מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות לבנות בקרניתאריה22/11/2010
ילדה בת 2 עם נקודות לבנות בקרנית הייתי אצל מס' רופאים ואין להם תשובה לזה
אני לא יודע מה /איך אני ממשיך ולמי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות בקרנית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010צריך לראות כדי לקבוע מה הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד רמב"םסילבנה22/11/2010
שלום בעלי צריך לעשות בדיקת hess screen לשרירי עיניים, ואני רציתי לדעת מה זה?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד רמב"ם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010בודק את תפקודי שרירי עיניים. לשלילץ מחלות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שוויםדניאלה22/11/2010
שמתי לב שבזמן האחרון האישון בעין ימין טיפה יותר מורחב מהאישון בעין שמאל.. וזה רק כשהתאורה יחסית חשוכה.. כשיש אור זה אותו הגודל..
האם יש סיבה לדאגה?
אציין שאני בריאה ולא נוטלת תרופות או סמים (קלים או כבדים), כמו כן אני רואה מצויין בשתי העינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים לא שווים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010לרוב ללא סיבה.אבל ממליץ בדיקת עיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ראיה ורישיון נהיגהאלמוני22/11/2010
שלום,
רציתי לדעת האם אדם בעל כפל ראיה (כמעט לא מורגש) יכול להוציא רישיון?
הראיה בכל עין בנפרד טובה.
והכפל ראיה לא מורגש.
האם יש ניתוח שמתקן את הבעיה?(שנובעת מפזילה).
אודה על תשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ראיה ורישיון נהיגה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010יש בדיקה מיוחדת כחלק מבדיקה לרישיון שתקבע זאת. אפ לנתח או לא צריך לבדוק ולראות מה הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול
אלמוני24/11/2010היה גידול שגרם ללחץ על העין, לאחר טיפולים הגידול "הלך" אך הפזילה נשארה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/11/2010צריך בדיקת עיניים מקיפה ואז אפשרויות התיקון או משקפיים או ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפל ראיה יעלם?
אלמוני25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים מרצדותתמי22/11/2010
שלום, אני פונה לגבי בני בן ה-7 וחצי... לפני כחצי שנה הופיעה אצל בני מיצמוץ בעיניים רק לעיתים. לאחרונה קראה לי המורה שלו והמטפלת הריגשית שלו וטענו כי הן מבחינות שעיניו מרצדות מאוד לעיתים. לפני כחצי שנה ניגשתי איתו לרופא שבדק אותו בדיקה קצרה יחסית וטען שהכל בסדר. נתן לו טיפות עיניים. מה עליי לעשות כעת? האם ייתכן שהריצוד נגרם מלחץ נפשי? האם עלי ללכת איתו לבדיקת ראייה או לנוירולוג? אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים מרצדות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010ייתכן בעייה נוירולוגית לפנות לנוירולוג. יש סיכוי גדול שכפי שבא כך ייעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקים בעינייםאור22/11/2010
שלום,
ביתי בת 16.5 מרכיבה משקפיים ועדשות יומיות. היא טוענת בזמן האחרון על הרגשה של תיקים בעיניים או לפי דבריה "עיין קופצת" קרוב לחודש ימים.. אודה לכם באם תסבירו לי האם ישנה כאן בעיה ועלי לפנות לרופא או שהתופעה חולפת.
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקים בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010לפנות לבדיקת רופא עיניים ולפי תשובתו בדיקה נוירולוגית. לרוב נעלם ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעיניים שנפגעו מגז מדמיעמודאג22/11/2010
היכן ניתן לבדוק אפשרויות טיפול עבור אדם בן 65, שלפני שנתיים וחצי הותז לעיניו גז מדמיע, ומאז הוא סובל מכאבים בעיניים, הפרשות מהעין, וירידה בראיה, בעיקר בשעות הלילה.
האם יש רופא מומחה לנושא? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעיניים שנפגעו מגז מדמיע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/11/2010לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש המלצה לרופא עיניים מומחה
מודאג22/11/2010בתחום זה?
מאיזור המרכז/שפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש המלצה לרופא עיניים מומחה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/11/2010אתה יכול להגיע אליי לאם המושבות או תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות בראייהערגה21/11/2010
אתמול הייתי אצל אופטמטריסט ולהפתעתי הראייה שלי הדרדרה תוך שנה קפץ המספר באחד ורבע+צילינדרים שלא היו
האם זה מדאיג?
ללכת לרופא עיניים?
האם יכול להיות משהו נירולוגי?
תודה ערגה חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות בראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/11/2010ייתכן מעבודה מול מחשב או גדילה טבעית בגיל התבגרות.. מומלץ בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהרפי21/11/2010
ממה פזילה יכולה להגרם?
אני רוצה לדעת את רוב הסיבות הנפוצות שלא קשורות לתורשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/11/2010בעיות שרירים עצבוב שרירים עין עצלה בעיות מיקוד ראייה ורפרקציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ען שמאל נמוכה יותר מאשר עין ימיןהרריד21/11/2010
אני מרגיש שעין שמאל רואה נמוך יותר מאשר עין ימין. לכן אני מרכיב את המשקפיים
עקומות, כך שהמשקף השמאלי נמוך יותר מאשר המשקף הימני. האם יש בדיקה וטיפול
לבעיה כזו ? .ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ען שמאל נמוכה יותר מאשר עין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/11/2010כן לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנוורלימור20/11/2010
ד"ר שלום אני בת 36 סיטואציה רוצה לדעת אם זה נורמאלי ?
