מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה בדיקותשרית02/06/2011
שלום,
איזה בדיקות עליי לבצע על מנת לגלות בוודאות את חיידק הכלמידיה בעיניים?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בדיקות - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011בדיקה לכלמידיה מבוססת על נטילת משטח ובדיקה באמצעות צביעה, תרבית, או זיהוי מרכיבי כלמידיה בשיטות מעבדה משוכללות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםד4901/06/2011
שלום. הזמנתי משקפיים ואמרו לי שעין שמאל עצלה. לאחר קבלת המשקפיים רואה מצויין בעין ימין אבל בעין שמאל יותר עכור ממה שהיה. חזרתי להרכיב את הישנות עד שאגיע שנית לאופטומטריסט. האם עליו להחליף לי את העדשה? זה מאמץ לי עין ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011פני לאופטומטריסט לבדיקה חוזרת, לברור הסיבה לתחושתך ולבדיקה אם המשקפיים הוכנו לפי המרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 בעיות בענייםתומר01/06/2011
שלום הייתי היום בבדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ואובחן אצלי 3 בעיות בעניים אשמח אם תוכלו לעזור לי.
1 שני העניים שלי עצלות.
2 זוהה שהקרניות שלי דקות.
3 והבעיה הגדולה היא שיש לי זוויות בקרנית.
יש לי מזה 16 שנה משקפיים והמספר גדל לי רק לאחרונה כי אני מתעצל להרכיב משקפיים
שאלתי היא האם אני יכול לעבור ניתוח לייזר בעניים ומה הסיכון?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה
תומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 בעיות בעניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011אם הקרניות דקות והמבנה לא תקין (אני מניח שזו הכוונה למה שתיארת כזוויות בקרניות) יש סיכון בניתוח לייזר להסרת משקפיים. הסכנה היא עיוות של הקרניות לאחר הניתוח, עם פגיעה משמעותית בראיה.
הערה - אין כל קשר בין העליה במספר לבין העובדה שנמנעת מהרכבת משקפיים.
הערה נוספת - באופן כללי, ללא קשר לאמור לעיל, אין לנתח כאשר המספרים משתנים.
אם נמצאו אצלך קרניות דקות, במבנה לא תקני, והמספרים עולים, שאל את הרופא שלך אם יש במקרה שלך מקום לטיפול בשם קרוס-לינקינג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך...
ד"ר יובל דומנ05/06/2011תשובה:
תומר שלום,
כדי לענות על שאלתך עלי לראות את הנתונים עצמם ורק אז אוכל לענות בוודאות האם הינך מתאים לטיפול לייזר להסרת משקפיים.
ניתן לנתח עיניים עצלות עד גבול מסויים. הנתון החסר הוא מהי חדות הראיה המקסימלית אליה אתה מגיע עם משקפיים. במידה ושתי העיניים רואות טוב יותר מ 6/12 - ניתן לנתח.
אותו דבר לגבי קרניות דקות - השאלה היא כמה דקות (זה נתון מספרי במיקרונים) וכמה מספר יש להוריד בלייזר. שילוב של 2 נתונים אלו קובע את התאמתך לטיפול.
לגבי "זוויות בקרנית" - זהו אינו מושג רפואי ואיני מבין למה הכוונה.
המקום בו נבדקת אמור לספק לך תשובה ברורה ומפורטת לגבי מידת התאמתך לניתוח. להם יש את כל הנתונים.
אתה יכול להיות בטוח שאם יש ספק שהינך מתאים - הם לא ינתחו אותך. זה לא משתלם, לא להם ולא לך.
בברכה,
ד"ר יובל דומניץ, מנהל רפואי ת"א ונתניה
רשת מרפאות care-vision להסרת משקפיים בלייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ובלאפמידליאור01/06/2011
שלום רב,
לפני כתשעה ימים התחלתי לקחת בלאפמיד (אני לוקח את זה במקביל לזדיטן ורפרש טירס) בעקבות שעורה סדרתית שהתפתחה לי בעיניים. לפני יומיים התחיל לי כאב מציק בעיניים שמתרחש בעיקר כאשר אני מזיז את האישונים כדי לראות עצמים מצדדיי.
הכאב לא עובר. ייתכן שזה קשור לטיפות בלאפמיד? יש לציין כי בשבוע האחרון הייתי הרבה מול מחשב והרבה תחת השמש בלי משקפיי שמש..
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ובלאפמיד - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011בלפאמיד לא אמור לגרום כאב עיניים. פנה לבדיקה. יתכן שמדובר ביובש או בבעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עיןיגאל31/05/2011
שלום
אובחנתי לפני מספר שנים כחולה באיריטיס, כאשר ישנן התפרצויות אחת לשנה-שנה וחצי. (בבדיקות אין הגברת לחץ תוך עיני).
