מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש בראייה לאחר מאמץמשה30/04/2010
שלום אני בן 23,
בחצי שנה האחרונה יש לי תופעה של טשטוש בראייה לאחר מאמץ פיזי כמו משחק כדורגל..
הטשטוש מגיע לאחר המאמץ במנוחה בצורה שקשה לי למקד את הראייה ומתחילים להופיע לי כל מיני גלים כאלה בשדה הראייה..
הטשטוש עובר אחרי חצי שעה-שעה..
יש לציין שאני מרכיב עדשות מגע יומיות כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/04/2010לפנות לרופא עיניים לבדיקה מיידית כולל לחץ תוך עיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעין כבר כמה חודשיםנעמה30/04/2010
שלום,
עד לפני 9 חודשים נהגתי להרכיב עדשות מגע רכות באופן קבוע. כשעיני הימנית (ואחר כך גם השמאלית) התחילו להכאיב לי הפסקתי להרכיב את העדשות ופניתי לרופאת עיניים. היא אמרה שפיתחתי אלרגיה לעדשות ונתנה לי משחה למרוח בתוך העין+טיפות. אחרי חודש עדין לא היה שיפור, אז פניתי לרופא אחר שאמר שהאלרגיה שלי היא לחומר משמר (שיש בעדשות החודשיות שהרכבתי) ונתן לי כרומוקומד +כרומ-משהו - נגד האלרגיה ונגד יובש. אחרי שבועיים הרגשתי הקלה והוא אמר שאני יכולה לחזור לעדשות - אבל יומיות.
קניתי עדשות יומיות אבל אחרי כמה ימים שוב חזרו לי הכאבים. מאז לא הרכבתי שוב עדשות ואני אצל רופא עיניים כל שבועיים. כבר לקחתי אופטילס, אף.אמ.אל ומה לא...
כבר 9 חודשים וכלום לא עוזר. האלרגיה עדין שם והכאבים משגעים אותי.
יש למישהו עצה, או אפילו רופא טוב להמליץ עליו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/04/2010הגעת כנראה לסוף הדרך מבחינת עדשות מגע. את צריכה לפנות לרופא עיניים לטיפול באלרגיה. לא יכול להמליץ כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...ענת30/04/2010
שלום נקבע לי גסטרוסקופיה לשבוע הבא אני לאחרונה רואה נקודות שחורות מדי פעם והייתי אצל הרופא עיניים הכול בסדר האם זה יכול להוות בעיה לבדיקה עצמה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/04/2010אין קשר בהצלחה בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהשוש30/04/2010
יש לי ג'ולה קטנה מעל העין שלעיתים מתנפחת ומכאיבה, הייתי אצל רופאת עיניים לפני שנה בעניין הזה והיא נתנה לי משחה. היום קרה לי אותו מקרה ומכיוון שהמרפאה כבר סגורה אני פונה אלייך.
יש לי את המשחה אבל אני לא זוכרת אם למרוח אותה מחוץ לעין (על העפעף הנפוח) או בתוך העין
קוראים למשחה MAXITROL-sterile opthalmic ointment האם זאת המשחה? ואיך למרוח?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/04/2010אם המשחה חדשה למרוח בתוך העין. אם הייתה פתוחה לזרוק לפח אסור להשתמש במשחה שנפתחה לפני למעלה מחודש.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל רופא עיניים - שאלהאלמוני29/04/2010
הייתי אצל רופא עיניים היום בעניין בדיקת ראייה ויצא לי בשני העיניים 6.6
אבל הוא רשם מתחת תחת הכותרת "רשתית" בעין שמאל גבול חד 0.3 צמוד מקולה חופשית ללא גודש וככה גם בעין ימין.
אני מעוניין לדעת מה זה אומר, תודה רבה על הזמן שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניב
ד``ר יורם שוחט29/04/2010זה אומר שקרקעית העיניים תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיה חוזרתרינת29/04/2010
השבוע קמתי עם תחושת גוף זר בעין. בבדיקה אצל מומחה קרנית נאמר לי שיש לי ארוזיה חוזרת. נמצאה אי סדירות אפיתל וצלקת תוך אפילתליאלית.
הומלץ לי על טיפול בלייזר- PTK כפתרון לבעיה.
