מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקתמתן06/11/2010
שלום רב, אבחנו לי דלקת לחמית. טופלתי במקסיטרול. הבעיה שהדלקת לא נעלמה לחלוטין והרופא אמר שייתכן שאני אלרגי לאיזה גורם. העניין הוא שמלבד אדמומיות בעיניים כשאני מתעורר משינה, דבר שחולף תוך מספר רגעים, אין יותר תופעות. מלבד זאת יש רק "שרידים" קלים ביותר של אדמומיות במהלך היום, דבר שנראה רק ממש מקרוב. אתמול עשיתי ניקיון יסודי בדירה שלי על מנת להיפטר מאבק שייתכן שהינו מקור לאלרגיה. בכל הזמן הזה נחשפתי להרבה אבק אך זה לא גרם לשום גירוי. בנוסף, בלי שום קשר, נרדמתי עם תאורה חזקה, ובבוקר ראיתי שהעיניים שלי אדומות מתמיד.
שאלתי - ייתכן אם כך שהאלרגיה שלי היא לאור גבוה?? אציין שבמהלך היום חשפתי את עצמי לאותו אור במכוון אך לא גיליתי שום אדמומיות מלבד אחרי נמנום...
כמו"כ האם זה נורמלי שבמצב אלרגי אדמומיות תופיע רק לאחר שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/11/2010האלרגי היא מסביבה שינויי מזג אויר חשיפה לגורמים אלרגיים. אין קשר לאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנסיכה06/11/2010
בתי לאחר ניתוח פזילה שני.
לאחר התייעצות עם הרופא המטפל הוחלט לתת משקפיים במספר נמוך ימין 0.50 שמאל 0.75 .
אין לה בעיית ראייה לאחר בדיקות מקיפות.
השאלה היא כזו האם המשקפיים מפריעות לה בראייה היום יומית???
ואם אין בעיית ראייה על סמך מה נותנים מספר במשקפיים??
ואיך זה עלול לשפר לה את בעיית הפזילה שנשארה.
חשוב לציין שהפזילה שנשארה היא מזערית ולא ניתן לראות אותה בכלל.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/11/2010המשקפיים נתנו לתיקון הפזילה לא לראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס נפוח אדום בלבן של העיןרגינה04/11/2010
שלום,
אני אנסה לתאר:
בלבן של העיינים החל מהצד של האף עד לעין- יש נפיחות אדומה. כמו פס נפוח אדום.
הפס הנפוך האדום הוא סימטרי גם בעין השניה (גם מהלבן הקרוב לאף עד העין).
מה זה יכול להיות?
תודה רבה,
רגינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס נפוח אדום בלבן של העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010ייתכן סוג של זיהום בעיניים או תגובה אלרגית לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיניטיס פיגמנטוזהמילנה04/11/2010
קראתי באינטרנט וראיתי בטלויזיה שיש כל מיני פריצות דרך לריפוי במחלה כמו ריפוי גני או השתלת שבב במח.
עם מי ניתן להתייעץ בנושא זה בלי לעזוב את הארץ?
תודה מראש
מילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיניטיס פיגמנטוזה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010אין בארץ אמצעי ריפוי בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים מחלישותדליה04/11/2010
אני בת 52 מרכיבה משקפיים מספרי גבוה הרבה שנים עכשיו אני מרגישה עיניים מחלישות אם אפשר להיעזר טיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים מחלישות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010כדאי קודם בדיקת עיניים אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתלימור04/11/2010
ד"ר שלום
אם רואים בעיניים עצומות כל מיני צללים שחורים או בהירים אני לפעמים רואה בעיניים עצומות ללא שינה ריבוע שחור כמו טלויזיה שלא מכסה את כל שדה הראיה משהו נקודתי ושאני פותחת את העינים אני רואה כרגיל
יכול להצביע על בעיה כלשהיא?? נירולוגית??\
אציין לפני שלוש שנים בירור נירולוגי מקיף כולל MRI בעקבות לחץ שנכנסתי אחרי אירו מוחי של אימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010לרוב תופעה נוירולוגית שלא קשורה לעיניים לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות מתמשכת בעינייםטי04/11/2010
האדמומיות מופיעה ב2 העיניים, אבל הצורה הרבה יותר בולטת באחת מהן. נמשך כבר כ-3 חודשים ללא שיפור ממשי. החמרה במצב של מזג אוויר יבש.
