מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות שומן בחלק התחתון של העיןצבעונית07/05/2010
שלום רב,
מידי פעם יש לי נקודות שומן בעיניים ( בחלק הפנימי שמורחים עפרון לעיניים ),
ברצוני לדעת ממה זה נובע?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/05/2010מסתימה של בלוטות שמפרישות לריסים או מוירוסים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין מגרדתליאוני07/05/2010
אני בת 49. לפני 4 חודשים אובחנתי עם אובייטיס בעין אחת. עשיתי בדיקות מקיפות כולל CT עיניים, בדיקות דם וצילומים רבים- אין סימן לגורם בשאר הגוף. כעבור כחודש כל סימני האובייטיס נעלמו (גם מבחינת הסימפטומים וגם מבחינת בדיקת רופא מומחה לאובייטיס) אך מאז נשארתי עם עין אדומה שבהתחלה כאבה מאד ונדרשו משכחי כאבים יחד עם התרופות. לאחר טיפול באינדוביס תחילה בכדורים וטיפות sterodex אח"כ ללא טיפות sterodex אך כדור ביום בשילוב עם טיפות indocollyre, הכאב פחת אפילו נעלם. אבל כעת העין מגרדת בטירוף. היא לפעמים אדומה ולפעמים יש נפיחות של השק מתחת לעין. השק מופיע ברגע שמנסים להוריד את מינון הindomethacyne. מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הגירוד? אני כל כך משתדלת לא לגרד אבל ברגע של חוסר ריכוז ובטח בשינה, אני מגרדת. האבחנה האחרונה היא episcleritis/ scleritis עם סימני שאלה אך ממה שקראתי באינטרנט, episcleritis היה צריך להיעלם כבר ולscleritis יש תופעות קשות כולל ירידה בראייה וראייה מטושטשת שלשמחתי, אין לי, חוץ מהרגעים הראשונים בבוקר בהם יש הפרשה מהעין (מאז הבעיה). אך לא ראיתי שבscleritis nדובר בגירוד משגע כמו שיש לי. יש לי תור רק בעוד 10 ימים אז מקווה לקבל עצה לבינתיים. הרופא רשם לי טיפות נגד אלרגיה - שני סוגים, שניהם עשו לי רע - גירוד ואודם נוספים. אבל אם מדובר רק בעין מגרדת אחת (בכלל כל התופעות הנן בעין ימין) , האם זה עדיין יכול להיות אלרגיה? אירידולוג שפגשתי אמר לי שיש לי פיטריה לא בעין אלה במערכת הכללית ואולי זה משפיע על העין אבל הרופאה שלי (רופאת המשפחה) לא ראתה בזה שום הגיון אז לא פעלתי בנדון עם כל מיני כדורים אלטרנטיביים. הגירוד מזכיר פיטריה באמת, כמו בין האצבעות בכפות הרגליים, זה גירוד שמשגע את הבן אדם! יכול להיות כזה דבר פטריה בעין? מה אפשר לעשות כדי להקל ועוד איזו בדיקה כדאי לעשות כדי לאבחן מה יש לי ואיך לטפל? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד בעין אחת - כמו גרוד של פטריה
שרון בר23/08/2011אני סובלת מאותה תופעה בעין שמאל, אם מצאו את המקור לבעיה אשמח לדעת מה הוא וגם מה הטיפול, זה מוציא מהדעת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/05/2010יש אפשרות לטפל בגירוד אך צריך בדיקת עיניים . סביר להני שלא מדובר בפיטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה משובשתהדס06/05/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי אובחן אצלי CNV אידיופטי. הינני בת 30 ובריאה בדר"כ.
לאחר בדיקות שכללו שדה ראייה, OCT ו-FA הוחלט לתת לי זריקת אבסטין. בעקבות הופעת בעיה זו ראייתי הפכה משובשת - אני רואה בעין ימין באופן מעוות ומעורפל. דברים שאמורים להיות ישרים (למשל עמוד חשמל) אני רואה בצורה גלית. קשה לי לראות בבהירות את הפרטים, ואם עלי לקרוא אותיות או מספרים מקרוב - זה מאוד קשה לי.
