מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטוזיס מלא עקב שיתוק בעצב מספר 3כהן רבקה11/07/2007
לדר יובל דומניץ השלום והברכה.
בני בן ה9 סובל כבר שנה ורבע משיתוק חלקי בעצב מספר 3.כנראה הסיבה לשיתוק נובעת מדלקת ויראלית חזקה.
השיתוק בעצב גורם לו לפטוזיס מלא ולפזילה בעין שמאל.
מה לדעתך צריך לעשות? ניתוח או קיימת דרך אחרת לעורר את העצב.
מצפה לתשובתך:כהן רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/07/2007במצב כזה ממתינים בסבלנות עוד מספר חודשים אפילו שנה ואם אין הטבה הפיתרון ניתוחי אך זה בכפוף לדינמיות ההחלמה. יש סיכוי שרוב השיתוק ייעלם ואז תישאר פזילה ופטוזיס קלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטי פוקל + "טיקים" בעיןרונית09/07/2007
שלום דר'
ברצוני לשאול :
א. מה אני צריכה לדעת לפני שאני עושה עדשות מולטיפוקל (עדשות מגע)
אני מרכיבה עדשות מגע קשות נושמות לקוצר ראיה ועברתי גיל 45 וככל הנראה אני כבר זקוקה למולטי פוקל ..
ב. מה גורם ל"טיקים" בעיניים ? מזה כמה ימים יש לי בעין שמאל טיקים בצד החיצוני של העין . מין רעד כזה . אני מודעת לעובדה שמידי פעם זה קורה ואני לא נלחצת .. פשוט זה כבר כמה ימים ורציתי לדעת אם זה מוכיח משהו לא בסדר בעין ..
אשמח לתגובה מהירה
יום טוב ותודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2007רוב עדשותמגע מולטיפוקל לא יעילות אם כבר לעבור למשקפיים. גם כך בגילך הסבילות לעדשות מגע יורדת. ניתן לשקול ניתוח לייזר להסרת משקפיים שיפתור לרחוק וחלק מקרוב.טיקים נובעים ממתח ולא להלחץ כמו שמופיעים כך נעלמים. אין סכנה מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מסך גדול גורם לנזק לעיינים ?שחר פלד08/07/2007
שלום ד"ר
השבוע קיבלתי מסך מחשב ממש גדול(37 אינ'ץ)
רציתי לשאול האם ישיבה ממושכת מול מסך בגודל זה ממרחק של כחצי מטר בערך יכולה לגרום לנזק כלשהוא לעין או לראייה.ואם כן אז מהו המרחק המומלץ.
תודה מראש
שחר פלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2007אין שום נזק מסך גדול. ההיפך יקטין התאמצות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים כבר מספר חודשים+כלזיוןדני08/07/2007
שלום דוקטור
אני כבר לאחר ביקור אצל שלושה רופאי עיניים שונים בנוגע לדלקת בעין (פשוט עדיין מחפש פתרון ומקווה שיש כזה).
יש לי הפרשה באופן קבוע מהעין.
רופא א': נתן לי טיפות שלא עזרו והדלקת נמשכה.
רופא ב': אמר לי שיש לי פשוט עור שומני, ולכן יש הפרשות שומן וצריך לדאוג לנקות כל הזמן ואין מה לעשות.
רופא ג': נתן לי גם טיפות סטרואידיות נגד דלקת, יחד עם דמעות מלאכותיות.
גם זה לא עזר, הדלקת אמנם נרגעה יחסית, אך ברגע שהפסקתי היא חזרה.
יש לי כלזיון תחת העפעף העליון, והוא שינה את צבעו מורוד לאדום כהה מאוד (כמו שטף דם), הכלזיון קיים כבר שנתיים, ואני חושב אולי הוא גורם לגוף ליצר דלקת כביכול כדי לדחות את הכלזיון.