האדמומיות מתבטאת בנימים בעין שיותר נראים מתמיד.
הייתי כבר אצל 3 רופאים במהלך ה3 חודשים.
אחד קבע שזו סתם אלרגיה.
רופאה שניה קבעה שזו דלקת ונתנה טיפות לשבוע. ולהפסיק עם האיפור ועדשות. לאחר סיום השימוש בטיפות האדמומיות חזרה. חזרתי לאותה רופאה והיא נתנה את אותן טיפות לשבוע נוסף. שוב האדמומיות חזרה לאחר סיום השימוש בטיפות.
לאחר כחודש נוסף פניתי לרופא שלישי שקבע שזה או משימוש בעדשות (אני משתמשת בעדשות מגע רכות בערך אחת לחודש לפרק זמן של כמה שעות בלבד), או תוצאה של קרינת השמש, נזקים מצטברים (בדומה לנק' חן/נמשים על העור), ולכן אין שום פתרון לתופעה וזה לא יעבור לדבריו. שימוש בטיפות "מלבינות" יכול להפחית את האדמומיות לשעה-שעתיים וזהו.
האם כל זה נשמע הגיוני?
יכול להיות שיש פתרון לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות מתמשכת בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010הבעייה שלך מורכבת. לדעתי ברת טיפול צריך בדיקה לפני חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לרופא רביעי?
טי05/11/2010הייתי אצל 3 רופאים שונים בפרק זמן של כ-3 חודשים, וקיבלתי 3 חוות דעת שונות. לנסות רופא רביעי ולהחזיק אצבעות שהוא באמת ידע מה יש לי, וגם איך לפתור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לרופא רביעי? - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/11/2010יתכן מאד שמדובר ביובש. אם טיפות להרטבה (דמעות מלאכותיות) יביאו להקלה אפשר להשתמש בהן לתקופה ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסינטומיציען לתינוקאמא04/11/2010
שלום
בני בן שנה וחמישה חודשים. בערך אחת לשבוע וחצי חוזר עם דלקת עיניים מהגן. לרוב זה מתבטא באדמומיות חזקה בעין עם ממש מעט הפרשות מהעין.
בכל פעם כזו אני שמה לו טיפות וסינטומיצין בלילה לפני השינה ולעיתים פעמיים ביום. אני מורחת לו יומיים- שלושה וזה עובר.
שאלתי היא האם זה טיפול שהוא בסדר? וכמו כן היות ומדובר באחת לשבוע וחצי- שבועיים, האם לא מדובר ביותר מדי שימוש במשחה (אני מבינה כי זו משחה אנטיביוטית).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסינטומיציען לתינוק - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010ממליץ לפנות לרופא עיניים לא לטפל בלי בדיקה את יכולה להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OCTיהודית04/11/2010
בבדיקת OCT של העיניים שנעשתה לאמי (בת 85 חולת סכרת, חולת לב מושתלת קוצב לב ונחה ברגליים כתוצאה מהצינתור שעשו לה) הממצאים הבאים:
OD -דפרסיה פיבאלית פיזיולוגית קיימת אך מעט שטוחה. ERM. עיבוי מקולרי מרכזי קל 331 M. אין נוזל תת רשתי. אין פתולוגיה בשכבת קומפלקס RPE-PR.
OS-יש ERM, חור למלרי מקולרי+שינויים צורטיים תוך רשתיים בשוליים של החור. אין נוזל תת רשתי. אין פתלוגיה ברמת שכבת ה- RPE.
