מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש טיפול אלטרנטיבי באסטיגמציה ?לימור18/05/2011
לביתי בת ה-9 התגלה ע"י מיפוי קרנית צילינדר - 1 בעין ימין ו1- בעין שמאל.
חשבתי אולי במקום משקפיים יש טיפול אלטרנטיבי ? - שייך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טיפול אלטרנטיבי באסטיגמציה ? - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011לא מכיר טיפול אלטרנטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעיןפנינה אפיק18/05/2011
אתמול אובחנה שעורה בעיני הימנית, ואני מטופלת.
שאלה: האם הסובבים אותי חשופים להידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011שעורה אינה מידבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעפעפייםטלי17/05/2011
שלום ,
מזה כחמישה ימים אני סובלת מנפיחות יתר בעפעף העין בכולל אודם ללא הפרשות .
ביקרתי אצל רופא העיניים שלדבריו מדובר בשעורה .
קיבלתי טיפות 6 פעמים ביום בעין שבה יש שעורה PHENIMIXIN + משחה פעם אחת ביום סינטומיצין 5% .
1. באופן מוזר כחצי שעה אחרי שאני שמה טיפה מהטיפות PHENIMIXIN אני מרגישה את מרירות התרופה בגרון ? מה הסיבה והאם זה תקין ?
2. למרות הקומפרסים + הטיפות( יומיים )+ המשחה ( 3 ימים ) - אין כל הקלה בנפיחות ובאודם ויש לי כאב . מה לעשות ?
אני מוטרדת מהעובדה שהנפיחות כלל לא יורדת . וזה לא משתפר .
מה אפשר לעשות ?
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה בעפעפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/05/2011הטיפול טוב. יש קשר בין עיניים לאף ולגרון לכן מרירות בגרון. ניתן להוסיף אנטיביוטיקה דרך הפה יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LHON מה זה?לירון16/05/2011
שלום!
יש לי חניך שגילו אצלו מחלת עיניים נוירולוגית בשם Leber’s hereditary optic neuropathy LHON
כיוון שאני מאוד קרובה למשפחה אני רוצה לדעת איך לעזור ולתמוך.
האם תוכלו לכוון אותי למידע בעברית?
אני מחפשת גם מידע רפואי, וגם התמודדויות של אנשים עם המחלה.
אולי יש בלוגים בעברית של מי שמתמודד עם המחלה.
או אתרים לתמיכה...
בקיצור, כל מידע- יתקבל בברכה...
תודה רבה.
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LHON מה זה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/05/2011יש קבוצות תמיכה לברר באינטרנט. תקלידו את שם המחלה באינטרנט ותקבלו הרבה מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה! אבל
לירון18/05/2011אוכל לבקש קישורים למידע על המחלה, קבוצות תמיכה ועוד... (בעברית.)
אין לי מילים להודות... גם בשמי וגם בשם החניך שלי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שוחטליאור 5516/05/2011
לילה טוב
מספר שאלות בבקשה
מים ה זה טרוכלאיטיס ?
ומה זה NTG?
רשתית שמאל לטיס תחתון עם חורים וRD מקומי מוקף לייזר לטיס עם פיגמנט ופיברוזיס אחורי ללא חורים לטיס היקפי ללא חורים ?
רשתית ימין לטיס בשעה 8 עם חור עגול וRD מוקף היטב בלייזר ?
מה זה אומר לגביי רשתית ?
בנוסף מה המשמעות של האבחנות EPISCLERITIS //OR SCLERITIS BI LATERAL
בנוסף סובלת מיובש בעניים וכאבי ענים ודלקות אלרגיות
בפיענוח שדה ראיה נאמר שמאל חוסר סופרונזלי וימין אובדני פיקסציה חסר עליון
פיענוח OCT נאמר שמאל התדקקות עליונה
מטופלת באופן קבוע בכרומוקומוד וויטה פוס
והתחילו טיפול בקסלטן אמפירי
בנוסף אינדוביס לשבוע
מצטערת על האורך פשוט מודאגת אבקש הסבר
ממה זה נובע .
בברכה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/05/2011טרוכלאיטיס = דלקת בגיד של אחד מהשרירים החוץ עיניים.
