פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    ויקטוריה
    11/12/2010

יש לי מספר נמוך יחסית 1-,
    רציתי לשאול האם יש תרגילים לעיניים או טיפול מיוחד( לא לייזר )שיכול לשפר לי את הראייה?
    ועוד שאלה האם בהרכב משקפיים ראשונים צריך להתרגל אלהם זאת אומרת זה בסדר שיש לי כאבי ראש כאשר אני לובשת אותם?,או שזאת התאמה לא נכונה וזה לא המספר שלי?

בכבוד רב,
    ויקטוריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום ויקטוריה,

1. לא אמור להיות כאב ראש בהרכבת משקפיים. פני לאופטומטריסט לבדיקה חוזרת.

2. לא ציינת את גילך. אם את צעירה, המספר יכול לנבוע מאימוץ יתר של העיניים בקריאה/מחשב וכד', ואז יש תרגילי הרפייה לעיניים. התייעצי עם רופא העיניים או האופטומטריסט.

3. ישנה שיטה בשם נוירו-ויז'ן, שהמטפלים בה אומרים שאפשר באמצעותה לשפר את הראיה.

4. ישנה שיטה הנקראת אורטו-קרטולוגיה, המבוססת על הרכבת עדשות מגע בזמן השינה, ומאפשרת ראיה טובה (ללא עדשות מגע) במשך היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה לעזרה בחיפוש רופא מתאים.
    עמליה
    11/12/2010

שלום רב.
    אבא שלי בן 78 ,לא רואה בעין אחת.העין היחידה שרואה איתה,תמיד דומעת.רופא עיניים הפנה אותו לבית חולים,אמר שהוא צריך ניתוח להרמת עפעף.אבא היה במרפאה ב"ברזילאי" אשקלון.עשו לו איזשהו טיפול(הוא לא מבין עברית,אמר רק שהיה עשן וריח של משהו שרוף) ואמרו שיראה מטושטש במשך שעה,ושיבוא לביקור חוזר בעוד חודש וחצי.עבר כבר שבוע ,ועדיין הוא רואה מטושטש בעין היחידה .
    לאיזה רופא טוב כדאי לו לפנות?הוא חבר ב"מכבי".
    תודה,עמליה.

הוספת תגובה

• אני זקוקה לעזרה בחיפוש רופא מתאים. - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום עמליה,

לא ניתן להמליץ על רופא במסגרת הפורום.
    את זקוקה לרופא עיניים המתמחה בתחום העפעפיים ודרכי הדמעות, מה שנקרא אוקולו-פלסטיקה. התייעצי עם הרופא שלך על מי הוא ממליץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים טרוטות
    יהודה אלמנובי
    10/12/2010

אני מאוד מתעניינת ברפואת עיניים.הנושא מאוד מושך ומסקרן אותי למרות שאני מגיעה מתחום שונה בחיים .

ברשותי שאלה שאודה להתייחסותך,

אני רואה לעיתים רחוקות בריות עם עיניים טרוטות,כמובן שהכוונה היא לכאלו שבאופן קבוע
    נמצאים במצב זה .

שאלתי היא :

מה הסיבה לתופעה זו ?
    והאם תופעה זו של עיניים טרוטות מעידה על מחלה כרונית כלשהי ?

בברכה,
    שרית .

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים טרוטות

הוספת תגובה

• עיניים טרוטות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום שרית,

לא הבנתי למה בדיוק את מתכוונת במונח "עיניים טרוטות". אם הכוונה היא לעפעפיים נפולים, הסיבה יכולה להיות התרופפות עור העפעפיים או החלשות השריר המרים את העפעפיים. אם ההכוונה לעיניים אדומות, או עיניים שנראות עייפות, ייתכנו גורמים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים דקסאפרין
    גל
    10/12/2010

שלום רב,
    לאחר הוצאת פוליפ מהאף הומלץ לי להשתמש בטיפות אלה מספר פעמים ביום- דרך האף
    בתקווה ששיגיעו גם לעין. אך- באופן זה הטיפות חודרות לגרון.
    מאידך- כתובה אזהרה על דף הוראות התרופה- שים לב- לא לבלוע- תרופה זו הינה לשימוש חיצוני בלבד!