מה משמעות התשובה ? ומה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010לפנות למומחה לרשתית בשאלה לנתח או טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בראיהכרמלה04/11/2010
יש לי עין אחת עצלה, ועין שניה רגילה בשתיהן עברתי לפני חמש שנים ניתוחי קטרקט אך התפתח אצלי קטרקט משני שמפריע לע מעט בראיה הלכתי לאופטומטריסט והוא טוען כי קשה לו להתאים לי עדשה בגלל בקטרקט הלכתי לרופא עיניים מומחה שהציע טיפול בלייזר יאג אך הכניס בי חרדה וסימני שאלה היות ואמר לי כי יש סיכוי להיפרדות רשתית אינני מוכנה לאבד את העין היחידה שבה אני איך שהוא רואה מה עוד אני יכולה לעשות לאן עוד לפנות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010הסיכויים להפרדות רשתית נמוכים כדאי לבצע את טיפול הלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיו שמואל עיווריתדוד גדי03/11/2010
עיו תותבת עולה 11600 ש
מחיזיקה 9 שניים
השאלה שלי איז משרד עוזר
משרד הבריאות או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיו שמואל עיוורית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010תשאלי בקופה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיו שמואל עיוורית - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/11/2010ממליץ לפנות לאגודה למען העוור, או לשרות לעוור במשרד הרווחה. שם יעדכנו אותך בקשר לזכויותיך ויוכלו לכוון אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום בעין - מה זה?!ליאור03/11/2010
אתמול גיליתי שיש לי כתם אדום בלבן של העין למעלה, לא רואים את זה כשאני במצב רגיל אלא רק שאני ממש מרים את העפעף ומסתכל למטה רק אז רואים את הכתם. הכתם בצבע אדום ונראה כמו טיפת דם שהתפזרה על העין ונשארה עליה. לא קרה לי דבר כזה מעולם כך שדי מלחיץ אותי העניין הזה. אם זה משנה, לפני שלושה ימים הייתי באירוע משפחתי ושתיתי המון משקאות חריפים ובסוף הערב הייתי כמעט מחוסר הכרה + הקאות בלילה ובבוקר שאחרי, האם יש קשר ? מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום בעין - מה זה?! - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010צריך בדיקה לאבחנה. לרוב לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין אבסטין ללוסנטיסאמיליה03/11/2010
שלום ד"ר. אימי (בת 72) חולת AMD יבש כבר 4 שנים, ולאחרונה החמיר לה המצב בעין ימין. מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? כי גם קראתי על תרופה בשם לוסנטיס, ורציתי לדעת אם יש הבדל בינה לבין אבסטין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין אבסטין ללוסנטיס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2010אין הבדל משמעותי רק לוסנטיס לא בסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנטיביוטי בהריוןשלומית02/11/2010
אני בהריון שבוע 10. יש חשד לתחילתה של דלקת עינים ומכיוון שיש לי עין אחת קיבלתי טיפול אנטיביוטי מונע.
שכחתי לומר לרופאה שאני בהריון ושאני לוקחת גם מיקרופירין עקב חשד לקרישיות יתר (כדור אחד ליום).
הרופאה נתנה לי OFLOX - 3 פעמים ביום בטיפות עינים.
האם ניתן להתחיל טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטיביוטי בהריון - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/11/2010בהתוויות לשמוש כתוב שאין להשתמש בתרופה אם את בהריון או מניקה מבלי להוועץ ברופא לפני תחילת הטיפול. עליך להוועץ עם הגינקולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת שחורותבני02/11/2010
שלום
אני סובל מלחץ דם ( הכי גובה שהיה 140/110) וכולסטרול ומשתמש בטבליות זרוכול פעם עד פעמיים ביום במשך 3עד 4 חודשים ..
בחודש אחרון ישנו שיפור יפה ברמת של כולסטרול אצלי בדם - כמובן לאחר בדיקה .
בזמן אחרון אני רואה נקודות שחורות במהלך היום העיקר במקומות מוארים .
ברצוני לדעת :
* מהי התופעה זו ?
* האם יש קשר בין לחץ דם וכדורים לתופעה זו ?
* האם מוכר לכם התופעה ומה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת שחורות - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/11/2010התופעה נובעת משינויים בג'ל שבתוך העין (=הזגוגית).
אין קשר ליתר לחץ דם או לתרופות.
ברוב המקרים מדובר בתופעה פיזיולוגית שפירה, אך לעתים מהוות הנקודות השחורות ביטוי לבעיה ברשתית. לכן עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה עם הרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)