אתמול הייתי בבי"ח וחזרתי שוב על בדיקות שדה הראייה וה-OCT - כאשר ניכר שיפור משמעותי והתופעה כמעט עברה.
אך לצערי ראייתי נשארה משובשת כשהייתה. הוחלט לתת לי זריקה נוספת, על מנת לוודא שאכן הכל נעלם. אך הרופא אמר כי ראייתי כרגע היא גם ככה 6/6 לכן זה לא שראייתי נפגמה משמעותית.
שאלתי היא - באם אחרי הזריקה השנייה עדיין ראייתי התקינה לא תשוב אלי - האם יהיה ניתן לעשות משהו?
אינני יכולה לדמיין את חיי עם ראייה מעוותות ומשובשת זו.
אשמח לקבלת תשובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
ד``ר יורם שוחט07/05/2010חודש וחצי אחרי האבחון מוקדם עדיין להקיש על התוצאה הסופית. השיפור בבדיקות נותן מקום לאופטימיות. בכל מקרה תהליך השיפור יכול להיות הדרגתי. לגבי אופציות עתידיות, זה תלוי במצב שיהיה אז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הדבקה בהרפס בעינייםקרן06/05/2010
מהם דרכי ההדבקה בהרפס בעיניים?
האם נגיעה בהרפס בשפתיים ואח"כ נגיעה בעין יכולה לגרום להדבקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט07/05/2010ההדבקה נעשית באמצעות מגע עם אזור שבו יש דלקת פעילה. מגע בשפתיים ואח"כ בעין יכול לגרום להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיניים אדומות
הלה10/05/2010מזה מספר שבועות העיניים שלי אדומות משעות הצהריים ואילך.
אין לי תחושת יובש או אי נוחות בעיניים. אני אמנם עובדת מול המחשב כל שעות העבודה, יחד עם זאת העיניים מאדימות כבר בשעות הצהריים.
אמנם יש לי R. P. אך הופעת האודם בעיניים היא לגמרי חדשה אצלי.
מה זה יכול להיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על עיניים ועייפותגדי06/05/2010
שלום רב. לאחרונה אני עייך מהרגיל והדבר מתבטא גם בתחושת כבדות בעינים. האם עייפות גורמת לכאבי עיניים או שדווקא הפוך, כאבים בעיניים גורמים דווקא לעייפות? ומה עוד אפשר לדעת עלה קשר בינהם?
כמו כן האם יש ממש בתרופות סבתא או לא סבתא (כדוגמת אופטיק-גארד) לשיפור הראייה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדי
ד``ר יורם שוחט06/05/2010ייתכנו סיבות שונות לעייפות ולכאבי עיניים, שיכולות לנבוע מבעיה עינית כגון צורך במשקפיים, בעיות מיקוד, יובש, דלקת ועוד, ויתכן מצב שבו בעייה לא-עינית נותנת תחושה של כאב עיניים ועייפות.ממליץ לפנות לבדיקת עיניים יסודית במטרה לגלות האם העייפות והכאב נובעים מבעיה בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הרחבת אישוניםמורן05/05/2010
ביצעתי בדיקת הרחבת אישונים ותופעת הטשטוש לא חלפה גם לאחר 24 שעות , האם עלי לדאוג?
כמו כן, נאמר לי כי אין לי בעיה מיוחדת אך עם זאת עדשה 0.5 או 0.25 לקריאה בעיקר יכולה להועיל.
האם כדי לי להתחיל עם משקפיים?
האם שימוש במשקפיים לא מחליש את העיניים וגורם לפיתוח תלות?
כמו כן, אשמח לקבל הסבר לגבי הפרמטרים שנתקבלו לאחר בדיקת העיינים:
right
sph cyl ax
+1.00 0.00 180
+0.50 -0.25 174
+0.50 -0.50 168
+0.50 -0.50 160
+0.25 -0.25 2
+0.50 -0.25
left
+0.75 -0.50 11
pd: 66 mm
תודה.
