מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי לניתוח לייזרילון02/11/2010
שלום ,עברתי ניתוח לייזר לפני 3 שנים ו 8 חודשים
1. תופעה ראשונה שקיימת מאז הניתוח היא צריבה בעיניים בעיקר לאחר השינה .
2. תופעה שנייה שקוראת בחודש וחצי האחרון היא סינוורים בנהיגה בלילה ועייפות בעיניים כלומר לאחר בדיקה שנייה אני רואה עדין טוב מאוד אך ללא שום קשר איני יכול לנהוג בלילה עקב סינוור מאורות ומעייפות מתישה
אשמח לתרופת הרגעה ולפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי לניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/11/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ניתוחבר02/11/2010
אני בת 29 ויש לי ראייה מצויינת ולא היו לי בעיות העבר בעיניים. ליפני שנה הופיע לי סימן גדול בעיין ימין שזז לכול כיוון. וזה מאוד מעצבן ומפריע בחיי היום יום. הייתי בבדיקה אצל רופא והוא אמר שזה שריטה או קמט בגל של העיין.אין לי עקירויות. מאז עבר שנה וזה עדיין לא נעלם. אני לא אהייה מסוגלת לחיות עם זה. האם קיים לזה ניתוח? האם זה מסוכן?רציתי לציין שהעיינים שלי בריאות לגמרי מחכה לתשובה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ניתוח - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/11/2010מדובר בתופעה שכיחה שמקורה בעכירות בג'ל שבתוך העין. אם אין ממצאים נוספים בעין, התופעה עצמה אינה מסוכנת. נהוג לא לטפל בתופעה ויש סיכוי שעם הזמן המצב ישתפר. במקרים חריגים יש ניתוח, אך הוא כרוך בסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוזרותם02/11/2010
שלום,
מהו תהליך הניקוז של שעורה בעין??
האם כרוך בכאב? יש צורך בהרדמה מקומית?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוז - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/11/2010ניתוח שעורה מבוצע בהרדמה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלוסנטיס אחרי לייזראמיליה02/11/2010
רציתי לשאול אם אחרי טיפול בלייזר אפשר לעבור טיפול בלוסנטיס או שזה לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלוסנטיס אחרי לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/11/2010אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות יורדות מהעינייםרואן01/11/2010
שלום לכם , לפעמים אני מרגישה שהעיניים שלי מזילות ללא סיבה ואז הדבר מאוד מפריע ... למשל כשאשכוב על הצד מרגישה בדמעות יורדות מהעיניים מה לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות יורדות מהעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/11/2010לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטמיקה01/11/2010
בני בן שנה ו10 חודשים. בזמן האחרון הוא מכה באגרופיו על ראשו ומטיח ראשו על הקיר/רצפה/מיטה וכו'.
האם מכות אלו יכולות לפגוע ברשתית או בראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/11/2010אם יש חבלת וטלטול ראש ייתכן אך סיכוי נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידה בעיןיעקב01/11/2010
באחד הימים התחלתי להרגיש לפתע רעידות בעיני הימיני, בעפעף מעל העין.
מדי כמה דקות העפעף רועד למשך כמה שניות.
כיום לאחר כמה ימים, הרעידות התגברו טיפה.
תודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/11/2010csrl בדרך כלל ללא סיבה או סיבה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהרותם31/10/2010
שלום,
יש לי שעורה מזה מספר ימים (חלפה לפני שבוע וחזרה שוב ביום רביעי האחרון)
הרופא נתן לי משחה מקסיטרול -הגדיל את המינון לפעמיים ביום- מפעם אחת, כך שעד היום הייתי מורחת בלילה והולכת לישון עם טישטוש קל שעבר למחרת בבוקר.
היום מרחתי בבוקר (11 בערך) ועד עכשיו הטישטוש לא חלף, טשטוש שמתבטא ב"ערפל" בעין ויכולת ראייה ירודה. האם זוהי "תופעת הלוואי" או שמא כדאי להפסיק את השימוש ולחזור לרופא?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
רותם31/10/2010שחכתי לציין, אני בת 16 והשעורה בעפעף העליון
בנוסף, הופסק השימוש בתרוצידין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעורה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/10/2010לרוב זה טשטוש מהמשחה אך מומלץ בדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת RNFLאהובה31/10/2010
לום רב
אימא שלי חולת גלאוקומה ונשלחה על ידי רופא לבדיקת RNFL oct . האם זו היא הבדיקה שגם נקראת צילום פלורסטין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת RNFL - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/10/2010לא זאת בדיקה של עצב הראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעינייםמאיה31/10/2010
שלום!