שאלתי- למה עלי להתייחס?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות עיניים דקסאפרין

הוספת תגובה

• טיפות עיניים דקסאפרין - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום גל,

לא ברור מה הקשר לעין. הטיפות לא יכולות להגיע לעין דרך האף.
    לגבי הטיפול בטיפות - אנא הפני השאלה לרופא הא.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילטרים לשמש
    ליאור
    10/12/2010

הזמנתי כמה פילטרים לצפייה בשמש ממקום מאד אחראי ובטוח.בכל אופן,בזמן הצפייה הרגשתי קושי קל תוך כדי הצפייה,כאילו נכנסה כמות רבה יותר של אור.בנוסף לזה,בתום הצפייה,כשמצמצתי בעיניים ראיתי את ההחזר של דיסק השמש בעיניים בצבע אדום.חזרתי על כך פעמיים.כמו כן,נראו בזמן הצפייה גם פריטים אחרים בסביבה,כמובן הרבה יותר מוצלים מאשר השמש.שאלתי היא:האם יש סיבה לדאגה?בדקתי באופן עצמאי את ראייתי ונראה לי שהכל תקין.בכל אופן,אני מודאג,כי זאת לא הפעם הראשונה שאני משקיף כך,אבל זאת הפעם הראשונה שראיתי בתום הצפייה את ההחזר של השמש בזמן מצמוץ העיניים.

לקביעת תור
    סגירה
    פילטרים לשמש

הוספת תגובה

• תוספת לתגובתי הקודמת

ליאור
    10/12/2010

זמן הצפייה היה כשעה וחצי לפני השקיעה.ההחזר של דיסק השמש בעיניים בצבע אדום נמשך כחצי דקה בערך או אפילו פחות ואחר כך זה נעלם.כך גם היה בפעם השנייה.היה יותר מדיי אור אדום מסביב לשמש בזמן הצפייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילטרים לשמש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

העובדה שראית אדום מעידה על כך שנחשפת ליותר מדי קרינת שמש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילטרים לשמש,לד"ר שוחט

ליאור
    11/12/2010

אז מה אני צריך לעשות כעת?להיבדק על ידי רופא עיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילטרים לשמש,לד"ר שוחט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

מכיוון שבעבר לא היתה תופעה כזאת, תבדוק מה ההבדל בפילטרים.
    אגב, למה אתה מסתכל בשמש?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בעיניים
    מישהי
    09/12/2010

שלום,
    אני בת 20 ואני סובלת מזה חודש מגירוי בעיניים.. (התחיל כגירוי קל ועכשיו הגיע לשיא)
    בבוקר כשאני מתעוררת יש לי דיי הרבה הפרשות מהעין (יחסית למה שהיה לי לפניי תחילת הגירוי)
    רציתי לשאול מה זה יכול להיות? ובמה אני יכולה להשתמש להרגעת העין עד שאראה את הרופא (בעוד כ-4 ימים)..

תודה רבה וסופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בעיניים

הוספת תגובה

• גירוי בעיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

לא ניתן לענות ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת OCT
    רוני
    09/12/2010

בבדיקת עיניים שעבר אבי, בן 70 השבוע התגלה:
    עין ימין: צלקת מקולרית דיסקיפורמית. הרמה של הרשתית עם איזור בעל רפלקטיביות גבוהה בשכבה החיצונית שלה, המתאים לפיברוזיס עם הצללה של ההתבטאות הכורואידלית עם נוזלים תוך רטינליים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-581 מיקרון. (ספקטרליס).
    עין שמאל : שינויים גליים בשכבת ה-RPE המתאימים לדרוזן קטנים. ללא הרמה או הצטרות נוזלים. ללא עדות לנגע פעיל. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל - 292 מיקרון. (ספקטרליס).
    אבקש תשובה בנוגע לפענוח והערכה עד כמה חמור המצב. בתודה מראש, רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת OCT