אני כבר חושש מרוב הטיפולים הלא יעילים הללו, ולא נראה לי הגיוני שצריך לחיות עם הההפרשה הזו, יש לך רעיון? והאם יש סיכון בכלזיון ששינה את צבעו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2007לא יכול לתת תשובה ללא בדיקה . מוזמן למרפאה שלי. כלזיון יכול לשבות צבע אין סכנה ממנו פרט לאי נעימות. הפרשות לא צריכות להיות מהעיניים תדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור ויש לי שאלה בבקשהמיכל מ.08/07/2007
אני בת 32 בהריון בחודש שביעי
הובחנתי בילדותי בניוון רשתית רטניטיס פגמנטוזה
האם לידה טיבעית וגינאלית יכולה לפגוע לי בעיניים
או שרצוי שהעבור לידה קיסרית
אודה מאוד על התשובה
האם יש חשש לפגיעה בעיניים בזמן לידה טיבעית?? תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2007אין קשר בין רטיניטיס פיגמנטוזה לצורת לידה. בהצלחה בלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרניתאיה08/07/2007
שלום רב, לפני 3 שבועות אובחנה אצלי דלקת בקרנית העין בעין שמאל (ככל הנראה בעקבות שימוש בעדשות). הרופא נתן לי טיפות עיניים - סילוקסן. שמתי אותם במשך שבועיים (טיפה אחת, ארבע פעמים ביום), וכשחזרתי לביקורת, הדלקת עוד לא עברה, והרופא אמר להמשיך עם הטיפות באותו מינון לעוד שבועיים. היום, (השבוע ה3 לתחילת הדלקת), שמתי את הטיפות, והעין שלי ממש שרפה אח"כ למשך מספר שניות.
רציתי לדעת מה זה אומר אם זה שורף? האם להמשיך לשים את הטיפות? אולי לקנות טיפות חדשות? אשמח לקבל תשובה במהרה.
תודה רבה מראש, איה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2007ממליץ על בדיקה חוזרת כנראה מפתחת אי סבילות לתרופה. לשקול החלפת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון רשתיתבני בר07/07/2007
שלום
בתי בת 17 עברה בדיקת קרקעית עין ליפני גיוס וגילו שיש לה ניוון רשתית בשני העיניים
LATTICE DEGENERATION OF RETINA
איך אני יכול לעזור לה ומה אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/07/2007מדובר בניוון פריפרי שיש רק לעקוב אחריו שלא יתפתחו חורים בהיקף רשתית שיכולים לגרום להיפרדות רשתית. אין סכנה לראייה רק לבצע הרחבת אישונים ובדיקת קרקעיות עיניים כל חצי שנה אצל רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מומחה לגלאוקומהיוסי ח104/07/2007
שלום אי סובל מגלאוקומה קשה, ואי רוצה להתייעץ עם מומחה לגלאוקומה, רוצה לדעת באופן כללי מה מצב העין, וכמה זמן בערך היא עוד תשרוד, או לחילופין להמליץ לי על ניתוח או טיפול כל שהוא
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ04/07/2007אני לא יכול לייעץ בלי לראות את המקרה. אתה יכול לפנות אליי אם אתה רוצה. הטלפונים באתר באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצא את הטלפונים
יוסי ח104/07/2007אבל אם תתן לי מייל אני יכול לשלוח לך סיכום רפואי במייל (תצלום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ07/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותליאל03/07/2007
אני מרכיבה כבר 3 שנים עדשות האם הן מזיקות לעיין ,מה טווח המחירים של נתןח לייזר למרות שזה משתנה ,האם יש דבר מסויים שיכול להוריד מספר בעינים כגון מאכל ספורט לעיין משהו כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ04/07/2007עדשות מגע יכולות לגרום לזיהום בעיניים והתפתחות יובש עד אי סבילות לעדשות מגע. לניתוחי לייזר טווח מחירים תלוי באיזה מכון מתבצע הניתוח ומי מנתח ומה האחריות שנותנים. אני המנהל הרפואי ומנתח ראשי ברשת קר. את מוזמנת לבדיקת התאמה ואז אראה אם את מתאימה ונאמר לך מה המחיר 03-6944044
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזרהילה02/07/2007
שלום רב.רציתי לדעת האם ניתוח לייזר להסרת משקפיים עלול לפגוע מבחינה אסטתית ,באיזשהוא אופן ,בגוון/צבע העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/07/2007התשובה לא מוחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטימטריסט לעומת רופא עינייםדלית01/07/2007
יש לי משקפיים שנים אבל אני חושבת שהמספר השתנה. אני רוצה ללכת לבדוק את זה, אבל לא יודעת אצל מי עדיף, אצל אופטימטריסט או רופא עיניים. תוכל להסביר מה ההבדל ביניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/07/2007אופטמטריסט בודק ומתאים משקפיים ועדשות מגע הוא לא רופא ולא יכול לטפל במחלות עיניים לחץ בעיניים ואסור לו לתת תרופות. רופא יכול לעשות הכל כולל עבודת אופטמטריסט משמע התאמת משקפיים ועדשות מגע פרט לייצור ומכירת המשקפיים עצמם. נתון לשיקול דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טששושניצה28/06/2007
שלום לד"ר דומניץ.