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/05/2010השפעת טיפות הרחבת אישונים יכולה להיות גם 24 שעות לא להילחץ. במספרים כשלך לא צריך משקפיים רק למדקדקים מבחינת ראייה פרפקציוניסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות לאחר קריאה ממושכתעמית05/05/2010
שלום רב,
לאחר קריאה של ספר\עיתון עיניי מאדימות, לפעמים אחרי קריאה של פחות משעה, בעיקר עין אחת שקצת יותר חלשה (מינוס 1.5 וצילינדר). האודםהוא מכיוון חלק העין שקרוב לאף כלפי האישון. רואים כלי דם אדומים.
איני חובש משקפיים (כרגע יותר נוח לי בלי). אין לי כאבי עיניים ואין לי בעייה לקרוא בנוחות ספר, מלבד הבעייה האסתטית
בעת צפייה בטלוויזיה או במחשב התופעה אינה קורית
מה עשויה להיות הסיבה?
האם יש טיפות מומלצות לנושא? כרגע אני משתמש בטיפות לעיניים אדומות שמוכרים ללא מרשם ולאחר מספר ימים התופעה נעלמת
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/05/2010ייתכן יובש בעיניים . צריך בדיקת עיניים מקיפה ואז טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עניים של למעלה מחודשדנה04/05/2010
שלום רב,
בעלי סובל מזה למעלה מחודשיים מעינים מגרדות, אדומות מודלקות עם הפרשה ומידי פעם בעףעף יש לו שעורה יותר נכול נקודה מוגלתית שמסביבה אודם חזק כמו פרונקל .
קביל מספר סוגי טיפות מרופא עינים וללא תוצאות.
אודה לך אם תוכל להסביר את התופעה, האם יש מחלה ספציפית שהסיפמפטומים מתארים אותה ואם כן איזה טיפול מועדף. הוא מאוד סובל.
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/05/2010מדובר בדלקת עפעפיים שבלוטות שמשמנות את הריסים נסתמות צריך טיפול ארוך ואיכותי להצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהאלמוני04/05/2010
האם תוצאות הבדיקה לטוב או לרע מגיעות למשרד הרישוי או רק זה בסודיות של הרופא עם המטופל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/05/2010מגיעות אליך ואתה מביא אותם לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי03/05/2010
שלום,האם התרופות האנטי פסיכוטיות etumine ,שם גנרי , ((Clothiapine,
ו nozinan שם גנרי Levomepromazine גורמות לתופעות לוואי בעיניים/ראייה??
מה המשמעות בהמלצה המותוות שיש ליידע את הרופא על מצב גלאוקומה אם החולה סובל ממנה?האם שימוש בתרופה הזאת עלול לגרום לחולי בעין?או שלאדם בריא אין מה לחשוש והחשש הוא כלפי אנשים עם בעיות בעיניים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/05/2010חלק מתרופות אנטי פסיכוטיות יכולות להעלות לחץ תוך עיני ולכן דרושה בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ATOPIC KERATOCONJUNCTIVITISדן03/05/2010
מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרלי
ד``ר יורם שוחט03/05/2010דלקת אלרגית של הקרנית והלחמית בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בינהם?
דן08/05/2010תמיד ידעתי שיש לי דלקת עינים אלרגית (בלחמית).איך פתאום מופיע גם בקרנית?האם זה מסוכן?הטיפול הוא אותו טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרלי
ד``ר יורם שוחט08/05/2010אלרגיה יכולה להתבטא ברקמות שונות, כולל לחמית, קרנית, עפעפיים. בעקרון הטיפול מבוסס על תכשירים אנטי אלרגייים ותכשירים המכילים סטרואידים. הטיפול הספציפי נקבע על פי עצמת הסימפטומים ועל פי התגובה לטיפול הניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים וכאבי ראשעידן03/05/2010
יכול להיות שבגלל שאני צריך משקפיים וכרגע אין לי
יכול להיות שזה יוצר בעיה של כאבי ראש?
תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
ד``ר יורם שוחט03/05/2010ייתכנו סיבות שונות לכאב ראש. אחת הסיבות האפשריות היא בעייה בעיניים, ובמסגרת הבדיקות לברור המקור לכאב ראש יש לבדוק גם את העיניים.. אין אפשרות לענות על שאלתך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי קרניתדנה03/05/2010
שלום רב,
אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה.
