מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום קרקעית העיןרון24/05/2011
מה ההבדל בסוג הבדיקה בא מתקבלת תמונת צבע של הרשתית לבין סוג הבדיקה בא מתקבלת תמונה בשחור לבן של הרשתית? האם שתי הבדיקות נקראות אותו הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום קרקעית העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/05/2011תמונת צבע מראה פשוט את הרשתית כפי שנראית במכשיר בדיקה.
תמונת שחור לבן מראה את מילוי כלי דם ברשתית במקות דליפות פגמים בכלי דם מדויקים על מנת למקם במדויק את הבעייה כדי להחליט על טיפול. זה משמש לגילוי ממצאים מעבר לצילום בסיסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםשלום לכולם24/05/2011
שלום ותודה מראש
לפני כשבועיים העלו לי קצת את המספר (בחצי בכל עין) בעדשות המגע,עכשיו חשבתי לעצמי ,בעדשות המספר שלי הוא חצי מעל המשקפיים האם זה לא בריא לעיניים?
חצי יום אני עם משקפיים חצי עם עדשות,ז"א שאני עם משקפיים המספר יותר קטן ואז שאני שם עדשות המספר שלהם יותר גדול,זה יוצר בעיה או משו מסוכן לעינים?? האם אני צריך גם להגדיל את המספר במשקפיים שיהיה תואם לעדשות??? כי במשקפיים אני רואה טוב מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2011מספר בעדשות לא אמור להיות גבוה ממשקפיים. כדאי בדיקה חוזרת של המשקפיים והעדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה מוזרהדן23/05/2011
שלום רב,
לאחרונה הלכתי לרופא העיניים שלי. לאחר שבדק אותי, הוא אמר לי שיש לי שעורות בשתי העיניים וניקב לי אותן עם מחט קטנה (אחרי הרדמה). יש לציין שכבר שנים לא הייתה לי שעורה וגם לא ברגע שבו בדק אותי הרופא.
מאז אותה פעולה, כל כמה ימים יש לי שעורה חדשה ומציקה. האם זה מצב מוכר? מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה מוזרה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2011תופעה ידועה צריך טיפול אגרסיבי אצל רופא עיניים לדלקת העפעפיים וכך תמנע הופעת מוקדים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאור24/05/2011האם יש טעם עוד בחימום המקום? מה לדעתך כולל טיפול אגרסיבי? אני מקווה שאני לא מקשה אבל אני מאוד אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר בעינייםעיניים23/05/2011
יש לי בעין ימין מספר 3.5 + 0.25 צילינדר, ובעין שמאל מינוס 2.75.
מה המינוס בעין שמאל אומר? ולמה המספר חיובי בעין ימין?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2011מינוס אומר שהעין ארוכה מעין רגילה ולכן מוקד שבירת קרני האור לפני הרשתית ולכן צריך משקפיים עם עדשה קעורה לפזר ולהרחיק את מוקד שבירת קרני האור. פלוס אומר שהעין קצרה מעין רגילה ולכן מוקד שבירת קרני האור מאחורי העין ולכן צריך משקפיים עם עדשה קמורה שמכנסת את קרני האור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עיניים שונהשירה23/05/2011
שלום, לבני בן השלושה שבועות צבע עיניים שונה-
ייתכן שזה ישתנה?
השינוי צבע הוא סימטרי?
ובאיזה גיל בד"כ מתייצב הצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים שונה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2011שינויים ייתכן עד שנה. אם צבע שונה לפנות לבדיקת עיניים לראות שמדובר רק בפיגמנט ולא משהו מעבר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלייזר מניעתיגיא יוגב22/05/2011
אני צריך לעבור ניתוח קטרקט.יש לי בעייה נוספת של ניוון חלקי של הרשתית.מאחר וישננו חשש של הפרדות הרשתית בעת הניתוח ,הרופא יעץ לי לעבור קודם לכן טיפול בלייזר.
אשמח לשמוע דעתך בנידון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלייזר מניעתי - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/05/2011שלום גיא,
קשה לענות על מקרה ספציפי ללא בדיקה, אך זה טיפול מקובל במקרים שבהם יש אזורים חלשים ברשתית אשר לגביהם קיים חשש שיתפתח בהם קרע , ומטרתו להפחית את הסיכון להפרדות רשתית לאחר ניתוח הלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף קופץמאיה21/05/2011
בעקבות אלרגיה קיבלתי אתמול מרופא העיניים מרשם לתרוצידין D, פעמיים ביום.
