מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בעינייםעופר18/04/2010
שלום,
בזמן האחרון שבוע-שבועיים אחרונים אני מרגיש יובש בעיניים ככה שאני ממצמץ די הרבה
כדי שייצאו לי דמעות קצת בשביל הלחות וזה לא ממש קורה.
מרגיש קצת ירידה בראייה אבל בעיקר כשיש יובש ונגיד בזמנים ביום שאני פחות מרגיש יובש
אז אני רואה יחסית בסדר.
קפצתי לבית מרקחת שאלתי את הרוקח אם יש טיפות שטובות לזה ללא מרשם.
הוא נתן לי weleda calendula eye-drops, רק עכשיו לפני יומיים התחלתי לשים ולא נראה שזה
עוזר יותר מדי.
בכל מקרה הייתי מעוניין לדעת מה אתם ממליצים ליובש בעיניים.
גם הייתה תקופה דווקא לפני שזה התחיל לקרות שהייתי יושב הרבה זמן על המחשב אז
מעניין אותי גם אם זה יכול להיות קשור לזה, זה בערך היה איזה שבועיים שהייתי הרבה על המחשב
והפסקתי עם זה כשבוע לפני שהתחלתי להרגיש יותר את היובש.
בתודה מראש.
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010כל סוגי התכשירים בלי חומר משמר כ גנטיל הילוקומוד או רפרש טירס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עופר21/04/2010מצוין, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירידוציקליטיסtanya18/04/2010
הי,יש לי מחלת אירידוציקליטיס וטיפות סטרוקדס לא עוזרים,היא חוזרת כמה פעמים בשנה,אולי יש פיתרון אחר,מישהו יכול להמליץ רופא שמטפל במחלה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010לפנות למומחים לאובאיטיס דרך הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עיניים עקב עדשותשירן18/04/2010
שלום רב,
מהן הסיבות שעלולות לגרום לכאבי עיניים עזים עקב שימוש בעדשות ראייה? כשאני מרכיבה משקפי ראיה הכל בסדר, אך ברגע שאני מניחה את העדשות הן מציקות לי בעיניים ומזה חודשיים שלושה שאני לא מצליחה לתפקד, תוך מספר דקות העדשות מציקות בשתי העיניים וכאב ראש עז מתחיל ונמשך כמה שעות. אני מרכיבה עדשות מגיל 16 וגילי הוא 29.
קבעתי תור למומחה ברפואת עיניים ובכוונתי לבדוק את הנושא לעומק, אך אני חוששת מעט שלא אוכל להיות מנותחת בעיניים ולהסיר מגבלה זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010ייתכן ויש אי סבילות עיניים לעדשות ואז פיתרון משקפיים או ניתוח לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן באווירבר18/04/2010
אני בת 32 בריאה לחלוטין ולא לוקחת שום תרופות. ליפני חודשיים הופיע לי סימן מרגיז בעין הימנית שהולך איתי לכול כיוון כאילו שבא לי ליתפוס אותו עם היד. הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים והוא אמר שזה שוקע ונעלם במשך הזמן. כבר עברו חודשיים מאז לא נעלם הסימן. האם עליי לחכות עוד זמן? האם באמת זה נעלם ולא נישרא כול החיים? רציתי לציין שאני רואה 6-6 ולא היו לי בעיות בעיניים בעבר. והסימן המרגיז הזה שהופיע לי הוא באוויר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010יכול לקחת חודשים עד שנים או לא להעלם כלל. אין טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאוראורן17/04/2010
שלום רב דוקטור!1אני בן 22 ויש לי בעיה מגיל קטן והיא לאורות מהבהבים במיסבות כמו פליקרים או צבעים שמשתנים במהירות או במעבר מהיר מחושך לאור או שאני עובר בין סורגים והשמש
מסנווורת מסורג לסורג ..שזה קורה אני מרגיש רגישות יתר בעין שמאל ומעין חוסר תחושה בגוף במיוחד בפנים ובראש יש לי מין הרגשת עילפון איך אינני מתעלף ולא התעלפתי בעבר
זה גם קורה לי בתאורה דלילה כמו במצב של ללכת ברחוב בלילה ..מזה אומר והאם יש לזה טטיפול
הדבר מפריע לי נורא כי בעוד כמה חודשים אצטרך להופיע על במה ששם האורות מתחלפים במהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010רצוי בדיקה נוירולוגית מעמיקה. לא בעיית עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צהובה בעינים בעיקר בבוקראלמונית17/04/2010
שלום
מזה כמה שבועות יש ל י הפרשה צהובה בעיניים בעיקר בבוקר .הריסים מעט דבוקים וגם מעט מגרד. טופלתי שבוע ב - maxitrol , א"כ שבוע ב - oflux א"כ שבוע ב - fml
א"כ 5 ימים ב dexamycin . (אגב, יש לי היפרדות זגוגית מזה 5 שנים). מה עוד ניתן לעשות?
