מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובי תקין של מקולה?אלמוני א10/07/2011
שלום,
רציתי לדעת מהוא עובי תקין של מקולה בתוצאות בדיקת OCT? בדיקה ראשונה התוצואת הראו 310 ו 216 (המספר בעיגול המרכזי) ובבדיקה לאחר כמה חודשיים 261 ו 189 בהתאמה.
מהי מידה תקינה? והאם יכול להיות שיפור במצב ה CME למרות שלא עברתי שום טיפול בין שתי הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי תקין של מקולה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/07/2011המספר עצמו פחות משמעותי. חשוב יותר לראות את מפת העובי המשקפת את צורת הרשתית.
CME יכול להשתפר ספונטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיה10/07/2011
אחת לכמה שנים יש לי תופעה שחוזרת על עצמה אך אינני יודעת מה המקור שלה
אני רואה כמו גיצים שנכנסים ויוצאים מסביב לשדה הראייה שלי ואחרי כמה שניות זה נעלם.
האם זה בגלל התיבשות? סינוור חזק (יש לי עיניים בהירות)?
אשמח לקבל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/07/2011ייתכן וזה משינויים בויטראוס (זגוגית) בעיניים ללכת לבדיקת עיניים בהרחבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים בבקשהליאור 5510/07/2011
צהרים טובים
אני מאובחנת עם NTG ורציתי לדעת אם בעיות לב קשורים לעיניים ??
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים בבקשה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/07/2011vהתשובה לא. אבל טיפולים לגלאוקומה יכולים להשפיע על הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי מקולהאלמוני א10/07/2011
שלום,
רציתי לדעת מהוא עובי תקין של מקולה בתוצאות בדיקת OCT? בדיקה ראשונה התוצואת הראו 310 ו 216 ובבדיקה לאחר כמה חודשיים 261 ו 189 בהתאמה.
מהי מידה תקינה? והאם יכול להיות שיפור במצב למרות שלא עברתי שום טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
אלמוני א10/07/2011המספרים שציינתי בהודעה הקודמת הם המספרים שמופעים בעגול הפנימי שסביבו ישנם עוד מספר עיגולים עם מספרים שונים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיס אצל תינוקורד08/07/2011
האם פטוזיס אצל תינוק יכול לנבוע כתוצאה מדלקת עיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט08/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה כפולה בעין אחתאורי07/07/2011
אני בן 50. סובל מילדות מקוצר ראיה באיזור מינוס תשע שתוקן בצורה טובה מאוד על ידי משקפיים רגילות ( לא מולטיפוקל).
לאחרונה שמתי לב לכך שהראיה בעין שמאךל פחות טובה מבעבר.
בנטסף בבדיקות ראיה של עיין זו בלבד התחילה תופעה של ראיה כםולה . התופעה לא קורה בעיין השניה או בראיה בשתי העיניים יחד.
הרופא שלל ירוד ושלל בעיית רשתית. יצוין כי בעית הכפילות נפתרת כשאני רואה דרך חריר צר. החלפתי משקפיים והוספתי חצי מספר אך זה לא עזר כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה בעין אחת - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2011התופעה שתארת יכולה לנבוע משינויים בקרנית או בעדשה. בקש הפנייה למיפוי קרנית. אם במיפוי הקרנית לא יימצא ממצא רלבנטי, בקש בדיקה באמצעות Aberrometer.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיעה בעינייםהראל07/07/2011
שלום .כבר במשך שבועיים בערך העיניים שלי דומעות וקצת אדמומיות יש גם נטיה להסתנוורות בלי סיבה מידי פעם(אני בן 15)
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיעה בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/2011שלום הראל,
יתכנו סיבות שונות. לא ניתן לענות ללא בדיקה. פנה לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים סטילהריקי07/07/2011
האם יש בעייה בשימוש בטיפות עיניים סטילה או ויזיין מדי כמה ימים בבוקר
למניעת אדמומיות העיניים לאחר שינת לילה ?
אם כן האם יש טיפות עיניים אחרות שמסירות את האדמומיות במהירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים סטילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/20111. אין בעיה.
2. יתכן שטיפות נגד יובש (דמעות מלאכותיות) יעזרו באותה מידה.
3. שטיפה במים קרים או קומפרסים עם מים קרים למספר דקות יכולים גם כן לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בראייהa07/07/2011
האם חוסר בשינה יכול לפגוע ביכולת הראייה של העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/2011לא. אך חוסר שינה יכול להגביר יובש בעיניים, ויובש יכול להשפיע על איכות הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במעקב אחרי תנועה מהירהדני06/07/2011
שלום,
לפני מספר חודשים הרגשתי כאבים בעין ימין ומאז בצעתי בדיקות אצל מספר רופאים כולל הרחבת אישונים ו-CT ללא תוצאות.