מיפוי בגדר הנורמה. (בת 28)
ללא עדות טופוגרפית לקרטונוס. אולם עקב האיסמטריה הקלה בין החלק העליון לתחתון, מומלצ לחזור על טופוגרפיה נוספת בעוד שנה.
הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד, השואה קלינית נחוצה.
אשמח לקבל תשובה על כמה שאלות.
1. מה זה אומר איסימטריה בין החלק העליון לתחתון?
2. ממה זה יכול לנבוע?
3. אני כבר הרבה זמן עם בעיית ראיה ובדיקות מעת לעת מבלי לדעת בודאות מה יש לי האם התוצאה של הבדיקה יכולה להסביר את הבעיתיות?
4.לפני שנים עברתי חבלה בראש האם זה יכול להיות כתוצאה מזה?
5. אשמח לקבל הסבר על התוצאה של הבדיקה?
6. האם יש מקום לדאגה?
7. מה הבדיקה באה בכלל לבדוק? ולשם מה עושים את הבדיקה?
המון תודות והמשך שבוע מהנה.
ד''ר יובל דומניץ03/05/2010מדובר במיפוי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי קרניתדנה03/05/2010
שלום רב,
אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה.
מיפוי בגדר הנורמה. (בת 28)
ללא עדות טופוגרפית לקרטונוס. אולם עקב האיסמטריה הקלה בין החלק העליון לתחתון, מומלצ לחזור על טופוגרפיה נוספת בעוד שנה.
הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד, השואה קלינית נחוצה.
אשמח לקבל תשובה על כמה שאלות.
1. מה זה אומר איסימטריה בין החלק העליון לתחתון?
2. ממה זה יכול לנבוע?
3. אני כבר הרבה זמן עם בעיית ראיה ובדיקות מעת לעת מבלי לדעת בודאות מה יש לי האם התוצאה של הבדיקה יכולה להסביר את הבעיתיות?
4.לפני שנים עברתי חבלה בראש האם זה יכול להיות כתוצאה מזה?
5. אשמח לקבל הסבר על התוצאה של הבדיקה?
6. האם יש מקום לדאגה?
7. מה הבדיקה באה בכלל לבדוק? ולשם מה עושים את הבדיקה?
המון תודות והמשך שבוע מהנה.
ד''ר יובל דומניץ03/05/2010מדובר במיפוי תקין לא קשר לחבלת ראש . יש לך צילינדר קטן אין מניעה גם לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכדי עיוור צבעים?רן01/05/2010
נכדי בן השלוש הוא ילד מפותח בהתאם לגילו. עם זאת, יש משהו משונה בדרך בה הוא מתייחס לצבעים. כששואלים אותו מה צבעו של אוביקט כלשהו, הוא מדייק כשמדובר בחפץ לבן או שחור ושוגה בשאר הצבעים. ואולם, וזה הקטע הלא ברור, כמניחים בפניו קוביות בעלות צבעים שונים ומבקשים ממנו למינם לפי הצבע, הוא מבצע מטלה זו ללא כל קושי. כלומר, הוא מבחין בין צבעים אך מתקשה להעניק לחפצים את מונחי הצבע (כלומר, המלים - אדום, צהוב, וכו').
האם תופעה כזו ידועה? האם תוכלו להפנות אותי למקורות בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/05/2010צריך לבצע בירור ראיית צבעים אך ניתן בגיל יותר מבוגר 4-5. מעבר לכך לבדוק כיוונים אחרים קוגנטיביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרן
ד``ר יורם שוחט02/05/2010נראה לי שאין מדובר בבעיית עיניים שכן, לדבריך, הוא מבדיל בין הצבעים. הייתי ממליץ לשאול את רופא הילדים. יחד עם זאת, רצוי לבדוק את ראיית הצבעים (קיימת בדיקה פשוטה). ניתן לבדוק אצל רופאי עיניים המתמחים בילדים או במסגרת מכון עיניים של קופת החולים או במרפאת חוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)