NTG = Normal Tension Glaucoma = גלאוקומה ללא עדות לעליה בלחץ מעבר לערכים הנחשבים נורמליים.
השינויים ברשתית הם אזורים חלשים עם אפשרות להווצרות קרע ברשתית. נדרש מעקב קבוע של רופא עיניים ופנייה דחופה לבדיקה בכל הופעה של הפרעה כלשהי בראיה.
סקלריטיס = דלקת של לובן העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בקרנית העין עקב שימוש בעדשותmichal16/05/2011
היי
אני בת 30ת משתמשת בעדשות מגע למעלה מ 10 שנים ללא דלקות מיוחדות וכו'. רוןב השנים הייתי עם רכות קבועות, שנה וחצי אחרונות רכות חודשיות.
לפני שבועיים התעוררתי כשאני בקושי רואה בעין 1, בבי"ח כרמל איבחנו בצקת בקרנית העין, הראיה חזרה אחרי 24 שעות ואני עדיין מטופלת בטיפות ומשחה בהוראת רופא קרנית העין.
הרופאים שבדקו אותי (3) לאידוע לומר בוודאות המ הסיבה אבל העירו שזה קורה הרבה כתוצאה מעדשות מגע בגלל המחסור בחמצן לעין.
אני מאמינה ומקווה שהבצקת תיעלם, השאלה היא מה הלאה, המקרה גורם לי לתהות כמה עדשות מגע באמת מסוכנות ? מה הסבירות שבצקת בקרנית תגרום לאיבוד ראיה וכמה שכיח זה בכלל כתוצאה מעדשות מגע ? אני אחת שמעולם לא חשבה לעשות ניתוח הורדת משקפיים מהפחד של השבריר אחוז שמשהו ישתבש אבל לא חשבתי לוותר על עדשות מגע :(
אשמח לשמוע דיעות מנסיונכם הרפואי
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בקרנית העין עקב שימוש בעדשות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/05/2011יש סיכון עם עדשות מגע לזיהום בעיניים אבצס בקרנית ואף פגיעה לא הפיכה לקרנית. ממליץ מאוד לא לישון עם עדשות. ממליץ לשקול ניתוח הסרת משקפיים כתחליף . את מוזמנת ליצור קשר איתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות להרחבת אישוניםרויטל16/05/2011
שלום,
בני בן השנתיים צריך לעבור בדיקת ראייה הכוללת הרחבת אישונים. אנחנו מעוניינים ללכת לחוו"ד שניה, מה שאומר שהוא יעבור הרחבה פעמיים בהפרש של שבוע וחצי ביניהן.
האם זה מסכן או מזיק לראייה. האם יש סיבה להמנע מזה?
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להרחבת אישונים - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/05/2011אין כל סיכון בהרחבת אישונים גם אם מדובר בהפרשי זמן קצרים. אם הרופא השני יבקש להרחיב האישונים לצורך חוות הדעת, ניתן לבצע ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהשלום רבקה15/05/2011
דר שלום,
אני בת 61 עשיתי בדיקת שדה ראיה אשר תוצאותיה -
עין ימין -אמינות טובה חסר אלטיטודינלי עליון
עין שמאל-אמינות בינונית קשת עליונה עמוקה ונרחבת עם פגיעה בפיקסציה+
חסר באזור המדרגה הנזלית התחתונה
מה זה אומר ?
האם יש סיבה לדאגה?
אודה על תשובתך בהקדם
תודה מראש,
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/05/2011הממצא מעיד על ליקוי בשכבת סיבי עצב הראיה. יתכן שמדובר בנזק מגלאוקומה, אך ייתכנו סיבות נוספות. פענוח שדה ראיה צריך להעשות בהקשר לממצאים שנתגלו בבדיקת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי סינוור מאור חזקגלעד15/05/2011
שלום רב,
אני בן 38 ולאחרונה התגלתה אצלי מחלת הקרטוקונוס ברמה נמוכה. נבדקתי וכרגע אני מרכיב משקפיים בעלי מספר נמוך אך עם צילינדר. עם הגילוי של הקרטוקונוס (אפילו קצת לפני), החלה אצלי רגישות יתר לאור חזק. כל פלאש של מצלמה או אור שמש המשתקף דרך חלון רכב, גורם לי לכתם בראיה בצורת מקור האור של דקה עד כמה דקות.
