מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראייה כפולהקובי20/10/2007
לאחרונה הרגשתי ירידה קטנה בראייה, עשיתי לי בדיקת ראייה לשתי העיניים ע"י קריאת כתוביות ממרחק מסוים והבנתי שיש לי בעיה שאני רואה קצת כפול בעין שמאל!!
מה זה יכול להיות?
מה עליי לעשות בנוגע לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/10/2007הסיבה יכולה להיות יובש, קטרקט, בעייה ברשתית, וסיבות נוספות לפנות לבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שורפתאילנית18/10/2007
אני בעלת עדשות מגע כבר כמה שנים ואתמול פתאום בעין בנהיגה, העין שרפה לי כמו שנכנס שערה הוצאתי את העדשה ועדין אני לא יכולה לסבול מכבים כאילו יש לי משהו בעין למרות שאין כלום, מה אפשר לעשות זה ממש כואב. שמתי טיפות עייניים ומשחה וכלום..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/10/2007מדובר בסימני יובש להשתמש בדמעות מלאכותיות לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעדשות מגעשני18/10/2007
ד"ר דומניץ שלום רב,
אני בת 25 ומרכיבה עדשות מגע מזה כ 9 שנים.
בתחילה הרכבתי רק עדשות מגע קשות ולאורך כל תקופה זו (כ 6 שנים) לא היו לי כלל בעיות עם העיניים.
לאחרונה התחלתי להרכיב עדשות מגע רכות וכעת בעת הרכבת העדשות העין שלי אדומה ומגורה.
פניתי לרופא העיניים והוא אמר שיש לי אלרגיה לעדשות ואמר שעליי להפסיק להרכיבן למשך שנתיים!
האם זה הגיוני? האם רק הפסקת הרכבת העדשות לתקופה כה ארוכה תרפא את האלרגיה?
האם לא מספיק לטפל בעיניים ולתת להן "לנוח" מספר חודשים?
בנוסף האם אני יכולה לעשות ניתוח לייזר לתיקון ראיה (בהתחשב בעובדה שיש לי אלרגיה לעדשות)?
תודה מראש על התייחסותך
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/10/2007יותר מ50% ממרכיבי עדשות מגע מפתחים אי סבילות להם והם מועמדים מצויינים לניתוח לייזר להסרת משקפיים. את כנראה הגעת לסוף הדרך מבחינת הרכבת עדשות מגע והאופציות משקפיים או לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגענועה17/10/2007
שלום,האם יש נזק בהשריית עדשות המגע במים,באופן חד-פעמי,ולא בנוזל המיוחד?האם יש נוזל מומלץ ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/10/2007אסור להשרות עדשות מגע רכות במים. סכנת זיהום חמורה. לא יכול להמליץ בפורום זה על תמיסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעיןיערה17/10/2007
אני סובלת באופן כרוני משעורות בעין ( עפעף עליון) , כבר עשו לי 3 ניתוחים לניכוז ..
האם קיימת דרך מניעה מכך? איך ניתן לטפל בצורה שלא תחזור על עצמה?
האם יש דרך טיפול במצב אקוטי טובה?
אשמח לתגובה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007הטיפול מניעה הטוב ביותר ניקוי יום יומי עם ליד קר או eye care . הטיפול במצב אקוטי עם משחה טיפול ואנטיביוטיקה דרך הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת משעורהרות17/10/2007
שלום רב,
לפני כחודשיים פרצה בעיני שעורה,
לאחר כשלושה ימים הגעתי לרופא וכשהוא ראה את מה שנוצר בעין הוא אמר שהוא לא מבטיח שזה ייעלם,
אכן כך היה, נשארתי עם סימן על העפעף התחתון, די מכוער,
אני מפחדת מהניתוח,
האם יש טיפול נוסף שעשוי או ששמעת על יעילותו?
כמו כן, יש לי גרד מוזר בקרקפת, האם זה עלול להיות קשור?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007לא לדאוג ברוב מקרים נעלם עד חצי שנה ואם לא בניתוח פשוט מעלימים אותו.
אין קשר בין גרד לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיה חוזרת בקרניתדנדן16/10/2007
מה הטיפול המומלץ לארוזיה חוזרת בקרנית ומהם הסיכונים בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007שלב ראשון קילוף שכבת אפיתל קרנית. ואם לא עוזר טיפול לייזר על קרנית. הסיכון מינורי ההצלחה גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטזיה וניתוח השתלת טבעותשירה16/10/2007
שלום
עברתי ניתוח לייזר בעיניים לפני שבע שנים. עכשיו נוצרה אקטזיה בעין ימין
הומלץ לי על השתלת טבעות ו-cross linking
אבקש לדעת אילו רופאים מומחים לניתוחים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007את יכולה לבא אליי אני אחד היחידים בארץ והראשון שהחל טיפול בcross linking/ לא ממליץ על טבעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה טוב בעין אחתtink15/10/2007
לפני כחודשיים שמתי לב שאני לא רואה טוב בעין השמאלית.
אני לא רואה בה עד כדי כך שאני ממש רואה מטושטש עצמים קרובים בעוד שבעין הימנית אני רואה מצויין.
