פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העפעפיים שורפות כאילו הם עולות באש
    אושר
    11/11/2010

כבר חודש שהעניים שלי שורפות ,מרגיש כאילו הם עולות באש מבפנים מכיוון העפעפיים.
    הייתי אצל 3 רופאים וכולם אמרו שזה אלרגיה ויובש בעניים האחרון אמר שזאת האלרגיה שגומרת ליובש ונתן לי טיפות עניים בשם כרומופטיק למניעת אלרגיה ,והם עוזרות אבל לא לחלוטין ,ברצוני להוסיף שהמשרדים שלי צמודים למפעל תערובת גדול .
    שאלתי היא האם יש מצב שאני אלרגי לאיזה חומר כימי שם מהמפעל שגורם לי לאלרגיה ואז מופיע היובש בעניים ,או שהמצב הפוך והיובש הוא שגורם לאלרגיה ?
    ומה בכלל גורם לכך שהעניים שלי שורפות ומרגיש כאילו הם בוערות מבפנים ?
    האם אלרגיה יכולה לגרום לכזאת תופעה בעניים של שריפה כזאת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העפעפיים שורפות כאילו הם עולות באש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2010

הצריבה יכולה להגרם מיובש, אלרגיה, או דלקת בעפעפיים. לא ניתן לענות על שאלתך לגבי הסיבה לתחושותיך ללא בדיקה. אותו דין לגבי השאלה בנוגע לרגישות לחומרים כימיים.

יובש לא גורם לאלרגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעיניים - משקפיים חדשות
    אלון
    11/11/2010

שלום

לפני מספר ימים עשיתי משקפיים חדשות.
    המשקפיים החדשות גורמות לי לכאבים בעיניים כאשר אני קורא או יושב מול מחשב .
    חזרתי למשקפיים הישנות ועדיין יש לי את אותה רגישות של כאבים בעיניים.
    הערה:
    לא היה לי כל כאב עם המשקפיים הישנות לפני כן.
    בעין אחת יש לי צילינדר.

1 - מה הגורם לכאבים בעין?
    2 – מה הוא הזמן הסביר שבו הכאב אמור לחלוף ?

תודה מראש
    אלון

הוספת תגובה

• כאבים בעיניים - משקפיים חדשות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2010

שלום אלון,

כעקרון, משקפיים לא אמורים לגרום אי נוחות למעט אולי ביום-יומיים הראשונים. משקפיים לא אמורים לגרום כאבי עיניים.

יתכן שקביעת המספר לא היתה מדויקת, או שהמשקפיים נעשו בצורה לא מדויקת. פנה לאופטומטריסט בבקשה לחזור על הבדיקה שלך ולבדוק גם את המשקפיים. אתה יכול כמובן לפנות לאופטומטריסט אחר לדעה נוספת.

לגבי הכאב בעיניים המופיע בהרכבת הזוג הישן לא ניתן לענות ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה באיזור חיפה לעשות ניתוח קטרקט?
    איגור
    10/11/2010

שלום,

אשמח לדעת, באיזה בי"ח או אצל איזה מנתח הייתם ממליצים לעשות ניתוח קטרקט באיזור חיפה?

תודה רבה,
    איגור.

הוספת תגובה

• איפה באיזור חיפה לעשות ניתוח קטרקט? - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    10/11/2010

ממליץ על מנתח בתל אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההרגל המציק שלי
    הרגל.....
    09/11/2010

שלום דוקטור,

העיניים שלי בריאות לחלוטין, גם לא מזמן הייתי אצל רופא והוא עשה לי בדיקה מקיפה, אפילו בדק אצלי את הלחץ בעין,
    והכל תקין...

אבל... הופיע לי הרגל מציק, שאני פשוט כמה פעמים ביום פוזלת חזק עם העיניים, ממש עד הסוף [עד כמה שאני מצליחה].
    זה פשוט הרגל שהיה אצלי כשהייתי קטנה, ופתאום חזר אלי, ואני לא שולטת בו.
    הוא הופיע אצלי אחרי שסבלתי זמן רב מלחץ נפשי ואולי פשוט ככה הסטרס מתבטא אצלי.
    כבר התחלתי טיפול על מנת לשכוח מההרגל הזה.

