיה או צביעה.
והמליץ על טיפול ב
OFLOX
PRED FORTE COL
FUCITHALMIC VISCOUS
וכעת לשאלות
לדעת רופאת המשפחה וכן מס' מאמרים שקראתי נראה כי התסמינים מתאימים ל אדנווירוס אך רופא העיניים טוען כי לא ניתן לשלול או לאשר כי זה המקרה ואם זה המקרה אזי לפי רוב הדיעות עדיף לא לטפל עם סטרואידים האם יש סכנה שאבחנה לא נכונה וטיפול בהתאם למצויין לעיל יפגע בעין של הילד?
בכל מקום שאני קורא וכן על התרופות עצמן מצויין כי תרופות אלו אינן מתאימות מתחת לגיל שנה וחלקן אף שנתיים האים טיפול בהן גם באבחנה הנכונה רצןי לילד בגיל כזה או שמא ישנו טיפול יעיל אך אגרסיבי פחות?
תודה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט25/05/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגול שחור בצד העיןבן 2824/05/2014
האם תופעה כזו מוקרת: כשאני נוגע או לוחץ קלות בצד העין הקרוב לאף מופיע לי בצד השני של העין בשדה הראייה מין עיגול שחור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגול שחור בצד העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/05/2014כאשר אתה לוחץ על העין באזור מסוים, לא מגיע דם לרשתית באותו אזור, ולכן אתה רואה כתם שחור בשדה הראיה בצד המנוגד לאזור שעליו לחצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מצב תקין? לא מעיד על בעיה כלשהי?
בן 2825/05/2014בעין אחת הכתם הוא יותר בולט(בעין שיש לי בה קטרקט)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מצב תקין? לא מעיד על בעיה כלשהי? - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/05/2014התופעה נורמלית. לא יודע לענות מדוע יש הבדל בין העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים כחולים בולטים מתחת לעינייםאלין21/05/2014
שלום,לא ידעתי לאיזה רופא לפנות יש לי ורידים כחולים ממש בולטים מתחת לעינייםמה הסיבות לזה ואיך אפשר לטפל בזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים כחולים בולטים מתחת לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/05/2014מציע לפנות לרופא עיניים המתמחה בבעיות עפעפיים = אוקולו-פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה טוב שאני נוהגת בלילהסיגלית21/05/2014
שלום
אני בת 41. יש לי משקפים מולטיפוקל וצילנדר (מספרים קטנים יחסית)
לאחרונה שמתי לב שמאוד קשה לי לנהוג בלילה כי אני רואה הילות מסביב לפנסי המכוניות המרוחקות וגם חסרה לי תחושה של מרחק מהמכוניות שלפני
חשוב לי לציין שמדובר רק על נסיעות מעל מהירות מסויימת ורק בשעות החשכה
מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה טוב שאני נוהגת בלילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/05/2014יתכן שחל שינוי במספר המשקפיים, אך יתכנו גם סיבות אחרות. פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעיצבי ראייהאילן21/05/2014
שלום לכם
אני בן 38 לפני כשנתים בערך ניתקפתי במחלת NEURORETINITIS ACUTE
מאז יש שיפור מיזערי אבל עדין רואה מטושטש
אבל שמתי לב שבזמן האחרון מתווסף לזה כאבים באיזור העצב הראייה (צד שמאל)
ראוי לציין שהכאבים מישתנים מעת לעת מכאב ניסבל לבלתי ניסבל וזה תופעה יום יומית
הייתי בבדיקה לפני חודשים ועודכנתי שהמצב יציב
האם ישנו טיפול לבעיה מציקה זו ??
אודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעיצבי ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/05/2014לא ברור לי למה התכוונת כשציינת כאבים באזור עצב הראיה. האם הכוונה לכאב מאחורי גלגל העין?
בכל מקרה, עליך לפנות לבדיקה חוזרת. כל פי הסימפטומים והממצאים יוחלט אם יש צורך בברור נוסף, כגון בדיקות הדמייה, נוירו-אופטלמולוג, או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)