בשנה וחצי האחרונים סבלתי פעמיים מכאבים ותופעות של האיריטיס, אבל במספר בדיקות ביקורת אצל הרופא, לא נראתה המחלה פעילה אלא רק דלקת חיצונית ולכן ניתנו טיפות ע"מ למנוע את התפרצותה. (יש לציין כי התופעות היו דומות מאודוזהות לאלו שיש בעת התפרצות).
אתמול אחה"צ התחיל כאב לא חזק בעין, כאשר הכאב הוא לרוב בנגיעה בעין ומורגש גם כאב בכל ארובת העין. (עדיין לא הייתי אצל הרופא - הכאבים כמעט נעלמו).
רציתי לדעת, האם יתכן כי כאב עין כזה (הדומה לכאבים בעת התפרצות האיריטיס) יכולים להיגרם מעצבים ומתח ? כי הדבר היחיד שאני זוכר שקרה ביומיים האחרונים, טרם תחילת הכאבים הוא שהתעצבנתי (ענייני עבודה, משפחה וכו').
מזה זמן די רב אני סובל מבעיה בחניכיים העליונים (באותו הצד), מדובר בשם שנשברה בעבר ועם הזמן שקעה בתוך החניכיים (החלק הנותר ממנה) - האם יתכן כי הכאבים בעין הזהים לאיריטיס, יכולים להגרם מבעיה זו ?
במידה והתשובות חיוביות, האם ישנה דרך כלשהיא לוודא שאכן הכאבים הם על רקע שתי הבעיות שציינתי ?
אודה על תשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עין - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
מכיוון שהופיע כאב חדש, עליך לפנות לרופא העיניים בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיה לקויליז31/05/2011
אני בת 27 ובעיקבות תאונה שעברתי לפניי שנה נפגע לי שדה הראיה וגם נילקח לי הרשיון מה אני אמרוה לעשות אמרו לי שאין טיפול לזה אני חייבת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה לקוי - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011פני להתייעצות עם נוירולוג.
במקרים מסוימים מאד של ליקוי בשדה הראיה, בדיקת שדה ראיה מסוג "אסטרמן" עשויה לאפשר נהיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעותיחיאלה31/05/2011
שלום,
אני סובל מזה חצי שנה מדמעות, בעקבות התייבשות בעין.
4 סוגים שונים של טיפות-עיניים לא הועילו לי (FML, ריפרש, סיסטיין, ועוד משהו ששכחתי).
סיסטיין אמנם גרם לשיפור, אך מזערי.
מה עושים?
האם מנסים עוד סוגי טיפות עיניים? האם יש דרך טיפול חלופית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011שלום אלון,
1. יש תכשירים נוספים רבים, ויש סיכוי שאחד מהם יעזור. חשוב להדגיש שאת תחליפי הדמעות אפשר ורצוי לקחת בתכיפות גבוהה, למשל 4-6 פעמים ביום. הזלפת הטיפות פעם או פעמיים ביום אינה יעילה.
2. יש טיפות בשם רסטאזיס שעשויות להגביר את יצור הדמעות (בניגוד לתכשירים האחרים שהם תחליפי דמעות).
3. יש לברר אם יש סיבה ספציפית ליובש כגון מצב דלקתי, תרופות מסוימות, עדשות מגע, ולטפל בהתאם.
4. תוספי מזון מסוג אומגה 3 עשויים לעזור.
5. יש להמנע ממצבים המגבירים את אידוי הדמעות, כגון חשיפה למשב רוח ישיר מהמזגן או מהמאוורר.
6. יש אפשרות לחסום את פתחי צנוריות הדמעות המנקזות את הדמעות מהעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים בזמן הריוןלילך31/05/2011
שלום
רציתי לדעת האם זה נכון שבזמן ההריון הראיה משתנה
והאם כדאי לעשות בזמן הזה בדיקת עיניים למשקפיים ועדשות
האם התוצאות ישקפו את המציאות גם אחרי ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים בזמן הריון - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011ברוב ההריונות אין שינוי במספר המשקפיים. בחלק מהמקרים שבהם יש שינוי, יתכן שיפור לאחר הלידה.
אם את מרגישה שינוי בראיה, פני לבדיקה ללא קשר לעובדה שאת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בעיןארני31/05/2011
שלום רב,
לפני כ-6 ימים החלה לי אדמומיות ומעט נפיחות בעין שאובחנו ע"י רופא משפחה כדלקת עיניים רגילה. קיבלתי טיפול של טיפות פנימיקסין ומשחת סינטומיצין אך לאחר 3 ימים המצב החמיר, העין התנפחה יותר, האדמומיות בעין גברה והופיעה אדמומיות גם על העפעף העליון. ביקרתי אצל רופא עיניים שאבחן זאת כוירוס בעיניים ושינה את הטיפול לטיפות דקסאמיצין מדי שעתיים וג'ל פוסיטלמיק ללילה. חלפו יומיים ואין שום שיפור במצב העין. בנוסף, החל מהבוקר העין השניה מראה סימני הידבקות (לדברי הרופא הוירוס מדבק מאוד).
