מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאביאל02/07/2014
בחור בן 25 אני חייב לפחות 10 שעות שינה פחות מזה העיניים שורפות לי כל היום עד לרמה של חוסר תפקוד ממה זה יכול לנבוע?
נזכיר בזה שאני יושן 10 שעות אני יכול להיות ער יומיים ולא יהיו לו את הכאבים האלה הרגשה של שורף בעיניים
אשמח לתשובה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014יתכן מאד שמדובר ביובש. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום טמפולרי היקפי ירידה ברגישותיעל01/07/2014
מדובר בתוצאות בדיקה של שדה ראיה.
אודה להתייחסותכם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום טמפולרי היקפי ירידה ברגישות - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014קביעת המשמעות של ממצאי בדיקת שדה ראיה חייבת להעשות בהתאמה לממצאי בדיקת העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה בעין לאורך היוםבן 2830/06/2014
כבר מזה כחודשיים פעמים רבות לאורך היום אני נתקף במין תחושה צורבת, תחושה לא נעימה בעין שמאל... יש לי גם קצת משמאל לאותה עין, ליד הרקה נקודה כואבת באופן קבוע, אולי זה קשור לתחושה בעין עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה בעין לאורך היום - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014יתכן שמדובר ביובש, אך יתכנו גם סיבות אחרות. לא ניתן לענות ללא בדיקה, ולא ברור מה המקור לכאב ברקה. פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםחיים30/06/2014
שלום רב,
בשבוע שעבר איבחנו אצלי דלקת עיניים ואני מטופל בטיפות מסוג פנימיקסין. במקרה היו במקרר טיפות ישנות מאותו סוג (לפני יותר משנה אך בתוקף...) וייתכן שהשתמשתי בהן בטעות מספר פעמים. האם עלי להאריך את השימוש בתמיסה (הטובה) או לחזור לרופא העיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014תאריך התפוגה המצוין על האריזה תקף כל עוד לא נפתח הבקבוק. מרגע הפתיחה התוקף הוא 30 יום אלא אם צוין אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזראנונימי29/06/2014
שלום, אני בזמן האחרון מבררת על אפשרות של ניתוח לייזר בעיניים, לאחר תקופה ממשוכת של הרכבת עדשות מגע של מספר בערך -6 בכל עין.
הלכתי לברר בשני מכונים על הניתוח.
באחד המליצו לי על ניתוח PRK בשל קרניות דקות יחסית, ובשני המליצו על ניתוח מסוג LASIK בשילוב טיפול crosslinking והסיבה שנצרך טיפול משולב לפיהם היא בשל אי סימטריה קטנה בקרנית.
בגלל שקיבלתי עוד הרבה המלצות על מכון שלישי ובגלל לחץ של ההורים לבדוק, הלכתי למכון שלישי לבדיקת התאמה ושם נאמר לי חד וחלק שאין לי התאמה לניתוח לייזר.
אני כרגע בהתלבטות קשה ומבלבלת בגלל כל הדעות ששמעתי, איך הגיוני בכלל שממעתי דעות כל כך שונות?
והאם ידוע למומחים בפורום מהו המספר המקסימלי של אי הסימטריה בטופוגרפיה בקרנית שאפשר לנתח בלייזר בלי סיכון להופעת עיוות בקרנית לאחר הניתוח? לצערי לא הסבירו לי הכל במכונים שאליהם הלכתי, ובשביל החלטה מושכלת כמה שיותר אני רוצה לדעת יותר.
ושאלה נוספת ואחרונה- האם יש משהו לא בריא בלעבור הרבה בדיקות התאמה? הצילומים והבדיקות לא משחררות קרינה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014עדיין לא ידועות כל הסיבות לעיוות הקרנית אחרי ניתוח לייזר (אקטזיה). יש מקרים שבהם לא נמצא כל גורם סיכון מוכר לפני הניתוח, ולמרות זאת פיתחו אקטזיה. אסימטריה במיפוי הקרנית וקרנית דקה נחשבים גורמי סיכון. בלאזיק יש סיכון גדול יותר מאשר ב PRK.
אין סכנה בבדיקות התאמה חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אנונימי03/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/07/2014אם דרוש לאסיק עם חיזוק אזי עדיף לנתח פרק
את מוזמנת להגיע לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורקורל29/06/2014
שלום רב
שמתי לב לאחרונה שבאור מאוד חזק עין שמאל שלי רואה לא טוב אני רואה באותה עין מאוד מאוד בהיר כאילו משהו מפריע לראות כמו מסך בהיר כזה
הייתי אצל רופא עיניים שבדק את העיניים ואמר שהכל בסדר אבל כשהוא בדק את העין והאיר עליה בפנס חזק מאוד ראיתי אפשר לומר את פנים העין שלי כמו מין ורידים כאלה ושהוא הפסיק להאיר על העין ראיתי רגיל שוב
ממה זה יכול להיות? כדאי להיבדק שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2014מדובר בתופעה נורמלית לגמרי, הנקראת entoptic phenomenon. כאשר מאירים לתוך העין יש אנשים הרואים את כלי הדם שבתוך העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף רועדרוית26/06/2014
שלום,
העפעף שלי רועד כבר שבוע
ממה זה נובע?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף רועד - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/06/2014מדובר בהתכווצויות לא רצוניות של שריר העפעף. בד"כ זה חולף מעצמו תוך מספר ימים. אם לא יעבור פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילותastra25/06/2014
שלום רב!
אני סובלת מבעיית סיוגרן , המחלה פגעה לי בבלוטות הדמעות ויובש בפה, לאחרונה נאמר לי שיש לי גם בעיית פפילות וכתוצאה מכך אינני יכולה להרכיב עדשה על
אותה העין. אבקש תשובתכם לשאילותי הבאות
1. מה זה פפילות?
2. האם יש מקום להלחים את עצירת הדמעות בעין כפי שמקובל במקרים דומים?
3. האם לאחר ההלחמה אוכל להרכיב את העדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילות - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/06/2014פפילות הן גבשושיות בצד הפנימי של העפעף.
הבעיה בסיוגרן היא ירידה ביצור הדמעות. סגירת פתח צינורית הדמעות (הצינורית המפנה את הדמעות מהעין), בין אם על ידי "הלחמה" ובין אם באמצעות פקקים מיועדת להאיט את פינוי הדמעות מהעין. שאלי את הרופא על טיפות רסטאזיס שעשויות להגביר את יצור הדמעות.
יובש מקשה על הרכבת עדשות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת לייזר לראיהאובד עיצות25/06/2014
אשמח לדעת:
בשנים האחרונות טכנולוגיית הלייזר נכנסה לכל תחום בחיים שלנו. כיום אנו נחשפים בידיעה או שלא בידיעה לאור הלייזר שחלקו אף בלתי נראה ואין לנו מושג שנחשפנו ללייזר.
לדוגמא:
1. המודד ברחובות שמשתמש במכשיר צהוב עם שלוש רגליים משתמש בקרן לייזר בלתי נראית.
2. סורקי ברקוד בסופר.
3. מכונים להסרת שיער בלייזר אינפראדום.
4. סמני לייזר המצויים בידי בני נוער שובבים.
5. מכוני קוסמטיקה בהם מצויים מכשירים להסרת שיער בלייזר בהם מבוצעים טיפולים מאחורי וילון דק וישנה אפשרות חשיפה של עוברי אורח.
6. לייזר משטרתי לבדיקת מהירות נסיעה.
7. לייזר לקביעת מרחק שמצוי ברכבים.
אני תוהה האם יש סיבה לדאגה? האם הלייזר לא מהווה סכנה עבורנו האזרחים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנת לייזר לראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/06/2014הכל תלוי בעוצמה ובמיקוד של קרן הלייזר, וכן תלוי במשך החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מקרוב לאחר לייזרלי23/06/2014
שלום,
עשיתי לפני כשנתיים ניתוח להסרת משקפיים.
לפני הנתוח הייתי יכולה ממש ממרחק של כמה סנטימטרים כמו לראות אבזם של שרשרת או להכניס חוט למחט. לאחר הניתוח אני רואה למרחק ויכולה לקרוא ספר אבל אין לי ראייה ממש קרובה כפי שהייתה לפני.