אני רוצה לציין שהמצב לא היה כך לפני. גם המעבר מחדר סגור לאור יום או אפילו הסתכלות לעבר החלון ביום שמש, גורמים לי לצריבה קלה בעניים ולכווץ חזק שלהם.
האם זה משהו שיש לדאוג ממנו או שזו רגישות נורמלית לאור האמור לעיל ?
דרך אגב, נבדקתי פעמיים אצל רופאי עניים שונים שאמרו שהכל תקין מבחינת לחצים תוך עיניים וקרקעית העין.
תודה,
גלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי סינוור מאור חזק - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/05/2011שלום גלעד,
הרגישות לאור אינה קשורה לא ללחץ התוך עיני ולא לשינויים בקרקעית העין. רגישות לאור כן קשורה לשינויים במקטע הקדמי של העין כגון שינויים בקרנית או בעדשה, או יובש בעיניים. מעבר לכך לא ניתן לקבוע ללא בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוון אפור של כתם בעיןשני15/05/2011
שלום רב ד"ר,
הבחנתי בכתם מוגבה מעט בגוון אפרפר משמאל לאישון (מצרפת תמונה).
האם תוכל לזהות במה מדובר?
תודה מראש,
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/05/2011שלום שני,
רק בדיקת העין על ידי רופא עיניים יכולה לתת אבחנה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום קוצנטריא15/05/2011
שלום רב,
אבי עבר לאחרונה סדרה של בדיקות שדה ראיה.
עבור שתי העיניי התקבל ממצא, לפיו חל צמצום קוצנטרי ניכר, ובאחת העיניים אף קיים חשד לקשת עליונה ואולי גם תחתונה.
אשמח לקבל הבהרה בנוגע לממצאים הנ"ל ובנוגע למשמעותם.
להתייחסותכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום קוצנטרי - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/05/2011יש סבירות גבוהה לכך שמדובר בנזק מגלאוקומה, אך ייתכנו עוד סיבות. פרשנות בדיקת שדה ראיה צריכה להעשות בקשר עם הממצאים בבדיקת העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של הדמית וגוף העטרהאורן15/05/2011
שלום רב,
אני כבן 30, במשך מס' חודשים סובל מאדמומיות ממושכת ב2 העיניים וירידה בחדות הראייה במיוחד בלילה. ניגשתי מס' פעמים לאופטומטריסט ורופא עיניים, וקיבלתי טיפול אנטי דלקתי בטיפות + דמעות מלאכותיות ללא שיפור ניכר במצב. האם בבדיקת עיניים נהוג לבדוק ולשלול מלנומה של הדמית וגוף העטרה או שעליי לבקש בדיקה מיוחדת לשם כך?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה של הדמית וגוף העטרה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ15/05/2011התשובה כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אורן15/05/2011כן נהוג לבדוק או כן עליי לבקש?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה המשךליאור 5514/05/2011
היי
לא הבנתי את המשפט "מנותק" ?
האם חייב לפנות לרופא עיינים עם התוצאות או שזה יכול לחכות
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה המשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/05/2011הערכת המצב צריכה להעשות אחרי שקלול כל הגורמים, שה-OCT הוא רק אחד מהם. הרופא שלך מרכז את כל המידע מהבדיקות השונות. פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספהליאור 5514/05/2011
לפני כ 6 חודשים עברתי ניתוח לייזר דו צדדי עקב חורים ברשתית ולטיס האם זה קשור ?
ממה נובע הדברים שנכתבו בשאלתי הקודמת ?
תודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/05/2011אין קשר לטיפול ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךליאור 5514/05/2011
אז מה זה התדקקות מוקדית ?
ומה זה LE BORDERLINE THINNING?
בנוסף בשדה ראיה גם לא תקין
כיצד מטפלים אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/05/2011אי אפשר להסיק על משמעות הבדיקה במנותק ממכלול הממצאים, ובודאי לא להמליץ על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)