האדמומיות, הנפיחות והגרד בעיניים כמעט עברו לגמרי, אבל מאז אתמול עפעף ימין התחתון שלי "קופץ" בלי סוף. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של הטיפות? האם עלי להפסיק את השימוש בהן?
עלי לציין שאני גם חשה בחילה וחולשה, אך היות שאני בהריון, בשליש הראשון, קשה לי לייחס את זה לטיפות בהכרח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף קופץ - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011אין קשר לטיפות. קפיצות בעפעף יכולות להיות ממתח וללא סיבה כפי שבא כך ייעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה22/05/2011תודה רבה על התשובות לשתי שאלותי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאור21/05/2011
רופא העיינים שלי נתן לי שלושה סוגים של טיפות: זדיטן, רפרש טירס, ובלאפמיד. רציתי לדעת אם יש מניעה לקחת את כולן באותו הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בראיהאני21/05/2011
שלום,
לפני כחודשיים קיבלתי מאופטומטריסט משקפיים חדשות לאחר שהתלוננתי כי אני מרגישה שבהתמקדות לרחוק (בנהיגה) השרירים מתחילים להתפס, וליצור אולי תחושה של פזילה. האופט' הגדיל לי את הפריזמה שהיתה נמוכה יותר קודם, ושינה את המספר.
יצאתי מהמכון שלו עם המשקפיים עלי כשאני רואה הכל מעוות - קעור. אמר שתוך שבוע אתרגל ואראה תקין. כעבור כשבוע המצב אמנם נעשה טוב יותר, אך עד היום אני רואה קעור.
מעבר לכך, לא יודעת אם החמיר או שפשוט לא הייתי מספיק מודעת לכך קודם, אבל ללא משקפיים, וגם עם המשקפיים הישנות, אני רואה עכשיו כפול. את הקעירות אני מזהה עם המשקפיים רק בעצמים קרובים (אבל אני מניחה שהמרחק פשוט מטשטש את העיוות למרחוק)
וגם, וזה לא היה קודם, ללא משקפיים אני רואה עיוות קמור (מקרוב, אבל גם כאן אולי המרחק מטשטש את העיוות).
הייתי אצל אופטומטריסטית אחרת לחוו"ד שניה. לא היו לה את הכלים לעזור לי, ושלחה אותי לרופא עיניים.
הייתי אצל רופא עיניים שלא ידע לענות ושלח לאורטופטיסט. האורטופטיסטית אמרה שהפריזמה במשקפיים אמנם טיפה גדולה ממה שהיא מזהה שאני צריכה, אבל לא מזהה משם את הבעיה ושלחה אותי לאופטומטריסט אחר. היא גם שאלה אם הגוף עבר טראומה כלשהיא כגון הריון, ועניתי שכן.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011צריך בדיקה לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלפריטיסרו20/05/2011
שלום כשיש בלפריטיס וכעת מקבלת טיפול יש נשירה של ריסים כמעט יום יום ריס אחד עד שתיים המצב בערך שבועיים הטיפול שאני מקבלת זה טיפות בלפמיד לשבועיים ימים פעמיים ביום הרטבות מים פושרים שלוש פעמים ביום וטיפות רפרש טירס בבקבוקון נגד יובש וניקוי בליד קר של העפעפים. השאלה שלי היא האים יש מצב בגלל הבלפריטיס שהריסים לא יצמחו ? זה מדאיג אותי .והאים זה נכון שבכל טיפות העיניים נגד יובש יש חומר משמר ורק בהילוקומוד אין . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלפריטיס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011הריסים יצמחו. בהילוקומוד אין חומר משמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנותמאיה20/05/2011
הייתי היום בבדיקה אצל רופא העיניים. הוא טפטף לי משהו לתוך שתי העיניים שצרב מאוד. כשיצאתי ממנו ראיתי בקצות העיניים הפרשה בצבע צהוב זרחני.
רציתי לדעת מהו החומר ומה מטרתו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/05/2011פלורוסאין לצביעת קרנית ולמדידת לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה והמשךליאור 5519/05/2011
היי
לפני הבדיקות שביצעתי האם קסלטן זה יעיל במקרה של NTG אני מעט חוששת מתופעות הלוואי של הקסלטן
מה דעתך האם חייבת קסלטאן לפי הבדיקות שביצעתי כגון הOCT והשדה ראיה
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה והמשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים מלווה בנפיחות סביב העיןדנה19/05/2011
אתמול התפתחה אצלי דלקת עיניים חריפה, הייתי אצל רופא עיניים שנתן לי טיפות ומשחה.
אך בנסוף לאמדמומיות ולהפרשות התפתה נפיחות סביב העין.
