מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמו חרק שמטייל בעיןיגיל06/06/2011
בעיין הימנית שלי אני רואה כל הזמן כאילו חרק שנע שאני מזיז את העיניים . על מה יכולה להצביע התופעה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיש לך חרק בעין.
ד"ר פרופסור07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו חרק שמטייל בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011שלום יגיל,
התופעה נגרמת על ידי עכירות קטנה בזגוגית העין (=הג'ל שבגלגל העין), ונקראת floater. באופן כללי אין לתופעה משמעות מעבר להיותה מטרד, אך לעתים יש קשר לשינויים נוספים בקרקעית העיניים. לכן יש צורך לפנות לרופא העיניים לבדיקה יסודית. כל שינוי בתופעה מחייב פנייה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- retinal perforationרון06/06/2011
שלום
מה זה retinal perforation? האם זה חור או היפרדות רשתית? מהו הטיפול המקובל וממה עלול לנבוע מצב שכזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר retinal perforation - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011המושג המקובל הוא retinal tear או retinal hole. יתכנו סיבות שונות, והטיפול נקבע על פי הממצאים. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jpc -לאחר שימוש בעדשות מגע חודשיותאלה06/06/2011
שלום רב,
בני בן 17 . לפני כחצי שנה הוא ניסה להשתשמש בעדשות מגע חודשיות, אך מייד לאחר השימוש הוא החל לסבול מ-jpc .לאחר מכן הוא ניסה מס' ימים להשתמש בעדשות מגע יומיות, ולא סבל מכאבים או אי נוחות בעיניו , אך המשיך לחוש דווקא לאחר הסרתן בערב כי משהו "מציק" לו .הוא פנה לרופא עיניים שנתן לו טיפות FML לשימוש של 21 יום, ולאחר שזה לא עזר , הוא נתן לו שימוש חוזר באותן טיפות לעוד 21 יום .
כיום אין שיפור במצבו. האם יכול להווצר מצב כי אותה מחלה לא תעבור והוא יאלץ להמשיך ולסבול ?
מה צפוי לו בעתיד ? אני מבינה שעל עדשות מגע אין כרגע מה לדבר ??איך ניתן להתגבר על ה- JPC ?
תודה על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר jpc -לאחר שימוש בעדשות מגע חודשיות - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011שלום שרי,
יתכן שבנך סובל מאי-סבילות לעדשות מגע. יש גם אפשרות שהוא רגיש לתמיסות השונות. הטיפול היעיל ל - GPC הוא המנעות מהרכבת עדשות. אפשר גם לשקול טפות נגד אלרגיה. אסור לטפל בסטרואידים לתקופה ממושכת עקב סיבוכים קשים אפשריים (FML הוא סטרואיד). לפעמים עדשה מסוג אחר נסבלת טוב יותר בעין.
מבחינת העתיד, אם לא יוכל להרכיב עדשות מגע אפשר יהיה לשקול ניתוח להסרת משקפיים (בכפוף לבדיקת התאמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך וברשותך שאלה
אלה07/06/2011נוספת- האם יכוללהיות שהטיפות FML בשימוש שתארתי כבר גרמו את הנזק לעיו אתה מדבר ?? אני מודאגת מכך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך וברשותך שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011לא. מדובר על שמוש לתקופות ארוכות יותר. בכל מקרה, בקשי מהרופא שיבדוק את הלחץ התוך עיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך וברשותך שאלה
אלה07/06/2011נוספת- האם יכוללהיות שהטיפות FML בשימוש שתארתי כבר גרמו את הנזק לעיו אתה מדבר ?? אני מודאגת מכך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' קייזרמן09/06/2011ה GPC הינה סוג של דלקת אלרגית לע"מ רכות.
היא תעבור לאחר זמן מה ללא הרכבת ע"מ.
אכן יש אנשים שלא מתאימים להרכבת ע"מ רכות.
מומלץ לא להרכיב ע"מ רכות בכלל כרגע עד להחלמה סופית מהדלקת.
לאחר מכן ניתן לנסות להתאים ע"מ קשות - אמנם קשות יותר להסתגלות אך אינן גורמים ל GPC.
ד"ר יובל דומניץ
מומחה לטיפולי לייזר להסרת משקפיים
רשת מרפאות care* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רנרקיס06/06/2011
לפני יומיים בערך התפוצף לי נים בעין ועכשיו יש לי שטף דם בעין שמכסה את כל הצד השמאלי של העין, אחרי האישון. רציתי לשאול האם חשיפת יתר בשמש עלולה לפגוע? האם אני יכולה ללכת לים?