קמתי מהשינה חושך בחדר והדלקתי את מסך המחשב שנתן פלש של אור חזק לעיניים ולשניה בעין שמאל שקצת נדבקה לי ראיתי שחור כמו סנוור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנוור - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/11/2010לא ברור מה קרה כדאי לבדוק את העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה מאוד, האם התופעה מוכרת?רגינה20/11/2010
ד"ר, בוקר טוב
התינוקת שלי בת החודשיים בטעות הכניסה לי אצבע לעין ימין (עם התנועות הבלתי רצוניות שלה בגיל הזה). יום וחצי ראיתי קצת מטושטש וירדו דמעות.לאחר מכן עבר לי.
מאז עברו כשבועיים וקרה לי משהו מאוד מוזר:
אתמול קמתי להכין לה בקבוק באמצע הלילה, וכשפקחתי את העין - כאילו הרגשתי "פלש" ובאותו רגע התחלתי לחוש כאילו ש"גוף זר" נכנס לעין. במשך שעתיים העין כאבה- בעיקר כשעצמתי עיניים, ומצד שני לא הצלחתי להחזיק את העין פקוחה כי שרף לי. ירדו דמעות וגם הצד ימין של האף נזל כל השעתיים. זה הרגיש כמו "עינוי" אמיתי. הכאב התרכז בחלק העליון של העין- על החלק הלבן מעל האישון. לא יכולתי לסבול אור בשעתיים האלו.
אחרי שעתיים זה עבר כאילו לא היה, והצלחתי לעצום עיניים ולישון.
הלילה קרה לי בדיוק אותו דבר, פקחתי עין ובבת אחת כאילו נכנס "גוף זר" וזה הציק ברמות שאני לא יכולה לתאר. לא יכולתי לראות איך להכין בקבוק... שוב העין דמעה במשך שעתיים, שוב האף נזל בדיוק באותו הצד, לא יכולתי להרגע ועמדתי שעתיים בחלון (הרוח לתוך העין הקלה קצת). לאחר שעתיים זה עבר כאילו לא היה.
קבעתי לי תור לרופא עיניים- אך זה רק עוד שבועיים.
אני לא יודעת מה לעשות עד אז ואני לא יודעת איך להמנע מלסבול ככה בלילות.
אתם במקרה מכירים את התופעה? מה קורה לעין שלי?
תודה מראש על תשובתכם ומתנצלת על האורך...
שבת שלום,
רגינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה מאוד, האם התופעה מוכרת? - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/11/2010שלום רגינה,
התופעה מוכרת מאד, ונקראת recurrent corneal erosion. בפגיעה הראשונה נוצר קילוף של השכבה השטחית של הקרנית (שכבת האפיטל). לאחר כיום נסגר הקילוף על ידי אפיטל חדש, אך השכבה החדשה דבוקה לשכבה שמתחתיה באופן רופף, ולכן האזור מתקלף שוב ושוב. חשוב מאד לטפל בתופעה כדי למנוע ממנה להפוך לכרונית. הטיפול על ידי תחליפי דמעות (טיפות, ג'ל, משחה) בתכיפות גבוהה ולמשך תקופה של מספר שבועות או חודשים. פני לרופא העיניים לבדיקה ולהנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הראיה שלי נפגעה?טל19/11/2010
דוקטור שלום,
רציתי לדעת האם כניסה של כמות קטנה של "ניזורל- שמפו" לעין עלולה לגרום לנזק כלשהו?
הרגשתי תחושת צריבה ולאחר 15 שניות בערך, שטפתי את העין והתחושה נעלמה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הראיה שלי נפגעה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/2010אין סכנה.
מכל מקום, אם יש אודם, כאב או טשטוש ראיה יש לגשת לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לראיהאלי18/11/2010
שלום, עשיתי לא מזמן בדיקת עיניינים ורשום לי בדף
SPH -2
CYL 1
AX 6\10
רציתי לדעת במפורט מה זה SPH,CYL,AX
תודה לעוזרים : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/2010SPHERE = המספר
CYLINDER = הצילינדר
AXIS = ציר הצילינדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עזרתה לי מאוד
אלי19/11/2010: )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבי משקפיים ללא מספרהריונית17/11/2010
שלום.
אני לאחר הסרת משקפיים בלייזר (5 שנים).
אני מעוניינת להרכיב משקפי ראייה ללא מספר (ללא שמש) כאשר אני בחוץ בלילה.
ביום אני עם משקפי שמש.
האם זה יכול להזיק להרכיב משקפי ראייה ללא מספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא שמש=לא שמש
הריונית17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לבי משקפיים ללא מספר - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/11/2010אין בעיה, ולא ייגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר לקנות
בליליההה03/06/2011איפה אפשר לקנות את המשקפיים ללא מספר ברמת גן ? וכמה הם עולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר לקנות - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011בכל חנות אופטיקה. המחיר לפי הדגם שתבחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)