מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע לילדיםלילה27/12/2007
שלום קוראים לי לילה ואני בת 10 ½ ויש לי משקפיים אבל אני לא אוהבת אותם, אז רציתי לדעת מאיזה גיל מותר לשים עדשות מגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילה
ד``ר יורם שוחט31/12/2007אין גיל מוגדר להרכבת עדשות מגע, אך לדעתי הגיל שלך עדיין צעיר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפייםהילה27/12/2007
האם רקמת העפעפיים מבחינה מבנה פיזיולוגי הינה רקמה בלתי חדירה? ז"א שמעבר של כל חומר/גוף זר באשר יהיה (אם במצב נוזלי אם במצב מוצק), מחלקו החיצוני של העפעף אל תוך העין עצמה בעצם אינו אפשרי כלל?
כמו-כן האם בשאר רקמות הגוף המצב דומה מבחינת חדירות או שלא?
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר יורם שוחט30/12/2007עור העפעפיים מתפקד מבחינת חדירות כמו העור בכל מקום אחר בגוף, וכל עוד העור שלם ובריא אין אפשרות למעבר חומר לעין, מצד שני, בהחלט קיימת אפשרות שחומר הנמצא על העפעף ייכנס לעין דרך מפתח העפעפיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים בעינייםסוחוניצקי26/12/2007
שלום דוקטור
מזה 3 חודשים אני סובלת מכאבי עיניים חוזרים. ביקרתי אצל רופא עיניים וקיבלתי טיפות וולטריין נגד כאבים. בביקור האחרון אצל הרופא נאמר לי שאין לי כל ממצא בעיניים שאפנה לא.א.ג. ביקרתי אצל רופא א.א.ג ונאמר לי שמבחינתו אין כל ממצא מבחינת א.א.ג. אפשרי שזה אלרגיה וניתן טיפול נגד אלרגיה. (נוותחתי ב-2004 בקטרקט בשתי העיניים). האם לגשת לרופא עיניים אחר לחוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/01/2008כן רצוי וחשוב שתפנה מיידית לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהחזי25/12/2007
היום הסתכלתי ישירות על השמש שהייתה מכוסה בענן.
לא הרגשתי סינוור ולא ראיתי את השמש המכוסה!
האם יש בזה סכנה לעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/01/2008מסוכן להסתכ לשמש אפשר לקבל פגיעה במרכז ראייה ברשתית. ממליץ שתפנה לבדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעיןחזי24/12/2007
מה התסמינים של הרפס בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/01/2008אודם בעין כאבים עקצוצים רגישות גבוהה לאור ובעצם תסמינים שדומים לדלקת עיניים רגילה. יש להבדק אצל רופא עיניים לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בעיןדורון24/12/2007
לחרונה גיליתי כתם שחור בעין ימין לדברי הרופא זהוא כתם חלבון בחומר הג'ל של העין הייתי מעונין ללמוד על הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/12/2007מדובר בשינויים בנוזל החלק האחורי של עינים אופייני לקצרי רואי. אין טיפול לכך אם יופיעו עוד כתמים או ברקים בעיניים חובה דיקת עיניים מיידית לשלול חורים בפריפריית רשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת קרנית חוזרת ושיטת IEKיהודה24/12/2007
עברתי השתלת קרניות בשתי עיני עקב קרטוקונוסי.לאחר כ 12 שנה חזרה הקוניות וכעת העיוות חמור ואין לי תיקון ראייה.-לא הצליח נסיון לעדשה סקלרלית ולא מתאים עדשה תוך עינית,כך שנותרה רק אפשרות להשתלה חוזרת.
שמעתי על שיטה חדשה בהשתלה שנקראת IEK שבה החיתוך נעשה בלייזר וכך ההחלמה קצרה ובעיקר יש שליטה על העיוות של השתל כך שזו שיטה עדיפה(בייחוד עקב כך שבעין שחזרה בה הקוניות העיוות אחרי הניתוח היה גדול מאוד).
רציתי לשאול:
1. האם היתרונות של הניתוח הם כפי ששמעתי כך שכדאי להמתין עד לכניסתו למערכת הרפואה הציבורית ?
2.האם זה מתאים גם להשתלה חוזרת?
3 . האם ידוע לך או האם תוכל להעריך מתי השיטה ומיכשור ה IEK יגיעו לבתי החולים של קופות החולים (פרטי עולה
עשרות אלפי שקלים) ?
בתודה
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/12/2007יש יתרונות גדולים לכך מאחר ומקטין סיכוי לדחיית שתל משמעותית. ייקח שנים עד שייכנס למערכת הציבורית אם בכלל כי פרוצדורה יקרה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות ושורפות תמידערן22/12/2007
אני בן 31 וסובל באופן קבוע מעיניים אדומות ושורפות.משתמש בטיפות עיניים אופטריל ודקסאמיצין באופן קבוע דבר שמקל עליי במקצת. הם יש משהו או מישהו שיוכל לגרום לי לההעלמות הבעיה שלי.
אני כבר מיואש כיוון שהייתי אצל מירב הרופאים ולהם אין תשובה לבעייתי.והאם יש קשר לכך ששמתי בגיל 17 עדשה עם חומר חיטוי בעין.
בתודה מראש
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה רסטסיס
תומר19/09/2010היי,
בקש מרופא העיניים רסטסיס. התרופה במקור מיועדת להקלה במקרה של עיניים יבשות אבל עוזרת מאוד גם במקרים של עיניים אדומות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/09/2010לא ניתן לייעץ בלי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
ד``ר יורם שוחט22/12/2007קיימות סיבות אפשריות שונות לאודם ולצריבה. גם תנאי עבודה, תנאים סביבתיים והרכבת עדשות מגע יכולים לגרום לכך. למרות שנבדקת ע"י רופאים רבים ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך היא לפנות שוב לבדיקה יסודית. הרופא יצטרך גם לבדוק אם הגורמים שהזכרתי קיימים אצלך, ולייעץ לך בהתאם.
אסור בתכלית האיסור להשתמש בטיפות דקסאמיצין (או בכל תכשיר אחר המכיל סטרואידים) באופן קבוע!!!!!!!!!! שמוש למשך תקופה יכול לגרום לסיבוכים רציניים כגון קטרקט וגלאוקומה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהחנן21/12/2007
שלום שמי חנן
אני מרכיב משקפיים לשיפור הראייה מרחוק מכיתה ב', המספר בעיניים קפץ בערך כל שנה במספר עד שסיימתי את הצבא עם מספר 11-. מיד שהשתחררתי הלכתי ועשיתי ניתוח לייזר (Z-OPTIC)לאחר הניתוח ראיתי טוב מאד ולא היה לי מספר אולם עם הזמן המספר החל לעלות שוב וחזרתי למשקפיים עם מספר 1.5-, המספר המשיך לעלות עד מספר2.5-. באיזה שלב בבקורות עם הרופא המנתח הוא רשם לי טיפות עיניים V-OPTIC 0.5% טיפות להורדת לחץ תוך עיני,פעם ביום למשך מספר חודשים. הטיפות האלה מורידות את המספר ל1.5-, אולם כאשר אני מפסיק להשתמש בהם המספר יורד בהדרגה חזרה ל-2.5-. בבדיקה של לחץ תוך עיני אצל רופאי עיניים רגילים לא נמצאה בעיה וצורך להשתמש בטיפות. היום אני בן 27 5 שנים אחרי הניתוח חזרתי שוב לטיפות ותוך שבוע הראייה שלי משתפרת. מצד אחד זה עוצר את המספר, אבל האם ידוע לכם למה זה משפיע על הראייה שלי? והאם זה יכול להשפיע לרעה?האם זה טוב לקחת את הטיפות אם אין צורך מבחינת הלחץ התוך עיני?
אני אשמח לקבל ייעוץ בנושא
בתודה מראש
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן
ד``ר יורם שוחט22/12/2007בניתוח הלייזר לביטול קוצר ראייה גורמים לשינוי (השטחה) של קימור הקרנית. כאשר המספר עולה שוב (מצב זה מוגדר נסיגה) הסיבה בחלק מהמקרים היא השתנות חזרה (התקמרות) של הקרנית. התקמרות זו מושפעת מהלחץ התוך עייני, וככל שהוא נמוך יותר הקרנית מתקמרת פחות. לכן כשאתה נוטל את הטיפות המספר נמוך יותר מאשר בלעדייהן.
רופאי עיניים שלא מתעסקים ישירות בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אינם מכירים את האמור לעיל. הם מודדים אצלך לחץ "תקין" וקובעים על סמך זה שאתה לא זקוק לטיפות. חשוב מאד לציין גם שמדידות הלחץ אחרי ניתוח לייזר נמוכות משמעותית מהלחץ האמיתי שקיים בעין. במלים אחרות, הלחץ בעין גבוה יותר ממה שנתקבל במדידה. וזו סיבה נוספת לכך שהם אומרים שאינך זקוק לטיפות.
תשמע להוראות הרופא המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רדורית20/12/2007
אני בת 32, חודש שביעי להריון עם תאומים.
ב-4 ימים האחרונים אני מרגישה מעין לחץ לכיוון ארובת עין ימין, הכאב הינו מעין כאב ראש לכיוון עין ימין בלבד, עין ימין עצמה לא כואבת, אך אני מרגישה שארובת העין (למעלה) כואבת לי.
עוד אציין, שהעין לא אדומה, אין בעית ראייה בעין והעין לא דומעת.
הכאב הוא רצוף במשך 4 ימים, ואני כל הזמן חשה בו (הוא לא עובר) אפילו באמצע הלילה ובבוקר.
מה יכולה להיות הסיבה? האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד``ר יורם שוחט21/12/2007כאב בלתי פוסק במשך 4 ימים מחייב פנייה לרופא לשם אבחון הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשחגית20/12/2007
יש לי כאב ראש תמידי שנובע כתוצאה מכך שאני מאמצת את העינים אני מרכיבה משקפים נבדקתי אצל מספר רופאים והם לא יודעים מה הקשר בין כאב הראש לעין הם חושבים שזה משהו עצבי לתגובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד``ר יורם שוחט21/12/2007מי קבע שכאב הראש במקרה שלך נובע מאימוץ העיניים? כאב הנובע ממאמץ ראייה אינו תמידי, אלא משתנה בהתאם למידת המאמץ. רופאי העיניים שאליהם פנית לא מצאו קשר לעיניים, וחשבו שזה משהו עצבי. לפיכך רצוי שתפני לבדיקה ע"י רופא נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם!עדי19/12/2007
יש דבר כזה ניתוח לפזילה? תסבירו לי עליו קצת כמה עולה דבר כזה ומה תופעות הלוואי שלו ואיפה עושים את זה?,
ועוד משהו אני מרבה למצמץ נורא הרבה ממש שזה כבר מציק ומפחיד ואחרי זה, זה עושה לי כאבי ראש נוראיים אבל אני לא מצליחה להפסיק את זה הלכתי לרופא עיניים מזמן והוא אמר שאין לי שום בעיה בעיניים..מה עושיםף,..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל?
ד``ר יורם שוחט19/12/20071. יש דבר כזה. את התשובה לשאלותייך תבקשי מהרופא שאליו בחרת לפנות.
2. קיימות סיבות שונות לתופעה שאותן את מתארת. אם רופא עיניים לא מצא בעייה נסי לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידוליםמיכל19/12/2007
שלום, האם צמיחת גידולים קטנים על העיניים ועל העפעפיים קשורים למאמץ בעיניים, או ראיה לקויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר יורם שוחט19/12/2007גידולים לא נגרמים ממאמץ עיניים או ראייה לקויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר ומספר גבוהלימור17/12/2007
אני בת 32 ומרכיבה משקפי ראייה מגיל 14 (למרות שלא ראיתי טוב מאז ומעולם) עד היום הגעתי למספר 11.5 בכל עין וזאת בעדשות מגע קשות (אני מרכיבה עדשות קשות) אני מעונינת לבצע ניתוח לייזר ואולם לפי המדיע באינטרנט ניתן לבצע את הניתוח עד למספר 9 האם זה נכון? האם אין לי כל אפשרות לבצע ניתוח לייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
אלמוג אמיר23/06/2016הייתי שמח לדעת אם עשית את הניתוח להשתלת עדשה ואם כן האם עבר בהצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
ד``ר יורם שוחט18/12/2007אכן נהוג להמנע מבצוע ניתוח לייזר במספרים כמו שיש לך, אם כי ייתכן שתמצאי מנתח שיהיה מוכן לבצע את הניתוח. במספרים כאלה הפתרון הניתוחי הוא השתלת עדשה תוך עינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/12/2007עם הטכנולוגיה שיש לנו בקר ניתן לנתח עד 12 מספרים מוזמנת לבא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בצינור הדמעותשוש16/12/2007
שלום
עברתי ניתוח לפתיחת חסימה בצינור הדמעות , ובמהלכו הושאר לי צינורית קטנה מן העין דרך האף,
לטענת המנתח הצינורית הזו אמורה היתה להישאר למשך 4 חודשים, לצערי אחרי כחודשיים עקב שפשוף בעין הצינורית השתחררה והרופא נאלץ להוציאה, מה המשמעות של ההוצאה המוקדמת? האם זה יפגע בתוצאות הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד``ר יורם שוחט19/12/2007השארת הצנורית נועדה לשפר את סיכויי ההצלחה של הניתוח. פליטת הצנורית לפני המועד המתוכנן עדיין מאפשרת את הצלחת הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)