מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר לא שווה בעינייםדניאל10/06/2011
שלום אני בן 19 ומרכיב משקפיים.
מהיום בו התחלתי להרכיב משקפיים (גיל 14 אך התחלתי לראות לא טוב כבר הרבה קודם) המספר בעין ימין היה גבוהה משמאל לפני תיכון הראיה של המשקפיים.
בנוסף המספר שלי בשני העיניים נמצה כל האת בתהליך של גריעה, ובכל פעם שאני מחליף עדשות (פחות משנה) אני רואה טוב למשך תקופה קצרה בלבד (חודש-חודשיים) בשני העינים ולאחר מכן שוב אני רואה פחות טוב בעין ימין (כשאני עוצם את עין שמאל אני רואה פחות חד מכשאני עוצם את עין ימין).
בהמשך אני מתחיל לראות פחות טוב גם בעין שמאל אך עדיין טוב יותר מבעין ימין. זאת על אף התיכון המותאם שונה בכל עדשה המכנות לי המשקפיים.
מצב זה נמשך כבר כמה שנים כאשר הפרשי הראיה נעים כל הזמן בין 1/2 ל- 3/4 מספר בעיניים (בלי המשקפיים).
כיום המרשם שלי הוא 4.5- ו- 5- ואני מודאג מאחר שכל הזמן ההתדרדרות ממשיכה ואני פוחד שלא תפסק.
ברצוני לציין גם שבמשפחתי אין רקע של מיוחד של קוצר ראיה, לאימי יש משקפיים במספר יחסית נמוך ואילו אחותי רואה 6/6.
לאחרונה ביקרתי אצל רופה עינים והוא לא מצא אצלי שום דבר.
הודה לכם מאוד עם תוכלו לייעץ לי בעניין זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר לא שווה בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011ייתכן וסביר להניח שיהיו שינויים עוד בעתיד. אין מה לעשות בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר לא שווה בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/06/2011שלום דניאל,
הבדל במספר בין שתי העיניים הוא תופעה נפוצה ואינה מעידה על מחלה.
העליה הפרוגסיבית במספר בהחלט יכולה להחשב נורמלית בגילך, אך ייתכן שיש גם מרכיב של "ספאזם אקומודטיבי". זו תופעה שבה, עקב הרגלי עבודה לא נכונים, השריר התוך עיני האחראי על המיקוד לא יכול לעבור הרפייה ולכן המספר עולה כל הזמן. התופעה אופיינית לאנשים צעירים. העובדה שהמשקפיים החדשים טובים רק לתקופה קצרה, ואחר כך יש שוב צורך בשינוי, יכולה לרמוז על כך שיש מרכיב של "ספאזם אקומודטיבי". פנה לרופא העיניים ושאל אותו ספציפית בנושא זה. בקש בדיקה שנקראת "ציקלופלגיה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דניאל12/06/2011תודה על המידע.
אך ברצוני לציין כי כשהייתי אצל רופע העיניים (התייעצות בלבד) ציינתי בפניו את אפשרות זו (אז כבר שמעתי אליה) והוא אמר שלא נראה לו שזו הבעיה מאחר שאם זו הייתה הבעיה הייתי כבר סובל מכאבים בעיניים וכו' ואת אלה אין לי.
רק כאשר מספר המשקפיים אינו מתאים לי יותר אז רק אני מרגיש שהעיני מתעמצות ומתעיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/06/2011עצם העובדה שאתה רואה טוב רק כחודשיים אחרי החלפת המשקפיים בהחלט יכולה לרמוז על ספאזם. אין בהכרח כאבי ראש או כאבי עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה או כלמידיה?חסוי10/06/2011
בת 21, יש לי עיניים אדומות, דמעות, לעיתים מגרד והפרשות לבנות מידי פעם ביום וגם בבוקר ולפעמים יש לי גם נזלת. כבר כ-7 חודשים זה ככה.
אני שמה טיפות fml.הייתי אצל כמה רופאים כולם אמרו לי שזאת אלרגיה, לפני כמה ימים
הייתי אצל רופא עיניים מומחה הוא אמר שיש 2 אפשרויות או שזאת אלרגיה או שזה כלמידיה...אבל לפני כ-3 חודשים עברתי תרבית pcr לכלמידיה ויצא שלילי...הבדיקה הזאת אמינה?