אני מתקשה לעקוב אחרי תנועה מהירה ולהתפקס על התמונה (ממרחק רגיל, בטלוויזיה או בסרט).
מה הסיבות לכך והאם יש טיפול לתופעה כזאת?
תודה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במעקב אחרי תנועה מהירה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/2011ממליץ לפנות להתייעצות לנוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעופפיםענת06/07/2011
לפני כחודש הרגשתי בעין ימין מין מעופפים למינהם.
נגשתי לבדיקת רשתית העין והכל היה תקין וגם לפני שבוע נגשתי שוב והיה תקין.
הרופא אמר לחזור אליו בעוד שלושה חודשים.
האם לאחר חודש לא יתכן ויהיה יותר נזק ברשתית ואני יכולה להיות רגועה,כמובן שאני אבדק אם תהייה החמרהץ
אני ממשיכה לראות את זה כל יום , האם זה נורמלי והאם זה לא אמור להרגע קצת.
זה ממש מטריד ..
,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעופפים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/2011שלום ענת,
אם נבדקת והרשתית נמצאה תקינה את יכולה להיות שקטה. תתייחסי לתופעה כאל מטרד. ראי גם תשובתי לפונה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטרסחניתוש06/07/2011
לד"ר שוחט שלום רב,
נשבר לי לראות את הפלוטרס קופצים לי בעיניים ,מתי הם יעלמו? הם נמצאים אצלי כבר 7 חודשים..כל הזמן רצתי לרופאים הייתי אצל כל המומחים ברשתית העין, חלק אומר יעבור 80 אחוז חלק אומר צריך לחיות ... אולי יהיה איזה מדען שימציא תרופאת פלאים להמסת הפלוטרס? וכך יציל אלפי אנשים " כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלוא"
בכל בוקר אני רואה נוספים ששינו את צורתם....ץ
יש לי קוצר ראיה גבוה וכל הרופאים לא ממליצים לעשות ניתוח!!!
האם שמעת על רפואה אלטרנטיבית?????
אני צעירה והחיים לפני!
תודה
חניטוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטרס - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/07/2011שלום,
התופעה שאת מתארת נפוצה מאד, ונובעת משינויים בג'ל שבתוך גלגל העין (=הזגוגית). התופעה נפוצה יותר אצל קצרי ראיה. חשוב להדגיש שלמעט במקרים בודדים אין מדובר במחלה, והפלוטרס אינם מהווים סכנה לראיה. אמנם מדובר במטרד, אך לא מעבר לכך.
אין טיפול אפקטיבי לתופעה. קיים ניתוח אך הסיכון גבוה והוא מיועד למצבים קיצוניים בלבד. מכיוון שהתופעה עצמה אינה מהווה סיכון לראיה, לא שווה לקחת את הסיכון הניתוחי.
ההפרעה אמורה להחלש בהדרגה עם הזמן, בין אם עקב שקיעה של הפלוטרס או עקב הסתגלות למצב או שניהם. אין אפשרות לחזות מראש כמה זמן זה יקח.
הערה חשובה: כל החמרה במצב, כגון הופעת פלוטרס חדשים, ראיית הבזקי אור או שינוי בראיה מחייבים פניה דחופה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובהצחי05/07/2011
בן 47.
סיכום ביקור רופא עיניים:
"בשתי בעיניים בלפריטיס של למלה אחורית בעיקר MGD
... בקרקעית שתי העינים ( באישון צר) דיסקה מקולה וכלי דם תקינים
לציין דיסקות קטנות וצפופות - בהחלט DISC AT RISK
אודה על פיענוח הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/07/2011רשתיות תקינות. יש דלקת עפעפיים שדורשת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיפות עינייםשרון04/07/2011
שלום, אני מספר שנים לאחר ניתוח לייזר PRK, ואני משתמש בטיפות עיניים מסוג ג'נטיל אחת לכמה זמן כנגד יובש.
שאלותיי הן -
1) האם זה תקין עדיין להשתמש בטיפות לתופעה זו אחת לשבוע - שבועיים בערך?
2) האם יש תחליף לטיפות אלו שהוא זמין בבתי המרקחת או שמא כדאי לבקש מרשם?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על טיפות עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/07/2011יכול להשתמש ללא הגבלה בגנטיל. אין טיפות בסדר גודל שך מחיר זה באותה איכות. יש רק יותר יקרות או שוות במחיר. שוות במחיר רפרש היפוטירס טירס נטורל 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שקעיםשיר04/07/2011
שלום, אני 27 וסובלת מעיניים רגישות ואלרגיות לאחר ניתוח לאסיק להסרת משקפים (לפני חמש שנים התבצע הניתוח) אני סובלת מיובש קבוע בעיניים. אני מעוניינת לעשות מילוי שקעים מתחת לעיניים. האם תיהיה לי החמרה ברגישות העיניים לאחר המילוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי שקעים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/07/2011אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)