תודה
אלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010לפנות לרופא עיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אווסטיןתמר15/04/2010
שלום רב, בעלי בחור בריא בן 35. לפני כחודש נדבק בדלקת עיניים (וירוס) שעברה רק לפני כמה ימים ולפני כשבוע התחיל לראות נקודה שחורה בעין שמאל שזזה עם כיוון הראייה (לא יודעת אם יש קשר בין שני הדברים). גילו דימום ברשתית והוא טופל לפני יומיים בזריקת אווסטין. בביקורת היום לא נצפתה החמרה אך גם לא שיפור. שאלתי היא תוך כמה זמן צריך לראות שיפור והאם יש טיפול אחר? תודה רבה
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010תוך שבועות עד חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה/ כלזיון וסאונהמתכלזן15/04/2010
בן 29 ללא רקע של שעורות (עד לפני 4 חודשים...)
לפני 4 חודשים הופיעה שעורה ראשונה לשבוע ומיד אחריה עוד שעורה של שבוע שהתפתחה לכלזיון
הכלזיון נפתח אחרי מספר ימים ונעלם.
עכשיו בעין השנייה שוב סיפור של שעורה ונפיחות של שבוע .
נראה שעכשיו מתחיל להתפתח עוד כלזיון.
אני מטפל בקומפרסים ומקסיטרול אך נראה שאין השפעה משמעותית.
חשבתי ללכת לשבת בסאונה שעה שעתיים (עם הפסקות רענון כמובן). בתיאוריה זה אמור להיות הרבה יותר אפקטיבי מקומפרסים, ממושך יותר, לא מתקרר תוך דקות, וממש לפתוח את החסימות של בלוטות החלב.... אבל חיפשתי בגוגל ואני לא רואה שמישהו מציע את זה בתור טיפול...
השאלה למה לא?
זה לא עובד? או שפשוט אנשים לא חשבו על זה או שמי שנרפא בסאונה לא חוזר לדווח לטובת הכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010יכול לעזור ויכול לא. בכל מקרה ברוב מקרים נעלם עד חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעין כתגובה לטיפול בקומדיןאורית14/04/2010
שלום,
התפתחה אצלי היום שעורה בעין - דבר שאני לא זוכרת שאי פעם היה לי (כבר מעל 40 שנה).
האם יתכן שיש קשר בין נטילת קומדין (התפתח אצלי קריש דם אחרי ניתוח אורתופדי) ו/או דילול הדם להופעת השעורה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/04/2010אין שום קשר. שעורה נובעת מסתימת בלוטות שמפרישות חומר שמשמן את הריסים. הסיבה חיידקית והגיינת עפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שעורה מדבקת גם לא בעיניים?א14/04/2010
שלום,
אם נישקתי מישהו על העין ויש לו שעורה, האם יכול להתפתח לי משהו בפה? או אם נגעתי עם היד בעין עם שעורה ואח"כ נגעתי באיזשהו מקום בגוף, האם זה יכול לגרום לדלקת/מחלה?
אם כן, אילו פעולות או כללים יש לשמור אם לבת הזוג יש שעורה בעין?
תודה מראש,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/04/2010ההדבקה היחידה ממגע זו סיכוי לשעורה אצלך בעין ולא יותר. ההדבקה רק ממגע ישיר וגם אז הסיכוי נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בען שמאליתא14/04/2010
שלום רב,
מזה שבועיים מרגישה אי נוחות בעין שמאלית מין טשטוש והרגשה של כובד על העין.