במקביל, אני סובל בימים באחרונים משלשולים. קראתי כי קיים וירוס בשם אדנו שעשוי לפגוע בעין ובבטן. השאלה היא כיצד מאבחנים את הוירוס והאם הסימפטומים מתאימים לוירוס הזה. בנוסף, האם הטיפול שקיבלתי תקין או שיש צורך להחליפו?
תודה רבה
ארני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011שלום ארני,
אין טיפול לדלקת ויראלית. הטיפול שקיבלת הוא המקובל, ונועד להקל על הסימפטומים ולמנוע זהום משני. דלקת ארנו-וירוס נמשכת בד"כ כשבוע. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. פנה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
ארני02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכניתדניאל31/05/2011
שלום!
אפשר בבקשה לדעת אחרי כמה זמן (דקות?שעות?) של מתן טיפות להרחבת אישונים לצורך בדיקה שגרתית ניתן לחזור לנהוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טכנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011אם מזליפים רק סוג אחד של טיפות (מידראמיד) ההשפעה נמשכת ברוב המקרים כ - 2-3 שעות. השפעה של טיפות מסוג אחר או שילוב טיפות עלולה להמשך זמן רב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברמוריה30/05/2011
שלום
הייתי מבקשת הסבר על מחלת בלברס ,כמו כן היכן ניתן למצוא חומר על המחלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011שלום מוריה,
האם התכוונת ל-LEBER?
חפשי בגוגל Leber's optic neuropathy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטרסמקסים30/05/2011
שלום רב,
כיום אני בן 24 ועובד מול מחשב ברוב שעות היום.
לפני כשבועיים הבחנתי בכתם כהה שמשנה את צורתו במהלך היום אשר עוקב אחר זווית הראייה.
אחרי מחקר מעמיק ופגישה עם רופא עיניים הבנתי שאין שום בעייה ברשתית והרופא אמר שאינו הבחין בפלוטרס גם לאחר בדיקה עם עדשת גולדמן.
האם ישנו טיפול מסויים או הנחיות כלליות כיצד ניתן להפחית את התופעה ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטרס - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011שלום מקסים,
אין טיפול ואין דרך להפחית את התופעה. ברוב המקרים ההפרעה הולכת ונחלשת בהדרגה. כל תופעה חדשה או החמרה בקיימת דורשת פניה לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ברשתיתעודד30/05/2011
שלום שמי עודד, סובל מבצקת ברשתית קיבלתי זריקות אווסטין כבר עשר פעמים ואין הטבה מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ברשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. מציע לשקול פניה לעוד מומחה רשתית לקבלת דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובים בעינייםדנה30/05/2011
שלום רב,
בת 40 , בדרך כלל בריאה .
בעלת קוצר ראייה (בערך מינוס 3 ) כולל אסטיגמטיסם (בערך 3 - 2.5 ) .
שנים רבות אני סובלת מהתופעה של "זבובים בעיניים" וגם קווים (תאור מצחיק ...)והתרגלתי לתופעה לחלוטין רק שלפעמים אני מפוחדת מכמות ה"זבובים" הקיימים בשדה הראיה שלי.
הם אינם בודדים אלא בכמות מאוד גדולה מול כל שדה הראיה וזזים ביחד עם תזוזתהעיניים.
יש לציין שעברתי פעמיים בדיקת עיניים בשנה האחרונה לאחר תופעה אחרת מוזרה (ראיתי הבזקי אור למספר דקות ) ..
הבדיקות היו תקינות .
אבקש לדעת :
1. האם הכמות הרבה של "זבובים" ללא שינוי במהלך הזמן , יכולה להיות מסוכנת.
2. האם הבדיקה הרגילה שמבצעים אצל רופא עיניים בקופת חולים מספיקה בכדי לאתר בעיה שקשורה לתופעה הנ"ל .
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זבובים בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/06/2011שלום דנה,
התופעה שאת מתארת נפוצה. כל עוד אין שינוי, כלומר לא מופיעות הפרעות חדשות כגון עליה במספר העכירויות שאת רואה, הבזקי אור, שינוי בראיה, אין סיבה לדאגה. יש להקפיד על בקורת קבועה אצל רופא העיניים ולפנות מיד אם חל שינוי כלשהו. הבדיקה צריכה לכלול גם הרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםתות30/05/2011
אני סובלת מיובש בעיניים. האם זוהי תופעה מדאיגה, ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/05/2011יובש בעיניים הוא תופעה נפוצה ביותר. חשוב לטפל, כי המנעות מטיפול עלולה להביא להחמרה הדרגתית במצב היובש ואז יידרש טיפול מוגבר. ראשית חשוב לאתר גורמים אפשריים ליובש, כגון מצבי דלקת, נטילת תרופות מסוימות, או הרכבה ממושכת של עדשות מגע. חשוב גם להמנע ממצבים העלולים לגרום לאידוי מוגבר של הדמעות מהעיניים, כגון משב רוח ישיר לכיוון העיניים מהמזגן או המאוורר. לבדיקה יסודית ולהוראות טיפול פני לרופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)