יכול להיות שגם אם זה שלילי יש לי עדיין כלמידיה בעין...או שזאת אלרגיה?
לא לקחו לי משטח מהעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה או כלמידיה?
חסוי10/06/2011יש לציין שהfml עוזר לי, אבל אחרי שאני מפסיקה את הטיפול חוזר לי הדמעות..וכשאני לוקחת fml יש לי אודם בעין אבל יש עדיין הפרשות לבנות מידי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה או כלמידיה?
חסוי10/06/2011*תיקון-כשאני לוקחת fml העיניים שלי לא אדומות
אבל אחרי מקלחת הם ממש אדומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה או כלמידיה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/06/2011לבדיקת PCR מידת דיוק גבוהה במקרים של זהום בכלאמידיה. לכן אם הבדיקה היתה שלילית הסבירות גבוהה שזה אכן המצב. לקיחת משטח לצביעה ולתרבית יכולה גם כן לעזור באבחנה. בנוסף, אם יש חשד לזהום בכלאמידיה אפשר לשקול נסיון טיפולי (מתן אנטיביוטיקה) ולראות את התגובה. התייעצי עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה או כלמידיה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011הבל ייתכן. קשה להעריך ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתנוורות מהשמש.דניאל10/06/2011
אני בן 19. מעולם לא השתמשתי במשקפי שמש, אך בשנה-שנתיים האחרונות אני מרגיש מאוד מסונוור באור יום בהיר ועיני כואבות כתוצאה מיכך. האם יכל להיווצר נזק כתוצאה מסנוור? האם עלי להתחיל להרכיב משקפי שמש והאם אלה עלולות לדרדר את המצב? אשמך לדעת מה ניתן לעשות במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתנוורות מהשמש. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011לא יגרם נזק ברוב המקרים רק סובל. מומלץ משקפי שמש. חשיפה ממושכת לאור שמש יכולה להזיק לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותרות10/06/2011
שלום.האים בלפריטיס יכולה להופיע כמחלה משנית ללופוס? 2)אים ישנים עים מאוורר בלילה לא ישירות על הפנים זה יכול להשפיע על העיניים?הרי העיניים עצומות בלילה. מקווה לתשובות ברורות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011בלפריטיס לא קשורה ללופוס אך יכולה להיות ללא קשר למחלה. המאורר לא פוגע בעיניים חוץ מיובש שייתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה בחושךדודי10/06/2011
שלום,
יש לי בעיה של ראייה במצב של כמעט חושך. אני לא רואה טוב את הפריטים בהם אני מתמקד אלא דווקא את מה שנמצא בצדדים. אני בן 40+ ומרכיב משקפיים.
מה יכול להיות הגורם לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה בחושך - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיה חוזרת בקרניתMarina09/06/2011
שלום!
לפני כחודשיים התחילו לי כאבים חלשים בעין ימין כאשר אני מתעוררת משינה (יותר נכון, אי נוחות מסיימת כשאני פוקחת עיניים), לאחר כשבועיים המצב החמיר מאוד והתחלתי להתעורר מהתקפים חזקים של כאב עז באמצע הלילה. כמו כן, טשטוש בראיה וגם כאבים מתונים יותר במהלך היום (זה בא והולך).
רופא עיניים הבחין שאני סובלת מהרפס ועברתי טיפול שעזר, אבל לאחר כשבועיים - הכאבים חזרו, כמו כן, הראיה הידרדרה מאוד – עד כדי כך שאני לא מסוגלת לעבוד.
הלכתי לרופא אחר, והוא טוען שזה בכלל לא הרפס, אלה ארוזיה חוזרת בקרנית ואמר שיש 2 אופציות: שילוף של הקרנית או לייזר מסוג PTK
איזו אופציה עדיפה ? והאם ניתן לשלב את הלייזר עם הורדת מספר (יש לי -7) זאת אומרת, גם לטפל בקרנית וגם "להוריד את המשקפיים" באותו ניתוח ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיה חוזרת בקרנית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011חייב לראות קלינית כדי להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים חוזרותאודליה09/06/2011
שלום,
יש לי ילד בן 4. לאחר שינה הוא קם עם עיניים אדומות ודביקות. העור מסביב לעיניים יבש ומגורה.
