מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לייזר בעיניים -שאלהשי23/07/2007
שלום אני בגיל 37
עובד במחשבים - 7 שעות ביום בערך במחשב
עברתי נתוח להסרת משקפיים לפני כ 13 שנה בערך
היה לי מספר יחסית קטן בסביבות 3
ללא צילינדר.
הראייה שלי היום לא טובה
האם אוכל לעשות שוב נתוח בעזרת לייזר
האם יש סיכונים?? האם זה כדאי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2007צריך לבצע בדיקה במכון לייזר ורק אז אפשר לדעת אם ניתו להוסיף טיפול או לא. ככלל אין בעייה להוסיף טיפול גם אחרי 13 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה עם ניסטגמוס.בצלאל22/07/2007
אני לא יודע אם זהו המקום הנכון לפרסם בו את שאלתי אך אנסה.
אני בן 17 וסובל מניסטגמוס , ובחודשים האחרונים התחלתי ללמוד נהיגה . הבעיה שלי היא שאינני מסוגל למקד את מבטי ישר לעבר הכביש , מה שגורם לחוסר התמצאות טוטאלית בכביש ,וחווסר יכולת להתמקם כראוי . בתחילה חשבתי שזה יעבור עם הזמן אך אני לומד כבר כמה חודשים והמצב לא משתפר. רציתי לשאול אם ידוע לך על מקרים דומים , ומה היית מיעץ לי לעשות?
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2007צריך לבדוק את הכשירות שלך לנהיגה. יש דרך הפחית ניסטגמוס עם משקפי פריזמה או ניתוח. ממליץ שתפנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקיי שאלה אחרונה בבקשה!!אורן21/07/2007
הבנתי מה זה קוצר ראייה...שאלה אחרונה:
מי שאין לו קוצר ראייה גם לו נגרם קוצר הראייה אם הוא הרבה במחשב? או רק למי שיש קוצר ראייה זה ניהיה מוגבר?
תודה מראש ושבוע טוב,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/07/2007משימוש במחשב גם מי שאין לו קוצר ראייה יכול להתחיל להיות קצר רואי עם צורך במשקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה קוצר ראייה?אורן21/07/2007
סליחה על הבורות...
אבל לא הבנתי למה התכוונת שאמרת קוצר ראייה?
בגדול מחשב גורם למשקפיים או לא?ואם כן אז אם יושבים במרחק מסוים זה עדיין גורם למשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/07/2007קוצר ראייה זה מצב שגלגל עין מתארך ואז מוקד שבירת קרני אור לא על רשתית אלא בתוך העין והתארכות זן יכולה להיות מעבודה מול מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן21/07/2007
שלום,
ראיתי שכבר כתבו פה משהו דומה אבל רציתי לנסח את זה בצורה שונה...
תמיד אני קורא מאמרים שאומרים שמסך מחשב גורם למשקפיים האם זה נכון?
אם כן מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה? כי אני יושב המון שעות במחשב...
תודה מראש,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער שיצא לי פעמיים רק בבקשה תענה
אורן21/07/2007זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ21/07/2007נתתי תשובה קודם לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן21/07/2007
שלום,
ראיתי שכבר כתבו מעליי משהו דומה אבל רציתי לנסח את זה בצורה שונה...
תמיד אני קורא מאמרים שאומרים שמסך מחשב גורם למשקפיים האם זה נכון?
אם כן מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה? כי אני יושב המון שעות במחשב...
תודה מראש,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/07/2007מחשב גורם להגברת קוצר ראייה אין מה לעשות נגד זה. במסכים דקים יש פחות ממסכי הענק קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ממושכת במחשביייי19/07/2007
כידוע ישיבה ממושכת במחשב פוגעת בשרירים וגורמת לכאבים
ובכלל להיות הרבה זמן פוגעת
יש לי שאלה בקשר לפגיעה בעניים אחרי ישיבה ממושכת במחשב
אני בן 17 ויושב שעות רבות במחשב (כמו שער בני הנוער בגילי)
וחושש מזה שבעתיד הנזק יהיה יותר גדול מזה שכרגע יש לי כאבים קלים והרגשת יובש בעניים...
כמה שעות ביום אתה ממליץ להיות במחשב וכמה הפסקות כדי להוריד בצורה משמעותית את הנזקים שיוטכלו להופיע בעתיד ותחושת היובש?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ19/07/2007תשב ותהנה כמה שאתה רוצה. יובש לא נגרם משימוש במחשב. מחשב יכול להגדיל ספר כעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם דמוי "יתוש" בעיןשלומי18/07/2007
לפני כשבוע הופיע לי בתוך העין נקודה שחורה שניראת לי כמו "יתוש" אשר זזה איתי לכל כיוון כאשר העין זזה, זה אומנם לא פגע בראיה שלי אבל זה מציק. הייתי אצל רופאת עיניים לבדיקה היא טוענת שזה התיבשות של הג'ל בתוך העין ואין מה לעשות עם זה , הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת בנושא ואמצעי טיפול אם יש,ברצוני לציין כי אני מרכיב משקפיי ראיה ואני בן 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/07/2007הרופאה אמרה נכון אין טיפול צריך לחיות עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מתקפלות כפתרון למשקפי קריאהרון18/07/2007
אני זקוק למשקפי קריאה במספרים של +2 וכמו כן יש לי צלינדר בשתי העיניים ברמה של 1.8-
האם ניתן להשתיל עדשות מתקפלות כפתרון למשקפי קריאה? אני זקוק להם אבל הם מפריעות לי מאוד (כבר שנים אינני יכול להתרגל למשקפיים ולכן נותלתי בלייזר בגיל 27) . האם ניתן לבצע מונווויז'ן עם עדשות מושתלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/07/2007לא מקובל להשתיל עדשות לשם קריאה. תתאים משקפי קריאה או מולטיפוקל משרדי גם לקריאה וגם למחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהנח17/07/2007
שלום
אני זקוק למישקפי קריאה +1.25
למרחק ראייתי טובה.
אופטמטריס התאים לי עדשת מגע אחת יומית (+1.25) לאחר שקראתי על שיטה כזאת.
שאלתי -1. איך נקראת השיטה
2. אני מרכיב העדשה כבר 10 ימים ועדיין ראייתי מטושטשת למרחק.
כמה זמן לוקח עד שהראיה תיהיה סבירה לקרוב ולרחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/07/2007זה נקרא מונוויזין. עין אחת לרחוק ואחת לקרוב. דורש בין חודש ל3 חודשי הסתגלות ב80% מצליח אחרת משקפי קריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותליאל16/07/2007
אני מרכיבה עדשות ובאופן קבוע יש לי דלקות חוזרות ונשנות בממוצע אחת לשבועיים ,כמובן שאני מחליפה עדשה אך האם אני גורמת לעצמי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ17/07/2007יש סיכוי שאת מפתחת אי סבילות לעדשות מגע. צריכה להפסיק הרכבתם למשך חודש לקבל טיפול בטיפול לעיניים ואז לנסות להרכיב מחדש אחרי חודש אחרי אישור רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומה - שאלה חשובהeden200716/07/2007
שלום רב,
אבי חולה במחלה האיומה הזו.... ושדה הראייה שלו התדרדר נורא.
לפני כשבועיים אבי עבר את ניתוח הלייזר אך בעין אחת הראייה כבר אבדה...,
ובעין השנייה נשאר לו כרגע שדה ראייה של 70% דבר שמקשה עליו מאד את הראייה.
שמעתי שיש משקפיים מיוחדות שמגדילות/מרחיבות את שדה הראייה אך אינני יודעת איפה רוכשים משקף שכזה.
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/07/2007יש מרכז גדול לליקויי ראייה בקיבוץ געש. תרימי אליהם טלפון ותבררי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מול מחשב- פוגעת בראייה?אורלי16/07/2007
שלום רב
רציתי לשאול שאלה לגבי, מצב הראייה בעבודה ממושכת מול מחשב
האם לעבודה ממושכת, יומיומית מול מחשב, יש השפעה שלילית על מצב הראייה?
אם כן, מה ההשפעה? הגדל המספר או הצילינדר? ואולי שניהם?
למה זה קורה?
והכי חשוב- מה אפשר לעשות כדי לצמצם את הנזקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/07/2007עבודה מול מחשב מגדילה מספר בעיניים(לא צילינדר ) אין דרך להמנע מכך חוץ מאי עבודה מול מחשב ואז יווצרו בעיות פרנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!!בעיית קרטוקונוסרעיה15/07/2007
שלום
אני בת 32 בעוד מספר ימים צריכה לעבור טיפול CROSS LINKINGבעין ימין לאחר בדיקת עובי הקרנית הסתבר שהקרנית דקה מידי ואיני יכולה לעבור את הטיפול , בעין שמאל שגם שם יש קרטוקונוס פחות מתקדם יש לי אפשרות לעשות את הטיפול ,עובי הקרנית תקין ,שאלתי האם לא מסוכן לעשות כביכול את העין "הבריאה" או שזה יכול רק לעזור,הציעו לי לעשות את הטיפול בעין שמאל למנוע את הידרדרות המחלה
מה לעשות ???
המתלבטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/07/2007בטיפול cross linkng אין מה להפסיד יכול לשפר אבל לא להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עינייםדנה14/07/2007
ביתי בת 5 חודשים, נולדה עם עיניים בצבע אפור, בתאורה חזקה/בחוץ נראה בהיר ובתאורה חלשה נראה חום.
1. האם הדבר מעיד כי צבע עינייה ישתנה? האם השינוי הוא רק לצבע חום או לעוד צבעים כגון ירוק או אפור כהה?
2. האם הצבע יכול להתבהר מעט?
3. האם נכון כי השינוי המשמעותי בצבע העיניים הוא עד גיל 6 חודשים ואח"כ כמעט אין שינוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ14/07/2007צבע עיניים יכול להשתנות עד גיל שנה ולצבע עיניים יכול להיות גוון שונה בתנאי תאורה שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)