אציין, כי בעין המדוברת אני רואה מטושטש. גם עם משקפיים שאמורות לתקן את ליקוי הראייה (מס. 1.5 עם צילנדר) אני מתקשה לראות היטב. ולמעשה, העין השניה עושה את העבודה.
אם העין השניה סגורה - כל הזמן יש טשטוש ברקע שאינו מאפשר לי לראות ברור. כששתי העיניים פקוחות - הטשטוש נעלם.
שאלתי - האם יתכן שיש לי גם קרטוקונוס? והאם יתכן שרופא לא יראה זאת? האם דרושה בדיקה מיוחדת? - לא ממש הדגשתי לרופא את הקושי בראיה.
האם הטיפול בלייזר הוא הטיפול היחיד? האופטימלי?
האם יש לך רעיון מהי הסיבה לראיה המטושטשת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד``ר יורם שוחט29/04/2010אבחנה של ארוזיה (קילוף קרנית) חוזרת נעשית על סמך ארועים חוזרים. ארוע בודד לא יכול להיות מוגדר כארוזיה חוזרת.
לפני שמגיעים להחלטה על טיפול בלייזר אפשר לטפל בתכשירי סיכה (טיפות, ג'לים, משחות) או באמצעות עדשת מגע טיפולית, שמורכבת בעין למשך תקופה ארוכה. רק אם טיפולים אלה לא מצליחים למנוע ארועים חוזרים של ארוזיה אפשר להחליט על טיפול בלייזר.
יש להדגיש: הטיפול בלייזר טוב ואפקטיבי, אך נהוג למצות קודם את האפשרויות האחרות שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקית נפוחה מתחת לעין שמאלרוזנה29/04/2010
בלי כל התגרות מצידי, הופיע פתאום מן... פנס בעין, יותר נכון שקית נפוחה מתחת לעין שמאל, קצת יותר כהה מהצבע הרגיל, מה שהוליד חששות מכל הסביבה שאני אשה מוכה,
ואחרי יום עוד השקית יותר נפוחה וקרובה לעין, מצורף צילום.
ניסיתי להגיע לרופאת משפחה, התור הקרוב הוא עוד חמישה ימים, ניסיונות הסתננות פנימה לתור, באופן בלתי לגלי נתקלו במחאות קשות מצד היושבים והממתינים. בליתי שם את הבוקר וחזרתי הביתה מובסת
בקיצור, מה זה ומה לעשות?
רוזנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוזנה
ד``ר יורם שוחט29/04/2010לפי התאור שלך לא ברור אם מדובר בדמם תת עורי או בנפיחות. חשוב גם לדעת אם יש גם אודם או כאב.
מכל מקום, המערכת מאפשרת מתן מענה מיידי באמצעות מוקד, או אפילו דרך מיון. אפשר גם לפנות לרפואה פרטית. לא הגיוני שאדם במצוקה יאלץ לקבוע תור ולהמתין לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שוחט
רוזנה29/04/2010הלכתי למר"מ, הרופא רשם סינטומיצין
אתה לגמרי צודק, התור... חמישה ימים לראות רופא משפחה, אינו סביר . זו כמובן לא אשמת רופאת המשפחה אלא העומס הבלתי סביר של כמות החולים המשוייכים אליה.
הדעת נותנת שלו היתי עושה סקנדל במרפאה וממתינה עוד שעה שעתיים ( באמצע יום עבודה) היתי מגיעה בסוף אל תוך החדר פנימה ומקבלת מרשם וחוסכת את ההתיעצות בפורום, הנסיעה למר"מ, עוד המתנה וסופרפארם וכל ההוצאות בדרך
מה נעשה? נבחר טוב יותר את נבחרינו? מחרתיים האחד במאי
:-).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקולופלסטיקאיתקווה28/04/2010
שלום לכם
בבדיקה שעשיתי אצל אקולופלסטיקאית, רשמה בממיצאים יש לציין פינגווקולות בשתי העיניים.
מה פרוש הממצא?
דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/04/2010מדובר בשינויים בלחמית העיניים מחשיפה לשמש לרוב חוץ מאסטטית אין משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשתורשביאק יעקב27/04/2010
שלום רב ! לאחרונה קרה לי מספר פעמים שאני רואה כמו גלי ים וזה לא מעייפות . זה נמשך כעשר דקות ומסתדר מעצמו . כשזה קורה בזמן נהיגה זה מאוד מפריע ואני נעצר בצד הדרך עד שזה חולף . זה קורה תמיד באור שמש . אשמח לקבל תשובה על התופעה הזאת בתודה יעקב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/04/2010מדובר בשינויים בזגוגית העין (החומר שממלא את תוך העיניים) דרושה בדיקת קרקעיות עיניים לשלילת חורים ברשתית בתהליך ההנתקת של הזגוגית מהרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותעידו27/04/2010
שלום,
רציתי לשאול, מהי הסיבה שכאשר עייפים יש עיניים אדומות? אני מבין שזה קשור בכלי הדם של העין, אבל מה הקשר?
תודה רבה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/04/2010יש יובש וכלי דם בולטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עידו27/04/2010סליחה, התכוונתי לשים את התגובה הזאת פה
תודה רבה,
אבל - למה דווקא כשעייפים? למה זה לא קורה כאשר ערניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ראייהגיא ליאורה27/04/2010
סובלת מכפל ראייה מזה שנה. התופעה מחריפה מאוד בזמן עיפות ובעיקר למרחק. יש לי קוצר ראייה -8 מילדות.
ברקע מחלת אשימוטו. בלוטת תריס מאוזנת תמיד TSH מאוזן וכן T3 T4. מעולם לא קיבלתי טיפול תרופתי. לטיפול בבלוטת התריס.
/בבדיקת CT מוח נמצא היפרטרופיה ברקטוסים בעין שמאל.
האבחנה שקיבלתי היא של גרייבס.
שאלותי: 1. האם שימוש במשקפיים עם פריזמות מזיק לאורך זמן כך שמספר הפריזמות יגדל? האם כדאי להשתמש במשקפיים רק כאשר הקושי בלתי ניסבל כדי לגרום לשרירים לעבוד ולהתאמץ?
2. האם יש סכוי שהפגיעה היא הפיכה? וכיצד?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/04/2010צריך לבדוק בעזרת אולטרהסאונד אם יש גיעה בשרירי עיניים מהמחלה. פריזמות יכולות מאוד לעזור והם לשימוש קבוע וכרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עידו27/04/2010תודה רבה,
אבל - למה דווקא כשעייפים? למה זה לא קורה כאשר ערניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/04/2010כי שינויים בקצב ואיכות הפרשת דמעות קורה בעת עייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה ורידית ענפית בעיןגנון רחל27/04/2010
לפני כשבועיים התגלתה אצל אמי (בת 68, מחיפה) בעין ימין התופעה הנ"ל:retinal branch vein occlusion rt - חסימה ורידית ענפית בעין ימין, דימום - flame-לאורך ארקה טמפורלית עליונה.זאת האבחנה של רופאת העיניים. אמי שייכת לקופת חולים מאוחדת.
כל זאת לאחר שבשנה האחרונה אבדה אמי את הראיה בעין שמאל עקב בצקות, דימומים, חסימות וכו'.
לאחר 2 זריקות אבסטין-אין שום שיפור. נהפוך הוא.
כעת-די בהיסטריה כותבת לך כי הפחד לאבד את העין השניה מאיים ומפחיד.
בעוד כ-4ימים תצולם עין ימין בצילום פלואורי ברמב"ם.
מיד עם קבלת תוצאות הצילום, ברצוננו לפעול מיידית. הטעות עם עין שמאל היתה שמפגישה לצילום,
ומיעוץ ליעוץ שנמשך כשנה, חלה התדרדרות גדולה שאולי היתה נמנעת.
אמי סובלת מלחץ דם גבוה, אך מיוצבת על ידי תרופות. בעת איסוף מידע על הבעיה למדנו על חלבון -
אף רופא לא בדק זאת מעולם.
ברצוני לשאול מהו הדבר הכי נכון והכי חשוב ודחוף לעשות כרגע? גם אם מדובר ברפואה פרטית, לאיזה רופא ספציפי לפנות?