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת OCT - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום רוני,

בשתי העיניים יש שינויים ניווניים (הקשורים בגיל) במקולה, שהיא האזור המרכזי ברשתית. בעין ימין מדובר בניוון "רטוב" ובצלקת, ובמצב זה הסיכוי לשיפור בראיה קלוש ביותר. בעין שמאל, לעומת זאת, המצב הרבה יותר קל. מדובר בניוון "יבש" והמשמעות בד"כ היא ראיה טובה יחסית. יש לקחת בחשבון שניוון יבש יכול לפעמים להפוך לניוון רטוב, ולכן חשוב מאד להיות במעקב סדיר של רופא עיניים ולפנות מיידית אם חשים שינוי בראיה!

הערכה של חומרת המצב יכולה להנתן רק על סמך כלל הממצאים בבדיקה, ולא נהוג לקבוע על סמך בדיקת OCT בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפול בלייזר לאיחוי קרע בהקף הרשתית
    חנה
    09/12/2010

שלום לכם,
    אני בת 47 בעלת קוצר ראייה גבוה מאד 12, ו13 מרכיבה עדשות מגע במשך 30 שנה..
    לפני שבועיים טייל לי בעין כמו נמלה ומין קרום שנע שמאלה וימינה..
    נגשתי אחרי שבועיים לרופא עיניים ולאחר בדיקה הוא חשד בקרע בהקף הימני של הרישתית, והפנה אותי למיון באיכילוב ,לאחר בדיקה גם הרופאה אמרה שכדאי לעשות טיפול לייזר לאיחוי הקרע...למרות שבהתחלה היא לא הבחינה אך לאחר התייעצות היא אמרה שכדאי
    הנמלה לא נעלמה וגם הקרום עדיין מתהלך בעיין , אני כבר יומיים לא מתפקדת מכל מיני פחדים.... מה יהיה התוצאות של הלייזר? האם אוכל להרכיב עדשות מגע?
    האם יש סכנות לטיפול בלייזר לאיחוי הקרע?
    מחכה לתשובה
    תודה מראש
    מודאגת
    חנה

הוספת תגובה

• יפול בלייזר לאיחוי קרע בהקף הרשתית - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום חנה,

ה"נמלה" וה"קרום" מקורם בעכירויות עדינות בג'ל שבתוך גלגל העין (=הזגוגית). השינוי בזגוגית הוא שגרם לך לפנות לבדיקה וכך אובחן השינוי ברשתית. הטיפול בלייזר מיועד לרשתית ולא אמור לטפל בשינויים בזגוגית, ולכן העובדה שאת עדיין רואה את התופעה אינה מעידה כלל על תוצאות הטיפול בלייזר! את תמשיכי לראות את הנמלה והקרום עוד תקופה, ויש סיכוי טוב שעם הזמן ההפרעה תלך ותפחת. כל החמרה במצב דורשת פנייה מיידית לבדיקה.

אין כל קשר בין הטיפול בלייזר לבין הרכבת עדשות מגע.

הסכנה בטיפול לייזר אינה שכיחה, וקטנה בהרבה מהסכנה שבאי-טיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות
    שחר
    09/12/2010

שלום אני מרכיבה עדשות מגע כבר שנתיים כמעט (בת 16) .
    רציתי לדעת אם זה משנה אם אני נשארת איתם עד הערב או "נותנת להם להתאוורר" (לעיניים) ומורידה ישר איך שאני מגיעה מהב'יס.
    מה עדיף? האם הישארות איתם ליותר זמן מגדילה את המספר?
    הא ועוד שאלה. תמיד מההתחלה הרגשתי שהראיה שלי בעין שמאל יותר חדה
    ושבימין יש לי קצת בעית מיקוד הרופא עיניים קרא לזה "צילינדר זניח" עד איזה מספר זה "זניח" ?