מה אוכל לעשות כדי להקל על הנפיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מלווה בנפיחות סביב העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011הנפיחות סביב העין יכולה לנבוע מהדלקת עצמה, או מתגובה אלרגית לאחת התרופות.
בכל מקרה, עליך לפנות בדחיפות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מפלוטרס גדולים כבר חצי שנהיוני18/05/2011
אני מדוכא מאוד ואיבדתי את שמחת החיים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מפלוטרס גדולים כבר חצי שנה - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011פנה למומחה רשתית.
במקרים מסוימים יש אפשרות לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הייתי אצל 3 מומחים
יוני12/06/2011ביניהם מנהל מחלקת העיניים של תל השומר וכולם אמרו לי אין מה לעשות!
אני מרגיש שאני מאבד את השפיות... אני מבקש לקבל הסבר מדוע טיפול לייזר של ד"ר גלר אינו מאומץ בארץ בקרב הרופאים ומה אני יכול לעשות! האם יש משקפיים מיוחדות שיכולות לעזור?! משהו שניתן לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הייתי אצל 3 מומחים - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/06/2011הטיפול של ד"ר גלר מבוסס על פיצול של פלואטר גדול למספר פלואטרים קטנים. בחלק מהמקרים ההפרעה לראיה פוחתת ובחלק מהמקרים ההפרעה נשארת (יתכן בצורה שונה).
אם תכנס לאתר של ד"ר גלר, תקרא שם את המאמר ב-PDF ותראה שגם בארה"ב יש המסתייגים. בכל מקרה, אתה יכול ליצור קשר עם המכון שלו ולשאול לגבי סיכויי ההצלחה להעלים את ההפרעה לגמרי.
בניתוחי ויטרקטומיה לסילוק העכירויות מהזגוגית יש שעור סיכון גבוה
Vitrectomy for floaters carries high risk of complications
This retrospective review reports the results of 116 consecutive cases of vitrectomy for primary or secondary vitreous floaters. Iatrogenic retinal breaks occurred in 16.4 percent of operations, and retinal detachment occurred in 2.5 percent. Cataract occurred in 50 percent of phakic patients. There was no significant difference in risk profile between cases of primary and secondary floaters. American Journal of Ophthalmology, June 2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר, חשוב לי לדעת...
יוני13/06/2011האם יש משקפיים מיוחדות שיכולות לעזור? הפלוטרס מפריעים לי בעיקר בקריאה ועוד יותר כשאני מול מחשב ברקע לבן, ובתור אחד שירצה ללמוד באוניברסיטה אני רואה את עצמי קפוא לגמרי! אני מתעסק בתחום המחשבים המון, דבר שמקשה עלי הרבה יותר להתמודד, האם יש משהו דומה לזה שקיים ויכול לעזור לי? קשה לי לראות את עצמי אפילו פותח ספר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר, חשוב לי לדעת... - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/06/2011אין משקפיים לפתרון בעיית הפלואטרס. מצד שני, יתכן שאתה זקוק למשקפיים, ובמקרה כזה השיפור בראיה שיושג באמצעות המשקפיים עשוי להפחית את מידת ההפרעה של הפלואטרס.
מכיוון שהתופעה מפריעה יותר ככל שהרקע בהיר יותר, נסה לשנות את הרקע במחשב ו/או את מידת התאורה של הצג. לפעמים זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם משקפיים או בליidit18/05/2011
שלום רב,
אני סטודנטית ולפני כשמונה חודשים שמתי לב שבשיעורים איני רואה מרחוק את מה שכתוב בלוח, והתחלתי לשים לב שגם שלטים מרחוק אני מתקשה לקרוא. הלכתי לאופטימטריסט אשר בדק אותי עם מכשיר ואמר לי שאני צריכה להרכיב משקפיים. החלטתי ללכת גם לרופאת עיניים, אשר עשתה לי בדיקה ללא מכשיר ואמרה לי שאיני צריכה משקפיים. אני עדיין לא רואה מרחוק ושתי התשובות בלבלו אותי.רציתי להתייעץ אם כדאי בכל זאת כן להרכיב משקפיים רק לרחוק. האם זה יכול לדרדר לי את הראייה?
תודה רבה,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם משקפיים או בלי - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011קשה לענות ללא בדיקה.
אם את זקוקה למשקפיים למרחק הרכיבי אותם לצורך זה בלבד. אם תרכיבי רק במצבים אלה, אין סכנה להדרדרות בשל הרכבת המשקפיים.
בקשי מהרופאה או מהאופטומטריסט בדיקה עם ציקלופלגיה. במצבים מסוימים תרגילי הרפייה עשויים לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)