הנני עובדת מול מחשב , זו העבודה. אני נזקקת למשקפי ראייה רק למרחק כגון:טלוויזיה נהיגה וכו. המספר אחד ומשהו.
כעת : כשאני עובדת מול המחשב ביום העיניים מאד מתעייפות ואז קשה לי להתרכז ולהדפיס.ולעיתים אני משתמשת במשקפיים אולם אינני יודעת אם עלי להשתמש בהם , אם מותר להשתמש , ומה לעשות כדי שלא יתעייפו העיניים.
ומה יכולות עוד להיות ההשלכות יכולה להיות הידרדרות בראייה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/06/2007אם את מתקרבת לעיל 40 אזי תזדקקי עם הזמן למשקפיים למחשב וקריאה מקרוב עקב חולשת שרירי עדשת העין שמתחילה משמעותית בגיל זה. אם משקפיים מקלות עלייך תשתמשי בהם ממליץ בדיקת אופטמטריסט או רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לעדשות מגע קשותרון28/06/2007
אני בן 35
התאמו לי RGP .אני מרכיב אותם כבר שלוש שבועות. אני חייב להסתגלי (אין לי ברירה) אני מאוד מודאג כי הם מאוד מגרדות לי בעניים (במיוחד השמאלית). אני משתמש בטיפות הרטבה ללא חומרים משמרים וזה מקטין קצת את החיכוך עם הקרנית. בסוף יום עבודה אני עייף מאוד בגלל שכל היום מגרדות לי העניים.
1.יש אנשים שלא מסתגלים?
2.תמיד יהיהו לי תחושות גירוד בעניים?
3.האם ההסתגלות תלויה במספר הימים שאני ירכיב אותם? או שהתחושה מתיצבת לאחר זמן מסויים ואז יודעים עם האדם הסתגל?
4. כאשר אני קורא ולא ממצמץ אני רואה מטושטש(בגלל תנועת העדשה בתוך העין) ואז אני צריך למצמץ שוב. האם התופעה הזאת תעלם או שאתרגל לזה עם הזמן?
בתודה רבה על העזרה האדיבה.
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל לליטל
ד''ר יובל דומניץ29/06/2007היום רוב ההתאמות של עדשות רכות אלא אם יש לך פתולוגיה בקרנית שמחייבת עדשות קשות. ההסתגלות לעדשות קשות קשה לעיתים ויש צורך במתאים מיומן. אם תרצה אתן לך שם. הגירוד בעיניים ייתכן ונובע מדלקת לחמיות יש צורך לפנות לרופא עיניים אולי יש אי סבילות לעדשות או זיהום וירלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבזקי אור לאחר נתוח קטרקטאילנה27/06/2007
שלום חמותי עברה ניתוח קטרקט לפני חודש וחצי וכל הזמן יש לה הבזקי אור היה מאוד מודאגת יש לצין שהיה נותחה בעיין השניה ולא היה לה תופעה דומה אודה לך עם תענה לי באופן דחוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ29/06/2007חייבת לפנות דחוף לרופא עיניים לשלול חור ברשתית או בעייה בזגוגית בעיניים (החומר שממלא אתהעין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בקרנית העיןברכה27/06/2007
שלום רב,
בני, מאיר, שאל שאלה: "מה ההשלכות של קרע בקרנית?"
התשובה היתה מאוד ברורה. תודה.
שאלותי הן:
1. כמה זמן אמור להמשך הכאב? (זהו כבר היום הרביעי עם כאבים)
2. התוספו לי כאבים בעצם מתחת לעין. מה יכולה להיות הסיבה?
תודה,
ברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/06/2007אם חובשים את העין מדובר בעד 3-4 ימים וייתכן כאבים גם סביב העין. אם הכאבים לא חלפו יש לחזור לבדיקה חוזרת ושקילת חבישת עין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)