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות

הוספת תגובה

• עדשות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום שחר,

כעקרון, הפחתה של משך הרכבת העדשות עדיפה. לכן, אם את יכולה, עדיף להסיר את העדשות.
    הרכבת עדשות לא מגדילה את המספר.
    אין הגדרת מספר למונח "זניח". הכוונה היא שהשפעת הצילינדר על הראיה שולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעין..
    שמואל
    09/12/2010

שלום רב,

התחיל לי דלקת בעין לפני שבוע בדיוק, עד אתמול תיפלתי בעזרת תה(קומפרס) אך זה לא עזר, אתמול התחלתי למרוח סינטומיצין על העין אך עדיין המוגלה קיימת ושום דבר לא עזר.
    מה עושים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעין..

הוספת תגובה

• דלקת בעין.. - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה והמלצה על הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היא עדשה אנטיפוקלית, מה יתרונות
    ויקה
    09/12/2010

שלום, אני בת 37 עם ראיה לקויה: עין ימין 7(-) עין שמאול 6.25(-). אני עובדת הרבה מול המחשב. לאחרונה ביקרתי אצל אופטומטריסט והוא המליץ עדשה אנטיפוקלית. אני רוצה לדעת מה הם יתרונותיה וחסרונותיה והאם זה מביא אותי יותר מהר לעדשות מולטיפוקליות. היום אין לי בעיה לראות מקרוב ומרחוק עם עדשות רגילות לפי מספרים שיש לי. תודה רבה

הוספת תגובה

• מה היא עדשה אנטיפוקלית, מה יתרונות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

לא מכיר את המונח הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בקרנית
    ויקה
    08/12/2010

לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח קטרקט פיתחתי דלקות עיניים ובצקת בעיניים שלא נרפאה טופלתי בפרד פורטה ובוולטרן אך הבצקת עדיין ק''מת וראייתי מטוטשטשת האם קיימת תרופה לספיגת הבצקת מהקרנית?

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בקרנית

הוספת תגובה

• בצקת בקרנית - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/12/2010

ניתן טיפול ב NACL כפוף לבדיקת עיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי בהבנת אור, קרנית או רשתית?
    טל החייל
    08/12/2010

שלום רב דוקטור, ותודה על תשומת הלב.
    האופטימטריסת שלי אמר לי שלדעתו הבעיה נובעת או מבעיה ברשתית או בקרנית , לחוות דעתך.

שמי טל , אני חייל בן 20.
    מילדות יש לי תופעה של קליטת אור לקויה, זאת בעיה שפשוט משבשת לי את החיים ופוגעת לי בכל תחום ותחום ומשמעויותיה גודלות עם השנים.הבעיה מתבטאת בתחושה של עומס אור ,תחושה של ראייה תבליטים. ישנם עוד סימפטומים רבים, והם מתגברים ככל שיורדת החשיכה אז הקונטרסט נמוך יותר.יש לי קושי עד חוסר יכולת לקרוא בגלל הרקע הלבן, אור ניאון מקשה עלי בצורה כזאת שבא לי לברוח מהחדר(משחקי כדורגל או ביקור בבית המרקחת הם אירועי קיצון שפשוט איני עושה). הבעיה הזאת קובעת לי את סדר היום ומשפיעה על כל אורח חיי.זה פוגע לי בהתמצאות , ויש תחושה תמידית של אי נוחות ששיאה הוא בשעות בין הערביים , כמובן שזה מפריעה לי גם בנהיגה, בלילה אני מרגיש חוסר ביטחון , יש לי סינוור גדול , והתחושה התמידית גם ביום וגם בלילה ששדה הראייה שלי לא גדול מספיק, תחושה אי נוחות עד כאבי ראש שנובעים מתוך שתי העיניים .התחושה היא שבתוך התמונה הנראית יש משחקים של אור ולכן התבליטים, כמו כן יש גם תחושה של איבוד מתלת המימד, כלומר תמונה שטוחה.