התופעה הזו הייתה גם בהיותו תינוק.
קורה בכל עונות השנה.
בבוקר קם עם עיניים אדומות-לאחר שטיפת העיניים בבוקר, במשך היום העיניים אינם אדומות ולאחר שנת צהריים - שוב הוא קם עם עיניים אדומות.
האם זו בעיה בעין או תופעה של אלרגיה?
לאחר שטיפת העין-האזור נרגע.
אודה לתשובתך,
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות עיניים חוזרות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/06/2011ייתכן אלרגיה צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיקון אחרי ניתוח ידנישבתאי09/06/2011
עברתי ניתוח לתיקון קוצר ראיה בשיטת חתכים בקרנית בשנת 1987 ע"י פרופ' זאוברמן מהדסה.
בשנים האחרונות התדרדרה הראיה בעין שעברה ניתוח. המספר הוא +5.5 . בעין שלא עברה ניתוח המספר הוא -2.5
שאלותי: איזה סוג ניתוח עשוי לעזור לי? מי המנתח שמתמחה בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון אחרי ניתוח ידני - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/06/2011שלום שבתאי,
הנושא של הופעת רוחק ראיה אחרי ניתוח RK = RADIAL KERATOTOMY מוכר היטב. תאורטית אפשר לשקול לאסיק, אך יש בעיה הן עקב העובדה שבוצעו חתכים בקרנית והן עקב המספר הגבוה. ממליץ לפנות למכון לייזר ולהפנות את השאלה ישירות אליהם.
מכיוון שנותחת לפני 24 שנים, אני מעריך שגילך סביב 50 או יותר. יש גם אפשרות לשקול ניתוח החלפת עדשה (ניתוח שבו מרחיקים את העדשה הטבעית ומשתילים עדשה תוך עינית. באמצעות קביעת מספר העדשה אפשר לשלוט על הצורך במשקפיים אחרי הניתוח).
אם תצליח להרכיב עדשת מגע בעין המנותחת, תוכל לראות טוב ולא תזדקק לניתוח בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיי קריאה לגיל 45+אלון08/06/2011
שלום,
אני בן 45, ובשנה האחרונה הרגשתי שהראיה לטווח קצר נחלשה (אין שום בעייה בבדיקות הראיה למרחוק - 6/6).
כשאני מרחיק במקצת את השעון או הדף הראיה מסתדרת.
כיוון שמדובר העייפות השריר הנובעת מהגיל, שאלתי האם רצוי לא להתחיל עם משקפיים מה שיחליש עוד יותר את אותו השריר ולהסתדר עם הרחקת הכתוב עד "שתגמר לי היד" או לחלופין הנזק לעין גדול יותר אם לא אעשה כלום ולכן כדאי למהר ולהרכיב משקפי ראייה?
תודה
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיי קריאה לגיל 45+ - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/06/2011הירידה בכושר האקומודציה (מיקוד לקרוב) היא תופעה פיזיולוגית נורמלית, והרכבת משקפיים או המנעות מהרכבתם לא תמנע את קצב הירידה או את מידת הירידה. לכן אין כל טעם להמנע מהרכבת משקפי קריאה. לא יגרם כל נזק אם לא תרכיב, אך המחיר יהיה מאמץ מוגבר של העיניים, התעייפות מהירה, כאב ראש וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בענייםרון08/06/2011
שלום
אני סובל ממחלה כרונית ברגל אושפזתי בבית חולים לטיפול קטמין תוך ורידי ל7 ימים
ביום האחרון התחלתי להרגיש כאבים בעניים עשיתי בדיקה לעניים לא היה פגיעה הכל היה תקין עבר חודשיים מאז הטיפול הזה אני עדיין מרגיש כאב בעניים זה מאוד מפריע לי יכול להיות שהקטמין גרם לכאבים האלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/06/2011לא ידוע לי על קשר בין קטמין לכאבי עיניים. אם אתה סובל עדיין מכאבי עיניים פנה לרופא העיניים לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות סטרואידיםלימור07/06/2011
שלום,
אני סובלת כבר בסביבות 6-7 שנים מדלקת הלחמית (אביבית),
במהלך השנים נראה כי המצב מחמיר ולא משתפר.