אז השאלה שלי היא, האם פזילה [מתוך "רצון" - העיניים שלי בריאות לחלוטין ואינן פוזלות, זה רק ההרגל], עלולה לפגוע בעיניים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ההרגל המציק שלי

הוספת תגובה

• ההרגל המציק שלי - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    10/11/2010

זה לא פוגע בעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים רגישות
    שלומי
    09/11/2010

שלום
    אני בן 23
    העיניים שלי נורא רגישות , במקלחת אפילו אם אני לא משתמש בסבון כלל
    הן עדיין נהיות אדומות, ובכלל הן נהיות אדומות מכל סיבה קטנה.

לעיתים לפני שאני יוצא מהבית אני משתמש בסטילה כדי להעלם את האדמומיות.
    הבנתי שלא מומלץ לעשות זאת באופן קבוע...
    מה עליי לעשות?
    האם להיבדק (נציין שלא עשיתי בדיקת ראייה קרוב 10 שנים).

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים רגישות

הוספת תגובה

• עיניים רגישות - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    10/11/2010

כדאי בדיקת עיניים מקיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם בעין
    דנית
    09/11/2010

ילדה ב 13
    פתאום כתם שטף דם בעין,, אדום שנראה טרי , ונראה כאילו גדל במשך 4 הימים האחרונים, ונושק לעישון. האם אין מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בעין

הוספת תגובה

• שטף דם בעין - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/11/2010

בדרך כלל לא צריך טיפול. לפנות לבדיקת עיניים ולבירור יתר לחץ דם ותפקודי קרישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות פתאומית בראיה
    שלומי
    09/11/2010

שלום רב,
    בת 28, בריאה בד"כ, מרכיבה משקפיים, עין עצלה ורקע של מחלה אוטואימונית. לפני כחודש וחצי התחילו כאבי ראש תכופים וכאבי שיניים. כמו כן, בשבועות האחרונים התעייפות קיצונית לאחר מאמץ גופני מתון (אפילו בהליכה, למרות עוסקת בכושר באופן קבוע). לפני כשבוע חלה הדרדרות פתאומית וחדה בראיה בעין העצלה, מלווה בכאב המחזק בניסיון למקד את המבט. לא מסוגלת לקרוא ולכתוב, כי גורם לכאב עז. עם המרשם הנוכחי לא יכולה לקרוא גם את השורה הראשונה בבדיקה אופטומטריסטית בעין הפגועה. העין השניה ללא שינוי ניכר.

במרפאת עיניים נערכו בדיקות רשתית, שדה ראיה ואולטרסאונד עיניים, שלא עזרו למציאת מקור הבעיה. בנוסף, בדיקה CT תקינה.
    עקב העדר ממצאים, שוחררה לביתה ללא טיפול.

שאלותיי: מה זה עשוי להיות? אילו בדיקות כדאי עוד לערוך? ומה הסיכוי שהראיה תחזור לתקנה ללא טיפול? האם יש דבר שניתן לעשות בנתיים כדי לשפר את המצב ולהקל על הכאב (כיום לוקחת משככי כאבים).

אשמח לכל רעיון ועצה, אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    הדרדרות פתאומית בראיה

הוספת תגובה

• הדרדרות פתאומית בראיה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/11/2010

קשה להעריך ללא בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעוף בלתי נשלט
    חנה מ
    09/11/2010

שלום, העפעף העליון של עין ימין, מתכווץ ללא שליטה כמה פעמים ביום. העין לא נסגרת אני רק חשה בהתכווצות הזו. הבטתי במראה וזה כמעט לא מורגש. שאלתי מה הסיבה ואיך יוצאים מזה

לקביעת תור
    סגירה
    עפעוף בלתי נשלט

הוספת תגובה

• עפעוף בלתי נשלט - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/11/2010

בדרך כלל נעלם ללא טיפול. בעייה נוירולוגית. לרוב ממתח. אך ייתכן מדלקת עיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ראיה אחרי ניתוח לייזר
    אלה
    09/11/2010

שלום, לפני כחמש שנים עברתי ניתוח לייזר בעיניים (היה לי מינוס 6), והיוכם התחלתי להרגיש שעין שמאל רואה פחות טוב, הרבה פחות טוב מימין. האם זה אומר שהמשקפיים חזרו? האם ניתן לנתח שוב בלייזר לתיקון? האם זה כדאי בכלל, כי בעצם הניתוח אינו מבטיח שהבעיה לא תחזור?
    שאלה נוספת, שמעתי כי הריון עלול לפגום בראיה, אני מתכננת הריון בשנה הבאה, האם עידף לחכות עד אחרי ההריון לניתוח תיקון? או שאין קשר בין הדברים?

תודה

הוספת תגובה

• בעיות ראיה אחרי ניתוח לייזר - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    09/11/2010

אפשר לתקן אם יש מספיק עובי ומבנה קרניות תקין . אם נותחת ברשת עם אחריות התוספת ללא תשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב התקדמות המספר במשך השנים.
    אביאור
    08/11/2010

לפני כמה שנים המספר בעיניים שלי היה בימין 10.00 ובשמאל היה 9.75 והצילנדר נע ביון 4 ל4.5 בשתי העיניים

היום,
    עשיתי בדיקה שוב והמספר היה על 12 ו12.5 אבל הצילנדר ירד והגיע ל 1.5 בעין אחת ו3.75 בעין שניה

הרופא אמר שזה פחות או יותר בסדר וזה טוב שהצילנדר ירד, ואין שינוי משמעותי במספר

רציתי לדעת איך בידיוק אפשר לחשב את המספר עם הצירוץ של הצילנדר והאם באמת אין כזה שינוי
    כי כשאני מסתכל על זה אני לא מרגיש שהמספר עלה, אני רואה פחות או יותר אותו דבר.

רציתי לקבל המלצות לשיפור הראיה ללא ניתוחים (בעזרות פעולות וכדומה..)

הוספת תגובה

• מצב התקדמות המספר במשך השנים. - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    08/11/2010

מחשבים צילינדר בנפרד ומספר בנפרד ומחברים אותם. צילינדר לא יורד. כנרא אבחנת גודל הצילינדר בתחילה לא היה נכון אלא אם אתה סובל מקרטוקונוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא סובל משום מחלה בעיניים.

אביאור
    08/11/2010

זה מה שהיה רשום בפתקית שיצאה מהמכשיר שבאמצעותו בדקו אותי
    ובדקו אותי פעמיים במכשירים שונים..
    ובשניהם הצילינדר היה נמוך ממה שהיה לפני כן
    אז כנראה שהצילנדר ירד בהתאם למספר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים פרד פורטה ואלכוהול
    דפנה
    08/11/2010

תודה על התשובה המהירה
    האם יש מניעה לשתות אלכוהול עם טיפות עיניים סטראואידיות מסוג פרד פורטה? (הטיפול שניתן הור 3 פעמים ביום ל- 10 ימים) בעלון הצרכן לא כתוב דבר בעניין...
    בתודה מראש
    דפנה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים פרד פורטה ואלכוהול - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    08/11/2010

אין מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי מולטי פוקל
    דליה
    07/11/2010

בת 50 סובלת מקוצר ראיה 4.25
    לפני כשנתיים היה לי קשה לקרוא , ולעבוד מול מחשב
    לאחר מספר בדיקות אצל אופטמטריסטים , החלפתי למולטי פוקל
    שלא פתר את הבעיה, הייתי בבדיקה אצל רופאעיניים שהמליץ להחליף את המספר
    ושאם לא יעזור, אחזור אלין
    החלפתי את המספר לפי ההמלצה שלהרופא , אבל אני עדיין רואה מטושטש לאחר קריאה ועבודה מול המחשב
    רוב שעות העבודה שלי הם מול המחשב
    האם ניתוח לייזר בגילי כדאי

לקביעת תור
    סגירה
    משקפי מולטי פוקל

הוספת תגובה

• משקפי מולטי פוקל - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/11/2010

1. עדשה מולטיפוקאלית אינה אידיאלית לעבודה במחשב, כי האזור בעדשת המשקפיים המכוון למרחק הביניים (מחשב) צר יחסית, וכתוצאה מכך יתכן שאינך רואה את כל המסך בחדות אחידה. ישנן עדשות מולטיפוקאליות מסוג office הנוחות יותר לעבודה, ולחילופין את יכולה להתקין עדשות חד-מוקדיות המכוונות למרחק העבודה.

2. מכיוון שאת מתלוננת על טשטוש לאחר העבודה, ולא בזמן העבודה או הקריאה, יתכן שהבעיה היא בכלל יובש ולא קשורה למשקפיים. במקרה כזה הטיפול הוא ביובש ולא החלפת משקפיים.

3. מבחינת ראיה, ניתוח לייזר לא ייתן לך שום דבר שאינך יכולה להשיג במשקפיים. ניתוח לייזר נועד לאפשר לראות ללא משקפיים את מה שהמטופל רואה כיום במשקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות כרומופטיק לאלרגיה
    דניס
    07/11/2010

שלום,
    אני מרכיבה עדשות מגע רוב חיי. לאחרונה אובחנה אצלי אלרגיה לעדשות מגע (GPS) בדרגה התחלתית בלבד. קיבלתי טיפול קבוע של טיפול כרומופטיק (אופטי כרום). המינון הוא כל יום, בוקר וערב. ברצוני לשאול האם טיפול קבוע בטיפות אלו עלול ליצור בעיות בטווח הארוך? (הטיפול אמנם עוזר) האם תופעות לוואי שעלולות להתפתח עקב שימוש ממושך בטיפות מסוג זה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות כרומופטיק לאלרגיה

הוספת תגובה

• טיפות כרומופטיק לאלרגיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/11/2010

אפשר להשתמש בטיפות אלה לתקופות ארוכות.

מצד שני, במקום להמשיך להרכיב את העדשות שגרמו לתופעה,עדיף היה לנסות לשנות את סוג עדשות המגע לסוג שגורם פחות גרוי (למשל, עדשות חד יומיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באלרגיה

דניס
    10/11/2010

שלום,
    כאשר נתגלתה האלרגיה קודם כל טופלתי בסטרודקס להעלמת הדלקת (הפסקתי להרכיב עדשות לתקופה ממושכת), לאחר מכן עברתי בהדרגתיות רבה לעדשות סילקון ל-3 חודשים כולל החלפת תמיסה.
    כיום אני משתמשת בעדשות באופן מועט ביותר על מנת לא לעורר את האלרגיה. תוך כדי אני משתמשת מדי יום בכרומופטיק. האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי למנוע התפרצות האלרגיה או החמרתה? אני בעלת מיופיה גבוהה מאוד (-16) + ניתוח חיגור ברשתית לפני כ-8 חודשים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר ראיה גבוה
    אלקסנדרה
    07/11/2010

שלום אני בת 23 ויש לי קוצר ראייה מאוד גבוה ומספרים מכובדים העניין הזה מטריד אותי ולפעמים מפריע לי כשאני לא רואה טוב . אני מרכיבה עדשות מגע בערך 6 שנים ,המספרים שלי הם 12 ו 10 .אני עדיין לא מצליחה לראות 6 על 6 , הלכתי כבר לשתי חברות להסרת משקפיים בלייזר והם אמרו שאני לא מתאימה לניתוח וחברה אחת הציעה לי תוכנה של תרגול לשיפור הראייה ..אני האמת מבולבלת והעניין הזה מציק לי מאוד ..אני רוצה לראות טוב ולהגיע למצב ראייה טובה ..האם יש מצב לשיפור משמעותי במצב שלי ...אני מאוד מודאגת למצבי ..ומפחדת להחמרה נוספת ..

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר ראיה גבוה

הוספת תגובה

• קוצר ראיה גבוה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/11/2010

אין זה נדיר שאנשים הסובלים מקוצר ראיה גבוה לא מגיעים לראיה של 6/6, גם עם עדשות או משקפיים. על פי החוק, לנהיגה ברכב מספיקה ראיה של 6/12. כלומר, גם ראיה פחותה מ-6/6 מאפשרת תפקוד מלא, ואין להתייחס לחדות ראיה של 6/6 כאל מטרה שחייבים להשיג.

פני לרופא עיניים לבדיקה יסודית. שאלי אותו את כל השאלות וספרי לו על הפחדים שלך. על פי ממצאי הבדיקה הוא יוכל לתת תשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פפילות בעפעפים
    דפנה
    07/11/2010

שלום רב
    הרכבתי עדשות כ-12 שנה ללא בעיות מיוחדות. מזה שנה שהפסקתי להרכיב עדשות מגע בהוראת רופא עיניים שאיבחן גבשושיות בצידו הפנימי של העפעף, לדבריו כתוצאה משימוש ממושך בעדשות מגע. במשך שנה זו הרכבתי מדי פעם עדשות לשעות ספורות בעיקר באירועים, לאחר כמה שעות הן היו מציקות מעט אך לא בלתי נסבלות. עם זאת בפעם האחרונה (לפני 3 חודשים ) החלפתי לעדשות חודשיות, טובות יותר (סילקון הידרוג'ל) לאחר שעות בודדות הרגשתי לחץ על העפעפיים וגירוי בלתי נסבל, גרד ורגישות. הרופא אמר שאסור לי כלל להרכיב עדשות (גם לא מדי פעם) ונתן טיפות FML לשבוע ואופטילסט ל-3 חודשים שעזרו רק מעט. עקב כך, פניתי לרופא עיניים נוסף לחוות דעת נוספת והרופא ראה שהגירוי מלפני 3 חודשים לא עבר ולכן רשם לי טיפות פרד פורטה ל-10 ימים (אני מרגישה שטיפות אלו ממש הקלו ואני רק באמצע הטיפול). גם רופא זה טען שישנן פפילות בעפעפיים ומשהן הופיעו אין יותר סיכוי לחזור לעדשות אי פעם.
    נבדקתי בבדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאימה בגלל עובי קרנית. כמו כן גם ניתוח השתלת עדשה נפסל היות ויש לי אישון גדול יחסית. מה ניתן לעשות? אני ממש לא מוכנה להיות "נשואה" למשקפיים 24/7 בלי כל יכולת להרכיב עדשות כלל. עד לפני שנה לא הרכבתי משקפיים כלל, אני בחורה צעירה ומאוד קשה לי מנטלית עם המשקפיים והמצב מבחינתי בלתי נסבל גם כעבור שנה לא התרגלתי למשקפיים, אני ממש מרגישה איתם פחות יפה. יש לי מס' גדול עם צילינדר לכן הזכוכית נראית עבה והעיניים נראות ממש קטנות וזה יוצר מראה "חנוני" אפילו שקניתי עדשות דקות! גם המסגרת הכי יפה מתכערת שמרכיבים עליה את העדשות שלי וזה ממש מתסכל!!! האם קיים פיתרון אחר? האם במצבי אפשר לנסות עדשות קשות או שזה אבוד? האם כדאי לנסות עדשות רכות יומיות?
    בתודה,
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    פפילות בעפעפים

הוספת תגובה

• פפילות בעפעפים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/11/2010

את בהחלט יכולה לנסות עדשות מסוג אחר. לא בטוח מה הסיכוי שתצליחי איתן, אבל שווה לנסות.

אם לא תסתדרי עם עדשות מגע, והמשקפיים אינם פתרון, האפשרות הנותרת היחדה היא השתלת עדשה. אמנם אישונים גדולים עלולים לגרום הפרעות כגון הילות או ראיית קרניים סביב אורות החשכה, אך יתכן ותמצאי את זה עדיף על המצב כיום. כמו כן, יש טיפות היכולות להגביל את התרחבות האישונים בחושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה