מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס בעניים?אורחת27/06/2007
הבן שלי שאינו גר בביתי כי הוא ילד גדול סיפר לי שהיה אצל רופא עיניים ושם הרופא נתן לו משחה ואמר שיש לו דלקת והרפס בעפעפיים. זה מסוכן? מה פתאום הרפס? האם תוכל להסביר לי את התופעה הזו והאם משחה יכולה לעזור? הרופא אמר לו לשוב לבדיקה בעוד שבוע.
אודה לך מאוד
אורחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/06/2007הרפס בעפעפיים הוא ממצא לא שכיח אך קיים והסכנה היא התפשטות הוירוס לקרנית העין דבר שגורם לעיתים לעכירות קרנית וירידה בראייה. הטיפול שניתן נכון ויש לשים משחת זובירקס 5 פעמים ביום ל14 יום וכמובן צריך מעקב רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר השקפיים גבוההאביגיל27/06/2007
הנכדה שלי בת 17 כל שנה המספר שלה עולה וזה היגיע ל-10 ויותר כל כמה חודשים המספר עולה ..האם עדשות מגע יעזרו ואיזה???? האם אפשר לשפר את הראיה ובכלל מה עושים במקרה כזה היא גרה בצפת , ונראה לי שלא מתיחסים במיוחד לנושא כששואלים את הרופא המקומי. אני כל כך מודאגת אשמח אם רופא מומחה יענה לי .מה עושים במצב כזה?? תודה וכל טוב אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/06/2007המספר בגילה יכול עוד לגדול אין דרך לעצור זאת. עדשות מגע יאפשרו אסטטית לראות בלי משקפיים אך לא יעצרו את התהליך שייעצר בשלב כולשהו בדרך כלל עד גיל 25 אבל בעידן המחשבים יכול להמשך מעבר לכך. אבל אין מדובר בעליית מספר ללא הפסקה ולא צפויה להגיע ליותר מעוד 2-3 מספרים בהמשך אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ראייהאורן רון26/06/2007
לדוקטור שלום,
לפני מספר ימים התחלתי לראות לסרוגין בכפול,,דמויות ועצמים נראו כפולים,בעצימת אחת העיניים הכל נראה ברור,הכוונה היא בעצימת עין ימין או שמאל אך כאשר שתיהן פקוחות חוזרת הכפילות,מידי יום התופעה מחמירה,בנוסף שמתי לב שכאשר ראשי מוטה כלפי מעלה המצב גרוג יותר מאשר במבט למטה,מאחר ואני נמצא בח"ול במקום די מנותק האם לדעתך זו תופעה מוכרת שנתנת לפטרון ע"י רופא עיינים או שהדבר מצריך בדיקות שכדאי לחזור ארצה כדי לטפל בבעיה,
בתודה
אורן רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/06/2007יש הרבה סיבות לבעייה החל מ בעייה בעצבי העין בעייה בעצב ראייה שימוש בסמים חבלה לעיניים. יש צורך בבדיקת רופא עיניים בהקדם ובהתאם לתוצאות הבדיקה להחליט מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבאת תודה
אורן רון29/06/2007תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בקרנית העיןמאיר26/06/2007
שלום רב,
לאמי, בת ה-53, נוצר קרע בקרנית העין כתוצאה מחדירת אצבע של הנכדה.
אבקש לדעת מה ההשלכות של זה והאם זה עשוי להרפא מעצמו?
תודה,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/06/2007מדובר לא בקרע אלא בארוזיה בקרנית . זה כואב אך נרפא בשלמות ברוב המקרים במיעוט מקרים יש הישנות ופתיחת מקום הארוזחה בקרנית ואז צריך לקלף את השכבה השטחית של הקרנית לריפוי מחודש וטוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך לא שטוחדורית25/06/2007
ד"ר דומניץ שלום
אני עובדת מול מסך ישן, רואים בו טוב אבל הוא לא שטוח. אני שמה לב שעליו יש לי כאבי עיניים וצריבה בעין, ובמסך בבית שלי, שהוא מסך שטוח, אין בעיות.
תוכל להסביר מה ההבדל בין מסך שטוח למסך רגיל, למה אחד מפריע לי והשני לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/06/2007מסך שטוח יותר בריא לעיניים במסך רגיל שיטת פיקסלים שמאמצת עיניים מגבירה מאמץ אקומודטיבי (( תנועת שרירי עדשת העין)והגדלת קוצר ראייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אסתטית של עפעף תחתוןמיואשת23/06/2007
שלום! אני בת 24. אני מדגישה מראש כי שאלתי שייכת לתחום האסתטי דרמטולוגי.
אך בקהילות עור ופלסטיקה המליצו לי להיוועץ ברופאי עיניים בלבד:
על העפעף התחתון בעיני השמאלית קמטים (עמוקים יחסית) שמציקים לי אסתטית מזה מספר שנים. כוונתי אינה לאלו שקיימים אצל כל אישה מגיל מסוים תחת העין ובצדדים,
אלא לקמטים על גבי העפעף עצמו! דבר שלא ראיתי אצל אף אחת אחרת.
אינני יודעת אם ישנו קשר- אך על העפעף ישנן גבשושיות קטנות ההולכות ומתרבות,
וזוהו בתור סירינגומה. בעין השניה לא קיימת אף אחת מהבעיות הנ"ל (לפחות לא במידה ניכרת). התופעות הנ"ל - בעיקר הקמטים- מקשים עליי באיפור העין עם רימל.
ובכלל אני מוטרדת מכך שיחריפו עם הגיל.לכן שלוש שאלות לי אליך:
א) ממה נובעים הקמטים הללו? (אני מזכירה- זה רק בעין אחת)
ב)כיצד ניתן למנוע, או לטפל?
ג)האם יתכן שהעניין קשור לכך שעיני השמאלית מרחיקת רואי (עין כמעט עצלה, +3)?
שהרי אולי השריר החלש הוא הסיבה שהעפעף אינו מוחזק טוב כמו בעין הדומיננטית...?
ממתינה לתשובתך בכיליון עפעפיים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/06/2007ניתנה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/06/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=105 id=link]אוקולופלסטיקה (ניתוחי עפעפיים)[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אסתטית של עפעף תחתוןמיואשת23/06/2007
שלום! אני בת 24. אני מדגישה מראש כי שאלתי שייכת לתחום האסתטי דרמטולוגי.
אך בקהילות עור ופלסטיקה המליצו לי להיוועץ ברופאי עיניים בלבד:
על העפעף התחתון בעיני השמאלית קמטים (עמוקים יחסית) שמציקים לי אסתטית מזה מספר שנים. כוונתי אינה לאלו שקיימים אצל כל אישה מגיל מסוים תחת העין ובצדדים,
אלא לקמטים על גבי העפעף עצמו! דבר שלא ראיתי אצל אף אחת אחרת.
אינני יודעת אם ישנו קשר- אך על העפעף ישנן גבשושיות קטנות ההולכות ומתרבות,
וזוהו בתור סירינגומה. בעין השניה לא קיימת אף אחת מהבעיות הנ"ל (לפחות לא במידה ניכרת). התופעות הנ"ל - בעיקר הקמטים- מקשים עליי באיפור העין עם רימל.
ובכלל אני מוטרדת מכך שיחריפו עם הגיל.לכן שלוש שאלות לי אליך:
א) ממה נובעים הקמטים הללו? (אני מזכירה- זה רק בעין אחת)
ב)כיצד ניתן למנוע, או לטפל?
ג)האם יתכן שהעניין קשור לכך שעיני השמאלית מרחיקת רואי (עין כמעט עצלה, +3)?
שהרי אולי השריר החלש הוא הסיבה שהעפעף אינו מוחזק טוב כמו בעין הדומיננטית...?
ממתינה לתשובתך בכיליון עפעפיים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/06/2007הסיבה לא קשורה .רוחק הראייה או לעין עצלה. אין לי פיתרון למצב אולי התערבות כירורגית ניתוחית או בוטוקס אבל צריך להתייעץ עם מומחה לפלסטיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עיניים שונהרותי23/06/2007
תינוקת בת שנה- צבע עיניים כחול בהיר- אפור, שליש חיצוני של עין אחת בצבע יותר חום. הגבול בין הצבעים לא חד אלא מטושטש.
מה הסיבה? האם יעלם? האם זו בעיה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/06/2007יש לפנות לרופא עיניים כדי לודא האם נקודת חן בקשתית ( עיגול הצבע) או אבחנה אחרת או סתם שינוי פגמנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת octאלעד21/06/2007
לכבוד הד"ר הנכבד שאלה חשובה בפי והיא קשורה במצב הראייה של אימי אשמח אם תפשט לי את האמור להלן תודה מראש אלעד.
עין ימין.
בגדר הנורמה
עובי רשתית מקולרית מגיע ל 193 מיקרון.
עין שמאל.
אזור של הרמה של הרטינה הסנסורית הגורמת להצללה של הכורואיד מתחת. הרשתית מעל בעלת מבנה שנראה תקין.
עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 492 מיקרון (כולל ההרמה הסנסורית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/06/2007מדובר בניוון מרכז ראייה עם סבירות טובה לתגובה לאבסטין (תרופה) בהזרקה לתוך העין. יש לפנות לרופא רשתית מומחה לקבוע אם לבצע טיפול שיעכב או יעצור את התקדמות הניוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזרדנה20/06/2007
מאיזה גיל אפשר לעשות לייזר בעיניים?מה המחיר?
והאם אחרי שעשיתי לייזר ואני אחרי לידה האם יש סיכוי לשוב לבעיות הראייה?או שהלייזר הוא לצמיתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/06/2007ניתן לנתח מגיל 18 בהריון יכול להיות שינוי ב5% במספר בעיניים ואז צריך תוספת טיפול. מחיר ניתוח אצלי בקר 7000 שח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייהדנה19/06/2007
האם יש איזושהי אפשרות לשפר את הראייה?כלומר לעשות תרגילים עם העיניים...זה ישפר את הראייה?
ומה כדאי ללכת כל הזמן עם משקפיים או מידי פעם כשאני רואה טלויזיה או בכיתה מול הלוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/06/2007אין תרגילי עיניים לשיפור ראייה. הרכבת משקפיים או עדשות מאפשרות לך איכות חיים של ראייה טובה ואי הרכבה מפחיתה מאיכות חייך ללא השפעה על גדילת מספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- [email protected]רון18/06/2007
שלום רב:
אני בחור בין 35.
היו לי בגיל 24 צילנדרים גבוהים והבדל גדול בין העיניים וכמו כן מספרים של + 2. משקפיםם גרמו לי לכאבי רשא מטורפים! ולכן עשיתי עדשות רכות. לאחר כמה שנים העיין דחתה אותם. פיתחתי אלרגיות לחומרים (bad luck). ניתחו אותי ניתוחי Lasik ואיזנו את שני העניים כיום אני בצילנרים של - 1.8 ומספרים של + 1.5. קיים גם תישתוש בקריאה. במשך כל השנים היו לי בעיות הסתגלות למשקפיים (לפני הניתוח וגם לאחר הניתוח) תחושת כובד ועייפות. הסבירו לי שזה בגלל שגדלתי עם מספרים וצילנדרים לא מאוזנים, מאז שאני ילד.
לאחרונה הותאמו לי עדשות קשות (לאחר הוועצות עם רופא עיניים ועל ידי אופטמטריסט שיודע היטב את העבודה). אני בשלבי הסתגלות ראשוניים. יש לי תחושה של כמו חול בעין או גוף זר בעין. שאלותי:
1. האם זהו מצב מוכר עד שמתרגלים?
2. מה זמן ההסתגלות שדרוש?
3. אני חייב להסתגל אין לי ברירה, מה הסכויים? ותוך כמה זמן יודעים?
4. האם אני יכול להשתמש בטיפות על מנת להקטין את החיכוך עם הקרנית?
5. במידה ואני מסתגל מה הוא הגיל הממוצע שניתן להרכיב עדשות קשות?
6. מה הפתרון לבחור כמוני לגבי רוחק ראייה אחרי גיל 40 ( התעייפות העדשה)?
קשה להיות זמן רב עם משקפיים.
תודה רבה על העזרה.
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל למיטל
ד''ר יובל דומניץ19/06/2007לעדשות קשות לא קל להסתגל אך אתה לא אמור לסבול מכך. יש לבדוק אם הותאמו עדשות טובות כי זו התאמה לא קלה. שימוש בדמעות מלאכותיות הוא טוב. יש לחזור לבדיקה אצל רופא עיניים מפני שהבעייה אצלך היא גם בהתאמת העדשות וגם בעיית מיקוד ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדררעות17/06/2007
יש לי בעיה בראיה למרחוק וצילינדרים. אף פעם לא הצלחתי להבין מה זה בעצם צילינדר ואם זה קשור לעובדה שאני רואה ממש לא טוב בלילה. תוכל בבקשה להסביר על זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/06/2007בעיית ראייה לרחוק נובעת מאורך גלגל עין (ארוך יותר בקצרי ראייה ) וזה המספר במשקפיים. בנוסף ישנו צילינדר שהוא עיוות במבנה פני הקרנית משמע הקרנית ,שהיא השכבה החיצונית השקופה של העין , יש לה צורה של כדור רגבי ולא מבנה סימטרי ככדור טניס. במשקפיים או עדשות מתקנים את העיוות בראייה שנגרם מכך ומשפיע גם על ראיית לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה בקצה העין חוטיםהראלה גיל15/06/2007
מזה אתמול בערב אני רואה בקצה העין מעין חוטים דקיקים עם עיגולים. תחילה סברתי כי זה הפוני, אחר כך חשבתי שיש לי שאריות רימל על הריס, אך לא?
המ זה יכל להיות? מטריד אותי מאוד.
אני בתקופה האחורנה בלחץ נפשי רב, עובדת עד שעות הלילה המאוחרות ומרכיבה מרבית היום את משקפי הקריאה, הן מול מסך הטלוויזיה והן בעבודה השנייה הכרוכה בעיון בטבלת המחירון ובספרים
שאני מוכרת.
האם זה משהו כמו קרע ברשתית?
אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/06/2007מדובר בשינויים בחומר הצמיג הנוזלי בתוך העין לרוב ללא תופעות נלוות. אך דורש בדיקה מיידית לשלול קרע ברשתית על ידי הרחבת אישונים ובדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך-עיני ותרופהליאורה15/06/2007
ד.נ.
האם יש יסוד לטענה שנטילת קדקס עלולה להעלות את הלחץ התוך-עיני? תודה. אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/06/2007כן ייתכן אך בסבירות מאוד מאוד נמוכה. ליתר ביטחון לך לבדיקת לחץ תוך עיני אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)