הדבר היחיד שעוזר לי זה טיפות סטרואידים, אני משתמשת בFML כי זה אני יודעת שהן הכי חלשות מבין הסטרואידים. כל שנה בתקופת הקיץ אני משתמשת בהם. אני יודעת שזה עלול לגרום לנזק אבל הרופאים מביאים לי את הטיפות ממש בקלות.. רציתי לשאול אותך מה ההגבלה ? מתי אסור לי לשים יותר? בד"כ אני מתחילה לשים 3 שבועות ועושה הפסקה למספר שבועות ושוב חוזרת כי אני ממש לא מתפקדת בלי זה.....
שאלה שנייה האם יש סיכוי שזה יעבור לי או שזה לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות סטרואידים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/06/2011אפשר לטפל בסטראוידים מסןג פמל גם מספר שבועות ואף מספר חודשים. צריך לשקול תוספת טיפול בטיפות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת למי לפנותליאור07/06/2011
שלום , אני ליאור ואני בת 17 קורה לי משהו מוזר ואני לא בטוחה שזה הפורום הנכון אבל בכל מקרה אני אשאל כאן.
מתחילת השבוע ( יום ראשון ושני ) כל ערב הרגשתי סחרחורת קלה לפני השינה..לא התייחסתי אבל היום בבוקר היה לי סוג של התקף כזה (עדיין הייתי במיטה בדיוק השעון מעורר צילצל וקמתי מחלום כלומר משינה חזקה) בבום הרגשתי שהכל מסתובב ושנגעתי בעיניים הרגשתי את האישונים זזים מצד לצד במהירות נלחצתי מאוד ולאחר מספר שניות אורכות זה חלף והרגשתי כאב בטן חזק ורצון להקיא.
אני מרכיבה משקפיים לרחוק -מינוס 1.75 בכל עין וגם צילינדר בשתי העיניים ולפני חודש וחצי התחלתי להשתמש בעדשות (בזמן האחרון העיניים היו אדומות אז הפסקתי את השימוש בעדשות כי חששתי מדלקת או מיובש בעיניים).
בכל מקרה הדבר הזה שקרה לי הבוקר היה מאוד מלחיץ ..האם יש סיבה לחשוש?
מחלת עיניים? בעיה במוח? מספר המשקפיים לא נכון? או סתם עיפות מתח ותזונה לא נכונה?
אני ממש לחוצה בגלל זה אני כותבת הכל תודה רבה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת למי לפנות - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011לא נשמע קשור לעיניים. פני לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךליאור 5507/06/2011
תודה על תשובתך
אילו פרטים צריך להוסיף על מנת לדעת באיזה שלב של גלאקומה אני נמצאת ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011פני להתייעצות לרופא עיניים מומחה לגלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםרון07/06/2011
יש לי וירוס שבגללו העיניים שלי אדומות ואני מנוזל. הרופא נתן לי את הטיפות DETHAMYCINE ואמר לי לשים יומיים ראשונים 8 פעמים ביום, 8 ימים אחרי 4 פעמים ביום ואם העיניים נשארות אדומות אז פעם ביום במשך עד 10 ימים.
הוא לא אמר לי כמה טיפות לשים ועל המדבקה של התרופה כתוב 2 טיפות. כמה טיפות לשים כל פעם(1 או 2 או 3)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011נהוג להזליף טיפה אחת או שתיים. מעבר לזה אין מקום בעין והעודפים יזלגו החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשים?
רון07/06/2011לשים טיפה בכל עין, לחכות דקה ולשים עוד אחת בכל עין, או לשים 2 ביחד בכל עין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשים? - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011באותו רגע. לא להמתין. אם הטיפה הראשונה נכנסה אין צורך בעוד אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה בבקשה שיענו לי לא חשוב איזה דרליאור 5507/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחכה בבקשה שיענו לי לא חשוב איזה דר - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/06/2011לפי הפרטים שרשמת יש חשד לגלאוקומה, מסוג "זוית פתוחה". "דיסקה עם שוליים דקים" הוא תאור צורת עצב הראיה.
אין מספיק פרטים כדי לומר אם מדובר בשלב התחלתי או מתקדם יותר. את חייבת להיות במעקב קבוע במטרה לבדוק אם מדובר במצב יציב או במצב משתנה.
פריפרית = הקפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)