אשמח לתשובה מהירה, בברכה נרקיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011שלום נרקיס,
אין כל בעיה עם חשיפה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדתאמיציןסאוטר06/06/2011
אני מזליף את הטיפות האלה לאחר בדיקת רישתית, טיפה אחת לכל עין 3 פעמים ביום למשך 5 ימים . לאחר כל הזלפה אני משאיר את העפעף סגור ללא עפעוף. השאלה: כל הזלפה דוקרת מין דקירה קטנה בעין או מרגישה כאילו גרגיר חול נכנס לעין. בעבר הרחוק הזלפתי טיפות (אחרות) לעין ומעולם לא היתה לי תחושה כזאת. מה חוות דעתו של הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדתאמיצין - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011אין לכך כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקיםחנה06/06/2011
אני לוקחת כדור טמבוקור 300 מג ביום ומידי פעם בעיקר בחושך יש לי הבזקי ראיה מה עלי לעשות והאם זה מסוכן לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011לא ידוע לי על קשר לתרופה.
ללא קשר, כל אדם החש הבזקי אור צריך לפנות לרופא עיניים לבדיקה יסודית של קרקעית העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בראייהחן05/06/2011
שלום רב,
שמי חן ואני בן 25, בזמן האחרון אני רואה כמו נקודות לבנות לא ברורות שמפריעות לי לקרוא, בנוסף לכך אני יכול לציין (אם זה רלוונטי), שאני מסתנוור בקלות ודי רגיש לרוח, אני ישר מרגיש תחושת יובש בעין כתוצאה מכך.
לפני שנה הייתה לי מיגרנה כשלפני שהרגשתי את כאב הראש ראיתי נקודות לבנות ולאחר שהמיגרנה עברה (24 שעות) עדיין ראיתי את הנקודות ולקח משהו כמו שבועיים עד שזה נעלם. מאותה מיגרנה, הנקודות הלבנות האלו באות והולכות עד היום. חשוב לי לציין שהנקודות שאני רואה היום הן בעוצמה חלשה יותר ממה שהיה לפני המיגרנה.
תודה,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעתלימור05/06/2011
שלום, שמי לימור בת 25, בריאה בד"כ.
לפני שנה עין ימין התחילה לדמוע לי במהלך היום, ביקרתי אצל רופא עיניים והוא ניסה לפתוח לי את צינורית הדמעות ע"י שטיפה וסוג של "הרחבה" של ארובת העין.
בפעם הראשונה שהיא ביצע לי את השטיפה רק לאחר שבוע הפסיק לי הדמעות ואז לאחר חודש חזר בשנית,ככה חזרנו על הטיפול שלוש פעמים, שראינו שזה לא עוזר וזה תמיד חוזר הוא הציע לי ללכת לניתוח פתיחת ארובת העין אבל אז, באופן מוזר מאוד הפסיק לי הדמעות ואז שכחתי מכל זה .....עכשיו אחרי כמה חודשים טובים חזר לי שוב לדמוע העין.
אני לא כ"כ מבינה אם ארובת העין סתומה העין לא אמורה לדמוע באופן קבוע?....
יש לציין שאין לי דלקות חוזרות או צריבה בעיניים וגם אין מצב שאני אלרגית .
מה אתה ממליץ לעשות?.....והאם יש רופא שאתה ממליץ לפנות אליו בנושא זה?..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומעת
אביב19/01/2013בכל פעם שאני מצטנן או עם דלקת גרון וכו' עין אחת שלי מתחילה לדמוע ללא הפסקה. זה גורם גם לכאב ראש באזור.
שם דבר לא עוזר לא אקמול ולא תרופות נגד אלרגיה כמו לורטדין.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין דומעת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/06/2011לפנות לבדיקה ושקילת ניתוח פתיחת דרכי דמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CSR חוזרגל05/06/2011
ביום שישי ה-3.6 עקב תחושה של ראיה לקוייה בעין ימין פניתי לרופא עיניים שמצא csr חוזר [בשנת 2008 טופלתי בלייזר באותה עין מה ששיפר את המצב אך הראיה ניפגמה]
הרורפא הפנה אותי לביצוע בדיקת oct דחופה, ובינתיים חשה אני בכאבים בעיין ובכאבי ראש חזקים. מה עלי לעשות? לסבול בבית עד שיגיע תורי לבדיקה oct או לבקש הפנייה למיון? פוחדת אני שמצב העין יתדרדר.
תודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CSR חוזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/06/2011כדאי התייעצות עם מומחה לרשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד נמדדת ראיהחן04/06/2011
שלום, האם יש באיזה מקום טבלה שאפשר לצפות בה כיצד נמדדת ראיה. למשל אם עין רואה 6/20 מה זה אומר? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד נמדדת ראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/06/20116/6 הכוונה יכולת ראייה של חפץ בגודל 6 ממ ממרחק 6 מטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא בבקשהליאור 5504/06/2011
שבת שלום !!!
הייתי אצל רופא גלאקומה והייתי רוצה הסבר למונחים והאם זה משמעותי
שדה ראיה ימין אמינות נמוכה ,נקודות חשודות בחלק עליון שמאל נזק עליון שלא היה קיים קודם יש החמרה לעומת 2010
זוית פתוחה רחב פיג +2 בימין ושמאל
דיסקה שמאל שוליים דקים 0.8
קרקעית לטיס בהיקף ללא קרעים חדשים (לפני 10 חודשים עברתי לייזר דו צדדי לתיקון חורים ברשתית )בימין ושמאל לטיס
עצבי ראיה חשודים OCT חשד לנזק משמאל ושדה ראיה חשד לנזק עליון משמאל
לפני שבועיים התחילו קסלטן
מה המשמעות ואיזה סוג של גלאקומה אם בכלל ?
בברכה
ליאורי בת 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא בבקשה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/06/2011שתי בעיות
1. הגלאוקומה לא מאוזנת יש החמרה
2. קרעים בפריפרית רשתית לשקילת לייזר
לפנות מיידית לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסמעיין03/06/2011
שלום,
היום ביקרתי אצל רופאת עיינים שקבעה שיש לי וירוס פפילומה. הופיע לי עפעף פצעון לבן לפני 4 חודשים והתפשט מתחת לעין , לגבה למצח...הרופאה הפנתה אותי לרופא פלסטיקה של העיניים.
האם אתה מקבל לייעוצים פרטיים?או שמא יכול להמליץ על רופא פלסטיקאי של העין?
אני מתחתנת בחודשים הקרובים וחוששת שזה לא ירד.
מהן דרכי הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט03/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחי_עיניים_ניתוחי_עפעפיים_' id=link]ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי משקפיים לראשונה בחיי -למרחקגיל02/06/2011
אני רואה טוב הכול חוץ מהתרגום של הטלויזיה או כול כתב אחר בשלטים או מה שכתוב ברחוב... בעל החנות שעשיתי אצלו את זה טוען שהבעיה אצלי (???) ושלח אותי לרופא עיניים וציטוט של האופטמטריסט "ניראה שיש איזה הפראה ברא"ה מרכזית " מה אתם אומרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי משקפיים לראשונה בחיי -למרחק - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011אם המשקפיים לא הצליחו לשפר את הראיה עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה. הבדיקה נועדה לגלות מה הסיבה להפרעה בראיה, ולהמליץ על טיפול באותם מקרים שבהם הוא נדרש. לכן חשוב לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק דמעות סתום בחלקואימוש02/06/2011
שלום, בני בן שנה ושלושה חודשים ולאחר ששמתי לב, כי עין ימין שלו נשארת תמיד מעט לחה וכמו מצטברות בה הדמעות ,הלכנו למומחית עיניים, שאמרה שכנראה צינור הדמעות סתום, בני סבל רק פעמיים עד כה מדלקות עיניים קלות. מהי הפרוצדורה לפתיחת צינור הדמעות, כמה זמן אורך הניתוח. והאם אתה חושב שאכן כדאי לעשות את הניתוח ,אם המצב לא כזה בעייתי, אין הפרשות מרובות או דלקות חוזרות ונשנות, העין פשוט מעט רטובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט03/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי02/06/2011
אני מרכיבה עדשות מגע רכות חודשיות ולפני יומיים שרפו לי העיניים וכשהורדתי את העדשות שמתי לב שיש לי נקודה לבנה על הקרנית בצד הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שיש לי זיהום ולקח לי תרבית הוא נתן לי טיפות סילוקסן לשים כל שעה 16 פעמים ביום, סטרודקס פעמיים ביום, ומשחת עיניים סינטומיצין פעם ביום, אני רוצה לדעת אם הטיפול שהוא נתן לי מתאים לזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011הטיפול שקיבלת הוא אנטיביוטיקה ומעט סטרואידים. הקביעה אם הטיפול מתאים תעשה לפי תגובת העין לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)