אודה לכם באם תשיבו לנו.נשמח להגיע לכל רופא, בכל מקום ושעה. בתקווה גדולה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/04/2010כדאי לפנות למומחה לרשתית לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם בעיןרוי27/04/2010
בת 34 במהלך שבוע 12 להיריו אירוע של אמאורוזזיס פוגקס בעין שמאל.
סגירה PFO בוצעה בשבוע 12 להיריון בשל אירוע של אימבוליה לעורך העין. בדיקות קרישיות יתר תקינות, בדיקת אקו תקינה מלבד PFO, בדיקת עורקי צוואר תקין, רגליים תקין, . חוץ מזה ללא מחלות רקע.לוקחת אספרין 100 מ"ג ליום. מודאגת מאוד וחוששת לאירוע חוזר למרות סגירת PFO. בדיקות דם לאחרונה platelets 115 הערכים מ- 150-450 מראה שטסיות דם שלי נמוכות. לפי דעתך לאור מה שעברתי ולאור כך שלא סובלת מקרשיות יתר אצטרך ליטול אספריך לכל החיים? מה הסבירות שההירון הוא הגורם למה שקרה? אציין שבצקת בעין עברה נשארה הפרעה מינימלית ביותר סה"כ רואה טוב.
אודה לתשובתך בהקדם, בברכה רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא משיבים לשאלתי????? זה דחוף!
רוי03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוי
ד``ר יורם שוחט03/05/2010אמנם היתה פגיעה בזרימת הדם לעין, אך הבעיה הבסיסית אינה בתחום מחלות העיניים. אנא הפני השאלה לפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עיניים בהסתכלות לצדדיםשלומי26/04/2010
שלום ותודה על התשובה
אני בן 27 וביומיים האחרונים בלבד התחילו לי כאבי עיניים די חזקים
שמתי לב שאני מרגיש את הכאב בגלגל העין (או מאחוריו) כאשר אני מסתכל "חזק" לצדדים או למעלה/למטה, כאשר אני מיישיר מבט אין כאב כלל
זה קורה בשני העיניים ועד לפני יומיים לא הייתה לי שום תופעה שכזאת.
(עיסוק עבודתי דורש שעות רבות מול מחשב כבר כמה שנים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
שלומי27/04/2010שלום,
אני רוצה להוסיף שהיום יש לי גם חום גבוה (38)
אולי זה יכול להאיר משהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/04/2010לפנות לבדיקת עיניים מקיפה ייתכן דלקת לחמיות סקלריטיס ועוד רשימת אבחנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בעקבות שחיה בבריכה ציבוריתרון26/04/2010
1. אני בן 49. מרכיב משקפיים, דיאופטר וצילינדר גבוהים בשתי העיניים. זה שנים, אני שוחה בקביעות בבריכה ציבורית.
2. לאחרונה הופיעה אצלי דלקת עיניים בעיין אחת. קלינית ניתן היה לראות אודם, נפיחות קלה והפרשה מוגלתית בעיקר בבוקר. כמו"כ, היה גירוי של העיין אך לא ברמה גבוהה. זה שנים, שלא סבלתי מדלקת זיהומית בעיניים.
3. רופא העיניים בדק ורשם לי טיפות אנטיביוטיות מסוג VIGAMOX למשך שבועיים, 4 טיפות ליום. הוא אמר שאוכל לחזור ולשחות כשהאודם יחלוף לגמרי.
4. לאחר כשבוע, חלפו הסימנים הקליניים לחלוטין, כולל האודם. החלטתי להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, ולאחר שבוע נוסף חזרתי לשחות. הדלקת, כולל כל הסימנים הקליניים, הופיעה שוב, תוך שעות, לאחר השחיה הראשונה.
5. הפסקתי שוב לשחות וחזרתי להשתמש באנטיביוטיקה, באותו מינון. לאחר מספר ימים, חלפו הסימנים, כולל האודם. למרות זאת, אני ממשיך בטיפול כבר כשבוע.
6. א. כמה זמן עוד עלי להמשיך בטיפול, אם בכלל, למרות שאין כל סימנים או סימפטומים קליניים?
ב. מתי אוכל לחזור לשחות, ללא חשש?
בתודה ובברכה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/04/2010אפשר לחזור לשחות שבוע אחרי התחלת טיפול ולהמשיך טיפול עד 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)