כבר שנה וחצי יש לי גירודים בעיניים, עיניים יבשות ומטרידות מאוד. רופא עיניים בטוח שמדובר באלרגיה. ניסיתי כל מני טיפות נגד אלרגיה ואלרגולוג עשה לי סט רחב של בדיקות ואני לא אלרגית לשום חומר שנבדק.
אני מאוד רגישה לאור.
מה לעשות הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/10/2010להתחיל טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול מתאים?
מאיה31/10/2010רופא עיניים שלח לאלרגולוג, אלרגולוג לא מצא כלום.
מה השלב הבא? למי לפנות? איזה בדיקות לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי קריאהאמיר31/10/2010
שלום
הגעתי לגיל 43 וכנראה שזה הגיל למשקפי קריאה :)
1. האם עבור משקפי קריאה אפשר להסתפק בבדיקה שמציעות רשתות הפארמה (מסגרת עם משפט בגדלים שונים)
2. האם יכול להווצר נזק מהמשקפיים הסטדנרטיות שמוכרות רשתות הפארמה ועדיף לעשות משקפיים מותאמות אישית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/10/2010שלום אמיר,
באחוז ניכר מהאוכלוסיה יש הבדל קטן בין העיניים, או שיש צילינדר קטן. המשקפיים המוכנים תמיד יהיו עם מספר זהה בשתי העיניים וללא צילינדר. שמוש במשקפיים מוכנים אמנם לא יגרום נזק, אך עלול לגרום למאמץ יתר ולהתעייפות מהירה במידה והראיה אינה זהה בשתי עיניך או אם אתה זקוק לצילינדר. לכן ההמלצה היא לבדיקה יסודית של הראיה.
בנוסף, אם לא נבדקת בשנים האחרונות על ידי רופא עיניים מומלץ לפנות לבדיקה. בגילך מומלץ להבדק כל מספר שנים. במסגרת הבדיקה נבדקים, בנוסף לראיה, גם הלחץ התוך עיני וקרקעית העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקריאה בת 14נורית30/10/2010
לביתי בת 14 קושי במיקוד וקריאה מקרוב ומחשב. הלכנו לאופטיקאי שאיבחן OSOPLORIA CONVEGENCE EXECESS
והמליץ על מרשם לקרוב ימין +1 ושמאל +1.5 בגלל שלא הייתי שקטה הלכתי להתייעצות גם עם רופא עיניים והוא איבחן CONVERGENCE INSUFF ועל מספרים ב- מינוס!
כשחזרתי לאופטיקאי הוא התעקש על כך שהוא צודק והמליץ לראות מומחה שלישי. מה לעשות והאם לכת לאופטיקאי או רופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקריאה בת 14 - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/10/2010מומלץ לפנות לרופא עיניים המתמחה בילדים (התמחות העוסקת גם באיזון תנועות העיניים והמיקוד) או לאורטופטיסט/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לייזרהריונית29/10/2010
שלום.
עשיתי לייזר לפני כמה שנים.
לפני שנתיים כאשר הגעתי אל המכון שעשה לי לייזר,
לאחר שרופאת העיניים בקופ"ח שלי אמרה כי עלה לי המספר ועליי
לגשת למכון הלייזר, אמרה לי המנתחת כי המכונות של רופאי העיניים, רואות
את העיניים שהיו טרום הניתוח ולא את התוצאות שלאחריו.
מה דעתך על תשובה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/10/2010אני לא מכיר את הטענה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף או שעורה - רופא עיניים או עור?שאול28/10/2010
שלום
הייתה נפיחות בעין שנראתה בדיוק כמו שעורה. אחר מספר ימים החלה לרדת אבל זה כבר כשבועיים שיש מין פצע/בלוטה על העפעף התחתון.
הבחורה תיירת ולכן תיאלץ לבקר אצל רופא פרטי.
השאלה - רופא עיניים או רופא עור?
או שבכלל אפשר לקבל איזה קצה חוט פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף או שעורה - רופא עיניים או עור? - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/10/2010עדיף לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שאול31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטית ראש וכפילות ראיהאסנת טוניאן28/10/2010
הבן שלי בן ה9 החל לפני שלושה שבועות להטות את הראש ולראות כפול
לטענתו זה החל כשנכנס לו זבוב לעין.
העין אדומה ומגרדת עד היוםממצאי בדיקת האורטופטיקה ורופא עיניים
תנועות העיניים מלאות לכל הכיוונים hess screen הגבלה מנמלית של הרקטוס אין עדות ברורה לפגיעה בעצב הרביעי קונוורגנציה חלשה ופזילה מינימלית של כ8-12 פריזומות פנימה
נשלחתי לmri ממה הראיה הכפולה והטית הראש יכולים להיות מלבד ראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטית ראש וכפילות ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/10/2010ראיה כפולה והטיית ראש יכולים להגרם מפזילה. בדיקת ה-MRI נועדה לגלות האם יש סיבה עצבית או אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)