האם זה נורמלי שאו שזה שיבוש בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מקרוב לאחר לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/06/2014נורמלי לחלוטין. אדם קצר ראיה יכול לראות ממרחק קצר, וככל שקוצר הראיה גבוה יותר יוכל לראות ממרחק קצר יותר. ברגע שבוטל קוצר הראיה אין כבר אפשרות למקד לקרוב כמו לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעין ימין+לחץ תוך עיני גבוהשי22/06/2014
שלום שמי שי ואני בן 28
עין הימינית שלי ממוצאי שבת שבוע שעבר אדומה וכואבת. חשבתי שמדובר בדלקת בעין, פניתי פעמיים לרופאה משפחה. בפעם הראשונה היא נתנה לי טיפות phenicol ובפעם השנייה היא אמרה לי ללכת לרופא עיניים. וכשהלכתי לרופא עיניים הוא אבחן את העין שלי ואמר שמדובר בדימום ועקב הדימום יש לחץ תוך עיני גבוה. עכשיו למזלי הרב העין הימינית שלי עיוורת מלידה עקב קולובומה של המקולה ושל עצב הראייה ולכן מה שהרופא אמר שאין מה להילחם כמובן להציל את העין הזו כי היא בכלל בכל מקרה לא רואה מלידה אבל הכי חשוב זה שאני לא אסבול מלחץ תוך עיני גבוה ולכן הוא הוא נתן לי 3 טיפות להורדת הלחץ+ הפנייה לבית חולים להמשך הטיפול והמעקב ובנוסף הוא אמר שעם הזמן הדימום יספג והלחץ התוך עיני ירד אך הוא אמר שאני יכול ללכת למחרת מכיוון שאין מה להציל בעין. כשהייתי בבית חולים היה רופא אחד שאמר אותו הדבר והציע לי להתאשפז על מנת לטפל בלחץ התוך עיני הוא אמר שיש כמה אופציות שהופציה האחרונה זה שאם שום דבר לא עוזר אז אין מנוס מלכרות את העין כי במילא אני לא רואה בה. הוא גם הציע שאם הטיפול השמרני לא יעזור אז יש אפשרות לטפל בלייזר slt כדי לנסות להוריד את הלחץ שמתוך נסיונו הסיכויים קלושים.
הוא אמר לי שלא נראה לו שהלחץ התוך עיני ירד מכיוון שעקב הדימום נוצרו כלי דם שחוסמים את הניקוז הנוזלים של העין. מה ניתן לעשות במצב כעל מנת להוריד את הסבל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעין ימין+לחץ תוך עיני גבוה - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/06/2014לא ניתן לענות על מקרה פרטני במסגרת הפורום, קל וחומר כשמדובר בבעיה שאינה שיגרתית. באופן כללי העקרונות הם כפי שנאמר לך. בשלב ראשון מנסים להוריד הלתץ באמצעות תרופות, ואם זה לא עוזר עוברים לאמצעים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות להרחבת האישוןריקי22/06/2014
שלום רב, אני במעקב אצל רופא עיניים עקב היפרדות הזגוגית. האם שימוש ממושך בטיפות להרחבת האישון יכול לגרום נזק לעיניים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להרחבת האישון - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/06/2014אני מניח שכוונתך למתן חוזר של טיפות הרחבה. לא, אין כל סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעאדווה20/06/2014
ששלום
רציתי לדעת מידע על מחלת עיניים בשם קוטגדיזיס.יכול להיות שלא קיבלתי את שמה המדויק.אם הצלחתם להבין אשמח למידע כלשהו.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/06/2014לצערי איני מזהה שם של מחלה או מצב. האם יש עוד פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום טיפות לא עוזרותYASMIN19/06/2014
שלום דוקטור! כבר כחודש וחצי יש לי בעיה עם העיניים. הכל התחיל בתחילת מאי שקמתי בבוקר עם עין נפוחה והרבה הפרשות. הלכתי לרופא ואמרו לי להשתמש בפנימיקסין. למחרת זה כבר יתפשט לעין שניה. פנימיקסים עשה לי גירודים בעיין ושינו לי לטיפות מקסיטרול. 7 ימים עם מקסיטרול - עדיין כל בוקר יש הפרשות, הרבה פחות אבל עדיין. אחר כך נתנו לי זימר - 10 ימים, ועדיין יש קצת הפרשות רק בבוקר בצבע לבן-צהוב ובמהלך היום עיניים קצת אדומות. אני כבר 20 יום בלי שום טיפות וכל בוקר יש הפרשות..... מה עלי לעשות ומה זה יכול להיות ששום טיפות לא עזרות לי.
תודה רבה
יסמין, בת 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום טיפות לא עוזרות - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/06/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת סיבים אופטייםדנה17/06/2014
מה הכוונה במשפט הנל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת סיבים אופטיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/06/2014באיזה הקשר זה נאמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)