עברתי ניתוח להסרת משקפיים אני לא בטוח אך אני חושב שהמצב טיפה החמיר ברגישות לאור.
    האופטמטריסט שלי המליץ לי לעבור erg וvep. האם שמעת תופעות כאלו בעבר, האם נכון יהיה לעבור את הבדיקות הללו, ואם אחת מתאימה יותר לבעיות שלי איזו מהן? אשמח לחוות דעתך.
    אובד עיצות... טל

הוספת תגובה

• ליקוי בהבנת אור, קרנית או רשתית? - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/12/2010

הבדיקות הרצויות הם בדיקת רשתית והבדיקות שהאופטמטריסט הציע VEP ן ERG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים לא שווים
    נטע
    08/12/2010

הי ,
    היה לי אוביאיטיס בעין שמאל שנרפא ממש בימים האחרונים לחלוטין, עכשיו אני רואה שהאישון בעין ימין גדל ( או שבעין שמאל הוא קטן?) בכל מקרה, האישונים שלי לא שווים בגודלם וזה לא בגלל הציקלופנטול כי הפסקתי כבר לקחת אותו לםני שלושה ימים והאישון כבר לא מוגדל.
    מה זה יכול להיות? ללכת לרופא?
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אישונים לא שווים

הוספת תגובה

• אישונים לא שווים - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/12/2010

צריך לבדוק שאין הידבקויות של קשתית לאישון ואין עליית לחצים לפנות לרופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבזקים בראיה ו"שערות" בעין
    משה פוטוק
    07/12/2010

שלום,
    אני בן 57 וכבר הרבה שנים אני רואה בעין שמאל מעין "שערות" שקופות שרצות על העין.
    בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי שזה נגרם עקב שיפשוף הנוזל של העין ברישטית וכך נקרה חלקיק ממנו ומטייל בעין, ושזו תופעה טיבעית שלא צריך לייחס לה דאגה.
    לפני כמב ימים הדבר החמיר וראיתי מעין "זבוב" מטייל לי בעין - לא כהה מידי, אבל יותר גדול ממה שאני רגיל.בנוסף מאז אני גם רואה הבזקים בעין בצד השמאלי כל פעם שאני מזיז את העיניים. ההבזקים נראים רק במקומות חשוכים.
    הלכתי לרופא עיניים שפתח את האישונים ובדק אם יש ניתוק של הרישטית, ומצא שאין קרע והכל תקין.
    הוא הסביר לי שההבזקים נגרצמים עקב שיפשוף הנוזל של העין ברישטית.
    הוא אמר שאם אראה כתם שחור או כתם אדום עלי לפנות בהקדם לבדיקה כי זה יכול להצביע על התנתקות הרישטית.
    שאלתי:
    האם זה אומר שיש סבירות גדולה להתנתקות של הרשטית אצלי?
    האם עלי לעשות משהו כדי להקטין את סכנת ההתנתקות של הרישטית?
    האם יש תרופה כלשהי שאפשר לקחת כדי להקטין את הסכנה?
    האם יש אפשרות להפטר מה"שערות" שמסתובבות לי בעין?
    תודה רבה,
    משה

הוספת תגובה

• הבזקים בראיה ו"שערות" בעין - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    07/12/2010

השינויים הם בזגוגית העיניים. עקב שינויי הזגוגית ניתקים חלקים מיקרוסקופיים של הרשתית ואלו הנקודות או שערות שרואים. עם הזמן זה שוקע .
    אין טיפול. אם תראה ברקים או ריבוי של נקודות שחורות או וילום מול עיניים. לפנות מיידית לבדיקת עיניים. בכל מקרה ממליץ בדיקה עכשוית של קרקעיות עיניים אצל רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה