מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 6גילה28/10/2010
שלום.
לבת שלי גילו בבית ספר ליקוי ראיה. לאחר בדיקה אצל רופא התגלה שיש לה 0.5 בעין אחת (צילינדר). האם זה מצריך משקפיים?
האם בדיקה לילדה בת 6 מחייבת הרחבת עישונים או שאפשר בלי הטיפות האלה ששמים וממתינים חצי שעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/10/2010חשוב לדעת מה ראייתה ללא משקפיים ומה ראייתה עם משקפיים. בנוסף, אם ראייתה בעין אחת, עם המשקפיים, חלשה יותר מהראיה בעין השניה יש לשלול מצב של עין עצלה. הרופא יחליט על הבדיקות הנדרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בעפעפיים11127/10/2010
שלום לד"ר .
יש לי שאלה -
ב- 2 העיניים בעפעפיים העליונות , הופיעו לי לפני מס. חודשים 2,3 , 2 כתמים לבנים די גדולים , כאילו כתמי שומן , אני בת 51, עדיין לא פניתי לרופא מאחר ואני לא יודעת לאיזה תחום זה שייך עיניים או עור ?
1.האם כתמים אלה שכיחים ? האם זה מסוכן ?
2. מה הטיפול בכתמים אלה , והאם אפשר לטפל בטיפול תרופתי כלשהו?ו
2. קשור לרופא עיניים או עור?
בברכת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים בעפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/10/2010אם התופעה היא בעור העפעפיים יש לפנות לרופא עור. אם התופעה בשולי העפעפיים (באזור הריסים) פני לרופא עיניים.
התשובות לשאלותיך ינתנו על פי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהקרן27/10/2010
שלום,
,בתי בת 3 שנים, לפני כ3 חודשים יצא בעין מין פצע חצקון נבדקנו אצל רופא וקיבלנו טיפות עניים, לאחר שבועיים הפצע גדל ונהיה קצת כמו מוגלה ולידו עוד פצע שנראה גוש שומן הלכתי שוב פעם לרופא וקיבלתי משחה טוברקס למרוח כול לילה במשך חודש, הוסבר לי שעפעפים שלה מפרישות שומן שנוצר שעורה ומהשעור נוצר חצקון, לצערי עדיין לא עבר לה ויצא בעין השנייה אותו דבר, מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/10/2010פונים לאותו רופא עיניים או מחליפים רופא לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפוקוס בשתי העינייםממננ26/10/2010
הייתי אצל רופא עיניים הוא בדק אותי וקבע שהראייה תקינה מבנה העין תקין ושלח אותי
לאורותופיסטית שקבעה שאין עידות לפזילה או הגבלה בעיניים
תוצאות הבדיקות שלה הן:
re 6/6
le6/6 sc
covertest : d orthophoria
n orthophoria
קונברגציה טובה
תועות עיניים : במפ
stereopsis : 40
שאלותיי הן :
האם הבדיקה של האורתפיסטית בודקת שרירי עיניים בלבד ואם לא מה עוד?
אם היא לא ראתה בעיה , ועדיין אני מרגישה קושי גדול לפקס את העיניים עד כדי כך
כשאני מביטה בעיניים של אחרים הם לא מסוגלים להיישיר מבט ומייד העיניים שלהן מתבלבלות .
מה נוירולוג יכול לאבחן שהאורתפיסטית לא גילתה?
והאם במצבי לאור התיאור שלי, לא ייתכן שהיא טעתה באבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בפוקוס בשתי העיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/10/2010ארותופטיסטית אמורה לאבחן בעיית מיקוד ראייה. כדאי כאן בדיקה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיורון צבעים אצל ילדיםמירית26/10/2010
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים וחצי,מאוד חכם ביחס לילדים בני גילו בעל קליטה מדהימה שיודע להתבטא כילד בין 4.הבחנתי לאחרונה שאיננו מבדיל בין צבעים(בסיסיים:אדום,ירוק,שחור) למרות הידע הרחב שלו בדברים אחרים,וככשואלים אותו הופך למתוסתכל כאשר שואלים אותו ומייד אומר אני לא יודע,או אדום.
האם ניתן לאבחן בגיל הזה עיורון צבעים ואיך ואיפה עושים זאת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיורון צבעים אצל ילדים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/10/2010ניתן אצל רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ג'נטיל וP.R,Kמשה25/10/2010
עשיתי ניתוח P.R.K ושמו לי עדשות רפואיות, עכשיו התחלתי להרגים יובש צורב בעני'ים יום חמישי מאז הניתוח, יש בעיה להשתמש בטיפות הנ"ל עם העדשות שבתוך העין (הרפאויות) ואם זה נורמלי שאני שם את הטיפות אני רואה מטושטש ?
וגם התעוררתי שלוש פעמים בלילה עם יובש בעין בלי יכולת לסגור אותה וצריבה כואבת ישר ירדו לי הרבה דמעות ושמתי טיפות זה נורמלי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות ג'נטיל וP.R,K - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/10/20101. אפשר להשתמש בטיפות.
2. התופעות שציינת נורמליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעין שמאל לא נפתחת עד הסוףרן קדוש25/10/2010
יש לי בעיה בעין השמאלית היא נפתחת חצי ולא עד הסוף כמו עין ימין . אשמח לקבל תשובה לבעיה , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין שמאל לא נפתחת עד הסוף - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/10/2010אם מדובר בתופעה חדשה עליך לפנות לרופא עיניים בהקדם. בכל מקרה אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט -השתלת עדשהאברהם חיים25/10/2010
שלום רב
נותחתי בנתוח קטרקט והושתלה בעיני (במספר13-) עדשה שאפסה את את המספר כיום אני רואה בעין זו ללא משקפיים בחדות .
אני עומד בפני ניתוח בעין השניה שמספרה 9- , האם להשתיל בעין זו עדשה שתאפס את המספר ואזי אצטרך להשתמש המשקפי קריאה או להשתיל עדשה 3- שתאפשר קריאה ללא משקפים (מונו וויזן), לפני הנתוח המשקפיים שלי הותאמו למונוויזן והסתדרתי עם זה לא רע במשך מספר שנים.
תודה על תשבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט -השתלת עדשה - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/10/2010הפרש של 3 מספרים בין העיניים נחשב להבדל גדול, ויתכן שפער כזה בין העיניים יפריע לך. אם היה פער כזה במשקפיך ולא חשת הפרעה יש סיכוי שגם אחרי ניתוח לא יפריע. יש לקחת בחשבון גם איזו עין כוונה לרחוק ואיזו כוונה לקרוב במשקפיים. אם אחרי הניתוח זה הפוך, כלומר העין שבמשקפיים כוונה לרחוק תכוון אחרי הניתוח לקרוב עלולה להיות בעיה. שאל את הרופא שלך על הנקודות שהועלו כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטארקט- קפלן או אסף הרופא?דוד24/10/2010
שלום רב,
עומדת בפני הבחירה בין לבצע את ניתוח הקטארקט בבי"ח קפלן לבין לבצעו בבי"ח אסף הרופא.
אשמח אם מישהו יוכל ליעץ לי איזה מבין שני ביה"ח עדיף לניתוח עיניים.
באיזה מהם מחלקת העיניים נחשבת חזקה יותר?
יש למישהו חוויות אישיות ממחלקות העיניים בבתי חולים אלה?
כל מידע יתקבל בברכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטארקט- קפלן או אסף הרופא? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010שניהם טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אניאורן24/10/2010
שלום שוב,
שאני לוחץ על המקום בין העין לאף למעלה מצד שמאל אני מרגיש כאב, מה שאני לא מרגיש בצד השני.
אומר משהו ?
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010צריך לבצע בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של בדיקת בדיקת OCTד``ר יורם שוחט24/10/2010
עשיתי בדיקת שנקראת OCT להלן הבדיקה אשמח אם תאמרו לי מה הפיענוח
בתודה מקרב לב
ששי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום לפרקים בעין שמאלאורן24/10/2010
שלום ד"ר,
אתמול התחלתי לרגיש כאב עמום כזה בעין שמאל (כאילו מתחת לעין), משהו כזה זבא והולך. ההשוואה שלי היא עין ימין ששם הכל רגוע.
בפעם האחרונה (לא זוכר מתי, אולי שנה) שעשיתי בדיקת עיניים הלחץ התוך-עיני היה תקין.
אני עם משקפיים מספר 5.5 .
האם אתה חושב שזה קשור לראייה או משהו אחר, אשמח לשמוע את המלצתך מה לעשות בנידון.
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום לפרקים בעין שמאל - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010ההמלצה ללכת לבדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיים פיזיולוגיים לשטיפת העין?עדי24/10/2010
שלום רב,
האם ניתן לטפטף לתוך עיין מיים פיזיולוגים (סיילין) לצורך שטיפתה כשהעיין מגורה או עם דלקת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיים פיזיולוגיים לשטיפת העין? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010ניתן אך עדיף לפנות לרופא עיניים לקבלת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםרז23/10/2010
כמה זמן לאחר לידה, נחשב סביר על מנת שכושר הראיה יתייצב,
וכדאי להחליף את המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010התייצבות עד 3 חודשים מלידה. לרוב עד אז חזרה למספרים כרגיל אם לא לפנות להתאמה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תחום האירדיאולוגיה אמין?נילי23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם תחום האירדיאולוגיה אמין? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/10/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)