אציין כי תמיד הרגשתי שאני לא ממש רואה טוב בעין הזאת אבל עכשיו זה החמיר.
כמובן שאני מתכננת ללכת לאופטמטריסט ולקנות משקפיים, אך לפני זה רציתי לדעת אם זה נגרם אך ורק ממאמץ של שתי העיניים שבסופו של דבר החמיר את בעית הראייה או שישנם סיבוכים או סוגים של מחלות או מצבים נפשיים או משהו בכיוון שיכול לגרום לאי ראיה זמנית ובנוסף לזה האם מומלץ ללכת גם לרופא עיניים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007ממליץ בדיקת עיניים מקיפה אצל רופא עיניים. לפני שפונים לאופטמטריסט יש הרבה סיבות לחמצב כולל עין עצלה אך דרושה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ermאריה15/10/2007
בבדיקה שיגרתית (חולה סכרת ) שלי ציין הרופא לגבי עין שמאול "erm עדין "
מה זה ?
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/10/2007מדובר בקרום על פני מרכז רשתית אם מוריד ראייה משמעותית יש לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר למספר גבוה עם צילינדרטל15/10/2007
אני בת 21 ומרכיבה משקפיים מגיל צעיר (כיתה א),לפני כ-4 שנים עברתי לעדשות מגע רכות וקבועות ואני מאוד מתעניינת בניתוח לייזר.
העניין הוא שהמספר שלי בשתי העיניים מאוד גבוה (6.5) ויש לי גם צילינדר בשתיהן!
שמעתי מכל מניי מקורות שהסיכוי שלי לראות 6.6 לאחר ניתוח הוא קלוש ביותר ורציתי לדעת האם זה נכון? ואם לא האם ניתוח כזה באמת יכול לעזור לי?
תודה מראש,טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/10/2007ניתן להגיע לחדות ראייה כמו משקפיים ואם מדובר ב6/6 אזי תקבלי תוצאה זו. מוזמנת להגיע לרפאה שלי אם מעוניינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקההדס14/10/2007
שלום, זה קצת מחוץ לתחום שלך אולי - אבל בהנחה שמשפחתו של בעלי כוללת אנשים ללא משקפיים וכולם רואים היטב ולעומת זאת משפחתי מורכבת ממרכיבי משקפיים בלבד (כולנו "אבו ארבע"...) - איך ישפיע הדבר על ילדינו? האם יש גנים דומינטטים יותר כאן?
ד''ר יובל דומניץ15/10/2007אי אפשר דעת יכול להיות כולם בלי או חלק עם או כולם עם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בעין לאחר PRKחגית13/10/2007
עברתי ביום חמישי ניתוח לייזר לתיקון ראייה בשיטת PRK. מאז ועד עכשיו (מוצ"ש) יש לי כאבים כמו דקירות באחת מהעיניים (אני עם עדשות ששמו לי לשלושה ימים). רק טיפות הוולטרן מרגיעות לי מדי פעם את הכאב.
1. האם זה נורמלי?
2. מתי אמורים להסתיים הכאבים?
3. מה ניתן לעשות עוד כדי להקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/10/2007מדובר ביובש בעיניים לשים הרבה דמעות מלאכותיות יחלוף עם הזמן עד 3-6 חודשים מניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשטף דם בעיןדודו פילצר12/10/2007
אתמול בלילה השתעלתי חזק מאוד ובבוקר קמתי והיה לי שטף דם קטן בעין שמאל שהלך וגדל במהלך היום. האם זה צריך להטריד אותי? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? האם יש צורך ללכת לרופא עיניים או שזה פשוט בגללל השיעולים וזה יעבור עם הזמן?
ד''ר יובל דומניץ14/10/2007מדובר בשטף דם תת לחמיתי שנגרם לעיתים משיעול חזק לא להילחץ. עובר מאליו אם יש מקרים חוזרים לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנזק שנגרם לענייבישיבה מול מסך מחשבגרייסי גת11/10/2007
שלום רב,
בעידן של היום שרוב הילדים יושבים המון שעות מול מסכי המחשב אני כאמא מאוד מודאגת מהנזק שיכול להגרם מכך.
ברצוני לשאול כמה שעות מומלץ לשבת מול מחשב ביום. כמה שעות רצוף וכמה סה"כ עם הפסקות?
הבן שלי מתלונן לאחרונה על ראייה מתושתשת . הוא מרכיב משקפיים וגם עם משקפיים הוא רואה מתושתש. קבעתי לו תור לרופא עניים אך עד אז חשוב לי לשמוע את דעתכם בעניין זה על מנת שאדע מה לעשות כבר עכשיו.
האם המחשב פולט קרינה במידה ומשאירים אותו בלילה דלוק בחדר הילדים?
תודה מראש
גרייסי גת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007מסך מחשב יכול לשנות מספרים בעיניים וסביבת עבודה מול מחשב מיבשת עיניים . יש לבדוק את המספרים בעיניים ואם צריך לשנות לשנות . אין דרך להמנע מעבודה מול מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)