בדיקת רופא עיניים תקינה. ביצעתי בדיקת CT מוח עקב כאבי ראש גם תקין- ללא ממצא פתולוגי.
מה זה יכול להיות? ואם הבדיקה של רופא עיניים תקינה איפה להמשיך לחפש את הבעיה?
האם זה יכול להיות כתוצאה מתקופה של סטרס חזק ולחץ נפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/04/2010ייתכן בעיית עצב ראייה צריך בדיקת נוירואופטלמולוג( רופא עיניים מומחה לעצב ראייה ). כדאי גם בדיקת נוירולוג. לא נובע לרוב ממתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה
א16/04/2010האם זה יכול להיות אחד הסימפטומים של טרשת נפוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/04/2010התשובה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
א28/04/2010בעקבות חשד לטרשת נפוצה אושפזתי למשך 3 ימים.
נבדקתי במרפאת עיניים ( כולל שדה ראיה, הרחבת אישונים ולחץ תוך עיני בהרחבה_- הכל תקין
בוצע MRi מוח כולל הזרקת גדוליניום- תקין.
לצורך העניין את הנימולים בגפיים אני מרגישה פחות. אך אי נוחות בעין נשארה.
אתמול כשהלכתי לישון ועצמתי את העיניים. כאילו סינוורו אותי בפנס מהבב לכמה שניות ונעלם.
יש לי תור לניורואופטלצולוג לחודש אוקטובר.
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/04/2010לנסות להקדים את התור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראיה בעין השניה ("הבריאה")איתן14/04/2010
עין ימין (הדומיננטית) שלי נפגעה בעקבות חבלה והראיה נפגע בעין בעקבות התאונה ואין אפשרות לתקן אותה.
בשנתיים האחרונות החלה ירידה בראיה בעין שמאל,
בעבר עין שמאל היתה עין עצלה והעין עצמה בריאה לחלוטין.
השאלה שלי האם יש קשר אפשרי בין הפגיעה בעין ימין להתדרדרות בראיה בעין שמאל?
האם זה יכול להיגרם ממאמץ יתר של העין או כל דבר דומה?
אשמח לתגובה
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/04/2010יש מצבים שעין יחסית בריאה מקבלת תפקודי עין חולה . וייתכן ירידה בכל עין ללא קשר לעין שנייה צריך לבדוק ולראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בעין שמאלטליה14/04/2010
שלום,
שבוע האחרון יש לי תחושה מוזרה בעין שמאל חשבתי שזו שעורה (כי בוקר אחד העין היתה נפוחה) אבל הנפחות עברה, כיום יש טיפונת של נפיחות מתחת לעין כמעט ולא מורגשת, ואני מרגישה כאילו אני לא רואה איתה הכי טוב.. קשה לי להסביר את התחושה, אולי היא קצת יבשה... לא ברור.
כשאני מסתכלת במראה לא רואים שום בעיה חריגה.
אני לא יכולה לגשת לרופא עיניים כי אני נימצאת באפריקה ואיפה שאני נמצאת אין רופא עיניים. אני אמורה לחזור לארץ עוד שבועיים.
האם לדעתך המצב דורש לחזור בהקדם לארץ? או שזה סובל דיחוי של שבועיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/04/2010אין צורך לחזור מיידית לארץ. סובל דיחוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crvoיואב13/04/2010
מה יכול להיות הגורם לבעיה במערכת הקרישה וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו יש מחקר לגבי חומר או תרופה שנקראת vegftrap האם יש תוצאות טובות למיחקר זה או האם ניתוח יכול להיות עדיף והאם מוצאים את מקור הבעיה הטיפול הוא אחר והאם שימוש ממושך בקרטיה ללב יכול לגרום לבעיה זו.
תודה רבה על עזרתך וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/04/2010אני מצעי לפנות להמטולוג בכיר. ולגבי טיפול למומחה לרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לום פלואורסציןנילי13/04/2010
האם צילום פלואורסצין של קרקעית העין יכול לגרום נזק לעיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/04/2010התשובה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)